Blog

Als u net afgestudeerd bent of van loopbaan verandert en voor het eerst in een branche doorbreekt, kan het handig zijn om uw opties te begrijpen. Banen op instapniveau waarmee u ook vanuit huis kunt werken, zijn nu misschien nog prominenter aanwezig, aangezien COVID-19 ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven tijdelijke en in sommige gevallen permanente opties voor werk op afstand of op zijn minst flexibele werkopties hebben opgericht.

Hieronder hebben we een lijst samengesteld met goede banen voor thuiswerk op instapniveau die u kunt overwegen als u begint met het zoeken naar een baan.

Lees meer: ​​Een CV op instapniveau schrijven

15 thuiswerk banen op instapniveau

Er zijn veel mogelijkheden om als telewerknemer of ondernemer zonder ervaring vanuit huis te werken. Veel mensen kiezen ervoor om vanuit huis te werken om de balans tussen werk en privéleven te krijgen die ze willen.

Als u nieuw bent op de arbeidsmarkt en vanuit huis wilt werken, hebben deze functies een lage toetredingsdrempel:

1. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,74 per uur

Primaire taken: Een medewerker van de klantenservice is verantwoordelijk voor het werken met klanten om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen, naar klachten te luisteren, bestellingen te verwerken, betalingen aan te nemen en klanten voor te lichten over een product of dienst. Ze werken misschien ergens waar ze persoonlijke klantenservice bieden, maar er zijn ook mogelijkheden om telefonisch of via e-mail klantenservice te bieden.

Lees meer: ​​Alles wat u moet weten over thuiswerken

2. Medewerker gegevensinvoer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,51 per uur

Primaire taken: Een klerk voor gegevensinvoer is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de administratieve taak van het typen van gegevens in het computersysteem van een organisatie. Ze ontvangen, vertalen, ordenen en voeren gegevens in, maar halen ook gegevens op die een leidinggevende nodig kan hebben voor een rapport of presentatie. Gegevensinvoermedewerkers moeten de database waarin ze werken vrij van fouten en gemakkelijk toegankelijk houden.

3. Gegevenstranscriber

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,92 per uur

Primaire taken: Een datatranscriber is verantwoordelijk voor het luisteren naar opnames en het vertalen van wat ze horen in geschreven vorm. Ze werken meestal binnen een computersysteem of programma om de informatie en gegevens in te voeren. Gegevenstranscribenten kunnen zelfs werken aan het transcriberen van live-evenementen, die ze mogelijk op afstand vanuit hun huis kunnen bijwonen.

Gerelateerd: Zoeken naar werk op afstand op Carrieree

4. Collectiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,61 per uur

Primaire taken: Een incassomedewerker is verantwoordelijk voor het contact opnemen met klanten die geld verschuldigd zijn op een onbetaalde rekening. Ze kunnen werken voor een creditcardmaatschappij of een ander bedrijf dat vaak leningen aan consumenten aanbiedt, of ze kunnen werken voor een bedrijf dat incassodiensten levert aan bedrijven. Een incassomedewerker belt de consument op met de bedoeling direct betaald te worden. Zij kunnen telefonisch of per e-mail contact opnemen met hun lijst.

5. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,61 per uur

Primaire taken: een technische ondersteuningsspecialist is verantwoordelijk voor het werken met klanten aan het oplossen van technische problemen die ze mogelijk hebben op hun computer of bijbehorende softwareprogramma's. Een persoon in deze rol die vanuit huis werkt, moet waarschijnlijk telefoontjes beantwoorden, een berichtentoepassing gebruiken om met klanten te chatten of vragen te beantwoorden en oplossingen te bieden via e-mail. Ze hebben meestal een handleiding die ze kunnen raadplegen voor problemen die ze niet kennen.

6. Social media coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,02 per uur

Primaire taken: Een social media coördinator is verantwoordelijk voor het creëren van content op de social media pagina's van een merk, het creëren en uitvoeren van campagnes en het opbouwen van een community door te reageren op opmerkingen. Ze kunnen doelen hebben om de naamsbekendheid te vergroten of de verkoop van een bepaald product of bepaalde dienst te stimuleren. Coördinatoren van sociale media werken doorgaans samen met de manager van de sociale media of de marketingdirecteur om advertenties te ontwikkelen.

Gerelateerd: 15 tips om op afstand te werken

7. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,62 per uur

Primaire taken: een inhoudschrijver is verantwoordelijk voor het schrijven en produceren van blogs, posts op sociale media en andere online verkoopkopieën voor hun publiek. Ze kunnen samenwerken met redacteuren, bloggers en andere marketingprofessionals om hun schrijven te produceren en te verfijnen. Een inhoudschrijver kan duidelijke, consistente en boeiende berichten maken voor een verscheidenheid aan doelgroepen in een aantal sectoren.

8. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,67 per uur

Primaire taken: Een virtuele assistent is verantwoordelijk voor algemene administratieve taken voor hun klanten. Ze kunnen vergaderingen plannen, reisarrangementen maken, rapporten en presentaties samenstellen, telefoneren en e-mail beheren.

9. Leraar Engels

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,88 per uur

Primaire taken: Een leraar Engels is verantwoordelijk voor het instrueren van studenten over spelling, grammatica en begrip van de Engelse taal. Iemand die vanuit huis werkt zonder veel ervaring in lesgeven, kan solliciteren naar een functie om Engels te doceren aan anderstalige studenten in een ander land. Ze maken meestal lesplannen, surveilleren online examens, wijzen huiswerk toe en beoordelen het en sturen voortgangsrapporten naar ouders en voogden.

