Blog

Als je een passie voor sport hebt, kan het nastreven van een baan in de sportindustrie leiden tot een lonende en lucratieve carrière. Het is niet nodig om atletische vaardigheden te hebben om een ​​carrière in de sport na te streven. Afhankelijk van je vaardigheden en ambities kun je denken aan een breed scala aan sportbanen. Als u meer te weten komt over mogelijke salarissen op dit gebied, kunt u uw carrièredoelen bepalen en krijgt u iets om naar toe te werken.

In dit artikel bespreken we de bestbetaalde sportcarrières om je te helpen de juiste baan voor jou te vinden.

15 van de best betaalde sportbanen

Als je in de atletiek werkt, kun je van alles worden, van een professionele atleet of coach tot een verslaggever of arts. Hier zijn 15 sportcarrières die jaarlijks meer dan $ 30.000 betalen:

 1. Sportredacteur
 2. Honkbal coach
 3. Basketbal coach
 4. Persoonlijke trainer
 5. sportverslaggever
 6. Voetbalcoach
 7. Scheidsrechter
 8. Algemeen manager
 9. atletische directeur
 10. atletische verkenner
 11. Sportmarketeer
 12. Fysiotherapeut
 13. Sportpsycholoog
 14. Statisticus
 15. sportarts

1. Sportredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $30.800 per jaar

Hoofdtaken: Sportredacties zijn journalisten die zich bezighouden met sportnieuws. Ze werken voor kranten, tijdschriften of websites, waar ze schrijven over teams, atleten en competities. Deze journalisten doen uitgebreid onderzoek, interviewen spelers en coaches en schrijven zowel nieuws- als opinieartikelen. Sommige sportredacteuren schrijven over een breed scala aan sportevenementen, terwijl anderen zich richten op een enkele sport.

Opleidingsvereisten: hoewel niet altijd vereist, kan een graad in journalistiek van een vierjarige universiteit je helpen competitiever te zijn in het veld.

Gerelateerd: Hoe word je een sportschrijver

2. Honkbalcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $20,45 per uur

Primaire taken: Honkbalcoaches zijn verantwoordelijk voor het motiveren van hun teams om hun best te doen. Ze houden toezicht op de oefensessies, zorgen ervoor dat spelers belangrijke vaardigheden ontwikkelen en volgen de voortgang van de spelers op eventuele verbeterpunten. Ze bepalen ook de strategie en bepalen wie er in de komende wedstrijden zal spelen. Honkbalcoaches kunnen werken voor teams die variëren van middelbare school tot Major League Baseball.

Educatieve vereisten: Coaches hebben verschillende educatieve achtergronden, maar vereisen meestal een diploma van een vierjarige universiteit of hoger in sportwetenschap, lichamelijke opvoeding of atletische coaching.

Gerelateerd: Hoe word je een coach

3. Basketbalcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,38 per uur

Primaire taken: Basketbalcoaches houden toezicht op de oefensessies en wedstrijden van het team. Ze volgen de trainingsroutines van spelers, volgen hun voortgang en adviseren hen over vaardigheden die verbeterd moeten worden. Deze professionals zijn ook verantwoordelijk voor het helpen van spelers om doelen te stellen, hen gemotiveerd te houden en ervoor te zorgen dat teams in elk spel de best mogelijke prestaties leveren. Basketbalcoaches kunnen werken voor middelbare school-, universiteits- of professionele teams.

Educatieve vereisten: Coaches hebben verschillende educatieve achtergronden, maar vereisen meestal een diploma van een vierjarige universiteit of hoger in sportwetenschap, lichamelijke opvoeding of atletische coaching.

Lees meer: ​​Hoe word je een sportcoach?

4. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,43 per uur

Primaire taken: Personal trainers begeleiden atleten door trainingen en trainingsregimes. Deze professionals praten met atleten en coaches om hun fitnessdoelen te bepalen en ontwikkelen vervolgens trainingsroutines om atleten te helpen spieren op te bouwen, kracht te vergroten of hun uithoudingsvermogen te verbeteren. Ze kunnen ook gezondheid en voeding bespreken met atleten. Personal trainers kunnen werken voor teams of individuele atleten.

