Blog

Het is een geweldige tijd om ondernemer te zijn. Het proces van het starten van een eigen bedrijf is gemakkelijker dan ooit dankzij het internet en sommige bedrijven hebben zeer lage opstartkosten. Met een paar vaardigheden en het vinden van de juiste vraag in uw markt, kunt u uw eigen bedrijf starten dat winstgevend en waardevol is. In dit artikel bespreken we enkele redenen om te overwegen een bedrijf te beginnen en 22 van de beste kleine bedrijven die u vandaag kunt beginnen.

Gerelateerd: Een onafhankelijke contractant worden: voor- en nadelen

Waarom een ​​bedrijf starten?

Het starten van uw eigen kleine bedrijf heeft veel voordelen, waaronder een flexibel werkschema en de mogelijkheid om uw inkomen te maximaliseren. Hoewel het starten van uw eigen kleine bedrijf veel werk en toewijding kan vergen, kan het resultaat zeer lonend zijn. Bovendien, aangezien internet een populaire methode voor bedrijven wordt, zijn de opstartkosten en moeite die gepaard gaan met het starten van uw eigen bedrijf niet zo duur of moeilijk als ze ooit waren.

Gerelateerd: Beste zelfstandige banen

Goede kleine bedrijven om te starten

Er zijn talloze soorten bedrijven die u zou kunnen overwegen te starten. Slim kiezen voor een succesvol bedrijf vereist dat u uw interesses, vaardigheden, ervaring en motivaties evalueert, terwijl u zich ook bewust bent van de vraag naar bedrijven. Begin met de volgende lijst om ideeën voor uw bedrijfsfocus te genereren:

1. Respijtdienst

Respijtzorgmedewerkers bieden tijdelijke opvang aan fulltime mantelzorgers. Ze zullen vaak helpen in de vorm van koken, schoonmaken, gezelschap en verzorging. Door uw diensten aan te bieden aan thuiszorgverleners, kunt u uw klantenkring opbouwen en tegelijkertijd mensen in nood helpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzorger

2. Evenementenplanner

DA gaat veel in de planning en coördinatie van een evenement. Evenementenplanners bieden hun organisatorische hulp aan klanten die een bruiloft, verjaardagsfeestje, pensioenfeest of bedrijfsevenement plannen. Ze coördineren leveranciers als entertainment, catering, opruimen en fotografie. Als u zich op uw gemak voelt bij het beheren van alle details van een evenement, dan is een avondplanningsbedrijf een goede keuze.

Gerelateerd: Hoe u een evenementplanningsbedrijf start in 6 stappen

3. Social media marketeer

Social media marketeers gebruiken hun kennis van verschillende social media platforms om een ​​bedrijf op de markt te brengen. Met een marketingbedrijf voor sociale media kunt u bedrijven helpen met hun organische of betaalde advertentiecampagnes door online opmerkingen te plaatsen en erop te reageren.

4. Tweedehands boeken en mediawinkel

U kunt een bedrijf beginnen door gebruikte boeken, dvd's of andere verzamelbare media te verzamelen en deze voor een paar dollar meer te verkopen. De consument krijgt veel voor de artikelen die hij wil, en jij krijgt een paar dollar voor je tijd. Je zou zelfs kunnen overwegen om gebruikte schoolboeken te verkopen, die, als de edities nog steeds veel worden gebruikt, hoge prijskaartjes kunnen hebben. U kunt een winkel in uw gemeenschap openen of boeken via internet verkopen.

5. Lokale gidsdienst

Gidsen treden op als expert op het gebied waarin ze werken. Ze bieden gasten en toeristen een rondleiding langs de beste restaurants en attracties van de stad. Gidsen kunnen toeristen te voet of per voertuig meenemen op een gids van de stad. Als u in of nabij een stad met toerisme woont, kan een lokale gidsdienst een lucratieve zakelijke optie zijn.

6. Gazonverzorgingsbedrijf

Landscaping is een tijdrovende, handmatige taak die veel huiseigenaren liever uitbesteden. Of u nu hulp bij het maaien, ontwerpen of onderhouden van het gazon biedt, er is altijd vraag naar gazononderhoud. U kunt uw gazonverzorgingsbedrijf ontwikkelen door een paar klanten toe te voegen aan uw wekelijkse of maandelijkse onderhoudslijst.

7. Hervat de schrijf-/bewerkingsservice

Een cv is een van de belangrijkste stappen op weg naar het vinden van werk. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het proces van het opmaken en bewerken van hun eigen cv's. Als u bekend bent met en ervaren bent in het opstellen van cv's, kunt u een bedrijf beginnen dat deze diensten aanbiedt aan sollicitanten.