Gerelateerd: Veelgestelde sollicitatievragen voor posities op instapniveau

10. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,35 per uur

Primaire taken: Een freelance schrijver is verantwoordelijk voor het schrijven voor het publiek van een merk. Je hoeft misschien geen diploma te hebben om als schrijver te werken; als je van nature begaafd bent met schrijven of als hobby schrijft, kun je misschien in contact komen met bedrijven die je willen inhuren om voor hen te schrijven. Als freelanceschrijver schrijf je misschien creatieve inhoud of iets dat meer op onderzoek is gebaseerd. Een werkgever kan je vragen om content te schrijven voor advertenties, social media, blogposts, e-mails, nieuwsbrieven, brochures, tijdschriften, productbeschrijvingen of online cursussen.

11. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,06 per uur

Primaire taken: Een corrector is verantwoordelijk voor het redigeren van schriftelijke documenten. Deze documenten kunnen op papier of online zijn en kunnen alles omvatten, van artikelen tot boeken. Proeflezers moeten veel aandacht hebben voor detail en een sterke beheersing van de taal van het document dat ze aan het bewerken zijn. Een corrector moet mogelijk de feiten in een rapport controleren, de kwaliteit van het stuk waarborgen en ervoor zorgen dat alle zinnen goed vloeien voor het beoogde publiek.

Gerelateerd: Tips voor afgestudeerden die het personeelsbestand betreden tijdens COVID-19

12. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24,52 per uur

Primaire taken: Een tutor is verantwoordelijk voor het werken met studenten, zodat ze een onderwerp beter kunnen begrijpen of beheersen. Ze kunnen een aanvulling zijn op het werk dat een leerling op school doet. Een tutor probeert meer te begrijpen over de leerstijl van een student, manieren te ontwikkelen om de student les te geven en onderwerpen uit te leggen die een leraar misschien niet in de klas behandelt.

13. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $24,67 per uur

Primaire taken: Een accountmanager is het belangrijkste aanspreekpunt tussen het personeel van een organisatie en haar klanten. Ze moeten meestal klantrelaties creëren en onderhouden en ervoor zorgen dat aan al hun behoeften wordt voldaan door klantgerelateerde zaken door te geven aan de juiste persoon of het juiste team in hun bedrijf. Accountmanagers moeten ook voortgangsrapporten kunnen presenteren aan zowel klanten als het hogere management, en moeten samenwerken met het verkoopteam om nieuwe zakelijke kansen te identificeren.

14. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $27,67 per uur

Primaire taken: Een recruiter is verantwoordelijk voor het koppelen van gekwalificeerde kandidaten aan bedrijven die momenteel mensen aanwerven voor openstaande posities. Zij kunnen de sollicitatie van de kandidaat beoordelen, eerste gesprekken voeren, informatie verstrekken over verzekeringsopties en voordelen en onderhandelen over het salaris voor een functie.

15. Kwaliteitsborgingstester

Nationaal gemiddeld salaris: $30,04 per uur

Primaire taken: Een tester voor kwaliteitsborging is verantwoordelijk voor het uitvoeren van tests op programma's en software om ervoor te zorgen dat het werkt zoals het zou moeten. Het doel van een QA-tester is om eventuele problemen te vinden die moeten worden opgelost voordat klanten het programma gebruiken. Ze kunnen een reeks normen en richtlijnen ontvangen die ze moeten volgen bij het uitvoeren van hun tests.

Gerelateerd: Een complete gids voor salarissen op instapniveau

Tips voor het vinden van een thuiswerkbaan op instapniveau

Hier zijn een paar tips om snel een externe baan te krijgen zonder werkervaring:

  • Optimaliseer uw zoekopdracht: richt u op werken op afstand met Carrieree-vacatures. U kunt uw zoekresultaten filteren op trefwoorden als 'op afstand', ' thuiswerken', ' thuiswerken', 'thuisgebaseerd' of 'telewerken'. Met behulp van de link Geavanceerd zoeken naar vacatures, kunt u ook "remote" typen als uw gewenste locatie. Om vacatures uit te filteren die alleen op zoek zijn naar ervaren sollicitanten, gebruikt u het vervolgkeuzemenu Ervaringsniveau om 'Instapniveau' te selecteren.

  • Laat je vaardigheden zien: aangezien je niet veel ervaring hebt om in je sollicitatie te benadrukken, pas je je cv aan om je relevante vaardigheden en opleiding te benadrukken. Je hebt misschien al een aantal overdraagbare vaardigheden van stages, vrijwilligerswerk of leidinggevende posities in organisaties op jouw school. Raadpleeg de vacature wanneer u beslist welke vaardigheden u moet herkennen om er zeker van te zijn dat u aansluit bij wat ze zoeken.

  • Maak gebruik van uw netwerk: Doorverwijzingen zijn een belangrijk hulpmiddel om voet tussen de deur te krijgen bij elke werkgever, maar vooral wanneer er vertrouwen moet worden gewekt voor werknemers die niet onder toezicht staan ​​op een kantoor. Bouw uw netwerk op door met zoveel mogelijk nieuwe mensen in uw gewenste branche te praten, of dit nu op een virtueel evenement is of met een professioneel profiel op een social media-platform.

About author

Jan-Bart Loo

Als u net afgestudeerd bent of van loopbaan verandert en voor het eerst in een branche doorbreekt, kan het handig zijn om uw opties te begrijpen. Banen op instapniveau waarmee u ook vanuit huis kunt werken, zijn nu misschien nog prominenter aanwezig, aangezien COVID-19 ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven tijdelijke en in sommige gevallen permanente opties voor werk op afstand of op zijn minst flexibele werkopties hebben opgericht.


Scroll to Top