Blog

Hoewel zowel introverte als extraverte personen succesvol kunnen zijn in elke rol, kunnen mensen met introverte persoonlijkheidstypes zich aangetrokken voelen tot bepaalde posities boven andere. Veel introverte mensen kunnen ook merken dat ze uitblinken in posities met bepaalde kwaliteiten. Het kan bijvoorbeeld stimulerend zijn voor mensen met introverte neigingen om een ​​baan te hebben die een behoorlijke hoeveelheid onafhankelijke werktijd mogelijk maakt.

Om je te helpen bij het zoeken naar een baan, bekijk je de volgende tips en een lijst met 15 van de beste banen voor introverte mensen.

Waar moeten introverte mensen op letten bij het zoeken naar werk?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een introverte persoon niet altijd iemand die verlegen is, zacht spreekt en ernaar streeft sociale interacties te vermijden. Introverte mensen kunnen zelfs zeer sociaal zijn en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden bezitten. In tegenstelling tot extraverte mensen die zich energiek voelen door vergaderingen te leiden en in groepsverband te werken, hebben introverte mensen vaak tijd alleen nodig om weer energie te krijgen na dit soort ervaringen.

Hoewel introverte mensen in staat zijn om dezelfde taken uit te voeren als extraverte mensen, zijn ze over het algemeen meer tevreden in een loopbaan die gebruik maakt van hun sterke punten.

Daarom zijn de beste banen voor introverte mensen die:

  • Geef prioriteit aan onafhankelijk werk boven samenwerkingssessies in grote groepen
  • Bied stille ruimtes om alleen te werken in plaats van luidruchtige, open werkplekken
  • Worden het best uitgevoerd door mensen met uitstekende actieve luistervaardigheden
  • Stelt u in staat uw aandacht op één taak of project tegelijk te richten
  • Vereisen meer één-op-één interactie dan spreken in het openbaar

Gerelateerd: Belangrijkste verschillen tussen introverte en extraverte mensen

Goede carrières voor introverte mensen

Hier zijn enkele van de beste banen voor introverte mensen, inclusief het gemiddelde salaris dat u in elke rol kunt verwachten.

1 . Accounting Manager

Primaire taken: Toezicht houden op en beheren van de dagelijkse activiteiten van een boekhoudafdeling, inclusief het analyseren van gegevens, het maken van financiële rapporten en het ontwikkelen van boekhoudbeleid van de organisatie. Accountingmanagers kunnen ook leiding geven aan en toezicht houden op het werk van junior boekhoudkundig personeel.

Gemiddeld salaris: $78,638 per jaar

2 . Landschapsontwerper

Primaire taken: Gebruik creativiteit en kennis van de tuinbouw om landschapsplannen te ontwikkelen, planten en andere kenmerken te selecteren, zoals looppaden, vijvers en waterfonteinen, om de esthetiek van buitenruimtes te verbeteren.

Gemiddeld salaris: $ 48.290 per jaar

3 . gedragstherapeut

Primaire taken: Werken met patiënten met psychische aandoeningen en stoornissen zoals depressie, angst, eetstoornissen en verslaving, evenals aandoeningen zoals autisme, ADD en ADHD. Gedragstherapeuten luisteren naar de moeilijkheden en uitdagingen waarmee cliënten worden geconfronteerd en helpen hen hun gedrag aan te passen en te veranderen.

Gemiddeld salaris: $ 17,75 per uur

4 . Inhoudsbeheerder

Primaire taken: Toezicht houden op de creatie van inhoud en strategieontwikkeling van een organisatie, inclusief het opstellen van een redactionele kalender, het beheren van inhoudspublicaties en ervoor zorgen dat alle inhoud in lijn is met de richtlijnen van het merk en de bedrijfsdoelen van het bedrijf. Contentmanagers houden ook vaak toezicht op contentschrijvers en strategen.

Gemiddeld salaris: $ 57.368 per jaar

5 . Chef-kok

Primaire taken: Een restaurantkeuken beheren, inclusief toezicht houden op alle voedselbereiding, het opleiden en aansturen van keukenpersoneel, het plannen van menu's, het maken van keukenbudgetten, het beoordelen van voedselbestellingen en ervoor zorgen dat het voedsel voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Gemiddeld salaris: $ 62.023 per jaar

6 . Editor

Voornaamste taken: De voorbereide kopie controleren op grammaticale, spellings- en stijlfouten en fouten corrigeren vóór publicatie. Editors kunnen ook factchecken en ervoor zorgen dat alle geschreven inhoud die door een organisatie wordt gepubliceerd, voldoet aan de huisstijlgids van het bedrijf.

Gemiddeld salaris: $ 45.907 per jaar

7 . Grafisch ontwerper

Primaire taken: Gebruik software om aangepaste visuals te maken die ideeën communiceren, esthetische aantrekkingskracht toevoegen en de informatiestroom verbeteren via digitale middelen zoals websites en applicaties, of via gedrukte middelen zoals publicaties, verkoopmateriaal, posters en meer.