8. Fotografie bedrijf

Fotografen gebruiken ontwikkelde creatieve vaardigheden om afbeeldingen voor klanten vast te leggen. Ze kunnen met verschillende evenementen werken en foto's maken van bruiloften, gezinnen, landschapsarchitectuur of andere evenementen of producten. Ze gebruiken ook hun bewerkingsvaardigheden om foto's te maken die uniek en inspirerend zijn. Volg een paar fotografielessen en oefen je vak door foto's te maken van familie en vrienden.

9. Virtuele assistentie

Virtuele assistenten helpen bedrijfseigenaren in een virtuele omgeving met algemene kantoortaken en gespecialiseerde vaardigheden zoals beheer van sociale media, gegevensinvoer, telefonische ondersteuning en verkoop om aan de individuele behoeften van een bedrijf te voldoen. Virtuele assistenten werken vaak projectmatig volgens hun eigen planning.

10. Thuisdiensten

Mensen, met name huiseigenaren, hebben altijd taken zoals schoonmaken en onderhoud nodig. Dit kunnen algemene schoonmaaktaken voor het huis zijn of het onderhoud en reparaties in het huis. Door uw ervaring en professionaliteit aan te tonen, kunt u een paar thuisserviceklanten verdienen die op u vertrouwen om de netheid en het onderhoud van hun huis te behouden.

11. Reparatiebedrijf voor huishoudelijke apparaten

Een slecht functionerend huishoudelijk apparaat of algemeen verval in huis kan een overweldigende situatie zijn en, afhankelijk van het item, een gevoel van urgentie creëren voor potentiële klanten. Leren hoe u de meest voorkomende huishoudelijke apparaten kunt oplossen en repareren, kan een goed zakelijk idee zijn. Nichespecialiteiten in veelgebruikte artikelen zullen altijd nieuwe klanten aantrekken, aangezien de meeste mensen redelijk afhankelijk zijn van artikelen die variëren van vaatwassers tot stofzuigers, koffiezetapparaten tot wasmachines.

12. Sneeuwruimingsbedrijf

In gebieden met veel sneeuwval kan het leven van individuen of bedrijven worden verstoord door sneeuwval die de toegang in of uit hun huizen, bedrijven en wegen blokkeert, waardoor individuen graag iemand willen betalen om sneeuw te scheppen of weg te ploegen. Als u kunt adverteren en uw sneeuwruimdiensten kunt aanbieden aan lokale bedrijven, trekt u klanten aan tijdens de wintermaanden en creëert u terugkerende klanten die gedurende het koude seizoen inkomsten genereren.

13. Begeleidend bedrijf

Ouders van schoolgaande kinderen en studenten op hbo-niveau zijn vaak bereid een tutor in te huren en te betalen om hen te helpen bij het begrijpen van hun academische studies. Als u goed geïnformeerd bent over een specifiek onderwerp of algemene studies, kunt u een bijlesbedrijf starten. Je kunt een bijlescentrum openen vanuit je huis of kantoor of je kunt onderweg diensten aanbieden waarbij je studenten ontmoet op hun campus, de plaatselijke bibliotheek of bij hen thuis.

14. Persoonlijke training

Hoewel certificering niet vereist is om fitnesscoaching aan te bieden, kunt u investeren in een personal trainer-cursus of een aantal fitnessspecialiteiten, van barre-fitness tot yoga. Personal trainers en bewegingsconsulenten helpen klanten bij het behalen van hun doelstellingen voor gewichtsverlies en fitness. U kunt uw plezier in sporten en maaltijdplanning omzetten in een bedrijf dat anderen op dit gebied helpt.

15. Medisch vervoer

Er zijn waarschijnlijk honderden senioren in uw omgeving die moeite hebben om van en naar medische afspraken te komen. Chirurgie en andere medische zorgen kunnen voorkomen dat een senior auto kan rijden. Mantelzorgers kunnen een voltijdbaan of eigen gezinsverantwoordelijkheden hebben. Een medisch transportbedrijf haalt patiënten op, brengt ze naar hun medische afspraak en brengt ze na de afspraak terug naar hun huis. U kunt een medisch transportbedrijf starten door te netwerken met plaatselijke dokterspraktijken en diensten aan te bieden aan uw oudere buren.

Gerelateerd: Hoe u uw eigen bedrijf start in 9 stappen


About author

Rozemarijn van Leeuwen

Het is een geweldige tijd om ondernemer te zijn. Het proces van het starten van een eigen bedrijf is gemakkelijker dan ooit dankzij het internet en sommige bedrijven hebben zeer lage opstartkosten. Met een paar vaardigheden en het vinden van de juiste vraag in uw markt, kunt u uw eigen bedrijf starten dat winstgevend en waardevol is. In dit artikel bespreken we enkele redenen om te overwegen een bedrijf te beginnen en 22 van de beste kleine bedrijven die u vandaag kunt beginnen.


Scroll to Top