Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Het nastreven van een carrière in de auto-industrie kan een lonende manier zijn om hands-on met voertuigen en technologie te werken. Als je een carrière met auto's overweegt, is het handig om de verantwoordelijkheden van verschillende rollen te begrijpen. Banen in de auto-industrie omvatten vele loopbaansegmenten, waaronder onderhoud, reparatie, ontwerp, ontwikkeling, verkoop en klantenservice. In dit artikel bespreken we 15 veelvoorkomende carrières in alle sectoren van de auto-industrie.

Maak een CV op Carrieree

Waarom werken in de auto-industrie?

Als je van auto's, hands-on werk en technologie houdt, kan het nastreven van een autogerelateerde carrière een geweldige manier zijn om toe te passen wat je leuk vindt in je werk. Er is een breed scala aan functies beschikbaar, waarmee u uw passie en vaardigheden kunt toepassen op de door u gekozen sector van de auto-industrie. Je krijgt ook de kans om te werken met een diverse mix van individuen die jouw liefde voor auto's delen. Bovendien, aangezien vormen van autotransport altijd in gebruik zijn, is een carrière in de industrie waarschijnlijk een stabiele.

Soorten carrières in de auto-industrie

Hier zijn 15 veelvoorkomende carrières in de auto-industrie:

 1. Autodetailer
 2. Autoverhuuragent
 3. banden monteur
 4. Voertuig inspecteur
 5. auto instructeur
 6. Autoschadehersteller
 7. Automonteur
 8. Auto elektricien
 9. Sleepwagen chauffeur
 10. autoverkoper
 11. Manager autoverkoop
 12. auto ingenieur
 13. Procesingenieur
 14. Auto-ontwerper
 15. Ingenieur voor kwaliteitstests

1. Autodetailer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,90 per uur

Primaire taken: Autodetailers reinigen het interieur en exterieur van voertuigen door de auto te wassen, stofzuigen, waxen en polijsten. Indien nodig of op verzoek van de eigenaar van het voertuig, kunnen zij ook de tapijten stomen en ontgeuren, de gelakte oppervlakken polijsten, de buitenkant beschermend aflakken en de velgen laten glanzen. Autodetailers communiceren met de klanten om te bepalen welke diensten ze nodig hebben en rijden met voertuigen door hun winkel om het werk te voltooien.

2. Autoverhuuragent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,25 per uur

Primaire taken: Autoverhuuragenten beheren en adviseren huurauto's aan gasten die tijdelijk een voertuig moeten gebruiken. Ze nemen klantdocumentatie op en zorgen ervoor dat voertuigen in de verhuurvloot goed worden onderhouden. Autoverhuuragenten moeten bekend zijn met de werking en technologische kenmerken van een verscheidenheid aan voertuigtypes en moeten comfortabel zijn om ze op hun terrein te rijden als dat nodig is.

3. Bandentechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,39 per uur

Primaire taken: Bandentechnici onderhouden, repareren en vervangen autobanden om een ​​zuinige en soepele rit voor de bestuurder te creëren. Ze hebben kennis van verschillende bandentypes, waaronder winterbanden, en aanbevolen profielen voor verschillende weg- of offroad-omgevingen. Bandentechnici kunnen in dienst zijn bij een gespecialiseerde bandenreparatiewerkplaats of als onderdeel van een groter team van autotechnici bij een grote autoschadeherstelbedrijf.

4. Voertuiginspecteur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,42 per uur

Primaire taken: De voertuiginspecteur is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat voertuigen voldoen aan de veiligheidsnormen door overtredingen te melden en reparaties aan te bevelen. Ze controleren auto's op schade en rijden ermee om eventuele storingen vast te stellen. De inspecteur sluit de voertuigen ook aan op mechanische en elektrische testapparatuur om de componenten te onderzoeken op schade of verkeerde instellingen. Ze beoordelen de emissieniveaus van de auto's en eventuele aanpassingen die aan de voertuigen zijn toegevoegd en bevestigen dat de auto's aan alle vereiste voorschriften voldoen. Als er reparaties nodig zijn, zal de inspecteur de auto's beoordelen nadat de reparaties zijn voltooid om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de kwaliteitsnormen.

