Blog

Thuiswerken wordt een steeds vaker voorkomende carrièrebeslissing, omdat het gunstig is voor zowel werkgever als werknemer. Werkgevers kunnen besparen op dure overhead, terwijl werknemers meer flexibiliteit, tijd en gemak krijgen. Terwijl veel mensen die vanuit huis werken op freelancebasis worden ingehuurd, kunnen anderen werken gedeeltelijk of fulltime op afstand in vaste banen.

In dit artikel bekijken we een lijst met legitieme thuisbanen, hun loopbaanbeschrijvingen en hun gemiddelde salarissen.

15 legitieme thuisbanen

Er zijn veel mogelijkheden voor thuiswerk waarvoor verschillende vaardigheden en ervaringsniveaus vereist zijn. De komst van internet heeft virtualisatie met zich meegebracht, waardoor mensen nu veel van hun werk op afstand kunnen uitvoeren. Hoewel de vereisten variëren, betekent dit dat voor de meeste banen thuis een computer en een internetverbinding nodig zijn.

Hier is een lijst van 15 legitieme thuiswerkbanen, in volgorde van het laagste naar het hoogste salaris:

 1. transcriptionist
 2. social media specialist
 3. Call center vertegenwoordiger
 4. Virtuele gezondheidscoach
 5. Virtuele assistent
 6. Virtuele boekhouder
 7. Grafisch ontwerper
 8. Online Leraar Engels
 9. Virtueel reisbureau
 10. Illustrator
 11. medische codeur
 12. auteur
 13. Online Verpleegkundige Bijles
 14. Inhoudsstrateeg
 15. Webontwikkelaar

1.Transcriptionist

Gemiddeld nationaal salaris: $ 13,55 per uur

Primaire taken: Transcriptie is een ideale taak om op afstand te doen, aangezien klanten u hun audio- of video-opnames kunnen mailen, of u hebt toegang tot grotere bestanden vanuit cloudopslag. Als algemeen transcribent transcribeer je de audio- en video-opnames van vergaderingen, interviews en gesprekken. Als u echter ervaring heeft op gebieden zoals geneeskunde en recht met unieke terminologie, kunt u werken als een gespecialiseerde transcriptionist, die u meestal hogere lonen biedt.

Als u als transcriptionist werkt, wilt u misschien investeren in speciale software en apparatuur, zoals een voetpedaal, waarmee u opnames gemakkelijker kunt bedienen en de geluidskwaliteit kunt verbeteren.

2. Sociale-mediaspecialist

Gemiddeld nationaal salaris: $ 13,74 per uur

Primaire taken: Als je de weg weet op verschillende sociale-mediaplatforms, zou je een carrière als social-mediaspecialist kunnen overwegen. Social media specialisten zijn de mensen die social media marketing strategieën voor klanten plannen, implementeren en monitoren.

Deze professionals werken samen met marketing-, verkoop- en productontwikkelingsteams; relaties opbouwen met professionals uit de industrie en influencers; blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van sociale media en volg de gebruikersbetrokkenheid.

3. Callcentervertegenwoordiger

Gemiddeld nationaal salaris: $ 14,00 per uur

Primaire taken: Veel bedrijven hebben vertegenwoordigers van virtuele callcenters in dienst, omdat ze hun taken op afstand uitvoeren via de telefoon en computer. De taken van callcentermedewerkers variëren, waarbij sommigen uitgaand bellen om klantinformatie te verzamelen of voor telemarketing, terwijl anderen inkomende oproepen ontvangen van klanten die klantenservice of technische ondersteuning nodig hebben. De meeste bedrijven vereisen geen eerdere ervaring en bieden on-the-job training.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentervertegenwoordiger

4. Virtuele gezondheidscoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,94 per uur

Primaire taken: Een virtuele gezondheidscoach biedt alle diensten die een gezondheidscoach normaal gesproken doet, maar dan vanuit het gemak van thuis. Dit omvat het helpen van mensen om hun persoonlijke fitness- en welzijnsdoelen te bereiken en om duurzame gezonde gewoonten te ontwikkelen om chronische ziekten te bestrijden, gewicht te verliezen, stress te verminderen en het energieniveau te verbeteren.

Om als virtuele gezondheidscoach aan de slag te gaan, kunt u zich aanmelden voor een training en certificeringscursus. Hoewel dit geen vereiste is, toont certificering aan dat je de kennis en ervaring hebt om professionele diensten te verlenen.

5. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,70 per uur

Primaire taken: Een virtuele assistent is een professional die op afstand administratieve - en soms ook technische - diensten verleent aan een bedrijf. Hoewel virtuele assistenten meestal generalisten zijn die voor elk bedrijf kunnen werken, werken sommige professionals binnen een specifieke branche, zoals medicijnen of IT. Hoewel de taken van bedrijf tot bedrijf verschillen, bieden virtuele assistenten doorgaans administratieve ondersteuning, zoals e-mailcorrespondentie, boekingen van reizen en accommodatie, planning, gegevensinvoer en beheer van sociale media.

6. Virtuele boekhouder

Gemiddeld nationaal salaris: $ 17,73 per uur

Primaire taken: Boekhouding is een andere taak die je gemakkelijk vanaf een externe locatie kunt doen, omdat klanten je gewoon toegang moeten geven tot hun boekhoudsoftware. De verantwoordelijkheden van een virtuele boekhouder zijn precies dezelfde als die van een interne boekhouder. Ze houden toezicht op de financiële gegevens en naleving van een bedrijf. Dagelijkse taken omvatten het boeken van financiële transacties, het controleren en bijwerken van overzichten, het afstemmen van rekeningen en het beheren van de salarisadministratie. Sommige boekhouders helpen ook met personeelszaken, zoals naleving en het indienen van schadevergoedingen voor werknemers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

7. Grafisch ontwerper

Gemiddeld nationaal salaris: $ 17,74 per uur

Primaire taken: Grafisch ontwerpers kunnen gemakkelijk vanuit huis werken, omdat ze via e-mail of telefoon met hun klanten kunnen communiceren. Af en toe kan hun werk echter bestaan ​​uit ontmoetingen met klanten om hun behoeften te bespreken, te brainstormen over ideeën en ontwerpen te presenteren.

Thuiswerken betekent dat je de nodige software nodig hebt om inspirerende en originele visuele beelden voor je klanten te creëren. Het werk omvat de algehele lay-out en het productieontwerp voor logo's, websites, brochures, advertenties en tijdschriften. U zult waarschijnlijk ook verantwoordelijk zijn voor het beslissen over zaken als het lettertype, de kleur, de tekstgrootte en welke afbeeldingen bij elkaar horen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

8. Online leraar Engels

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,30 per uur

Primaire taken: Als je graag lesgeeft, maar dit graag vanuit je luie stoel wilt doen, is online Engels lesgeven een geweldige optie. U kunt kiezen uit verschillende soorten online lesgeven, variërend van lesgeven aan een klas schoolkinderen tot een-op-een conversatielessen tot het geven van zakelijk Engels aan professionals. De meeste online leerbedrijven bieden een of andere vorm van training, evenals de benodigde software.

9. Virtueel reisbureau

Gemiddeld nationaal salaris: $ 44.050 per jaar

Primaire taken: Als virtueel reisbureau zorg je voor alle reiswensen van je klanten. Dit kan het boeken van de meest betaalbare binnenlandse en internationale vluchten op de meest geschikte tijden zijn, het adviseren over de beste accommodatie-opties, het maken van boekingen, het namens de klant beheren van reisverzekeringen en het verzorgen van andere reisarrangementen zoals autoverhuur.

U kunt uw klanten ook adviseren over locaties en rondleidingen die ze op hun verschillende bestemmingen kunnen overwegen. Aangezien klanten tijdens het reizen met uitdagingen kunnen worden geconfronteerd, zoals het missen van vluchten, of regelingen willen wijzigen voor of tijdens hun reis, moet u beschikbaar zijn om indien nodig bij dergelijke problemen te helpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reisagent

10. Illustrator

Gemiddeld nationaal salaris: $ 43.960 per jaar

Primaire taken: waar grafisch ontwerpers softwareprogramma's gebruiken voor hun ontwerpen, gebruiken illustratoren een combinatie van tekenen, schilderen, schetsen en fotografie om hun illustraties te maken. Bovendien richten illustratoren zich doorgaans uitsluitend op illustraties en bemoeien ze zich niet met de andere aspecten van het visuele ontwerp, zoals de lay-out.