Opleidingseisen: Personal trainers hebben vaak een middelbare schooldiploma nodig om in het veld te werken. Het hebben van een associate of bachelor's degree in bewegingswetenschappen, kinesiologie of lichamelijke opvoeding kan je helpen vooruitgang te boeken in het veld.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

5. Sportverslaggever

Nationaal gemiddeld salaris: $45.200 per jaar

Primaire taken: sportverslaggevers of sportzenders bespreken atleten, teams, competities en evenementen op nieuwszenders zoals televisie- en radionetwerken. Ze gebruiken hun sportkennis op hoog niveau om commentaar te geven, prestaties te analyseren en de resultaten van komende wedstrijden of seizoenen te voorspellen. Veel sportverslaggevers streven ernaar om persona's voor zichzelf te creëren en volgers te ontwikkelen, zodat er vraag blijft naar hun expertise.

Opleidingseisen: Sportverslaggevers hebben doorgaans minimaal een bachelordiploma nodig. Grotere kranten en omroepen kunnen echter een masterdiploma in een vakgebied als journalistiek vereisen. Studenten willen misschien ook lessen volgen die verband houden met sport om extra kennis op te doen en een effectievere verslaggever te zijn.

Lees meer: ​​Een sportzender worden (How To en FAQ)

6. Voetbalcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,73 per uur

Primaire taken: Voetbalcoaches helpen spelers hun atletische vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze topprestaties kunnen leveren. Deze professionals maken trainingsschema's, adviseren over oefenmethoden en leren spelers nuttige vaardigheden voor hun sport. Ze beoordelen ook het fysieke en mentale welzijn van spelers en bieden waar nodig ondersteuning. Voetbalcoaches kunnen amateur-, hogeschool- of professionele teams begeleiden.

Onderwijsvereisten: Coaches hebben doorgaans een bachelordiploma nodig op een gerelateerd gebied zoals sportwetenschap, lichamelijke opvoeding of atletische coaching.

7. Scheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,93 per uur

Primaire taken: scheidsrechters houden toezicht op honkbalwedstrijden en passen indien nodig de regels en voorschriften toe. Deze professionals zijn experts op het gebied van de regels van de sport en zijn verantwoordelijk voor zowel het identificeren wanneer een speler een regel overtreedt als het bepalen van de straf. Ze moeten tijdens een spel hun volledige concentratie behouden en snel reageren op spelgebeurtenissen. Hoewel sommige scheidsrechters voor afzonderlijke teams werken, reizen velen om toezicht te houden op wedstrijden voor verschillende teams.

Opleidingsvereisten: Scheidsrechters in de professionele Major League Baseball moeten afstuderen van de scheidsrechtersschool. Er zijn twee scheidsrechtersscholen in de VS en beide zijn gevestigd in Florida. Als je wordt gekozen om verder te gaan in het proces, moet je vervolgens de Minor League Baseball Advanced Course voltooien. Slechts een paar deelnemers uit deze fase worden uitgekozen om vooruit te komen.

Verwant: Hoeveel verdienen scheidsrechters?

8. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.623 per jaar

Primaire taken: General managers houden toezicht op het teampersoneel en voeren administratieve taken voor teams uit. Ze maken strategische plannen voor het opstellen of contracteren van spelers en ontwikkelen budgetten voor teams. Ze onderhandelen ook over contracten met spelers en hun agenten en adviseren over de promotionele activiteiten van spelers. Honkbal-, basketbal-, voetbal-, hockey- en voetbalteams hebben allemaal algemene managers in dienst.

Opleidingsvereiste: De eisen van algemeen directeuren variëren, maar je moet minimaal een middelbare schooldiploma hebben. Bepaalde instellingen hebben mogelijk een bachelordiploma of hoger in het bedrijfsleven of een gerelateerd vakgebied nodig.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een algemeen directeur

9. Atletische directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.890 per jaar

Primaire taken: Sportdirecteuren hebben de leiding over de atletische afdeling van een middelbare school of universiteit. Deze professionals beheren de dagelijkse activiteiten van de afdeling, waaronder het vaststellen van budgetten, het aannemen en opleiden van personeel en het toezicht houden op reisarrangementen. Ze verzorgen ook de public relations en helpen de afdeling een positief imago te behouden. Sportdirecteuren hebben doorgaans sterke communicatie-, leiderschaps- en besluitvormingsvaardigheden nodig om hun werk goed te kunnen doen.

Onderwijsvereisten: Voor een loopbaan in de sportadministratie is vaak een bachelor- en masterdiploma in sportmanagement vereist. Certificeringen zoals geregistreerde atletische beheerder, gecertificeerde atletische beheerder of gecertificeerde master atletische beheerder kunnen ook worden nagestreefd.

