Blog

een baan zoeken

15 Carrières Met De Hoogste Baantevredenheid Voor Elk Ervaringsniveau

Wie wil er nu niet gelukkiger zijn op het werk? Tevreden zijn met je baan kan het werk aangenamer maken en je productiviteit en motivatie verhogen. Hoewel je misschien je eigen persoonlijke maatstaven hebt over wat het betekent om vervuld te zijn op het werk, zijn gemeenschappelijke elementen de balans tussen werk en privéleven, de mogelijkheid om te groeien en een sterke werkcultuur en gemeenschap.

Je kunt een carrière vinden met de hoogste werktevredenheid in bijna elk vakgebied en elke branche. We hebben een lijst met 15 banen samengesteld met behulp van informatie uit de Occupational Information Network Database en Carrieree Salaries. Deze banen scoorden hoog vanwege positieve werkomstandigheden, werkgeversondersteuning en sterke relaties op de werkplek.

Hoewel dit slechts enkele van de elementen zijn die kunnen bijdragen aan werktevredenheid, moet u de tijd nemen om uw eigen kernwaarden te identificeren en te bepalen wat u een voldaan gevoel geeft op het werk.

Gelukkigste banen, gerangschikt op benodigde ervaring

Of je nu net begint aan je carrièrepad of op zoek bent naar een meer geavanceerde functie, deze 15 banen kunnen kansen bieden voor hoge tevredenheid. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke verstrekte salarislink.

 1. Landschapsarbeider
 2. Lasser
 3. Bouwvakker
 4. Postbode
 5. Veterinair technicus
 6. Stewardess
 7. Assistent fysiotherapie
 8. Verpleegster
 9. Bibliotheek technicus
 10. Medewerker Personeelszaken (HR)
 11. paralegal
 12. Electricien
 13. Tandarts assistente
 14. Reclasseringsambtenaar
 15. Psychiatrisch verpleegkundige

Weinig tot geen ervaring vereist

Voor sommige van deze banen is mogelijk een middelbare schooldiploma of GED-certificaat vereist, maar over het algemeen zijn weinig of geen eerdere werkgerelateerde vaardigheden of kennis vereist.

1. Landschapsarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.606 per jaar plus $ 4.500 aan overuren

Primaire taken: Landschapsarbeiders zorgen voor onderhoud en terreinbeheer voor gazons, tuinen en andere landschapsgebieden van een eigendom. Ze zijn verantwoordelijk voor het gezond en functioneel houden van het landschap en gebruiken een verscheidenheid aan gereedschappen om de hun toegewezen gebieden te verzorgen, zoals handzagen, schoppen en harken. Ze kunnen ook worden belast met het gebruik van grotere of meer uitdagende apparatuur, zoals het rijden op grasmaaiers of kettingzagen.

2. Lasser:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.684 per jaar

Primaire taken: Lassers werken met een verscheidenheid aan zeer gespecialiseerde gereedschappen om metalen materialen aan te passen, te vormen, te doorboren en samen te voegen. Veel lassers zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, zoals lucht- en ruimtevaart, productie of scheepsbouw. Lassers moeten veel aandacht voor detail hebben om producten te maken die in overeenstemming zijn met de gevraagde afmetingen of specificaties.

Lees meer: ​​Leer meer over lasser zijn

3. Bouwvakker

Nationaal gemiddeld salaris: $39.677 per jaar

Primaire taken: Bouwvakkers zijn verantwoordelijk voor het bedienen van machines en het demonteren en bouwen van constructies. Ze gebruiken blauwdrukken om bouwelementen te bepalen, zoals het type constructie, juiste afmetingen en benodigde ruimtes. Taken omvatten het gebruik van handgereedschap en mechanisch gereedschap, het meten en zagen van hout of andere bouwmaterialen en het transporteren van benodigdheden. Ze testen ook machines en volgen de veiligheidsprocedures op de voet.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bouwvakker

4. Postbode

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.450 per jaar plus $ 6.667 aan overuren

Primaire taken: Postvervoerders zijn verantwoordelijk voor het tijdig sorteren, laden en bezorgen van post op de juiste locatie. Ze kunnen post bezorgen in postbussen, appartementencomplexen of woonwijken, en moeten vertrouwd zijn met autorijden en navigeren door bepaalde wijken. Postvervoerders kunnen ook verschillende administratieve taken uitvoeren.

Enige ervaring vereist

Deze banen vereisen doorgaans enige opleiding in een beroepsschool of universiteit, en op zijn minst een associate degree. Stages of andere on-the-job ervaring kunnen ook vereist zijn.

5. Veterinaire technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $29.885

Primaire taken: Veterinaire technici werken rechtstreeks met zowel mensen als dieren om veel gespecialiseerde taken met betrekking tot dierenverzorging uit te voeren. Ze nemen bloed af, geven medicatie en assisteren bij operaties. Veterinaire technici werken samen met dierenartsen en kunnen worden gebruikt in particuliere diergeneeskundige praktijken, veterinaire ziekenhuizen, dierentuinen of onderzoekslaboratoria.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een veterinair technicus

6. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.278 per jaar

Primaire taken: Stewardessen werken doorgaans voor een specifieke luchtvaartmaatschappij en vliegen op aangewezen routes als medewerker van de klantenservice op een vlucht. Zij zijn verantwoordelijk voor het assisteren van klanten met bagage, het serveren van snacks en drankjes, het beantwoorden van vragen en het communiceren van vluchtveiligheidsinformatie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een stewardess

