Blog

Halloween is een jaarlijkse feestdag die je op bijna elke werkplek kunt opnemen. Wanneer werknemers deelnemen aan Halloween-activiteiten, kunnen ze kameraadschap ontwikkelen met hun teamgenoten en een plezierige pauze nemen van de reguliere werktaken.

In dit artikel delen we ideeën voor Halloween en de voordelen van het vieren van Halloween op de werkplek.

Wat is Halloween?

Halloween is een feestdag die in veel landen op 31 oktober van elk jaar wordt gevierd. Het is een avond waarop mensen zich verkleden in kostuums, kinderen trick or treat doen in buurten en de werkplek misschien wat creatiever wordt tijdens het vieren. In de dagen voor Halloween kunnen kantoren worden versierd en in de sfeer van de vakantie komen.

Kantoorideeën voor Halloween

Halloween is de tijd van het jaar waarin werknemers hun creativiteit kunnen laten zien en kunnen communiceren met collega's met wie ze normaal niet nauw samenwerken. Hier zijn 15 kantoorideeën voor Halloween:

1. Teamkostuums

Of je nu een team van twee of twintig bent, je kunt je voor Halloween verkleden in teamkostuums. Enkele ideeën zijn:

 • Personages uit een favoriete film
 • Personages uit een populaire televisieserie
 • Kleurpotloden, waarbij elke persoon in het team een ​​andere kleur heeft
 • Pantone-kleur van het jaar, waar iedereen dezelfde kleurtint draagt
 • Leden van een populaire muziekact uit een bepaald decennium
 • Superhelden
 • Domino's
 • Sportteam
 • Emoji's
 • Pak kaarten

Als u deel uitmaakt van een klantgericht team, kunt u ervoor kiezen om de kostuums heel eenvoudig te houden, zodat u een professioneel niveau behoudt tijdens uw klantinteracties. Individuen van een klantenserviceteam kunnen hetzelfde shirt dragen of in de geest van Halloween komen door themasokken te dragen.

Onthoud dat, tenzij een senior executive anders heeft gezegd, zelfs de Halloween-kostuums moeten voldoen aan het kledingvoorschriftenbeleid van het bedrijf.

2. Kantoor- en cabinedecoraties

Beslis als een groep of uw kantoor een thema voor Halloween heeft. Het inrichten van een hokje of het hele kantoor is een kans voor iedereen om creatief te worden. Gebruik traditionele versieringen zoals nepspinnenwebben, een mistmachine en enge waarschuwingstape. U kunt ook kantoorbenodigdheden, zoals vuilnisbakken en archiefkasten, decoreren om alle onderdelen van de werkplek in het thema op te nemen.

3. Pompoensnijwedstrijd

Een van de symbolen van Halloween is een grote oranje pompoen. Kom in de stemming door een kantoorbrede pompoensnijwedstrijd te organiseren met verschillende prijzen voor de meest creatieve, engste en meest artistieke pompoen. Je kunt individueel snijden of een groepspompoen hebben waar teams samen aan werken.

4. Kostuumwedstrijd en parade

Een Halloween-kostuumwedstrijd en parade geven medewerkers de kans om zich te verkleden en de creativiteit te zien die anderen in hun eigen kostuums tonen. De paraderoute kan deelnemers door het hele kantoorgebouw voeren en later kan iedereen stemmen op het beste kostuum voor verschillende prijzen, zoals het engste kostuum, het beste duo en het meest creatieve kostuum.

5. Thema's

Een kantoor kan een algemeen thema hebben, zoals een enge film of circus, waar iedereen samen aan kan werken. Als het kantoor veel teams heeft, kan elk team hun ruimte inrichten en zich samen kleden volgens het thema. Vervolgens kan iedereen tijdens de kostuumparade genieten van de creativiteit die hun kantoorgenoten in hun Halloween-versieringen hebben gestopt.

6. Dobberen voor appels

Dit klassieke herfstspel is perfect voor een Halloween-feestje op kantoor en het is voor iedereen leuk om naar te kijken. Vul een grote kuip met water en voldoende appels om het wateroppervlak te bedekken, zodat het gemakkelijker te grijpen is als je je hoofd erin steekt. De deelnemers dompelen om de beurt hun hoofd in het water en proberen een appel vast te zetten met hun tanden. Een alternatief voor de bak met water is om appels aan een touwtje te bungelen; deelnemers kunnen proberen de appel in hun mond te krijgen terwijl deze slingert en zonder hun handen te gebruiken.

7. Vrijwilligerskans

In plaats van Halloween naar kantoor te brengen, kan het kantoor Halloween naar anderen in de gemeenschap brengen door deel te nemen aan een vrijwilligerskans. Dit is een geweldige kans voor teamgenoten om contact te maken terwijl ze iets goeds doen voor anderen. De kantoormedewerkers kunnen zich bijvoorbeeld verkleden in Halloween-kostuums en een seniorencentrum bezoeken, of vrijwilligerswerk doen bij een pompoenveld of maïsdoolhof. Een andere optie is om deel te nemen aan een maaltijdbezorgservice voor de dag.

8. Breng eten in de festiviteiten

Eten op de werkplek kan natuurlijk voor plezier en opwinding in de dag zorgen. Eten moet het thema volgen en kan in de stijl van een potluck zijn, waarbij werknemers hun eigen gerecht meebrengen of het kantoor eten voor het personeel kan bieden. Het ontbijt kan bestaan ​​uit pompoenmuffins en appelcider. Lunchopties kunnen bestaan ​​uit mummies in een deken, een kaasdip geserveerd met een pompoen en een ghoul punch.

