Blog

een baan zoeken

15 Goede Banen Voor Recruiters Die Van Loopbaan Veranderen

Als u overweegt een carrière buiten het rekruteren na te streven, kunt u banen overwegen die vergelijkbare vaardigheden gebruiken. Als u begrijpt voor welke functies de vaardigheden die u als recruiter heeft ontwikkeld, nodig zijn, kunt u effectief van loopbaan veranderen. Het leren van de verantwoordelijkheden voor de banen die u overweegt, kan u ook helpen bij het kiezen van een nieuwe carrière die bij u past. In dit artikel onderzoeken we 15 goede banen voor recruiters die op zoek zijn naar een carrièreswitch, geven we het gemiddelde salaris voor elke functie en delen ze hun primaire taken.

15 goede banen voor recruiters

Hier zijn 15 goede banen voor recruiters die je kunt overwegen bij het plannen van je carrièreverandering:

1. Social media coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.684 per jaar

Primaire taken: Een social media coördinator is verantwoordelijk voor het opbouwen van het merk en imago van een bedrijf via verschillende social media platforms. Coördinatoren creëren en voeren de socialemediastrategie van een bedrijf uit om het merk te helpen online contact te maken met zijn doelgroep. Ze kunnen ook sociale-mediaplatforms gebruiken om merkbekendheid op te bouwen en interesse te wekken voor een nieuw product.

2. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.605 per jaar

Primaire taken: Een administratief medewerker is een professional die nauw samenwerkt met managers en collega's om effectieve administratieve ondersteuning te bieden. Ze helpen de efficiëntie van het kantoor te optimaliseren omdat ze verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de dagelijkse administratieve taken voor een bedrijf, zoals het beantwoorden van telefoontjes, correspondentie met klanten en klanten en het plannen van afspraken voor managers. Bovendien kunnen bedrijven verantwoordelijkheden als receptioniste of leiderschap opnemen in taken voor administratieve assistenten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

3. Marketingcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.188 per jaar

Primaire taken: Een marketingcoördinator is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de marketingstrategie van een bedrijf. Een marketingcoördinator helpt een marketingmanager vaak bij het analyseren van markttrends, het maken van advertentieplannen en het vergroten van de naamsbekendheid. Ze kunnen ook de creatie van online content coördineren, campagneresultaten volgen, professionele relaties opbouwen en samenwerking tussen afdelingen bevorderen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingcoördinator

4. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.039 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers zijn verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij het ontdekken van producten en diensten die aansluiten bij hun behoeften. Zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten en kunnen de verkoopprestaties van een bedrijf helpen verbeteren. Daarnaast kunnen verkoopmedewerkers ook de winkel organiseren, klanten helpen bij het vinden van specifieke producten en klachten van consumenten oplossen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

5. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.615 per jaar

Primaire taken: Een human resources-specialist helpt een bedrijf bij het werven en plaatsen van werknemers. Ze werven en screenen ook kandidaten en interviewen ze om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de vereisten van het bedrijf voor een bepaalde functie. Daarnaast kunnen ze achtergrondcontroles uitvoeren op nieuwe werknemers, oriëntatie-evenementen voor werknemers organiseren en training geven.

6. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,642 per jaar

Primaire taken: Contentschrijvers zijn verantwoordelijk voor het maken van geschreven materiaal dat lezers informeert en opleidt. Ze kunnen een bedrijf helpen de klantbetrokkenheid te vergroten door overtuigende taal te gebruiken, relevante inhoud te creëren en technieken voor zoekmachineoptimalisatie toe te passen om ervoor te zorgen dat de doelgroep van het bedrijf de inhoud vindt. Contentschrijvers doen ook onderzoek, genereren boeiende koppen, proeflezen hun werk en voltooien projecten als onderdeel van hun functieverantwoordelijkheden.

7. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.398 per jaar

Primaire taken: Een accountmanager is verantwoordelijk voor het opbouwen van een-op-een klantrelaties namens een bedrijf. Ze identificeren en voldoen ook aan de behoeften van de klant, wat kan helpen om de ervaring van een klant met het bedrijf te verbeteren. Accountmanagers helpen ook om problemen van klanten op te lossen door producten, diensten en nuttig advies te geven.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountmanager

8. Human resources-generalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.619 per jaar

Primaire taken: Human resources-generalisten bieden directe assistentie aan personeelsafdelingen door verschillende administratieve taken uit te voeren. Generalisten zijn ook verantwoordelijk voor het beheer van de dagelijkse afdelingsactiviteiten door programma's en beleid te herzien om te zorgen voor afstemming op de bedrijfsbehoeften. Daarnaast beoordelen generalisten ook de naleving van regelgeving en rapportage, bedrijfscommunicatiemethoden en programma's voor veiligheid en gezondheid van werknemers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een HR-generalist

9. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.942 per jaar

Primaire taken: Accountmanagers maken deel uit van het verkoopteam van een bedrijf en richten zich op het werven van nieuwe bedrijfsklanten. Ze vertegenwoordigen de service en het merk van het bedrijf om nieuwe klantrelaties op te bouwen. Daarnaast werken accountmanagers samen met potentiële klanten en accountmanagers om ervoor te zorgen dat managers alle relevante klantinformatie begrijpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountmanager

10. Wervingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $68,454 per jaar

Primaire taken: Wervingsmanagers zijn verantwoordelijk voor het leiden van een team van recruiters om nieuwe medewerkers voor een organisatie te vinden. Ze ontwerpen en implementeren vaak een wervingsstrategie die aansluit bij de doelstellingen van het bedrijf. Wervingsmanagers kunnen ook de diversiteit van medewerkers aanmoedigen en recruiters helpen kandidaten te vinden die passen bij de bedrijfscultuur.

11. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.646 per jaar

Primaire taken: Human resources managers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten van de HR-afdeling van een bedrijf. Ze helpen bij het strategiseren van het wervings- en onboardingproces en werken samen met het HR-team om deze strategieën te bereiken. Deze managers lossen ook gevoelige werknemerskwesties op, houden organigrammen bij en bewaren de administratie van de afdeling.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een HR-manager

12. Bedrijfsontwikkelingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.770 per jaar

Primaire taken: Managers voor bedrijfsontwikkeling bevorderen de groei van een bedrijf door nieuwe zakelijke kansen te vinden, klantleads te onderzoeken en nieuwe klantrelaties aan te gaan. Bovendien onderzoeken en analyseren deze managers markttrends om ervoor te zorgen dat producten en diensten aansluiten bij de marktvraag. Deze zakelijke professionals werken ook samen met ontwerp- en verkoopteams en zorgen ervoor dat producten voldoen aan de behoeften van de klant.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Business Development Manager

13. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $74.949 per jaar

Primaire taken: Projectmanagers zijn verantwoordelijk voor het leiden van een team bij het plannen, uitvoeren en bewaken van bedrijfsprojecten. Ze stellen doorgaans projectscopes en tijdlijnen vast om de tijdige voltooiing van alle projecten te garanderen. Projectmanagers houden ook toezicht op een projectteam en beheren de middelen en het budget om ervoor te zorgen dat ze aansluiten bij de doelstellingen van het bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectmanager

14. Human resources zakenpartner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.959 per jaar

Primaire taken: HR-zakenpartners zijn verantwoordelijk voor het op elkaar afstemmen van zakelijke doelstellingen met betrekking tot werknemers en management. Deze professionals werken samen met senior leiderschap om human resources-initiatieven te ontwikkelen die de doelstellingen van de organisatie ondersteunen. Sommige van hun verantwoordelijkheden omvatten het analyseren van personeelstrends en -statistieken, het creëren van programma's en beleid en het geven van prestatiebegeleiding aan het managementteam van het bedrijf.

15. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $92.557 per jaar

Primaire taken: Makelaars in onroerend goed faciliteren vastgoedtransacties voor hun klanten. Ze werken ook samen met klanten om eigenschappen te vinden die overeenkomen met hun specificaties. De verantwoordelijkheden van een makelaar kunnen ook bestaan ​​uit het genereren van verkoopleads, het verstrekken van woningmarktadvies en het adverteren van klanteigendommen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een makelaar


About author

Iwan Nelemans

Als u overweegt een carrière buiten het rekruteren na te streven, kunt u banen overwegen die vergelijkbare vaardigheden gebruiken. Als u begrijpt voor welke functies de vaardigheden die u als recruiter heeft ontwikkeld, nodig zijn, kunt u effectief van loopbaan veranderen. Het leren van de verantwoordelijkheden voor de banen die u overweegt, kan u ook helpen bij het kiezen van een nieuwe carrière die bij u past. In dit artikel onderzoeken we 15 goede banen voor recruiters die op zoek zijn naar een carrièreswitch, geven we het gemiddelde salaris voor elke functie en delen ze hun primaire taken.


Scroll to Top