Blog

Seizoensbanen bieden tijdelijke banen tijdens bepaalde periodes van het jaar. De meeste seizoensfuncties worden aangeboden tijdens het winter- en vakantieseizoen. Wanneer het winkelverkeer toeneemt, houden bedrijven vakantie-evenementen en merken proberen hun online aanwezigheid te vergroten om zich voor te bereiden op de drukte van online winkelen. Het vinden van de beste seizoensbaan voor jou hangt af van je vaardigheden, ervaringen uit het verleden en interesses. In dit artikel vindt u 15 goedbetaalde banen om te overwegen.

Voordelen van seizoensbanen

Seizoensbanen zijn gunstig omdat ze vaak een beter loon opleveren en kunnen leiden tot fulltime kansen met voordelen. Met korte of tijdelijke functies kunt u vertrouwd raken met een baan waarin u misschien een fulltime carrière wilt. Werkgevers leren u en uw arbeidsethos kennen, waardoor de kans groter is dat u wordt aangenomen als er later een plek vrijkomt.

Ze hebben ook flexibelere uren, wat geweldig is voor gezinnen met kinderen en studenten die op zoek zijn naar parttime werk. Bovendien bieden veel seizoensfuncties meer overwerkmogelijkheden.

15 seizoensbanen die goed betalen

Deze seizoensbanen bieden mogelijk een hoger dan gemiddeld loon tijdens de vakantieperiode:

 1. Medewerker hondenopvang
 2. Banket server
 3. Retail medewerker
 4. Kous medewerker
 5. Freelance fotograaf
 6. Pakketbehandelaar
 7. Klantondersteuningsspecialist
 8. Magazijnmedewerker
 9. Social media assistent
 10. Evenementen coördinator
 11. Bezorger
 12. Ambassadeur van het merk
 13. Sneeuwruimer stuurprogramma
 14. Persoonlijke shopper
 15. Contractrecruiter

1. Medewerker hondenopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,08 per uur

Primaire taken: Het personeel van de hondenopvang is verantwoordelijk voor het comfortabel maken van honden terwijl hun baasjes weg zijn. Ze houden toezicht op en controleren honden tijdens groepsspel, schone speelkamers, kennels en andere delen van de faciliteit zoals toegewezen en kunnen ook honden uitlaten en verzorgen.

2. Banketserver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,83 per uur

Primaire taken: Banketservers zijn kelners die eten serveren bij verzorgde evenementen. Servers dekken tafels en buffetten en nemen indien nodig drank- en etensbestellingen op. Ze zorgen er ook voor dat buffetten worden bijgevuld en helpen waar nodig met alle andere foodservice-gerelateerde taken.

3. Winkelmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,01 per uur

Primaire taken: Individuen in deze rol bieden uitstekende klantenservice door te helpen bij de selectie en aankoop van goederen. Ze slaan ook artikelen op en kunnen inventaris opmaken. Medewerkers zijn verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van hun afdelingsgebied, het beheren van financiële transacties en kunnen helpen bij het balanceren en sluiten van geldlades.

4. Stocking medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,51 per uur

Primaire taken: Bevoorradingsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor het bevoorraden van winkelartikelen om ervoor te zorgen dat de schappen altijd gevuld zijn. Ze ontvangen merchandise, verdelen deze in de winkel en tonen deze op de juiste manier volgens het winkelbeleid. Ze inventariseren ook regelmatig en kunnen klanten helpen bij het plaatsen van online bestellingen in de winkel.

5. Freelance fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,43 per uur

Primaire taken: Freelance fotografen kunnen werken als contractarbeiders of als zelfstandige werken. Ze kunnen foto's maken van bruiloften, feesten, andere speciale evenementen of familiebijeenkomsten.

Gerelateerd: Een onafhankelijke contractant worden: voor- en nadelen

6. Pakketbehandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,84 per uur

Primaire taken: Pakketbehandelaars zijn verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van het pakket. Afhandelaars laden en lossen pakketten in een magazijn van en naar bestelwagens. Ze moeten dagelijks tillen, duwen en trekken. Ze zorgen er ook voor dat pakketten en vrachtgoederen veilig en efficiënt worden verplaatst volgens de richtlijnen van het bedrijf.

7. Klantondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,03 per uur

Primaire taken: Ondersteuningsspecialisten bieden probleemoplossing en accountbeheerservices voor klanten. Ze hebben een grondige achtergrondkennis van de producten en diensten van het bedrijf en hebben mogelijk enige technische kennis nodig.

8. Magazijnmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,05 per uur

Primaire taken: Magazijnmedewerkers voeren verschillende taken uit om een ​​nauwkeurig logboek bij te houden van goederen die de faciliteit binnenkomen en verlaten. Ze ontvangen en verwerken inkomende goederen, organiseren de inventaris en beheren de vul-, verpakkings- en verzendingsorders.

9. Social media-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,79 per uur

Primaire taken: Social media-assistenten helpen bij het onderhouden van klant- of bedrijfsaccounts door marketingplannen voor sociale media te implementeren en de strategieën voor succes te bewaken. Ze posten over het algemeen inhoud als het merk, helpen de merkbekendheid te vergroten en kunnen interactie hebben met merkvolgers.

10. Evenementencoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,83 per uur

Primaire taken: Evenementcoördinatoren plannen evenementen op basis van klantspecificaties. Ze orkestreren locatie, decoraties, catering, entertainment, sprekers en alle andere evenementdetails. Tijdens het evenement zorgen ze ervoor dat alle geplande details correct zijn en kunnen ze helpen bij het beheren van de gastenlijst en het oplossen van technische problemen.

11. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,81 per uur

Primaire taken: Bezorgers halen pakketten op uit winkels en magazijnen om ze te vervoeren en te distribueren over een kleine regio. Ze zijn verplicht om alle artikelen op tijd af te leveren zonder de pakketten te beschadigen. Ze moeten het beleid voor het inleveren van pakketten kennen voor verschillende appartementsgebouwen, kantoren en woningen op basis van het pakkettype.

12. Merkambassadeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,25 per uur

Primaire taken: Merkambassadeurs vertegenwoordigen merken door hun producten en diensten te gebruiken en er positief over te spreken met hun volgers op sociale media, vrienden en familie. Ambassadeurs moeten mogelijk over het merk posten op hun sociale media, afhankelijk van hun contract, en ze krijgen meestal korting op producten of gratis producten in ruil voor hun positieve recensies.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkambassadeur

13. Sneeuwruimer stuurprogramma

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,38 per uur

Primaire taken: Sneeuwruimers verwijderen ijs en sneeuw van wegen, opritten, parkeerplaatsen en andere aangewezen gebieden. Sommigen rijden misschien met sneeuwploegen, terwijl gecontracteerde werknemers hun vrachtwagen kunnen uitrusten met een grote ploeg. Sommige automobilisten kunnen ook zout strooien om sneeuw op te lossen en het rijden tijdens de wintermaanden veiliger te maken.

14. Persoonlijke shopper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,85 per uur

Primaire taken: Personal shoppers helpen anderen bij het winkelen door persoonlijke suggesties en advies te geven over wat ze kunnen kopen. Persoonlijke cadeaukopers winkelen, cadeauverpakkingen en verzenden cadeaus voor hun klanten.

15. Contractwerver

Nationaal gemiddeld salaris: $30,17 per uur

Primaire taken: Contractrecruiters werken op contractbasis met bedrijven om openstaande vacatures te helpen invullen. Ze beoordelen sollicitaties van kandidaten en houden interviews met gekwalificeerde kandidaten. Op basis van de ervaring van kandidaten plaatsen ze deze op de juiste manier in de open posities van hun klant. Ze kunnen ook eenvoudig cv's en interviewantwoorden doorgeven aan klanten om zelf een beslissing te nemen.


About author

Bert-Jan Lechtenberg

Seizoensbanen bieden tijdelijke banen tijdens bepaalde periodes van het jaar. De meeste seizoensfuncties worden aangeboden tijdens het winter- en vakantieseizoen. Wanneer het winkelverkeer toeneemt, houden bedrijven vakantie-evenementen en merken proberen hun online aanwezigheid te vergroten om zich voor te bereiden op de drukte van online winkelen. Het vinden van de beste seizoensbaan voor jou hangt af van je vaardigheden, ervaringen uit het verleden en interesses. In dit artikel vindt u 15 goedbetaalde banen om te overwegen.


Scroll to Top