Blog

Door leuke deeltijdbanen voor gepensioneerden te vinden, kunnen gepensioneerden een band met hun beroepsleven behouden en een aanvullend inkomen verdienen om aan hun pensioenvermogen toe te voegen. Als u met pensioen bent en overweegt een deeltijdbaan te zoeken, maakt het kiezen van een baan die u leuk vindt, werken plezierig. Er zijn veel opties beschikbaar voor gepensioneerden, dus u kunt een baan vinden die bij uw smaak en behoeften past. In dit artikel bespreken we 15 leuke deeltijdbanen en waarom ze goede opties zijn voor gepensioneerden.

15 leuke deeltijdbanen, perfect voor gepensioneerden

Parttime werken kan een gepensioneerde helpen een compromis te vinden tussen een volledige werkweek werken en helemaal stoppen met werken. Door enkele van de meest populaire deeltijdbanen voor gepensioneerde professionals te overwegen, vindt u misschien een kans die opvalt als uw ideale pasvorm:

1. Filmbediende

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,86 per uur

Primaire taken: Een filmklerk werkt in een bioscoop en voert taken uit zoals het verkopen of controleren van kaartjes, het werken in concessies en het voorbereiden van theaters voor gasten voorafgaand aan een vertoning. Werken in een bioscoop is een sociale baan die zeer geschikt is voor gepensioneerden die graag nieuwe mensen ontmoeten. Werken bij een bioscoop omvat vaak gratis of scherp geprijsde tickets om films te zien.

2. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,01 per uur

Primaire taken: Een oppas zorgt voor de huisdieren van iemand anders, hetzij overdag wanneer ze weg zijn voor werk of andere verplichtingen, hetzij gedurende meerdere dagen wanneer de eigenaar van het huisdier op vakantie gaat. Een dierenoppas is een uitstekende pensioenbaan voor dierenliefhebbers die het huis uit willen en graag dieren willen zien en verzorgen.

3. Winkelbediende

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,34 per uur

Primaire taken: winkelbedienden werken in winkels in functies die werkregisters omvatten, klanten helpen bij het vinden van artikelen en het beantwoorden van vragen van klanten over producten die in de winkel verkrijgbaar zijn. Werken in de detailhandel vereist vaak dat werknemers de hele dienst op de been blijven, waardoor het geschikt is voor een gepensioneerde die geïnteresseerd is in een baan die hen actief houdt en voldoende mogelijkheden biedt om met anderen om te gaan.

4. Barman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,57 per uur

Primaire taken: Barmannen werken in bars, restaurants of privéclubs en zorgen voor drankjes voor klanten of gasten van het etablissement. Naast het schenken van dranken uit de tap, zowel alcoholisch als niet-alcoholisch, kan een barman drankjes en shots uit flessen schenken of mixdrankjes bereiden. Bartending is een zeer sociale baan, met barmannen die werken in etablissementen met vaste klanten, en vaak persoonlijke contacten leggen met de vaste klanten. Barmannen hebben mogelijk een sterk geheugen en behendigheid nodig om mixdrankjes en andere specialiteiten te onthouden en te maken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een barman

5. Artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,85 per uur

Primaire taken: Kunstenaars creëren ambachten of artistieke creaties. Hoewel u recreatief aan kunst kunt deelnemen, stelt het verkopen van uw kunstwerken en handwerk een gepensioneerde in staat om wat inkomsten te genereren en tegelijkertijd een plezierige hobby uit te oefenen. Kunstenaars werken in verschillende media, waaronder tekenen, schilderen, fotografie, beeldhouwen en breien. Een gepensioneerde kan zijn creaties onder andere online, in een consignatiewinkel of bij een community-verkoop verkopen.

6. Tuinman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,87 per uur

Primaire taken: Een tuinman is verantwoordelijk voor het onderhoud van een tuin en planten. Tuinmannen kunnen werken voor huiseigenaren, vastgoedbeheerders of particuliere bedrijven. Het scala aan diensten dat door een tuinman wordt geleverd, kan variëren van zeer specifieke zorg, zoals het verzorgen van een specifiek type bloem in een kas, tot bredere gazon- en eigendomsverzorging, inclusief taken zoals maaien, randen maken en zorgen voor een breed scala aan planten. Door als tuinman te werken, kan een gepensioneerde buitenshuis werken en sporten.

7. Vervangende leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,14 per uur

Primaire taken: Een vervangende leraar werkt op een school wanneer een leraar niet beschikbaar is en dekking nodig heeft voor hun lessen. Vaak geeft de leraar een eenvoudiger lesplan voor vervangende leraren. Wanneer een leraar echter voor een langere periode afwezig is, kan de school op zoek gaan naar een vervanger met onderwijservaring die een meer standaard klassenstructuur kan implementeren. Werken als vervangende leraar is een populaire pensioenoptie voor voormalige leraren, maar de meeste scholen vereisen geen vervangende leraren om ervaring of een diploma in het onderwijs te hebben.

8. Bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,46 per uur

Primaire taken: Een professionele chauffeur bestuurt een auto, vrachtwagen of limousine voor klanten. Een chauffeur kan zelfstandig werken of voor een rijdend bedrijf en kan werken met een enkele klant of met meerdere klanten. Apps voor het delen van ritten zijn een populaire manier om als chauffeur samen te werken met chauffeurs en chauffeurs die diensten coördineren via de mobiele app. Rijden voor een ritdeelbedrijf stelt een gepensioneerde in staat om zijn eigen uren te bepalen.

9. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,92 per uur

Primaire taken: een blogger maakt online inhoud, meestal als geschreven berichten vergezeld van foto's of video's. Vaak is een blog waarmee inkomsten worden gegenereerd, gericht op het behandelen van een specifiek onderwerp met een gevestigde toon. Een blogger kan zelfstandig werken, zijn eigen blog maken en er geld mee verdienen via advertenties of crowdfunding, of een betaalde schrijfpositie zoeken bij een bestaande blog. Een blogbaan biedt een gepensioneerde de mogelijkheid om vanuit huis te werken en biedt vaak flexibele werkuren om het gemakkelijk te maken om in het gewenste werkschema van een gepensioneerde te passen.

10. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,51 per uur

Primaire taken: Chauffeurs afleveren en afhaalmaaltijden bezorgen bij klanten. Een bezorger kan voor een specifiek restaurant of een bezorg-app werken. Bij het werken voor een restaurant mag een bezorger een auto van de zaak gebruiken bij leveringen. Een gepensioneerde die een bezorg-app gebruikt, heeft er baat bij volledige controle te hebben over wanneer en waar ze werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bezorger

11. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,10 per uur

Primaire taken: Een evenementenplanner maakt en voert plannen uit voor evenementen, waaronder conferenties, bruiloften, dansen en feesten. Een evenementenplanner werkt vaak nauw samen met klanten om belangrijke informatie over het evenement te bespreken, waaronder het aantal gasten, de doelen van de klant voor het evenement en de voorkeuren van de klant en hun gasten. Evenementenplanning is een creatieve taak, waardoor het een uitstekende keuze is voor creatieve professionals die hun vaardigheden scherp willen houden na hun pensionering.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

12. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,21 per uur

Primaire taken: Een fotograaf ensceneert, maakt en bewerkt foto's, hetzij voor een betalende klant, hetzij zelfstandig fotograferend om de foto's te verkopen. Fotografie vereist zowel technische vaardigheden als creativiteit om boeiende foto's te identificeren en met succes uit te voeren. Fotografie kan ook een ontspannende en plezierige hobby zijn, waardoor het een uitstekende optie is voor zowel ervaren fotografen die nog parttime willen werken na hun pensionering als hobbyisten die willen proberen hun vaardigheden te verbeteren.

13. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,87 per uur

Primaire taken: Een gids leidt een groep klanten op een vooraf geplande rondleiding door een gebouw of gebied. Sommige gidsen werken op voertuigen, zoals een bus met open dak, maar de meeste gidsen leiden groepen te voet. Gidsen tonen zowel kennis als enthousiasme voor het onderwerp van hun tour, waardoor het een geweldige kans is om met pensioen te gaan voor iemand met een bepaalde passie, zoals een historicus die als gids in een museum werkt of een filmliefhebber die een rondleiding door een film leidt studio.

14. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,39 per uur

Primaire taken: Een oppas zorgt voor de opvang van een of meerdere kinderen wanneer de ouders daar niet toe in staat zijn. Vaak huren ouders een oppas in voor een korte periode, bijvoorbeeld wanneer ze plannen hebben voor een avond of overdag als ze aan het werk zijn. Door parttime als oppas te werken, kunnen gepensioneerden met kinderen werken, waardoor het geschikt is voor een gepensioneerde die van kinderen houdt.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

15. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,32 per uur

Primaire taken: Een consultant is een specialist die deskundig advies geeft aan een bedrijf om de klant te helpen de prestaties in de hele organisatie te verbeteren. Voor ervaren professionals in een veld biedt consulting de mogelijkheid om parttime te blijven werken na het beëindigen van hun fulltime carrière in het veld. Adviseren kan een lucratieve baan zijn, en een gepensioneerde professional kan kiezen met hoeveel klanten hij wil werken en hoeveel tijd hij beschikbaar wil stellen om hun werkeisen te beheersen.


About author

Gijsbert Juffer

Door leuke deeltijdbanen voor gepensioneerden te vinden, kunnen gepensioneerden een band met hun beroepsleven behouden en een aanvullend inkomen verdienen om aan hun pensioenvermogen toe te voegen. Als u met pensioen bent en overweegt een deeltijdbaan te zoeken, maakt het kiezen van een baan die u leuk vindt, werken plezierig. Er zijn veel opties beschikbaar voor gepensioneerden, dus u kunt een baan vinden die bij uw smaak en behoeften past. In dit artikel bespreken we 15 leuke deeltijdbanen en waarom ze goede opties zijn voor gepensioneerden.


Scroll to Top