7. Fysiotherapie-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.440 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapie-assistenten of assistenten werken samen met een fysiotherapeut om patiënten te helpen de beweging terug te krijgen en te verbeteren die is aangetast door verzwakte spieren, verwondingen of ziekte. Terwijl ze rechtstreeks met patiënten werken, voeren ze ook andere taken uit, waaronder het opzetten van apparatuur voor therapiesessies en het schoonmaken van hulpmiddelen tussen sessies.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut-assistent

8. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.745 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen ondersteunen geregistreerde verpleegkundigen bij het opzetten van apparatuur en het nemen van vitale functies en bloedmonsters van patiënten. Ze werken nauw samen met ander medisch personeel om de veiligheid en het welzijn van de patiënt te waarborgen, en kunnen werken in ziekenhuizen, klinieken, eerstelijnszorgfaciliteiten en poliklinieken. Ze helpen patiënten ook bij het uitvoeren van basistaken, zoals eten, aankleden en gebruik van het toilet, en kunnen maaltijden serveren of andere huishoudelijke taken uitvoeren, zoals het verschonen van lakens.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegassistent

9. Bibliotheektechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.288 per jaar

Primaire taken: Bibliotheektechnici werken nauw samen met bibliothecarissen om de inventaris van een bibliotheek bij te houden en bibliotheekgebruikers van dienst te zijn. Hun rollen en verantwoordelijkheden zijn afhankelijk van de bibliotheekgrootte en specialisatie. Veel voorkomende taken zijn het helpen van klanten bij het vinden van boeken en bronnen, het in- en uitchecken van boeken, het organiseren van boeken en materialen, het verwijderen en repareren van beschadigde boeken en verschillende administratieve taken.

10. Human resources (HR)-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.994 per jaar

Primaire taken: HR-assistenten helpen hun afdeling met administratieve taken en operaties, waaronder werving, onboarding en andere personeelsprocessen. HR-assistenten kunnen cv's van sollicitanten ontvangen en helpen bij training, werknemersrelaties en het opbouwen van een bedrijfscultuur. Ze kunnen ook rapporteren over en gegevens invoeren met betrekking tot vergoedingen, voordelen, gezondheid en veiligheid van werknemers.

11. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.097 per jaar

Primaire taken: Paralegals werken nauw samen met advocaten om verschillende documenten voor en met betrekking tot rechtszaken voor te bereiden. Ze zijn doorgaans verantwoordelijk voor het aanleveren van documentatie, het onderzoeken van details van een zaak, het controleren van feiten, het schrijven van papers, het uitvoeren van onderzoek en meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over paralegal zijn

12. Elektrisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.589 per jaar

Primaire taken: Elektrotechnici werken nauw samen met ingenieurs en bouwteams om elektrische circuits in gebouwen te testen en aan te passen. Ze kunnen zich specialiseren door voornamelijk in een bepaalde omgeving te werken, zoals woon-, bedrijfs- of laboratoriumgebouwen. Bijkomende gemeenschappelijke verantwoordelijkheden zijn onder meer het bouwen van specifieke instrumenten, samenwerken met anderen om circuitproblemen op te lossen en gebouwen inspecteren om te controleren op naleving van de code.

Gerelateerd: Elektrotechnicus versus elektricien: definitie en vergelijkingen

13. Tandartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $61,491 per jaar

Primaire taken: Tandartsassistenten controleren tandheelkundige patiënten in en uit, assisteren bij het maken van röntgenfoto's, assisteren bij tandheelkundige procedures zoals vullingen of het maken van tandmallen en reinigen de tanden van patiënten. Ze werken samen met tandartsen of orthodontisten om hoogwaardige tandheelkundige zorg te bieden en tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende patiënten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een tandartsassistent

Gevorderde ervaring vereist

Deze banen vereisen een bachelor- of masterdiploma, evenals enkele jaren werkgerelateerde ervaring en/of andere uitgebreide vaardigheden en kennis.

14. Reclasseringsambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.500 per jaar

Primaire taken: Reclasseringsambtenaren werken met mensen die de wet hebben overtreden en onder reclassering of voorwaardelijke vrijlating zijn geplaatst. Zij zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van middelen aan delinquenten voor rehabilitatie en het vinden van werk en huisvesting. Ze zorgen er ook voor dat overtreders binnen de richtlijnen van hun voorwaardelijke vrijlating blijven en ontwikkelen een plan voor toekomstig succes. Reclasseringsambtenaren kunnen uitsluitend werken met volwassenen of minderjarigen, of meer algemeen werk verrichten met allerlei soorten personen.

Lees meer: ​​Hoe word je een reclasseringsambtenaar?

15. Psychiatrisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.350 plus $ 12.125 aan overuren

Primaire taken: Psychiatrisch verpleegkundigen, ook wel gedragsverpleegkundigen genoemd, zijn gespecialiseerd in psychische aandoeningen zoals psychische aandoeningen, eetstoornissen en verslaving. Ze werken samen met psychiaters, artsen en counselors om volwassenen en kinderen te helpen een zo goed mogelijk leven te leiden. Psychiatrisch verpleegkundigen leiden ook de families van patiënten op en bieden toegang tot steungroepen.

Lees meer: ​​​​Hoe een carrière als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg nastreven?


About author

Lieke Leijster

Wie wil er nu niet gelukkiger zijn op het werk? Tevreden zijn met je baan kan het werk aangenamer maken en je productiviteit en motivatie verhogen. Hoewel je misschien je eigen persoonlijke maatstaven hebt over wat het betekent om vervuld te zijn op het werk, zijn gemeenschappelijke elementen de balans tussen werk en privéleven, de mogelijkheid om te groeien en een sterke werkcultuur en gemeenschap.


Scroll to Top