Gerelateerd: Hoe word je een atletische directeur

10. Atletische verkenner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.890 per jaar

Primaire taken: Atletische scouts identificeren en controleren atleten die het potentieel hebben om te slagen in universiteits- of professionele sporten. Ze observeren terwijl atleten trainen, oefenen en sporten. Deze professionals volgen ook trends, lezen nieuws en praten met coaches om meer te weten te komen over veelbelovende atleten. De meeste atletische scouts werken voor universiteiten of professionele sportteams, en ze reizen veel om de beste atleten voor hun teams te zoeken.

Educatieve vereisten: Hoewel een formele opleiding niet altijd vereist is voor atletische scouts, zijn de meeste scouts voormalige sportspelers of coaches met jarenlange ervaring en kennis in de sport.

11. Sportmarketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $67.768 per jaar

Primaire taken: Sportmarketeers promoten teams, spelers, competities en stadions of arena's. Ze voeren marktonderzoek uit, stellen ideeën op om de interesse en het bewustzijn te vergroten en creëren strategieën om marketingdoelen te bereiken. De meeste sportmarketeers zijn verantwoordelijk voor het vergroten van de opkomst en het aantal kijkers of voor het verkopen van merchandise. Ze gebruiken verschillende media, waaronder tv, radio, kranten, tijdschriften en sociale media.

Educatieve vereisten: sportmarketeers hebben doorgaans een bachelordiploma of hoger nodig in marketing, public relations, reclame of andere gerelateerde velden.

12. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.672 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten werken met atleten die blessures hebben opgelopen of die herstellen van een operatie. Ze onderzoeken atleten en ontwikkelen revalidatieplannen waarmee spelers hun gewrichten en spieren weer volledig kunnen gebruiken. Deze professionals streven ernaar atleten te helpen vrij te bewegen, pijn te verminderen en extra blessures te voorkomen. Fysiotherapeuten werken vaak in opleidingsinstituten, waar ze samenwerken met artsen, trainers en coaches.

Opleidingseisen: Een fysiotherapeut moet minimaal een doctoraat in de fysiotherapie (DPT) hebben.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

13. Sportpsycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $90,002 per jaar

Primaire taken: Sportpsychologen zijn professionals in de geestelijke gezondheidszorg die gespecialiseerd zijn in het helpen van atleten om hun topprestaties te bereiken. Ze ontwikkelen behandelcursussen om atleten te helpen mentaal en emotioneel te revalideren na blessures. Ze adviseren spelers ook over het aanpakken van angst en het omgaan met de concurrentiedruk. Sportpsychologen werken vaak voor hogeschool- of professionele atletiekteams, waar ze spelers motiveren om hun best te doen.

Opleidingseisen: Een doctoraat in de psychologie of filosofie in sportpsychologie en prestatie wordt aanbevolen.

14. Sportstatisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $94,476 per jaar

Primaire taken: Sportstatistici, ook wel sportanalisten genoemd, gebruiken gegevens om de kansen op verschillende uitkomsten te beoordelen. Ze verzamelen, monitoren en analyseren complexe datasets voor spelers, teams en competities. Hun analyses helpen teams om te beslissen of ze atleten willen rekruteren of verhandelen en of ze bepaalde spelers in hun opstelling willen plaatsen. Sportstatistici werken meestal voor universiteits- of professionele teams.

Onderwijsvereisten: sportstatistici hebben doorgaans een bachelordiploma in wiskunde of statistiek nodig.

Lees meer: ​​​​Alles wat u moet weten over het worden van een sportanalist

15. Sportarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 201.655 per jaar

Hoofdtaken: Sportartsen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in het verlenen van medische zorg aan sporters. Ze gebruiken tests om de ziekten en verwondingen van patiënten te diagnosticeren en behandelplannen te ontwikkelen voor de revalidatie van patiënten. Ook adviseren zij patiënten over gezondheid, voeding en beweging. Sportartsen kunnen werken voor professionele teams, of ze kunnen individuele atleten behandelen.

Opleidingseisen: Sportartsen hebben een doctoraat in de geneeskunde, een verblijf van drie jaar en een fellowship van twee jaar nodig.

Gerelateerd: Top 10 banen in de sportgeneeskunde om te overwegen


About author

Harm Elmerink

Als je een passie voor sport hebt, kan het nastreven van een baan in de sportindustrie leiden tot een lonende en lucratieve carrière. Het is niet nodig om atletische vaardigheden te hebben om een carrière in de sport na te streven. Afhankelijk van je vaardigheden en ambities kun je denken aan een breed scala aan sportbanen. Als u meer te weten komt over mogelijke salarissen op dit gebied, kunt u uw carrièredoelen bepalen en krijgt u iets om naar toe te werken.


Scroll to Top