9. Truc of behandelen

Deelnemers kunnen snoep meebrengen voor de groep en iedereen loopt om de beurt door het kantoor om snoep van zijn collega's te halen. Uiteindelijk zou elke medewerker een zak snoep moeten hebben om de hele dag door te snacken. Trick or treat biedt werknemers ook de mogelijkheid om mensen te leren kennen met wie ze normaal gesproken niet in contact komen tijdens hun werkdag.

10. Fotohokje

Halloween vindt maar één keer per jaar plaats en een fotohokje is een manier om de dag te herdenken. Zet een achtergrond op en huur een fotograaf in voor een paar uur, zodat alle medewerkers de kans krijgen om teamfoto's of individuele foto's van zichzelf in hun Halloween-kostuums te maken.

11. Ouderwetse gezelschapsspellen

Halloween is een ideale dag voor spelletjes op de werkvloer, waaronder ouderwetse gezelschapsspelletjes zoals spelden de staart op de ezel, stoelendans en hete aardappel. Deze games zullen nostalgie naar het kantoor brengen en kunnen werknemers aanmoedigen om te praten over herinneringen die ze hebben aan het spelen van de games toen ze jonger waren.

12. Moordmysterie

Een moordmysterie is een spel dat het hele kantoor kan spelen. Er moet een verteller zijn die personages toewijst aan alle deelnemers, waarna medewerkers elkaar vragen stellen om te bepalen wie de moordenaar is. Het is een samenwerkingsspel dat ook een luchtige competitie tussen werkvrienden introduceert.

13. Mama inpakken

Kies in kleine teams één persoon om als een mummie in toiletpapier te wikkelen. Een manager kan de tijdwaarnemer zijn en de klok in de gaten houden, zodat elk team dezelfde tijd krijgt om hun collega af te ronden. Vervolgens kan de manager beoordelen wie het beste met zijn voorraden heeft gewerkt.

14. Feestplanningscommissie

Het hebben van een officiële partijplanningscommissie zal helpen om de dag beter georganiseerd te maken. Leden van de commissie kunnen werken aan het toewijzen van teams, het inrichten van de gedeelde lunchruimte, het herinneren van medewerkers aan de festiviteiten en andere logistieke details zoals het betalen van eventuele leveranciers en het organiseren van een opruiming van het kantoor na Halloween.

15. Vroege vrijlating

Sommige bedrijven kunnen ervoor kiezen om de werkdag eerder te beëindigen als extra stimulans om deel te nemen aan Halloween-activiteiten. Als medewerkers kinderen hebben, hebben ze meer tijd om zich voor te bereiden op het plezier van de avond.

Waarom Halloween vieren op de werkvloer belangrijk is

Halloween, of welke feestdag dan ook, kan een gevoel van kameraadschap op de werkplek brengen wanneer kantoorgenoten samenkomen om feest te vieren en plezier te hebben. U kunt deze voordelen ervaren wanneer u Halloween op kantoor viert:

 • Teamwerk
 • Samenwerking
 • Plezier
 • creativiteit
 • Motivatie
 • Moreel

Teamwerk

Halloween op de werkplek brengt natuurlijk een gevoel van teamwerk op kantoor. Collega's kunnen brainstormen over decoraties en teamkostuums en vervolgens samenwerken om hun hokjes klaar te maken voor Halloween. Gedurende deze tijd en daarna zullen teams waarschijnlijk hun sterke teamwerk voortzetten in projecten en andere kantoorverantwoordelijkheden.

Samenwerking

Bij het inrichten van de werkplek of het maken van Halloween-spellen werkt het team aan hun samenwerkingsvaardigheden. Afhankelijk van de activiteit kan er een persoon zijn die de leiderschapsrol op zich neemt, of deze rol kan worden gedeeld door de mensen in de groep. Teamgenoten werken aan het gezamenlijke doel om een ​​leuk en creatief Halloween op kantoor te hebben.

Plezier

Halloween brengt een beetje positieve verandering op de werkplek en stelt werknemers in staat een deel van de dag iets heel anders te doen. Wanneer werknemers plezier hebben op het werk, is de kans groter dat ze loyaal blijven aan het bedrijf, bedrijfswaarden tonen en relaties opbouwen met hun collega's.

creativiteit

Het verfraaien van een kantoor en verkleden in een kostuum kan creativiteit stimuleren als je nadenkt over hoe je het beste enge effect kunt produceren of kostuums kunt maken die een lach van collega's zullen opwekken. Wanneer u op de werkplek creatief kunt zijn bij niet-werkgerelateerde projecten, kan dit zich vertalen in meer creativiteit bij uw reguliere taken.

Motivatie

Wetende dat er later op de dag een Halloween-kostuumparade of een lunch met Halloween-thema aanstaande is, voelt u zich misschien gemotiveerd om efficiënt te zijn in uw werk om ervoor te zorgen dat u kunt deelnemen zonder de druk van een onvolledige taak. Halloween-activiteiten zorgen ook voor een onderbreking van de dag die, eenmaal voorbij, medewerkers gemotiveerd kan houden om de dag sterk af te sluiten.

Moreel

Werknemers ervaren meestal een boost in het collectieve moreel van het kantoor wanneer ze wat tijd vrij kunnen nemen van hun werk om een ​​vakantie te vieren tijdens kantooruren. Een Halloween-feest kan werknemers opbeuren en het gevoel van dankbaarheid vergroten dat ze hebben voor het werken bij een organisatie die teamwerk en entertainment hoog in het vaandel heeft staan.


About author

Rogier Bonthuis

Halloween is een jaarlijkse feestdag die je op bijna elke werkplek kunt opnemen. Wanneer werknemers deelnemen aan Halloween-activiteiten, kunnen ze kameraadschap ontwikkelen met hun teamgenoten en een plezierige pauze nemen van de reguliere werktaken.


Scroll to Top