Blog

een baan zoeken

15 Goedbetaalde Banen Met Een Bachelor In Psychologie

Degenen die een diploma in een medisch specialisme behalen, hebben vaak verschillende baanopties tot hun beschikking. Psychologie majors kunnen ervoor kiezen om te oefenen met patiënten, in academische instellingen of in verschillende andere gespecialiseerde industrieën. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in competitieve verdiensten, is het handig om de goedbetaalde banen met een bachelor in psychologie te kennen. In dit artikel leggen we uit wat een bachelor in psychologie inhoudt, belichten we de sectoren waarin je kunt werken met een bachelor in psychologie en bieden we een lijst met goedbetaalde banen met een bachelor in psychologie.

Gerelateerd: 15 beste banen in de psychologie

Wat is een bachelor in psychologie?

Een bachelor's degree in psychologie vereist doorgaans vier jaar studie aan een geaccrediteerde hogeschool of universiteit. Naast algemene cursussen ontwikkelen psychologie-majors hun begrip van psychologie vaak door middel van specifieke lessen zoals:

 • psychologische theorie
 • De geschiedenis van de psychologie
 • Abnormale psychologie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Experimentele psychologie
 • Sociale psychologie

Aanvullende cursussen op het gebied van psychologie die de meeste academische instellingen voor hun studenten nodig hebben, zijn onder meer:

 • communicatie
 • Fysiologie
 • Statistieken
 • Onderzoeksmethoden
 • Gegevensanalyse
 • Algemene wiskunde

Deze cursussen helpen toekomstige psychologen om in veel sectoren en specifieke banen te komen met nuttige psychologische kennis om hen te helpen de specifieke kenmerken van hun rol beter uit te voeren.

Gerelateerd: Alles over psychologiebanen en gemeenschappelijke carrières

In welke sectoren kun je werken met een bachelor in psychologie?

Als je een bachelor in psychologie hebt, kun je in verschillende industrieën en specifieke banen werken. Overweeg deze veelvoorkomende industrieën voor psychologie-majors:

 • Gezondheidszorg: Hoewel praktiserende klinisch psychologen bijna altijd een geavanceerde graad nodig hebben om patiënten te zien, zijn er nog steeds veel functies in de gezondheidszorg voor mensen met een bachelordiploma in psychologie.
 • Management en administratie: Psychologie helpt je te leren hoe mensen denken en reageren. Een graad in psychologie is zeer nuttig voor mensen in leidinggevende of administratieve functies.
 • Boekhouding en financiën: aangezien veel van de opleidings- en cursussen die psychologie-majors op de universiteit doen, gebaseerd is op gegevens en onderzoek, vertalen deze vaardigheden zich goed naar de boekhoud- en financiële sector.
 • Detailhandel en verkoop: Verkopers presteren vaak goed als ze de motivaties en verlangens van hun klanten begrijpen, wat een substantieel onderdeel is van een opleiding in psychologie.
 • Maatschappelijk werk: Maatschappelijk werkers gebruiken vaak psychologische hulpmiddelen om hun cliënten te helpen obstakels te overwinnen en hun leven te verbeteren.
 • Reclame en marketing: veel adverteerders en marketeers vertrouwen op psychologie om effectieve marketing- en reclamecampagnes voor hun bedrijf of klanten te creëren.
 • Human resources: Een van de belangrijkste doelen van human resources is het ondersteunen van het personeel van hun bedrijf. Inzicht in de behoeften en wensen van de individuele medewerkers in de organisatie is gunstig voor deze sector.

Gerelateerd: Een psychologie-cv maken (met voorbeeld)

Goedbetaalde banen met een bachelor in psychologie

Voor die psychologie-majors die hopen een topsalaris te verdienen na hun afstuderen, overweeg dan deze goedbetaalde banen die je kunt krijgen met een bachelor in psychologie:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.426 per jaar

Primaire taken: Een leraar is verantwoordelijk voor het geven van instructie en feedback aan hun studenten. In de meeste gevallen voeren docenten taken uit zoals het opstellen van lesplannen, het geven van directe instructie, het beoordelen van studenten en het samenwerken met belanghebbenden.

Gerelateerd: Leer meer over leraar zijn

2. Sportcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.943 per jaar

Primaire taken: Een sportcoach is verantwoordelijk voor het begeleiden van zijn speler of team naar succes. Doorgaans voeren sportcoaches verschillende taken uit door middel van werk, waaronder planningspraktijken, het begeleiden van atleten tijdens games of wedstrijden en het bieden van ondersteuning aan spelers.

3. Reclasseringsambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.982 per jaar

Primaire taken: Een reclasseringsambtenaar is verantwoordelijk voor het toezicht op mensen die zijn vrijgelaten uit de gevangenis. Doorgaans omvatten hun taken taken zoals het inchecken bij hun voorwaardelijk vrijgelaten personen, ervoor zorgen dat hun voorwaardelijk vrijgelaten personen over de nodige informatie en ondersteuning beschikken om buiten de gevangenis te leven en hun voorwaardelijk toezicht te houden wanneer dat nodig is.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reclasseringsambtenaar

4. Loopbaanadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $42.568 per jaar

Primaire taken: Een loopbaanadviseur is verantwoordelijk voor het helpen van mensen bij het identificeren van hun sterke punten en vaardigheden met betrekking tot een carrière. In de meeste gevallen werken loopbaanadviseurs met studenten, hoewel sommige ook werken met oudere populaties die geïnteresseerd zijn in loopbaanveranderingen. Hun taken omvatten taken zoals het geven van vaardigheidsbeoordelingen en het adviseren van hun klanten over welke carrière ze moeten nastreven.

5. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.405 per jaar

Primaire taken: Een human resources-specialist is verantwoordelijk voor het beheer van de personeelsbehoeften van een organisatie. De meeste HR-specialisten voeren taken uit, zoals toezicht houden op het wervings- en wervingsproces, de personeelsbehoeften van de organisatie beoordelen en indien nodig ondersteuning bieden aan de werknemers van het bedrijf.

6. Directeur sociale diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.554 per jaar

Primaire taken: Een directeur sociale diensten is verantwoordelijk voor het verstrekken van en het toezicht houden op de programmering voor een specifieke populatie. Veel directeuren van sociale diensten werken voor instellingen zoals verpleeghuizen of non-profitorganisaties. Typische taken voor deze rol zijn onder meer beslissen welke programma's de gemeenschap het meest ten goede komen, de juiste programmering implementeren en waar nodig wijzigingen aanbrengen.

7. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.766 per jaar

Primaire taken: een algemeen directeur is verantwoordelijk voor het effectief functioneren van de afdeling of het bedrijf waar hij toezicht op houdt. Gemeenschappelijke taken voor een algemeen directeur zijn onder meer toezicht houden op het personeel, de nodige training en ondersteuning bieden aan werknemers en het budget beheren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een algemeen directeur

8. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.939 per jaar

Primaire taken: Een marketingspecialist is verantwoordelijk voor het helpen van bedrijven bij het identificeren van de beste manier om hun klanten te bereiken via marketing en reclame. Enkele veel voorkomende taken voor marketingspecialisten zijn het uitvoeren van markttesten en -analyses, het schrijven en presenteren van rapporten en het adviseren van bedrijven over strategieën om klanten aan te trekken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

9. Manager medische diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.997 per jaar

Primaire taken: Een manager medische diensten is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de gezondheidsdiensten van een organisatie. Afhankelijk van de omgeving kunnen de taken van een manager medische diensten bestaan ​​uit het verbeteren van het aanbod van gezondheidszorg of medische diensten aan leden van de organisatie, het handhaven van de naleving waar nodig en het ontmoeten van interne en externe belanghebbenden om de programmering te bespreken.

10. Geestelijke gezondheidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.675 per jaar

Primaire taken: Een psychiater is verantwoordelijk voor het assisteren van psychiatrische patiënten met dagelijkse behoeften en taken, meestal in een zorginstelling. Veel voorkomende taken voor een technicus in de geestelijke gezondheidszorg zijn onder meer het zorgen voor de veiligheid van de patiënten en andere werknemers, het helpen van patiënten met taken zoals aankleden en eten en het werken met andere personeelsleden om zorg aan de patiënten te verlenen.

11. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.07 per jaar

Primaire taken: Een PR-manager is verantwoordelijk voor het communiceren van het standpunt of standpunt van een bedrijf aan het publiek. Typische taken voor PR-managers zijn onder meer het verspreiden van persberichten namens het bedrijf, het beantwoorden van vragen van de media en het adviseren van de organisatie over het beheren van een bepaalde situatie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een PR-accountmanager

12. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $59.894 per jaar

Primaire taken: Een maatschappelijk werker is verantwoordelijk voor het helpen van hun cliënten om een ​​gezond en productief leven te leiden. Maatschappelijk werkers kunnen werken met een verscheidenheid aan gemeenschappen met verschillende behoeften, maar de gemeenschappelijke taken van maatschappelijk werkers omvatten het begeleiden en adviseren van cliënten tijdens uitdagende ervaringen, het bieden van middelen en ondersteuning en het samenwerken met ander ondersteunend personeel of organisaties indien nodig.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

13. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.088 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager is verantwoordelijk voor het toezicht houden op de reclame- en marketinginspanningen van een organisatie. In de meeste gevallen voeren marketingmanagers taken uit zoals het toezicht houden op een team van marketingmedewerkers, het voorstellen van marketingcampagnes aan organisatieleiders en het bewaken van de implementatie en impact van eventuele marketingcampagnes.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

14. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.564 per jaar

Primaire taken: Een human resources manager is verantwoordelijk voor het beheer van de human resources-afdeling en het personeel van hun organisatie. Veel voorkomende taken voor deze rol zijn het toezicht houden op het wervings- en wervingsproces voor het bedrijf, het bieden van leiderschap en ondersteuning aan afdelingsmedewerkers en ervoor zorgen dat alle HR-praktijken en -protocollen effectief zijn.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een HR-manager

15. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.972 per jaar

Primaire taken: Een salesmanager is verantwoordelijk voor het aansturen van een team van verkopers. Doorgaans voeren verkoopmanagers taken uit, zoals het geven van training en ondersteuning aan het verkoopteam, ervoor zorgen dat verkooppraktijken en -protocollen effectief zijn en ontmoetingen met leidinggevende personen op hoog niveau om verkooppraktijken en -statistieken te beoordelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmanager


About author

Eefje Hulzebosch

Degenen die een diploma in een medisch specialisme behalen, hebben vaak verschillende baanopties tot hun beschikking. Psychologie majors kunnen ervoor kiezen om te oefenen met patiënten, in academische instellingen of in verschillende andere gespecialiseerde industrieën. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in competitieve verdiensten, is het handig om de goedbetaalde banen met een bachelor in psychologie te kennen. In dit artikel leggen we uit wat een bachelor in psychologie inhoudt, belichten we de sectoren waarin je kunt werken met een bachelor in psychologie en bieden we een lijst met goedbetaalde banen met een bachelor in psychologie.


Scroll to Top