Blog

Als je een muziekliefhebber bent, heb je misschien overwogen om een ​​carrièrepad in de muziekindustrie na te streven. Verschillende beroepen kunnen uw talenten of persoonlijke interesses combineren om mogelijkheden te bieden om creatief te zijn. Misschien wil je bijvoorbeeld een carrière nastreven waarin je technologie en techniek kunt combineren met muzikaal talent, of een functie in je gemeenschap overwegen waar je muziekevenementen coördineert, lesgeeft of bijles geeft.

In dit artikel onderzoeken we 15 veelvoorkomende banen voor muziekliefhebbers en welke muziekbanen het meest betalen.

15 geweldige banen voor mensen die van muziek houden

De volgende carrières hebben direct of indirect te maken met muziek. Sommige vereisen een muziekopleiding of een muziekdiploma, terwijl andere een oppervlakkige loopbaan zijn. Hoe dan ook, muziek maakt elke dag deel uit van het werk - waardoor ze ideaal zijn voor mensen die van muziek houden.

Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op de salarislinks.

1. Muziekregisseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.309 per jaar

Hoofdtaken: Muziekdirigenten, vaak dirigenten genoemd, leiden symfonieën, orkesten, bands, koren en andere muziekgroepen tijdens opnamesessies, uitvoeringen en repetities. Deze muziekprofessionals werken vaak samen met hun teams om arrangementen te selecteren die ze voor het publiek uitvoeren. Sommige dirigenten begeleiden en trainen andere regisseurs, muzikanten en studenten.

2. Muziekjournalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.387 per jaar

Primaire taken: Muziekjournalisten wonen en rapporteren live entertainmentshows bij, naast het interviewen van artiesten op tournee of nadat ze nieuw werk hebben uitgebracht. Ze kunnen samenwerken met fotografen om verhalen te vertellen over bands of individuele muzikanten. Muziekjournalisten werken voor kranten, tijdschriften, websites en andere publicaties.

3. Boekingsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.990 per jaar, plus $ 4.750 commissie

Primaire taken: Boekingsagenten werken samen met muzikanten en andere artiesten om live entertainmentshows te boeken. Ze kunnen werken aan individuele shows of een hele tour. Sommige boekingsagenten werken in de filmindustrie, waar ze verantwoordelijk zijn voor het werken met studio's om films op filmfestivals en lokale theaters te krijgen.

4. Aanbiddingsleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,176 per jaar

Primaire taken: Aanbiddingsleiders ontwikkelen het muzikale programma voor de eredienst van een kerk en coördineren de muziek van religieuze diensten. Ze werken samen met senior kerkleiders om beide liedjes te kiezen die gezongen of gespeeld worden, evenals de muzikale styling. Aanbiddingsleiders kunnen ook zelf zingen of muziekinstrumenten bespelen.

5. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.653 per jaar

Hoofdtaken: Geluidstechnici werken met technische toepassingen en aspecten van geluid tijdens opname-, audiomix- en reproductieprocessen. Geluidstechnici werken vaak samen met muziekproducenten en artiesten om het gewenste geluid te verbeteren en te produceren.

6. Muzikant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.259 per jaar

Primaire taken: Een muzikant kan in verschillende instellingen werken, van muziekproductieverenigingen voor opnameartiesten tot reclamebureaus voor commerciële soundtracks. Met een ontwikkeld talent is een carrière spelen en luisteren naar muziek een van de meest voorkomende banen voor muziekliefhebbers.

Gerelateerd: 57 goedbetaalde flexbanen voor muzikanten

7. Discjockey (DJ)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,423 per jaar

Primaire taken: Een DJ speelt muziek en ontwikkelt afspeellijsten voor radio- en internetmuziekstations en binnen de live-entertainmentindustrie. Ze treden vaak op bij bruiloften, verjaardagen, bars, restaurants en andere muziek- en uitgaansgelegenheden. DJ's kunnen werken als particuliere contractanten of ze kunnen in dienst zijn van een lokaal, staats- of nationaal radiostation.

8. Elektronica technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.135 per jaar, plus $ 8.000 overuren

Primaire taken: Elektronicatechnici zijn verantwoordelijk voor het installeren, bedienen en onderhouden van elektronische apparatuur die professionals op het gebied van audioproductie en omroep gebruiken. Dit kunnen opnameapparatuur, nasynchronisatieapparatuur, luidsprekers, versterkers en geluidsmengpanelen zijn.

9. Muziekleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $66,407 per jaar

Primaire taken: Muziekdocenten werken op veel onderwijsniveaus en binnen zowel openbare als particuliere scholen, organisaties en muziekinstellingen. Deze professionals passen muziektheorie en de principes van muziekwaardering toe om studenten te leren over muziekgeschiedenis, toepassingen en het toepassen van feedback op muziekcomposities.

10. Muziektherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.409 per jaar

Primaire taken: Een muziektherapeut is een beoefenaar van de geestelijke gezondheidszorg die muziek en geluid gebruikt om patiënten te helpen tijdens therapiesessies. Muziektherapeuten integreren vaak geluids- en vocale technieken, zoals neuriën, om de geestelijke gezondheidsresultaten van patiënten te helpen. Bovendien gebruiken muziektherapeuten muziek en zang om te helpen bij therapieplannen en om ontspanning en comfort te bevorderen tijdens therapiesessies.

11. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.356 per jaar

Primaire taken: Audiologen zijn zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de identificatie, diagnose en behandeling van de auditieve en vestibulaire lichaamssystemen. Hoewel audiologie zich niet in de muziekindustrie bevindt, kunnen deze professionals creatief zijn in hun benaderingen om patiënten te helpen bij het omgaan met audiologische problemen en aandoeningen, inclusief het integreren van muziek en harmonische geluiden in behandelplannen van patiënten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een audioloog

12. Voice-over artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $79.004 per jaar

Hoofdtaken: Voice-over artiesten gebruiken hun stem in televisie-, film-, theater-, radio- en andere audioproducties. Ze kunnen worden belast met het uitbeelden van karakterdialogen, compleet met muziek en zang, of ze kunnen off-stage of off-camera vertelling of commentaar uitvoeren.

13. Audio-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.024 per jaar

Hoofdtaken: Audio-ingenieurs ontwerpen en ontwikkelen de audiosystemen die muzikanten, artiesten en geluidstechnici gebruiken. Ze passen zowel technische als audiologische principes toe om apparatuur in te stellen, het afspelen te controleren en ervoor te zorgen dat de geluidskwaliteit efficiënt is voor de toepassing. Bovendien concentreren audio-ingenieurs zich doorgaans alleen op de audiologische aspecten van muziek en geluidsprestaties, terwijl audiovisuele ingenieurs zowel audiologische als visuele technische principes combineren.

14. Video-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.322 per jaar

Primaire taken: Video-ingenieurs richten zich op de visuele aspecten van opname en kunnen nauw samenwerken met audio- en audiovisuele ingenieurs om films, tv-uitzendingen en andere film-audioproducties te verbeteren. Ze zijn verantwoordelijk voor het opzetten en bedienen van complexe productieapparatuur en digitale videosystemen en componenten, evenals het opstellen van projectrapporten. Videotechnici vinden het misschien leuk om met geluid en muziek te werken in toepassingen om audio- en videoprocessen met elkaar te combineren.

15. Logopedist

Nationaal gemiddeld salaris: $99,478 per jaar

Primaire taken: Logopedisten werken met patiënten om de stemtoon, spierbeweging en stemkracht te ondersteunen en te verbeteren, met name patiënten die herstellen van een beroerte, verwonding of ander trauma dat het stemsysteem aantast. Logopedisten werken met stemgeluiden, toon, uitspraak en orale beweging om spraakstoornissen te diagnosticeren en te behandelen. Het is niet ongebruikelijk dat logopedisten muziek en zang gebruiken om de behandeling en het herstel van patiënten te ondersteunen.


About author

Teun De Haan

Als je een muziekliefhebber bent, heb je misschien overwogen om een carrièrepad in de muziekindustrie na te streven. Verschillende beroepen kunnen uw talenten of persoonlijke interesses combineren om mogelijkheden te bieden om creatief te zijn. Misschien wil je bijvoorbeeld een carrière nastreven waarin je technologie en techniek kunt combineren met muzikaal talent, of een functie in je gemeenschap overwegen waar je muziekevenementen coördineert, lesgeeft of bijles geeft.


Scroll to Top