Blog

Als je ouder bent dan 60 en een parttime baan overweegt, heb je veel opties. Veel senioren boven de 60 willen nog steeds een deeltijdbaan om hun tijd te vullen en extra zakgeld te verdienen. Als u meer te weten komt over verschillende deeltijdbanen die beschikbaar zijn, kunt u beslissen welke het beste bij uw vaardigheden en interesses past. In dit artikel bespreken we 15 van de beste banen voor senioren boven de 60.

15 banen voor senioren boven de 60

Hieronder staan ​​​​enkele van de beste deeltijdbanen waar senioren naar moeten zoeken. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder.

1. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,82 per uur

Primaire taken: Een huishoudster is verantwoordelijk voor het handhaven van een schone omgeving. Hun meest voorkomende werkplekken zijn hotels, woonvoorzieningen en particuliere woningen. Hun werktaken kunnen bestaan ​​uit het verschonen van linnengoed, het verwijderen van afval, het stofzuigen van tapijten, het vegen en dweilen van harde vloeren, het aanvullen van voorzieningen voor de gasten en het afstoffen van oppervlakken. Huishoudsters die in particuliere huishoudens werken, kunnen schoonmaakschema's maken op basis van de behoeften van de eigenaren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over huishoudster zijn

2. Secretaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.223 per jaar

Primaire taken: Een secretaresse voert administratief werk uit, zoals het beantwoorden van telefoons, het invoeren van gegevens in spreadsheets, het plannen van afspraken, het maken van documenten, het maken van kopieën, het ordenen van bestanden en het coördineren van interoffice-communicatie. Zij zijn de eerste mensen die gasten zien wanneer ze een kantoor binnenkomen, dus een secretaresse moet warm en gastvrij zijn om een ​​goede eerste indruk te maken voor het bedrijf. Ze kunnen werken in meer algemene kantooromgevingen of zijn gespecialiseerd in gebieden zoals medische klinieken of advocatenkantoren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een secretaresse

3. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,28 per uur

Primaire taken: Een verkoopmedewerker in de detailhandel helpt klanten in winkels. Hun belangrijkste taken zijn het begroeten van shoppers, het helpen van klanten bij het selecteren van koopwaar, het beantwoorden van vragen, het maken van retouren of transacties en het demonstreren van hoe een product werkt. Ze moeten knap zijn en klantenservicevaardigheden hebben.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

4. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,56 per uur

Primaire taken: Een medewerker van de klantenservice helpt klanten bij het oplossen van productproblemen en het doen van aankoopaanbevelingen. Hun taken omvatten het telefonisch begroeten van klanten, het vinden van klantoplossingen, het doorverbinden van oproepen, het doorgeven van wijzigingen in het bedrijfsbeleid, het gebruik van software om bestellingen te voltooien en ervoor te zorgen dat de klanttevredenheid hoog is. Een medewerker van de klantenservice werkt meestal in callcenters, hoewel ze klantenservice kunnen bieden via online chat of e-mail.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een callcentervertegenwoordiger

5. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,54 per uur

Primaire taken: een blogger beheert zijn eigen blog of draagt ​​bij aan de blog van een organisatie. Hun belangrijkste taken zijn onder meer brainstormen over onderwerpen, onderzoek doen, blogs schrijven, hun teksten proeflezen en communiceren met redacteuren. Ze kunnen schrijven over elk onderwerp waar ze verstand van hebben, zoals financiën, recht, muziek of eten. Een blogger moet contentmanagementsystemen begrijpen en sterke schrijfvaardigheden hebben.

6. Bankmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,57 per uur

Primaire taken: Een bankbediende is een professional op het gebied van financiën en klantenservice die klanten helpt met hun bankbehoeften. Ze zijn verantwoordelijk voor het begroeten van klanten, het beantwoorden van vragen, het helpen van klanten bij het beheren van hun rekeningen, het verwerken van transacties, het wisselen van vreemde valuta, het tellen van hun kassalades en het uitvoeren van administratieve taken. Ze moeten persoonlijk, attent en goed geïnformeerd zijn over het beleid van hun bank.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bankverteller

7. Bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,92 per uur

Primaire taken: Een chauffeur is verantwoordelijk voor het ophalen van mensen en het naar hun bestemming brengen. Chauffeurs hebben de neiging om ride-share-applicaties te gebruiken om contact te maken met hun klanten. Tot hun taken behoren onder meer klanten op tijd op hun locatie krijgen, veilig rijden, een schoon voertuig houden, een informeel gesprek voeren en het comfort van passagiers waarborgen. Een chauffeur moet de lokale rijwetten begrijpen en persoonlijk zijn in interactie met passagiers.

8. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,76 per uur

Primaire taken: Een administratief medewerker biedt administratieve ondersteuning aan een bedrijf. Hun taken omvatten het afhandelen van inkomende correspondentie, het plannen van vergaderingen, het maken van notulen, het beheren van bedrijfsbrede kalenders, het bijhouden van kantoorinventaris, contact opnemen met leveranciers en het ordenen van bestanden. Deze baan vereist dat een werknemer georganiseerd, professioneel en bekwaam is in het beheren van meerdere taken tegelijk.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

9. Medische factuur

Nationaal gemiddelde salaris: $ 16,55 per uur

Primaire taken: een medische rekeninghouder is verantwoordelijk voor het beheer van de betalingssaldi van patiënten en het toezicht op verzekeringsclaims voor een zorgverlener. Ze werken in zorgpraktijken, waaronder eerstelijnszorgfaciliteiten, klinieken, ziekenhuizen en gespecialiseerde centra. Ze moeten medische rekeningen voor patiënten en verzekeraars kunnen voorbereiden, verzenden en bijhouden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medische rekeninghouder

10. Nanny

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,08 per uur

Primaire taken: Een oppas zorgt voor kinderopvang terwijl de ouders weg zijn. Ze kunnen in het huis van de familie wonen of bezoeken afleggen. Ze zijn verantwoordelijk voor het toezicht houden op het spel, kinderen op een slaapschema houden, helpen met schoolopdrachten, maaltijden bereiden en licht huishoudelijk werk doen. Iemand in deze rol moet een effectieve communicator zijn met zowel de kinderen als hun ouders.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een oppas

11. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,30 per uur

Primaire taken: Een boekhouder houdt de financiële administratie van een bedrijf bij. Hun primaire taken omvatten het afhandelen van inkomende betalingen, het maken van transactierapporten, het controleren van financiële gegevens, het zoeken naar inconsistenties, het verwerken van de salarisadministratie en het ontvangen van facturen. Ze moeten vertrouwd zijn met boekhoudsoftwareprogramma's en spreadsheets.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een boekhouder

12. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,96 per uur

Primaire taken: een dierenoppas let op de huisdieren van een eigenaar terwijl ze weg zijn. Ze konden dagelijkse bezoeken afleggen of dieren meerdere dagen achter elkaar bekijken. Hun taken zijn onder meer spelen met huisdieren, opruimen, voer- en waterbakken vullen en lichte training doen. Ze moeten liefde voor dieren hebben en weten hoe ze de instructies voor dierenverzorging moeten volgen.

13. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,18 per uur

Primaire taken: een tutor helpt studenten hun leren buiten een klaslokaal te verbeteren. Ze helpen studenten uitdagende onderwerpen te begrijpen, huiswerkopdrachten te maken, zich voor te bereiden op toetsen, studietechnieken te vinden, retentievaardigheden te verbeteren en meer betrokken leerlingen te worden. Docenten hebben de neiging zich te specialiseren in een specifiek onderwerp, zoals wiskunde, wetenschappen of Engels. Dit is een geweldige bijbaan voor een gepensioneerde leraar of iemand met een educatieve achtergrond.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

14. Postbode

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,86 per uur

Primaire taken: Een postbode bezorgt post aan huizen en bedrijven in steden, dorpen of landelijke gebieden. Hun taken omvatten het besturen van een postwagen, het volgen van een specifieke route, het bezorgen van post, het verzamelen van post, het verkrijgen van handtekeningen en het beantwoorden van vragen van klanten. Iemand in deze rol moet het leuk vinden om tijdens een hele dienst te rijden of te lopen.

15. Fitness instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24,12 per uur

Primaire taken: Een fitnessinstructeur leidt fitnesslessen zoals fietsen, yoga, krachttraining of dansen in een sportschool of fitnesscentrum. Ze kunnen ook dienen als personal trainer. Ze zijn verantwoordelijk voor het maken van lesplannen, het leiden van lessen, het motiveren van klanten, het bewaken van de voortgang, het aanleren van de juiste vorm en het helpen van klanten om hun doelen te bereiken. Een fitnessinstructeur moet energiek zijn en een positieve houding hebben tijdens de lessen.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een personal trainer


About author

Jacoliene van Dort

Als je ouder bent dan 60 en een parttime baan overweegt, heb je veel opties. Veel senioren boven de 60 willen nog steeds een deeltijdbaan om hun tijd te vullen en extra zakgeld te verdienen. Als u meer te weten komt over verschillende deeltijdbanen die beschikbaar zijn, kunt u beslissen welke het beste bij uw vaardigheden en interesses past. In dit artikel bespreken we 15 van de beste banen voor senioren boven de 60.


Scroll to Top