5. Auto-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,80 per uur

Primaire taken: Auto-instructeurs leren middelbare scholieren of studenten over het repareren van auto's, motoren, mechanische functies en elektrische systemen. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in een of twee onderhoudsgebieden of de basis van alle voertuigcomponenten aanleren. Ze werken meestal in een klaslokaal in winkelstijl waar studenten praktische onderhouds- en reparatie-ervaring kunnen opdoen. Een staatsonderwijslicentie is vereist voor alle leraren, inclusief auto-instructeurs.

6. Autoschadehersteller

Nationaal gemiddeld salaris: $20,06 per uur

Primaire taken: Autoschadeherstellers zijn verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt repareren van autoframes, ophangingen, deuken, ramen en de wieluitlijning nadat een voertuig is beschadigd. Ze richten zich voornamelijk op de uiterlijke, niet-mechanische componenten van het voertuig en zorgen ervoor dat ze er weer als nieuw uitzien. Autoschadeherstellers hebben vaak rechtstreeks contact met klanten in hun reparatiewerkplaats en moeten sterke klantenservice en zakelijke vaardigheden hebben om de klant vooraf een schatting te geven van de kosten en tijd die nodig zijn om hun voertuig te repareren.

7. Automonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,25 per uur

Primaire taken: Automonteurs zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van routine-onderhoud, diagnostische tests en mechanische reparaties. Ze werken voornamelijk aan gemotoriseerde componenten, waaronder motoren, aandrijfriemen, stuurbekrachtiging, remmen en transmissies. Nieuwere voertuigen kunnen worden aangesloten op een geautomatiseerde diagnostische testmachine, die de monteur vertelt welke reparaties nodig zijn. De monteur moet mogelijk een motor opnieuw kalibreren, onderdelen opnieuw bedraden of het hele onderdeel vervangen. Automonteurs zijn bekend met voertuigvoorschriften en technologische systemen en zorgen ervoor dat het voertuig veilig kan worden gebruikt wanneer het wordt teruggebracht naar de eigenaar.

8. Auto-elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,79 per uur

Primaire taken: Auto-elektriciens zijn verantwoordelijk voor het inspecteren, repareren en onderhouden van de koplampen van een voertuig, waarschuwingslichten op het dashboard, alarmsysteem, printplaten en startmotor. Ze werken vaak samen met andere technici in mechanische en carrosseriebedrijven, maar richten zich op de elektrische problemen in het voertuig. De auto-elektricien sluit het geautomatiseerde diagnosesysteem aan op de auto om het probleem vast te stellen en een plan te ontwikkelen om het op te lossen. Het plan kan het opnieuw bedraden van elementen, het vervangen van gloeilampen of het hele elektrische systeem omvatten.

9. Sleepwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.513 per jaar

Primaire taken: Sleepwagenchauffeurs werken op afroep om gehandicapte of beschadigde voertuigen op de weg bij te staan. Zij zijn verantwoordelijk voor het veilig vastzetten van voertuigen op hun sleepwagen door middel van een ketting, lier, stuursloten en het aanbrengen van indicatielampjes op de gehandicapte voertuigen. Vervolgens vervoeren ze de voertuigen naar de aangewezen reparatiewerkplaats of autokerkhof. Ze moeten een basiskennis hebben van voertuigen en verschillende auto-onderdelen om effectief hulp te bieden en te bepalen of het voertuig kan worden gerepareerd zonder sleep. Sleepwagenchauffeurs kunnen reparaties langs de weg uitvoeren, waaronder het starten van de auto, het verwisselen van banden en het opnieuw aansluiten van onderdelen.

