Blog

een baan zoeken

15 Goedbetaalde Marketingbanen Om Te Overwegen Na Te Streven

Een effectieve manier om een ​​stabiel en indrukwekkend inkomen te verdienen, kan zijn om een ​​​​rol op marketinggebied na te streven. Werken in marketing stelt u in staat om uw technische, creatieve of analytische vaardigheden te gebruiken om de doelgroep van een bedrijf te vinden en hen het product of de dienst van een bedrijf te verkopen. Veel van deze functies bieden u de mogelijkheid om hogere lonen te verdienen naarmate u meer tijd besteedt aan het begrijpen van de branche en het ontwikkelen van nieuwe technieken om een ​​bedrijf effectief te promoten. In dit artikel bespreken we veelvoorkomende goedbetaalde marketingtaken en elk van hun verantwoordelijkheden.

Wat zijn goedbetaalde marketingtaken?

Goedbetaalde marketingbanen zijn rollen die goed betalen en helpen bij het promoten van het product of de dienst van een bedrijf bij een breed scala aan doelgroepen, zoals consumenten of andere bedrijven. Er is een breed scala aan marketingfuncties die u kunt uitoefenen op basis van uw vaardigheden en interesses, van schrijven en analyse tot merkbeheer.

Als je eenmaal een marketingbaan hebt verdiend, heb je doorgaans het potentieel om vooruitgang te boeken in je vakgebied terwijl je nieuwe vaardigheden, kennis en ervaring ontwikkelt. Naarmate u meer vaardigheden krijgt, vergroot u mogelijk uw kansen op een hoger loon, waardoor u beter gekwalificeerd wordt om complexe taken uit te voeren en beslissingen op hoog niveau te nemen.

15 goedbetaalde marketingbanen

Hier zijn veelvoorkomende goedbetaalde marketingtaken die u kunt nastreven:

1. Contentmarketingschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,065 per jaar

Primaire taken: een schrijver van contentmarketing maakt boeiende en goed geschreven teksten voor het marketingmateriaal, de sociale-mediakanalen en webpagina's van een bedrijf. Een deel van de inhoud die ze kunnen schrijven, omvat blogposts, artikelen, whitepapers, e-books, productbeschrijvingen of casestudy's. Extra verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het uitvoeren van diepgaand onderzoek naar branchegerelateerde onderwerpen, het proeflezen van hun inhoud om ervoor te zorgen dat deze vrij is van fouten en het volgen van de huisstijlgids en het volgen van SEO-best practices om hun stukken bovenaan de zoekmachines te laten verschijnen.

2. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $61,214 per jaar

Hoofdtaken: Een marketingspecialist assisteert bij het opzetten, uitvoeren en bewaken van diverse promotiecampagnes. Andere taken die ze hebben, zijn het ontwikkelen van een marketingstrategie, het volgen van de resultaten van campagnes nadat ze zijn geïmplementeerd, het toepassen van marktanalyses en campagneresultaten op toekomstige strategieën en het uitvoeren van diepgaand onderzoek naar concurrenten in de branche.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

3. Projectmanager digitale marketing

Nationaal gemiddeld salaris: $63,333 per jaar

Primaire taken: Projectmanagers voor digitale marketing houden toezicht op de implementatie van verschillende marketingprojecten voor een enkel merk of meerdere bedrijven. Veelvoorkomende digitale projecten die ze kunnen produceren, kunnen het lanceren van sites, advertentiecampagnes of webapplicaties zijn. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opstellen van budgetten voor elk project, het ontwikkelen van gedetailleerde projectplannen, het communiceren van de projectvereisten en klantverwachtingen aan interne teams en het opleveren van projecten binnen hun respectieve deadlines.

4. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.363 per jaar

Primaire taken: Merkmanagers ontwikkelen strategieën om een ​​bedrijf te promoten, de bekendheid ervan te vergroten en het doelpubliek uit te breiden. Andere verantwoordelijkheden die ze kunnen hebben zijn het onderzoeken van klantgedrag en markttrends, het bepalen van de toon, stijl en stem van een merk, het maken van plannen die de winstgevendheid of waarde van het merk verhogen en het rapporteren over de productverkoop, het marktaandeel en de campagneprestaties van een bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkmanager

5. E-commercemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $64.058 per jaar

Primaire taken: Een e-commercemanager ontwikkelt strategieën die het ontwerp, de bruikbaarheid en de bruikbaarheid van de platforms, websites of online winkels van een bedrijf verbeteren. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het onderzoeken en lokaliseren van effectieve lay-outs om als inspiratie te gebruiken, het testen van updates en wijzigingen aan huidige platforms, het rapporteren over het succes van de huidige platformontwerpen en het bijwerken van bestaande platforms om de winstgevendheid en het websiteverkeer te vergroten.

6. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.355 per jaar

Primaire taken : Een marketingmanager ontwikkelt en implementeert campagnes om het merk, product of dienst van een bedrijf te promoten. Andere taakverantwoordelijkheden kunnen zijn: het toezicht houden op de prestaties van het marketingteam, het omgaan met marketingbudgetten, het identificeren van nieuwe zakelijke leads om na te streven, het optimaliseren van prijsstrategieën en het opstellen van prognoses op basis van de huidige markttrends.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

7. Communicatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $66,789 per jaar

Primaire taken: Een communicatiemanager houdt toezicht op alle marketing-, promotie-, reclame- en verkoopinspanningen van een bedrijf om ervoor te zorgen dat ze de juiste stem- en berichtenrichtlijnen van het merk volgen. Andere taken zijn het beoordelen van huidige communicatiematerialen om ervoor te zorgen dat berichten boeiend, consistent en positief zijn, het opstellen van gedetailleerde persberichten, marketingmateriaal en mediarapporten en het ontwikkelen van marketing- en communicatiestrategieën met andere marketingprofessionals.

8. SEO-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.275 per jaar

Primaire taken: Een SEO-manager ontwikkelt strategieën voor zoekmachineoptimalisatie om ervoor te zorgen dat de inhoud van een bedrijf hoog scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. Primaire taken omvatten doorgaans het onderzoeken van trending en relevante trefwoorden om op te nemen in inhoudsstukken, het bewerken van bestaande inhoud om gemeenschappelijke trefwoorden te bevatten en het beoordelen van analyses om het succes van de huidige inhoud te bepalen.

9. Communicatiedirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.309 per jaar

Primaire taken: een communicatiedirecteur beheert de informatie en berichten van een bedrijf die van de organisatie naar het publiek reizen. Ze houden doorgaans toezicht op de marketing-, public relations- en andere mediateams. Andere taken kunnen zijn het ontwikkelen van communicatiestrategieën om een ​​positief bedrijfsimago te behouden, het ontwikkelen van reacties op eventuele tegenslagen of crises die het bedrijf kan doormaken, het beoordelen van alle documenten voordat ze aan het publiek worden vrijgegeven en ervoor zorgen dat de communicatiecampagnes binnen het vereiste budget blijven.

10. Marketingdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.746 per jaar

Primaire taken: De marketingdirecteur, ook wel marketingdirecteur genoemd, houdt toezicht op een marketingafdeling om ervoor te zorgen dat alle marketinginspanningen en -campagnes met succes en binnen het budget worden uitgevoerd. Andere taakverantwoordelijkheden kunnen zijn het ontwikkelen van een uitgebreid marketingplan, het communiceren van alle marketingplannen en -strategieën aan uitvoerende teams, het ontwikkelen van prijsstrategieën die winstaandelen en winst maximaliseren en het organiseren van essentiële bedrijfsevenementen zoals beurzen, congressen, seminars of conferenties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingdirecteur

11. Productmarketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.437 per jaar

Primaire taken: Een productmarketingmanager ontwikkelt strategieën om producten aan potentiële klanten te presenteren op manieren die de omzet verhogen en het merk versterken. Andere verantwoordelijkheden die ze kunnen hebben, zijn het beoordelen en bestuderen van bedrijfsproducten om te begrijpen hoe ze werken, het op een begrijpelijke en boeiende manier communiceren van productvoordelen of -functies, samenwerken met ontwerp-, ontwikkelings- en acquisitieteams om producten effectief te promoten en markttrends gebruiken om producten succesvol te positioneren aantrekkelijk.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een productmarketingmanager

12. Chief marketing officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 124.583 per jaar

Primaire taken: Chief marketing officers beheren de ontwikkeling en implementatie van verschillende reclame-, marketing- en andere promotiecampagnes. Ze zijn doorgaans verantwoordelijk voor het beoordelen en verbeteren van alle bestaande marketinginitiatieven, het communiceren van marketingplannen en resultaten aan uitvoerende teams en belanghebbenden, het ontwikkelen van innovatieve strategieën om de omzet te verhogen en het afstemmen van doelstellingen met verkoop- en public relations-teams.

Gerelateerd : Meer informatie over het zijn van een Chief Marketing Officer


About author

Mart-jan Freerks

Een effectieve manier om een stabiel en indrukwekkend inkomen te verdienen, kan zijn om een rol op marketinggebied na te streven. Werken in marketing stelt u in staat om uw technische, creatieve of analytische vaardigheden te gebruiken om de doelgroep van een bedrijf te vinden en hen het product of de dienst van een bedrijf te verkopen. Veel van deze functies bieden u de mogelijkheid om hogere lonen te verdienen naarmate u meer tijd besteedt aan het begrijpen van de branche en het ontwikkelen van nieuwe technieken om een bedrijf effectief te promoten. In dit artikel bespreken we veelvoorkomende goedbetaalde marketingtaken en elk van hun verantwoordelijkheden.


Scroll to Top