Blog

Werken met dieren is een van de interessantste beroepen om deel van uit te maken. Werken met dieren is meestal voor mensen die het verschil willen maken en gemotiveerd willen worden door hun werk. Er zijn veel carrièrepaden op dit gebied als je het verder wilt verkennen en dagelijks wilt worden vervuld.

In dit artikel leer je meer over de bestbetaalde banen voor dierenliefhebbers, het landelijke gemiddelde salaris van elke functie en de taken voor elke baan.

Lees meer: ​​Een carrièrepad kiezen in 9 stappen

Welke banen zijn beschikbaar voor dierenliefhebbers?

Dierenjobs kunnen verband houden met onderzoek, directe zorg, medische zorg of training en kunnen verschillende opleidingsniveaus en scholing vereisen. Vaak geven banen bij dieren een hoge mate van voldoening aan de werknemers die dit soort werk zoeken.

Banen voor dierenliefhebbers

Als je een dierenliefhebber bent die op zoek is naar carrièremogelijkheden, dan is hier een lijst met 15 van de bestbetaalde banen op dit gebied:

1. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.940 per jaar

Primaire taken: Een dierenverzorger helpt het welzijn van dieren in dierentuinen, dierenasielen, klinieken, enz. U moet hen voedsel, water, voldoende woonruimte en tijd geven om te bewegen terwijl u onder uw hoede bent. Er wordt verwacht dat je met ze speelt wanneer dat nodig is en eventuele veranderingen in hun humeur of gezondheid bestudeert.

Onderwijsvereisten: je hebt geen formele opleiding nodig voor dit beroep, maar een middelbare schooldiploma of GED wordt aanbevolen.

2. Dierentrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $24.080 per jaar

Primaire taken: Dierentrainers werken met een verschillend aantal dieren om specifieke trucs uit te voeren om indruk te maken op het publiek. Voor deze rol is reizen vereist, aangezien je tijdens het circus met dieren zult werken en met hen zult optreden wanneer dat nodig is. Je moet de dieren ook trainen om loyaal aan je te zijn, zodat je met ze kunt werken.

Onderwijsvereisten: je moet een middelbare schooldiploma of GED hebben, maar een bachelordiploma in mariene biologie kan vereist zijn als je met zeedieren zoals dolfijnen of walvissen werkt.

3. Dierenartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.620 per jaar

Primaire taken: Een dierenartsassistent is de eerste persoon die een gewond dier verzorgt. Ze spreken met eigenaren van gezelschapsdieren om gezondheidsproblemen aan te pakken, naast het plannen van afspraken, het invullen van belangrijk papierwerk en het beheren van vervolgprocedures indien van toepassing.

Onderwijsvereisten: je kunt een middelbare schooldiploma of GED hebben voor een instappositie, maar het wordt aanbevolen om een ​​associate's degree te behalen om je carrière als technicus vooruit te helpen.

4. Dierenverzorger

**Nationaal gemiddeld salaris: $27.840 per jaar

Primaire taken: Dierenverzorgers verzorgden specifiek gewonde dieren in dierentuinen. De verantwoordelijkheden van de dierenverzorger kunnen het voeren, verzorgen, schoonmaken en observeren van gedrag omvatten. Ze beantwoorden ook belangrijke vragen voor het publiek over dieren in de dierentuin over hun dieet en hoe ze omgaan met mensen.

Opleidingsvereisten: Dierenverzorgers moeten een bachelordiploma in biologie hebben om in deze rol te werken. Stages en vrijwilligerswerk kunnen nuttig zijn bij het verdienen van een instappositie.

5. Fokker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.040 per jaar

Primaire taken: Een fokker werkt meestal met een specifiek dier en houdt toezicht op het fokproces zoals honden en katten. De fokker werkt ook nauw samen met de dierenarts om ervoor te zorgen dat puppy's gezond zijn en kunnen worden verkocht aan potentiële eigenaren.

Opleidingsvereisten: Er is geen specifieke opleidingsvereiste om fokker te worden, maar het wordt aangeraden dat iemand in deze rol weet welk type dier hij wil fokken en daarbij met een dierenarts samenwerkt.

6. Veterinaire technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.720 per jaar

Primaire taken: Een veterinair technicus verpleegt dieren in bepaalde dierenziekenhuizen. Ze voeren routinecontroles, operaties, spoedoperaties uit en schrijven medicijnen voor. Ze voeren ook tests uit, houden dossiers bij over hun medische geschiedenis en maken röntgenfoto's van hun botten.

Onderwijsvereisten: een Associate's Degree in Veterinary Technology en je moet slagen voor het nationale examen voor veterinaire technicus om in aanmerking te komen voor een baan. Het wordt ook aangemoedigd om lid te worden van de National Association of Veterinary Technicians in Amerika om uw kansen te vergroten.

7. Dierenbeschermingsfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.800 per jaar

Primaire taken: Dierencontrolebeambten helpen bij het handhaven van wetten met betrekking tot dierenmishandeling. Ze zoeken naar gewonde dieren in hun omgeving en nemen telefoontjes aan over dierenincidenten van bewoners. Ze stellen ook rapporten op over activiteiten die ze in hun administratie bijhouden.

