Blog

een baan zoeken

15 Banen Voor Spraakzame Mensen: Met Gemiddelde Salarissen

Bedrijven in veel sectoren nemen mensen in dienst met sterke communicatieve vaardigheden omdat ze een belangrijke rol spelen bij het bijdragen aan het succes van het bedrijf en bij het verbinden met anderen. Als je het leuk vindt om een ​​gesprek te voeren en professionele relaties op te bouwen, kun je overwegen een baan te zoeken waarin je kunt chatten met collega's, klanten en het publiek. Als u meer te weten komt over dit soort banen, kunt u misschien beslissen of een van hen de juiste keuze voor u is. In dit artikel bespreken we 15 banen voor spraakzame mensen en het gemiddelde salaris en de verantwoordelijkheden voor elk.

15 banen voor praatgrage mensen

Hier zijn 15 banen voor mensen die graag met anderen praten op het werk:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.988 per jaar

Primaire taken: Leraren leiden leerlingen op op basis-, middelbare school- en middelbare schoolniveau. Leraren in het basisonderwijs geven hun leerlingen doorgaans instructie over alle vakken, waaronder wiskunde, lezen, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen, terwijl leraren in het middelbaar en middelbaar onderwijs vaak over een enkel onderwerp instrueren. Docenten maken lesplannen en gebruiken deze om studenten belangrijke informatie bij te brengen die ze direct en in de toekomst kunnen gebruiken. Ze bieden studenten ook academische ondersteuning en communiceren met ouders over het helpen van studenten bij het overwinnen van leeruitdagingen.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

2. Trainer voor levensvaardigheden

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,985 per jaar

Primaire taken: Trainers voor levensvaardigheden helpen kinderen, senioren, mensen met een handicap en mensen die herstellen van blessures de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om zelfstandig te leven. Ze werken met individuen en groepen en leren hen financiële, hygiënische, interpersoonlijke en andere belangrijke vaardigheden die ze in hun dagelijks leven kunnen gebruiken. Trainers voor levensvaardigheden helpen ook kansarme studenten door hen te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om zich voor te bereiden op de universiteit en op een carrière.

3. Verslaggever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.966 per jaar

Primaire taken: Reporters doen onderzoek om informatie over actuele gebeurtenissen te vinden om met het publiek te delen. Bij het onderzoeken van hun verhalen spreken journalisten vaak met mensen die betrokken zijn bij het nieuwsonderwerp dat ze onderzoeken, zoals getuigen van ongevallen of atleten die net een wedstrijd hebben gewonnen. Ze kunnen een carrière kiezen in een van de vele nieuwsgebieden, waaronder lokaal, nationaal, misdaad en sport.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verslaggever

4. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.293 per jaar

Primaire taken: Personal trainers helpen mensen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken door hen te coachen in fitnessregimes en voedingsprogramma's. Ze laten klanten de juiste manier zien om te oefenen om blessures te voorkomen en passen trainingsschema's aan op basis van hun behoeften. Personal trainers helpen hun klanten ook om hun vooruitgang te volgen en te behouden, zodat ze kunnen genieten van de langetermijneffecten van een gezonde levensstijl.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een personal trainer

5. Receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.269 per jaar

Primaire taken: Receptionisten werken bij de receptie van bedrijven, medische centra en andere organisaties. Ze begroeten bezoekers, beantwoorden telefoontjes en doen andere administratieve taken. Receptionisten helpen ook bij het plannen van afspraken, het doorsturen van berichten en het ordenen van documenten en bestanden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een receptioniste

6. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.498 per jaar

Primaire taken: Evenementenplanners organiseren vergaderingen, conferenties en speciale evenementen, zoals bruiloften, verjaardagsfeestjes, fondsenwervers en gala's. Ze communiceren met hun klanten om een ​​budget, locatie en voorkeuren te bepalen, en ze maken een plan voor het opzetten en hosten van het feest. Ze boeken leveranciers, zoals muzikanten en cateraars, en maken accommodaties voor de klant en hun gasten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

7. Haarstylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.587 per jaar

Primaire taken: Haarstylisten knippen, kleuren en stylen het haar van hun klant volgens hun voorkeuren. Ze houden zich op de hoogte van populaire stijlen en technieken in de branche, zodat ze suggesties kunnen doen aan hun klanten en hen kunnen voorzien van de laatste haartrends. Haarstylisten helpen hun klanten ook om hun haar gezond te houden en bevelen producten aan die ervoor kunnen zorgen dat hun kapsel langer meegaat.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een haarstylist

8. Verkoopassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.639 per jaar

Primaire taken: Verkoopassistenten helpen managers producten of diensten te verkopen aan huidige en potentiële klanten. Ze werken meestal in een winkelomgeving waar ze klanten helpen te vinden wat ze zoeken, nieuwe en relevante producten of diensten laten zien en vragen beantwoorden die ze hebben over wat het bedrijf te bieden heeft. Verkoopassistenten en hun teams streven ernaar om hoogwaardige klantenservice te bieden en de verkoop te verhogen om bij te dragen aan bedrijfsgroei.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopassistent

9. Luchtverkeersleider

Nationaal gemiddeld salaris: $47.756 per jaar

Primaire taken: Luchtverkeersleiders volgen vliegtuigen, helikopters en andere vliegtuigen om botsingen te voorkomen en de veiligheid van degenen aan boord te waarborgen. Ze volgen het vliegtuig in elke fase van de reis, van het naderen van de landingsbaan tot het landen op hun bestemming. Luchtverkeersleiders werken in gespecialiseerde torens, waar ze tijdens de vlucht met piloten communiceren om eventuele zorgen weg te nemen en belangrijke informatie door te geven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een luchtverkeersleider

10. Marketingassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $47.812 per jaar

Primaire taken: Een marketingassistent werkt samen met een marketingdirecteur om onderzoek te doen naar trends in de markt, teksten voor websites en marketingmateriaal te schrijven en advertentiecampagnes te volgen. Marketingassistenten gebruiken voornamelijk digitale tools om informatie te verzamelen en de merkperceptie te verbeteren, zoals analyse van websites en sociale media. Ze kunnen ook helpen bij het onderzoeken en implementeren van methoden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), die hun bedrijf en hun klanten helpen hun zichtbaarheid op internet te vergroten en nieuwe klanten te werven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingassistent

11. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.237 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers helpen klanten door hun vragen te beantwoorden, problemen met producten en diensten op te lossen en retouren en terugbetalingen te beheren. Ze documenteren hun interacties met klanten om te letten op terugkerende problemen en houden het management op de hoogte van zaken die hun aandacht vereisen. Klantenservicemedewerkers dragen bij aan het succes van een bedrijf door relaties met klanten op te bouwen en ervoor te zorgen dat ze tijdig en professioneel aan hun behoeften voldoen.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

12. Werver

Nationaal gemiddeld salaris: $48.839 per jaar

Primaire taken: Recruiters zoeken naar gekwalificeerde kandidaten voor banen binnen hun organisatie en nemen contact met hen op om interesse te tonen om hen te overwegen voor vacatures. Ze screenen sollicitaties en cv's, selecteren en interviewen kandidaten en doen aanbevelingen aan wervingsmanagers. Recruiters kunnen online, persoonlijk of telefonisch met potentiële kandidaten communiceren om hen informatie te geven over het proces en hun vragen te beantwoorden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een recruiter

13. PR-accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.357 per jaar

Primaire taken: PR-accountmanagers bewaken het imago van een merk en creëren strategieën voor onderhoud of verbetering. Ze gebruiken veel kanalen om informatie over de status van het bedrijf te communiceren met belanghebbenden en het publiek, waaronder sociale media, nieuwsuitzendingen en gedrukt materiaal. Het werk van een PR-accountmanager omvat doorgaans het benadrukken van bedrijfssuccessen en het beheren van crises door details vrij te geven over de inspanningen van het bedrijf om uitdagingen te overwinnen.

14. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.530 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die patiënten medische zorg en ondersteuning bieden in verschillende omgevingen. Ze werken met patiënten van alle leeftijden, hoewel de meesten ervoor kiezen zich te specialiseren in een bepaald gebied van de geneeskunde, zoals kindergeneeskunde, oncologie of verloskunde. Verpleegkundigen werken nauw samen met artsen door aanbevelingen te doen, hen op de hoogte te houden van de status van de patiënt en behandelplannen uit te voeren. Ze geven patiënten medicijnen, controleren en bewaken hun vitale functies, voeren diagnostische tests uit en bieden ondersteuning aan patiënten en hun naasten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegster

15. Logopedist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100,299 per jaar

Primaire taken: Logopedisten helpen andere mensen om effectiever te leren communiceren door het diagnosticeren en behandelen van spraak-, slik- en andere aandoeningen die verbale communicatie uitdagend kunnen maken. Instellingen logopedisten kunnen werken in scholen, klinieken en adviescentra. Ze instrueren hun patiënten hoe ze communicatiebarrières kunnen overwinnen, oefenen deze methoden met hen en bieden begeleiding aan de families van patiënten zodat ze hen kunnen begrijpen en helpen bij het proces. Sommige logopedisten leren ook gebarentaal aan non-verbale patiënten.


About author

Gijsje Siemerink

Bedrijven in veel sectoren nemen mensen in dienst met sterke communicatieve vaardigheden omdat ze een belangrijke rol spelen bij het bijdragen aan het succes van het bedrijf en bij het verbinden met anderen. Als je het leuk vindt om een gesprek te voeren en professionele relaties op te bouwen, kun je overwegen een baan te zoeken waarin je kunt chatten met collega's, klanten en het publiek. Als u meer te weten komt over dit soort banen, kunt u misschien beslissen of een van hen de juiste keuze voor u is. In dit artikel bespreken we 15 banen voor spraakzame mensen en het gemiddelde salaris en de verantwoordelijkheden voor elk.


Scroll to Top