Blog

Niet alle banen vereisen een hbo-opleiding of hebben een leeftijdsgrens. Er zijn veel redenen waarom tieners willen werken, of ze nu wat zakgeld willen verdienen, sparen voor een groot geschenk of zelfs hun studie willen betalen. In dit artikel bekijken we enkele goedbetaalde banen die beschikbaar zijn voor tieners om u te helpen een functie te vinden die het beste bij u past.

Goedbetaalde banen voor tieners

Hier zijn 15 goedbetaalde banen voor tieners om te overwegen als je op zoek bent naar werk:

1. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,55 per uur

Primaire taken: De primaire taak van een kassier is om de producten van klanten op te bellen en het afrekenproces te voltooien. Dit omvat het uitvoeren van prijscontroles, het inpakken van artikelen, het valideren van coupons of cadeaubonnen, het incasseren van contant geld of het verwerken van kaartbetalingen en het uitdelen van wisselgeld indien nodig.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kassier

2. Acteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,00 per uur

Primaire taken: Een acteur vertolkt een bepaalde rol, of het nu voor een film, een tv-show, een toneelstuk of een advertentie is. Acteurs lezen een script en interpreteren het om een ​​bepaald personage uit te beelden. Ze moeten hun regels uit het hoofd leren en aanwijzingen van de regisseur aannemen. Als je van acteren houdt en hebt deelgenomen aan school- of lokale theaterproducties, kun je overwegen om betalende acteerrollen na te streven.

3. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,06 per uur

Primaire taken: Een verkoopmedewerker werkt in een winkel en is verantwoordelijk voor het helpen van klanten die aankopen doen of willen doen. Taken zijn onder meer het beantwoorden van vragen en klachten van klanten, het ordelijk houden van de winkel door schappen en rekken te ordenen en productaanbevelingen aan klanten te doen.

4. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,42 per uur

Primaire taken: Servers werken in restaurants, bars en fastfoodrestaurants. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van bestellingen van klanten, het doorgeven van deze bestellingen aan de keuken, het overhandigen van bereide gerechten aan klanten, het bijvullen van drankjes en het innen van betalingen. Bovendien ruimt een server tafels op nadat een klant klaar is en stelt hij het gebied opnieuw in voor nieuwe diners. Aan het eind van de dag mogen ze ook helpen met het opruimen van het restaurant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een server

5. Caddy

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,74 - $ 15,87 per uur

Primaire taken: Caddies werken voor golfers en hun primaire taken omvatten eenvoudige taken zoals het dragen van golftassen, het schoonmaken van golfballen, het meten van afstanden, het schoonmaken van de pin, het vervangen van balmarkeringen en het vasthouden van de vlag. Het werk omvat ook meer complexe taken, zoals het adviseren van de golfer over het gebruik van zijn club. Als je van golfen houdt en veel ervaring hebt met de sport, dan is dit misschien een goede baan voor jou.

6. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,81 per uur

Primaire taken: Een badmeester werkt in de buurt van een natuurlijk of kunstmatig waterlichaam, zoals een zwembad of een oceaan. Zij zijn verantwoordelijk voor het handhaven van veiligheidsregels en -voorschriften rond de zwemgelegenheid, het assisteren bij het geven van zwemlessen, het bewaken van het gebied op tekenen van gevaar, het reageren op hulpvragen, het redden van zwemmers en het verlenen van eerste hulp. Om deze taken effectief uit te voeren, moet een badmeester een uitstekende zwemmer zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een badmeester

7. Retail-merchandise

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,72 per uur

Primaire taken: een merchandiser in de detailhandel is een werknemer van een productiebedrijf die in een winkel werkt die hun producten verkoopt. Hun primaire taak is om op te treden als een interface tussen de fabrikant en de detailhandelaar. Ze zijn verantwoordelijk voor het handhaven van optimale voorraadniveaus in de winkel, het zorgen voor de juiste plaatsing van bewegwijzering en prijzen voor producten en het creëren en implementeren van verkoopstrategieën voor hun merk. Ze kunnen ook winkelmedewerkers trainen hoe ze hun producten het beste aan consumenten kunnen verkopen.

8. Landschapsarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,64 per uur

Primaire taken: Een landschapswerker kan een breed scala aan taken uitvoeren, van het maaien van het gazon tot het snoeien van heggen, planten water geven en onkruid verwijderen. Afhankelijk van de locatie van de klus kunnen ze ook met Astroturf werken en hekken, fonteinen en struiken onderhouden.

9. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,23 per uur

Primaire taken: Een hondenuitlater is verantwoordelijk voor het uitlaten van de honden van anderen. Deze wandelingen zijn handig om de honden te oefenen en hen te helpen socialiseren met andere dieren, vooral wanneer hun baasjes geen tijd hebben om ze uit te laten. Dit kan een gemakkelijke en lonende baan zijn om na te streven als je van dieren houdt. U kunt beginnen door contact op te nemen met uw buren of door een bericht op sociale media te plaatsen om mensen in uw omgeving te laten weten dat u op zoek bent naar werk.

10. Jeugdsportscheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,13 per uur

Primaire taken: Een jeugdsportscheidsrechter houdt toezicht op wedstrijden tussen sportteams in een jeugdcompetitie, meestal op het niveau van de middelbare school. Verantwoordelijkheden zijn onder meer het bijhouden van start- en stoptijden, ervoor zorgen dat alle spelers zich aan de spelregels houden, het toekennen van penalty's indien nodig, het maken van game-calls en het inspecteren van teamuitrusting.

11. Babysitter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,13 per uur

Primaire taken: Een oppas is verantwoordelijk voor het zorgen voor jonge kinderen terwijl hun ouders weg zijn. De primaire taken van een babysitter zijn onder meer de kinderen wassen en aankleden, ervoor zorgen dat ze worden gevoed door hun maaltijden te bereiden, indien nodig helpen met huiswerk en de kinderen bezig houden met spelletjes. Babysitters zijn ook verantwoordelijk voor het schoonhouden van de speel- en eetruimte en voor het 's avonds laat naar bed brengen van de kinderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een oppas

12. Bezorgservice chauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,81 per uur

Primaire taken: Een chauffeur van een bezorgservice is verantwoordelijk voor het afleveren van bestellingen bij klanten. Dit kunnen fastfood- of winkelbestellingen zijn. Taken en verantwoordelijkheden omvatten het beoordelen van bestellingen voor en na levering, het accepteren van betalingen, het bieden van uitstekende klantenservice, het afhandelen van klachten en het onderhouden van documentatie met betrekking tot de levering, zoals ontvangstbewijzen, pakbonnen en meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bezorger

13. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $37.861 per jaar

Primaire taken: een dierenoppas waakt over dieren, voornamelijk honden, terwijl hun baasjes weg zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor het voeren van de huisdieren, nemen ze mee naar buiten en houden hun leefruimte schoon. Dierenoppassers moeten mogelijk ook zieke huisdieren naar de dierenarts brengen als dat nodig is.

14. Autotechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19.55 per uur

Primaire taken: Een autotechnicus is verantwoordelijk voor de reparatie van automachines, zoals auto's. Ze voeren ook onderhoudstaken en diagnostische tests uit. Andere taken zijn het uitvoeren van testritten, het uitvoeren van voertuiginspecties om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en het bijhouden van nauwkeurige klantgegevens. Dit kan een geweldige baan zijn om na te streven als je ervaring hebt met het werken aan auto's in je vrije tijd.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een autotechnicus

15. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,31 per uur

Primaire taken: Een tutor is verantwoordelijk voor het onderwijzen en helpen van studenten met hun cursussen buiten de reguliere schooluren. Als bijlesdocent is het jouw plicht om een ​​bijlesschema op te stellen dat je studenten zal helpen academisch te slagen. Je bent ook verantwoordelijk voor het beoordelen van hun prestaties in de klas, het uitdelen van opdrachten, het signaleren van knelpunten en het bedenken van strategieën om hieraan te werken. Als je op school bijzonder bekwaam of goed geïnformeerd bent in een bepaald onderwerp, kan het geven van bijles aan anderen in dat onderwerp een winstgevende baanoptie voor je zijn.


About author

Martijn van Duiven

Niet alle banen vereisen een hbo-opleiding of hebben een leeftijdsgrens. Er zijn veel redenen waarom tieners willen werken, of ze nu wat zakgeld willen verdienen, sparen voor een groot geschenk of zelfs hun studie willen betalen. In dit artikel bekijken we enkele goedbetaalde banen die beschikbaar zijn voor tieners om u te helpen een functie te vinden die het beste bij u past.


Scroll to Top