10. Autoverkoper

Nationaal gemiddeld salaris: $61,111 per jaar

Primaire taken: Een autoverkoper helpt klanten bij het vinden van de juiste auto om te kopen, legt de voor- en nadelen van verschillende modellen uit en begint het betalingsproces. Ze bouwen relaties op met hun klanten om hun voertuigbehoeften te begrijpen en moedigen herhalingsaankopen bij hun dealer aan. Een autoverkoper werkt ook samen met het marketingteam om nieuwe potentiële klanten te bereiken en aan te trekken. Ze promoten de verkoop van hun voertuigen door proefritten aan te moedigen en tijdens het rijden met de klant mee te rijden om verschillende kenmerken van de auto uit te leggen.

11. Autoverkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67,034 per jaar

Primaire taken: Autoverkoopmanagers leiden een autodealer door de vraag naar voertuigen en voorkeuren voor hun gebied te voorspellen, voorraadniveaus op peil te houden en het autoverkoopteam te beheren. Zij verzorgen het initiëren van en onderhandelen over voertuigtransacties met andere dealers in de omgeving. De verkoopmanager houdt ook toezicht op en keurt promotionele kortingen, public relations-evenementen en reclamecampagnes goed. Hun primaire verantwoordelijkheden zijn het zorgen voor klantgeluk en het genereren van inkomsten voor het dealerbedrijf.

12. Auto-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.581 per jaar

Hoofdtaken: Auto engineers onderzoeken, ontwikkelen en ontwerpen de technische systemen in voertuigen. Ze werken samen met het ontwikkelings- en ontwerpteam om geavanceerde technologie op een veilige en gebruiksvriendelijke manier te gebruiken in de navigatie-, waarschuwings-, controle- en brandstofsystemen van het voertuig. De auto-ingenieur kan doorgaan met het verbeteren van eerdere technologieën die in hun voertuig zijn gebruikt of nieuwe systemen ontwikkelen op basis van de huidige markttrends. Tijdens het hele ontwerpproces lossen ze eventuele problemen op en garanderen ze dat ze worden opgelost voordat de productie begint. Ze werken ook samen met de procesingenieur om het productieproces voor hun technologische componenten te plannen en te ontwikkelen.

13. Procesingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.000 per jaar

Primaire taken: Procesingenieurs zorgen voor de engineering van het productieproces van de fabriek door geautomatiseerde systemen te onderhouden en technische problemen op te lossen. Ze hebben een sterke technische expertise in het geautomatiseerde productieproces en gebruiken creativiteit om nieuwe productieprocessen verder te ontwikkelen en te testen. De procesingenieurs werken vaak onafhankelijk bij het toezicht op de algehele efficiëntie van de fabriek, maar ze werken ook samen met fabriekspersoneel om te begrijpen welke ontwikkelingen de productielijn het meest ten goede komen.

14. Auto-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.471 per jaar

Primaire taken: Auto-ontwerpers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het uiterlijk van het interieur en exterieur van de auto. Ze combineren kunst, techniek en business om de auto visueel aantrekkelijk, aerodynamisch, functioneel en kosteneffectief te maken. Ze gebruiken creativiteit om alle vereiste mechanische, elektrische, technische en comfortfuncties naadloos in het voertuig te integreren. De ontwerper werkt samen met de auto-ingenieur om de technologische systemen op een efficiënte manier te creëren en te implementeren. Ze werken ook samen met de procesingenieur om een ​​efficiënt productieproces voor de esthetische componenten te implementeren.

15. Kwaliteitstestingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.562 per jaar

Primaire taken: Kwaliteitstestingenieurs zijn verantwoordelijk voor het testen van alle componenten van een voertuig om een ​​goede werking en veiligheid te garanderen. Ze zijn doorgaans gespecialiseerd in een specifiek gebied van het voertuig, zoals crashtests, elektronica, systeemintegratie of draadloze connectiviteit. Zij ontwikkelen een testcase, voeren de test uit en lossen eventuele kwaliteitsgebreken op. Deze ingenieurs werken regelmatig samen met hun multifunctionele teams om ervoor te zorgen dat het hele voertuig aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet.


About author

Jette van Heerden

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top