Onderwijsvereisten: Middelbare schooldiploma of GED vereist, maar ze hebben eerdere ervaring in het werken met dieren nodig, dus het wordt aangemoedigd om vrijwilligerswerk in uw regio na te streven.

8. Veterinair verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.940 per jaar

Primaire taken: Een veterinair verpleegkundige verschilt van een technicus omdat ze samen met een erkende dierenarts werken om medische procedures uit te voeren. Ze zullen de meeste werken aan lichamelijk onderzoek voor dieren, maar ze kunnen ook helpen bij het afnemen van bloed en vaccinaties.

Onderwijsvereisten: een middelbare schooldiploma of een GED is vereist, maar de onderwijsvereisten zijn afhankelijk van de staat waarin u werkt. De meeste vereisen echter dat u een trainingsprogramma voltooit.

9. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.776 per jaar

Primaire taken: De belangrijkste verantwoordelijkheid van een dierentrimmer is ervoor te zorgen dat ze fris en schoon zijn. Ze kunnen het haar van een huisdier knippen, hun tanden poetsen of hun vingernagels knippen. Je moet goede communicatieve vaardigheden hebben met eigenaren van gezelschapsdieren en geduldig zijn in het werken met huisdieren die je verzorgt.

Opleidingsvereisten: Er is geen formele opleidingsvereiste om trimmer te worden, maar eerdere ervaring met huisdieren wordt aanbevolen.

10. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.857 per jaar

Primaire taken: een oppas houdt toezicht op huisdieren voor een bepaalde periode wanneer eigenaren van evenementen niet voor hen kunnen zorgen. Dierenoppassers kunnen met huisdieren spelen, ze opruimen en de instructies van hun baasjes volgen. Eigenaren kunnen betrouwbare oppassers online vinden, maar eigenaren moeten samenwerken met iemand die ze kennen.

Opleidingsvereisten: Er is geen formele opleidingsvereiste om dierenoppas te worden, maar eerdere ervaring met huisdieren wordt aanbevolen.

11. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.318 per jaar

Primaire taken: Een zeebioloog bestudeert al het zeeleven en hun kenmerken. Ze zien ook hoe het onderwaterleven samenwerkt met andere wezens waarmee ze leven, samen met hun omgeving. Onderzoek kan ook betrekking hebben op hun interacties met het menselijk leven en kan ertoe leiden dat ze moeten duiken om meer informatie te verzamelen.

Onderwijsvereisten: een bachelordiploma in mariene biologie is vereist, maar een masterdiploma helpt werknemers om door te stromen naar hogere functies.

12. Diervoedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,728 per jaar

Primaire taken: Een diervoedingsdeskundige die dieren onderhoudt door de voedingsbehoeften te begrijpen, zodat ze het juiste voedsel kunnen krijgen. Ze evalueren hun gedrag wanneer ze voedsel eten en doen gerichte aanbevelingen aan een dierentuin of de overheid over hun dieet.

Onderwijsvereisten: een bachelordiploma in dierwetenschappen is van toepassing als je begint, maar een masterdiploma kan je helpen een hogere positie te krijgen.

13. Natuurbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.877 per jaar

Primaire taken: Een natuurbioloog is vergelijkbaar met een zeebioloog, behalve dat ze het gedrag van dieren op het land bestuderen, naast hoe planten en hun leefgebieden met elkaar omgaan. Ze kijken ook naar de menselijke impact die het heeft op verschillende soorten dieren in het wild en kunnen het veld in gaan om exemplaren te verzamelen en aanvullend onderzoek te doen.

Onderwijsvereisten: een bachelordiploma in zoölogie, natuurbiologie of natuurecologie is vereist. De concurrentie is groot, dus een masterdiploma wordt aanbevolen om op dit gebied te werken.

14. Beheerder van het behoud van land

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72,116 per jaar

Primaire taken: Een landbeheerder voor natuurbehoud is om de dieren in het wild te beschermen op het land waaraan ze zijn toegewezen. Dit kan een bos zijn, een park of land dat eigendom is van een bedrijf of overheid.

Onderwijsvereisten: ze moeten een bachelordiploma hebben, bij voorkeur in resource management, en moeten stage lopen of vrijwilligerswerk doen om meer ervaring op te doen. Sommige staten kunnen ook een vergunning nodig hebben.

15. Dierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 96.020 per jaar

Primaire taken: Een dierenarts is een primaire arts van dieren binnen een ziekenhuis of een andere medische faciliteit. Ze behandelen dieren met ziekte en ziekte. Ze volgen ook de eetgewoonten van een dier, doen onderzoeken, stellen een diagnose en voeren vaccinaties en onderzoeken uit.

Opleidingseisen: Een dierenarts moet naast een doctoraat in de diergeneeskunde in het bezit zijn van een bachelordiploma. Ze moeten ook een licentie verkrijgen door het North American Veterinary Licensing-examen te halen en andere staatsexamens halen als dat nodig is.


About author

Jolien Broers

Werken met dieren is een van de interessantste beroepen om deel van uit te maken. Werken met dieren is meestal voor mensen die het verschil willen maken en gemotiveerd willen worden door hun werk. Er zijn veel carrièrepaden op dit gebied als je het verder wilt verkennen en dagelijks wilt worden vervuld.


Scroll to Top