Hoewel u misschien af ​​en toe illustraties bij klanten moet afgeven of hen moet ontmoeten, kunt u gemakkelijk vanuit huis als illustrator werken. Zoals het geval is met grafisch ontwerpers, creëren illustratoren innovatieve visuele beelden voor een breed scala aan producten.

11. Medische codeur

Gemiddeld nationaal salaris: $ 23,34 per uur

Primaire taken: Medische coderingsprofessionals nemen diagnoses, voorschriften, diensten, procedures en benodigdheden en zetten deze om in universele medische alfanumerieke codes voor factureringsdoeleinden in de gezondheidszorg. Hun werk omvat het abstraheren van alle relevante informatie uit documentatie, het toewijzen van de juiste codes en het creëren van een ziektekostenverzekering.

Medische codeurs doen hun werk vaak op afstand en kunnen werken voor een breed scala aan werkgevers, zoals bedrijven voor informatiebeheer in de gezondheidszorg, zorgverzekeraars, ziekenhuizen, poliklinieken, dokterspraktijken en klinieken.

Gerelateerd: Leer hoe u een medische codeur bent

12. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,61 per uur

Primaire taken: Het internet heeft veel mogelijkheden voor freelanceschrijvers met zich meegebracht, waaronder copywriting, technisch schrijven, ghostwriting en het schrijven van artikelen. Veel schrijvers zijn generalisten die schrijven over elk onderwerp dat een klant biedt, terwijl anderen, zoals technische of academische schrijvers, diepgaande kennis hebben van een specifiek onderwerp of op een gespecialiseerd gebied.

13. Online verpleegkundeleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,07 per uur

Primaire taken: Als u een verpleegkundige bent met onderwijs- en klinische ervaring, kunt u werken als online verpleegkundige bijlesdocent. Dit houdt doorgaans in dat je lid wordt van een bedrijf dat online bijles biedt aan studenten verpleegkunde in een breed scala van relevante onderwerpen, zoals oncologie, gezondheidsadministratie, farmacologie, kindergeneeskunde en medisch-chirurgische verpleegkunde. Studenten boeken docenten voor trainingen, die vaak plaatsvinden door middel van virtuele klassikale software die het bedrijf levert.

14. Inhoudsstrateeg

Gemiddeld nationaal salaris: $61,771 per jaar

Primaire taken: Als contentstrateeg help je merken bij het ontwikkelen van content die resoneert met hun doelgroep. Het werk omvat het creëren van duidelijke en innovatieve inhoud en deze verspreiden over meerdere platforms, waaronder mobiele en sociale mediaplatforms. Om hun werk goed te kunnen doen, moeten deze professionals begrijpen hoe ze content het beste kunnen aanpassen aan verschillende platforms, en moeten ze de klantbetrokkenheid bewaken om campagnes te stroomlijnen. Contentstrategen kunnen ook profiteren van de mogelijkheid om video te produceren.

15. Webontwikkelaar

Gemiddeld nationaal salaris: $ 72.350 per jaar

Primaire taken: Als je HTML- en JavaScript-vaardigheden en de benodigde software hebt, zou je een freelance webontwikkelaar kunnen zijn. Volgens statistieken is er wereldwijd een enorm tekort aan webontwikkelaars, dus u zou geen problemen moeten hebben om regulier werk te vinden, vooral als u eenmaal ervaring begint op te doen en uw portfolio uitbreidt. Het feit dat verschillende projecten verschillende ervaringsniveaus vereisen, betekent ook dat er ook banen beschikbaar zijn voor beginners.

Het ontwikkelen van websites volgens de specificaties van een klant omvat het maken van schetsen van het algehele gevoel en ontwerp van een pagina, het verzenden van conceptwebsites naar de klant en het aanbrengen van wijzigingen volgens de verzoeken van de klant. De beste manier om freelance werk te vinden en een naam voor jezelf op te bouwen, is door je eigen website te maken waar je je portfolio kunt laten zien.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar


About author

Reinier Neihof

Thuiswerken wordt een steeds vaker voorkomende carrièrebeslissing, omdat het gunstig is voor zowel werkgever als werknemer. Werkgevers kunnen besparen op dure overhead, terwijl werknemers meer flexibiliteit, tijd en gemak krijgen. Terwijl veel mensen die vanuit huis werken op freelancebasis worden ingehuurd, kunnen anderen werken gedeeltelijk of fulltime op afstand in vaste banen.


Scroll to Top