Blog

Als je geïnteresseerd bent in mode, zijn er tal van goedbetaalde banen in meerdere sectoren. U vindt opties op verschillende gebieden, of het nu op het gebied van design, marketing, uitgeverij en nog veel meer is. Door de tijd te nemen om modebanen te onderzoeken, kun je een beter idee krijgen van welke carrière het beste bij je vaardigheden, interesses en ervaring past. In dit artikel belichten we 15 van de best betaalde modebanen, inclusief hun salarissen en primaire verantwoordelijkheden, om je te helpen bepalen welke baan het beste bij je past.

15 best betaalde modebanen

Of je talenten nu liggen in creatief zijn, anderen leiden of producten promoten, je hebt volop kansen. Hier is een selectie van goedbetaalde modebanen, inclusief hun salarisverwachtingen en essentiële taken. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder:

1. Stylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,36 per uur

Primaire taken: Modestylisten plannen en coördineren outfits om klanten te helpen er op hun best uit te zien of de kleding zelf te laten zien. Ze kunnen kleding uitkiezen voor fotoshoots, reclamecampagnes, televisie- en filmproducties of optredens van publieke figuren. De verantwoordelijkheden van stylisten omvatten het op de hoogte blijven van trends door het bijwonen van modeshows of evenementen, het kopen van kleding van merken en het adviseren over sets met andere creatieve professionals zoals haarstylisten, make-upartiesten en artdirectors.

2. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $3.588 per maand

Primaire taken: Modeontwerpers maken originele kleding en accessoires, meestal gespecialiseerd in bepaalde producten. Afhankelijk van de ontwerper kunnen ze items maken voor massaproductie of meer unieke items voor catwalks, boetieks en high-end winkels. Modeontwerpers zijn betrokken bij het volledige creatieproces van een collectie, van het bedenken en schetsen van ontwerpideeën tot het maken van prototypekledingstukken en het kiezen van materialen. Degenen met meer controle over hun ontwerpen kunnen ook beslissingen nemen over productie, productie en merchandising.

3. Merchandisingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,093 per jaar

Primaire taken: Mode merchandising managers nemen beslissingen met betrekking tot de voorraad, prijzen en presentatie van producten in winkels. De dagelijkse verantwoordelijkheden omvatten het onderhouden van het uiterlijk van een winkel, het coördineren van verkooppromoties en het controleren van de voorraadniveaus. Modemerchandisingmanagers doen ook marktonderzoek en analyseren klantgegevens. Ze kunnen dit onderzoek bijvoorbeeld gebruiken om te beslissen bij welke leveranciers ze producten kopen of om te bepalen welke producten het beste verkopen in hun winkel.

4. Koper:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.700 per jaar

Primaire taken: Kopers kijken naar de nieuwste modetrends en werken samen met winkels of warenhuizen om de producten te selecteren die in hun winkels worden verkocht. De baan vereist mogelijk dat kopers beurzen en modeshows bijwonen of ontwerpers ontmoeten om producten te vinden. Bij het nemen van beslissingen over koopwaar houden kopers rekening met de prijs, kwaliteit en gewoonten van de klant voordat ze deze in winkels verkopen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het werken met leveranciers om contracten te onderhandelen en leveringen te coördineren.

5. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $62,039 per jaar

Primaire taken: Fashion public relations-managers leiden de public relations- en communicatieafdelingen van een bedrijf en zorgen ervoor dat de positieve reputatie behouden blijft. Ze zijn verantwoordelijk voor het toezicht houden op en het uitvoeren van public relations-strategieën, waarbij vaak relaties worden opgebouwd met media om het merk te promoten. Promotiecampagnes en evenementen kunnen modeshows, persberichten, fashion lookbooks of showroomafspraken zijn. Fashion PR-managers houden ook toezicht op de marketing- en PR-kalenders, mediatargetlijsten en persmappen die door hun team zijn ontwikkeld.

6. Hoofdredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $64.205 per jaar

Primaire taken: een hoofdredacteur van mode houdt toezicht op digitale of gedrukte publicaties en neemt de uiteindelijke beslissingen over wat wordt gepubliceerd. Ze zouden bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het zetten van de toon van een tijdschrift en het plannen van de lay-out, het ontwerp en de inhoud van maandelijkse uitgaven. Ze beheren ook het personeel van redacteuren en schrijvers, inclusief het nemen van enkele beslissingen over het aannemen van personeel, en houden toezicht op het budget van de publicatie. Een hoofdredacteur van mode fungeert als een vertegenwoordiger van hun publicatie en promoot deze door branche-evenementen bij te wonen, zoals modeshows.

Lees meer: ​​Hoofdredacteur: alles wat u moet weten over de rol

7. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.516 per jaar

Primaire taken: Mode-accountmanagers zijn verantwoordelijk voor het promoten van winkelketens of designermerken om hen te helpen producten te verkopen. Ze ontmoeten mediakanalen en vertegenwoordigers om advertentiecampagnes te coördineren, waaronder advertenties in gedrukte publicaties of op internet, tv en billboards. Accountmanagers stellen vaak verkoop- en omzetdoelen vast en analyseren trends om de verkoopstrategie van het merk te verbeteren.

8. E-commercemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $68,794 per jaar

Primaire taken: Fashion e-commerce managers houden toezicht op de online verkoopaanwezigheid van een retailorganisatie, met als uiteindelijk doel meer aankopen te genereren. Hun reguliere verantwoordelijkheden omvatten het beoordelen van verkoopgegevens en voorraadniveaus, het maken van prijsstrategieën en het plannen van promotiecampagnes. Ze helpen ook bij het verbeteren van de online winkelervaring, waarbij mogelijk wordt samengewerkt met andere afdelingen, zoals de ontwikkelings- en marketingteams, en het ontwikkelen van strategieën voor zoekmachineoptimalisatie. E-commerce managers hebben ook administratieve taken, zoals het beheren van betalingen en retouren.

9. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.618 per jaar

Primaire taken: Modemarketingmanagers bepalen de marketingstrategieën die de verkoop voor een bedrijf of merk het beste zullen stimuleren. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheren van merkinspanningen, het maken van advertentiecampagnes en het analyseren van de resultaten van deze tactieken. Modemarketingmanagers werken samen met de marketing- en productontwikkelingsteams en houden toezicht op het maken van instructies, logo's en pakketontwerpen die worden gebruikt om producten te prijzen en te adverteren. Ze moeten ook markttrends volgen om beslissingen te nemen over de vraag of een marketingplan effectief is of moet worden verbeterd.

10. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.453 per jaar

Primaire taken: Modemerkmanagers houden toezicht op het behoud en de creatie van het imago van een bedrijf met als doel klanten aan te trekken en te behouden. Ze werken samen met de creatieve, marketing- en productontwikkelingsteams om ervoor te zorgen dat alle lanceringen voldoen aan de waarde en boodschap van het merk. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheren en aftekenen van de productie van promotionele content, zoals advertenties, e-mailcampagnes en websites. Modemerkmanagers gebruiken ook marktonderzoek om te bepalen in welke gebieden het bedrijf moet investeren op basis van het bestedingspatroon en de behoeften van klanten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een merkmanager

11. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.447 per jaar

Hoofdtaken: In de mode-industrie begeleiden art directors de totstandkoming van beeldmateriaal voor reclamecampagnes, tijdschriften en andere media. Ze creëren de visie voor de afbeeldingen en beheren creatieve medewerkers zoals fotografen, grafisch ontwerpers en anderen om ervoor te zorgen dat ze het concept correct uitvoeren. Modeartdirectors werken gewoonlijk bij modetijdschriften, waar ze verantwoordelijk zijn voor het aftekenen van de omslag, het goedkeuren van pagina-indelingen en het handhaven van budgetten en deadlines.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een artdirector

12. Sourcing-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $94,485 per jaar

Primaire taken: Sourcingmanagers in de mode-industrie werken vaak binnen de maakindustrie en zijn verantwoordelijk voor het op schema en kosteneffectief houden van het proces. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor de inkoop van een verscheidenheid aan artikelen voor de productie van kleding en accessoires, waaronder grondstoffen, stoffen en ritsen. Sourcing managers bepalen ook welke leveranciers ze gebruiken, wat betekent dat ze vaak moeten werken aan onderhandelingen en juridische overeenkomsten met deze bronnen. De rol vereist ook een analyse van het productieproces om te beslissen of een leverancier moet worden vervangen op basis van de kwaliteit of kosten van hun goederen.

13. Productmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.480 per jaar

Primaire taken: Een modeproductmanager houdt toezicht op de productontwikkelings-, ontwerp- en verkoopteams gedurende de hele levenscyclus van de productie, van concept tot release. Hun rol is er ook voor te zorgen dat het product aansluit bij de algemene visie en doelstellingen van het bedrijf. Ze beheren meestal een specifiek product of productlijn, bijvoorbeeld schoenen of dameskleding, en plannen de productvereisten op basis van de behoeften van de klant. Modeproductmanagers volgen commerciële trends om te bepalen welke strategieën het product of de dienst van het bedrijf beter verkoopbaar en winstgevender zullen maken. Ze zorgen ook voor het opzetten en implementeren van de kwaliteitsborgingsprotocollen van het product.

14. Creatief directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.013 per jaar

Hoofdtaken: In de mode-industrie ontwikkelen creatieve directeuren de visie voor publicaties, zoals tijdschriften, of de producten en branding van een bedrijf. Wanneer ze voor een publicatie of reclame werken, plannen ze de lay-out en visuals en hebben ze de uiteindelijke goedkeuring voor de resulterende foto's, kunst of afbeeldingen. Binnen de productontwikkeling van mode zal de creatief directeur een visie communiceren aan het ontwerpteam en het laatste woord hebben over details zoals stoffen, kleuren en andere ontwerpdetails. Ze zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat alle elementen onder hun controle samenhangend en consistent met hun merk blijven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een creatief directeur

15. Ontwerpdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 136.685 per jaar

Primaire taken: Modeontwerpdirecteuren leiden een team van ontwerpers om productlijnen voor een retailer of merk te ontwikkelen. Ze geven elk modeseizoen creatieve richting aan hun team en zorgen ervoor dat de producten aansluiten bij de huidige trends en markteisen. Modeontwerpdirecteuren houden toezicht op alle aspecten van het ontwerpproces, van marktonderzoek tot ontwerpschetsen tot productaanpassingen en meer. Ze handhaven ook compatibiliteit langs productlijnen, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat een merk een consistente look heeft tussen zijn kinderkleding en kledinglijnen voor volwassenen.


About author

Yasmijn Elbers

Als je geïnteresseerd bent in mode, zijn er tal van goedbetaalde banen in meerdere sectoren. U vindt opties op verschillende gebieden, of het nu op het gebied van design, marketing, uitgeverij en nog veel meer is. Door de tijd te nemen om modebanen te onderzoeken, kun je een beter idee krijgen van welke carrière het beste bij je vaardigheden, interesses en ervaring past. In dit artikel belichten we 15 van de best betaalde modebanen, inclusief hun salarissen en primaire verantwoordelijkheden, om je te helpen bepalen welke baan het beste bij je past.


Scroll to Top