Gemiddeld salaris: $ 17,96 per uur

8 . IT-manager

Primaire taken: Beheer de beveiliging en werking van de informatiesystemen van een organisatie. Verwerk software- en hardware-upgrades, beheer het technologiebudget, geef leiding aan junior IT-personeel en adresseer of delegeer helpdesktickets.

Gemiddeld salaris: $ 83.896 per jaar

9 . Bibliothecaris

Primaire taken: Bibliotheekbezoekers helpen bij het vinden van boeken en informatie en het voorbereiden en catalogiseren van boeken, tijdschriften en ander materiaal. Bibliothecarissen kunnen ook bibliotheekbudgetten beheren, junior medewerkers begeleiden en toezicht houden op bibliotheekevenementen en -activiteiten.

Gemiddeld salaris: $ 53.326 per jaar

10 . Monteur

Hoofdtaken: Inspecteren, repareren en uitvoeren van onderhoud aan motorvoertuigen. Monteurs gebruiken een verscheidenheid aan hulpmiddelen en technologieën om taken uit te voeren en kunnen zich specialiseren in specifieke systemen of voertuigtypen.

Gemiddeld salaris: $ 18,74 per uur

11 . paralegal

Primaire taken: Optreden als juridisch administratief medewerker door het uitvoeren van casusonderzoek, het afhandelen van klantinterviews, het opstellen en indienen van juridische documenten en het assisteren van advocaten bij het voorbereiden van presentaties. Paralegals wonen vaak ook bij en assisteren bij hoorzittingen, verklaringen en processen.

Gemiddeld salaris: $ 46.396 per jaar

12 . Onderzoekwetenschapper

Primaire taken: Ontwerp en voer laboratoriumgestuurde tests en experimenten uit, verzamel resultaten en analyseer gegevens om resultaten te bepalen. Een onderzoekswetenschapper kan werken voor de overheid, onderwijsinstellingen, milieuorganisaties of namens een bedrijf met winstoogmerk.

Gemiddeld salaris: $ 72.000 per jaar

13 . Social media manager

Primaire taken: Plan, ontwikkel en implementeer marketingcampagnes voor sociale media, beheer sociale media-inhoud en monitor en analyseer de prestaties van verschillende sociale activiteiten. Managers van sociale media zijn ook vaak verantwoordelijk voor het reageren op vragen of zorgen van volgers en ervoor te zorgen dat alle sociale inhoud voldoet aan best practices en merkrichtlijnen.

Gemiddeld salaris: $ 47.547 per jaar

14 . Software ontwikkelaar

Primaire taken: Gebruik computerprogrammeertalen om de efficiëntie en effectiviteit van softwareprogramma's te bouwen, testen en continu te verbeteren. Software-ingenieurs kunnen gespecialiseerd zijn in netwerken, besturingssystemen, applicaties of databases.

Gemiddeld salaris: $ 103.438 per jaar

15 . Technische schrijver

Primaire taken: Bereid gebruiksvriendelijke handleidingen, handleidingen, artikelen, proceduredocumenten en ander materiaal voor door complexe informatie te vertalen in gemakkelijk leesbare inhoud. Technische schrijvers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het redigeren en publiceren van het materiaal dat ze schrijven.

Gemiddeld salaris: $ 32,56 per uur

Dit is slechts een kleine greep uit de beste banen voor introverte mensen, maar er zijn veel andere loopbaantrajecten voor mensen met deze specifieke sterke punten. Naast het kiezen van een functie die uw beste eigenschappen en capaciteiten benut, is het ook belangrijk om rekening te houden met de cultuur en werkstijl van de bedrijven waar u solliciteert en interviewt om ervoor te zorgen dat ze aan uw behoeften voldoen.

Denk aan details zoals of het kantoor een open plattegrond heeft of stille ruimtes voor zelfstandig werk, en hoe gefocust het bedrijf is op teamwerk, samenwerking en groepsprojecten. U kunt veel van deze kwaliteiten vinden door bedrijfspagina's te onderzoeken.

Gerelateerd: Ben je een introvert of extravert? Beste carrières voor introverte en extraverte mensen


About author

Marthijn Jorjens

Hoewel zowel introverte als extraverte personen succesvol kunnen zijn in elke rol, kunnen mensen met introverte persoonlijkheidstypes zich aangetrokken voelen tot bepaalde posities boven andere. Veel introverte mensen kunnen ook merken dat ze uitblinken in posities met bepaalde kwaliteiten. Het kan bijvoorbeeld stimulerend zijn voor mensen met introverte neigingen om een baan te hebben die een behoorlijke hoeveelheid onafhankelijke werktijd mogelijk maakt.


Scroll to Top