Blog

Het marketingveld is beschikbaar voor mensen met een breed scala aan vaardigheden. Of u nu bekwaam bent in schrijven, analyse, grafisch ontwerp, leiderschap of anderen, er zijn marketingcarrières met een hoog verdienpotentieel voor u beschikbaar.

Marketingcarrières zijn ook een goede optie voor bijna elke educatieve achtergrond. Of je nu marketing, business, engels of kunst hebt gestudeerd, er zijn marketingspecialiteiten die kunnen profiteren van je ervaringen. Veel marketingtitels variëren van bedrijf tot bedrijf, dus let goed op de functiebeschrijvingen om ervoor te zorgen dat u solliciteert naar de best passende functie.

Terwijl andere vakgebieden misschien goed verdienende instapposities hebben, zoals engineering of gezondheidszorg, neemt het marketingpotentieel toe naarmate u meer ervaring opdoet. Hier zijn verschillende marketingfuncties met een hoog verdienpotentieel die goed bij u passen:

Top marketing vacatures

1. Digitale communitymanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.402 per jaar

Primaire taken: Communitymanagers zijn verantwoordelijk voor het onderhouden en ontwikkelen van online communities gerelateerd aan een merk of bedrijf. Een andere interpretatie van deze titel is een persoon die verantwoordelijk is voor het vertegenwoordigen van een merk in online eigendommen zoals sociale media, recensies, forums en meer.

Bedrijven met deze functie: Viacom, Monster Energy, NBC Universal

2. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.391 per jaar

Primaire taken: Social-mediamanagers zijn verantwoordelijk voor het toezicht houden op en het ontwikkelen van sociale-mediastrategieën voor een merk. Ze kunnen bij een marketingbureau of direct bij een bedrijf werken om de gezondheid van hun aanwezigheid op sociale media te vergroten en te behouden.

Bedrijven met deze functie: Athleta, WeWork, Regus

3. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.389 per jaar

Primaire taken: PR-managers zijn verantwoordelijk voor het beheer van het publieke imago van een bedrijf. Ze voeren taken uit zoals het ontwikkelen van relaties met belangrijke uitgevers, het schrijven van persberichten en het beheren van potentieel schadelijke situaties.

Bedrijven met deze functie: Centene, Macy's, Amazon.com

4. Mediaplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56,111 per jaar

Primaire taken: Mediaplanners zijn verantwoordelijk voor het identificeren van optimale patronen, tijden en platforms voor het verspreiden van een marketingcampagne. Ze werken meestal voor marketing- of reclamebureaus voor een of meer klanten.

Bedrijven met deze functie: BuzzFeed, Cramer-Krasselt, RPA

5. Contentmarketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.506 per jaar

Primaire taken: Contentmarketingmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van contentstrategieën voor een bedrijf om zijn verkoopdoelen te bereiken. Inhoud kan items bevatten zoals blogs, video's, foto's, infographics en meer die vervolgens via verschillende media worden verspreid.

Bedrijven met deze functie: Google, Intuit, Facebook

6. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.053 per jaar

Primaire taken: Accountmanagers werken mogelijk voor bureaus of uitgevers en zijn verantwoordelijk voor het beheer van een bedrijfsboek dat uit een of meer klanten bestaat. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor upselling of het uitvoeren van verlengingsverkopen om ervoor te zorgen dat de klant de verkoopdoelen haalt. Ze moeten de campagne van een klant beheren om ervoor te zorgen dat hun marketing- en advertentiedoelen worden bereikt.

Bedrijven met deze functie: Aarons, Verizon, Dell

7. Wereldwijde marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.494 per jaar

Primaire taken: Wereldwijde marketingmanagers zijn verantwoordelijk voor het focussen op de internationale marketingaanwezigheid van een merk. Ze houden toezicht op en onderhouden de operaties tussen meerdere marketingmanagers die verantwoordelijk zijn voor verschillende markten.

Bedrijven met deze functie: Deloitte, Aramark, Uber

8. Digitaal strateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $64.460 per jaar

Primaire taken: Digitale strategen identificeren de doelen van een bedrijf om digitale marketingplannen te ontwikkelen en uit te voeren. Hoewel ze problemen met zowel traditionele als digitale marketingproducten of -diensten kunnen oplossen, ligt hun belangrijkste focus op het werken met digitale tactieken.

Bedrijven met deze functie: IBM, Gallup, Google

9. Data-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.326 per jaar

Primaire taken: Data-analisten verzamelen en interpreteren gegevens voor verschillende bedrijfsfuncties. Het verschil tussen een wetenschapper en een analist is dat analisten gewoon gegevens verzamelen en interpreteren, in plaats van risico's te analyseren en beslissingen te nemen.

Bedrijven met deze functie: Tronc, Humana, Adobe

10. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $69.895 per jaar

Primaire taken: Brandmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de manier waarop een merk wordt waargenomen. Ze zullen nauw samenwerken met ontwerp-, marketingonderzoeks- en public relations-teams om een ​​merk in de markt te vergroten en strategisch te positioneren.

Bedrijven met deze functie: Red Bull, PepsiCo, Belk

11. Marktanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.911 per jaar

Primaire taken: Marktonderzoekers bestuderen verkoop- en kooppatronen terwijl ze zich in onze markt ontwikkelen. Ze vertalen economische en financiële trends om product- en berichtbeslissingen voor een bedrijf te nemen.

Bedrijven met deze functie: JLL, Aflac, Citi

12. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $78,072 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsanalisten zijn verantwoordelijk voor het identificeren en interpreteren van gegevens om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen. Ze werken met veel verschillende afdelingen, waaronder financiën, marketing en verkoop.

Bedrijven met deze functie: Accenture, Cisco, Boeing

13. Marketingdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.903 per jaar

Primaire taken: Marketingdirecteuren zijn verantwoordelijk voor het leiden van marketinggroepen om ervoor te zorgen dat processen efficiënt verlopen en de persoonlijke doelen van zowel het team als de medewerker worden bereikt.

Bedrijven met deze functie: Chick-fil-A, Comcast, AT&T

14. Productmarketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.289 per jaar

Primaire taken: Productmarketingmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van gespreks- en presentatiepunten voor verkoopvertegenwoordigers om een ​​product te verkopen. Ze creëren verkoopmateriaal en trainen verkoopprofessionals in de beste manieren om een ​​reeks producten op de markt te brengen voor upselling, verlengingen en het boeken van nieuwe klanten.

Bedrijven met deze functie: Old Navy, Honeywell, Microsoft

15. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 127.764 per jaar

Primaire taken: Datawetenschappers verzamelen en interpreteren informatie om de statistische risico's van zakelijke beslissingen te begrijpen. Ze zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van aanbevelingen aan topmanagers en ander management met betrekking tot financiën en andere zakelijke ontwikkelingsbeslissingen.

Bedrijven met deze functie: Wells Fargo, KPMG, Nielsen

Wanneer u solliciteert naar marketingfuncties, benadruk dan uw harde en zachte vaardigheden door de functiebeschrijving te bekijken en relevante trefwoorden op te nemen. Enkele veel voorkomende soft skills in marketing zijn effectieve communicatie, creativiteit, actief luisteren en organisatie. U dient ook eventuele overdraagbare vaardigheden op te nemen als u van loopbaan verandert of solliciteert naar andere functies dan waarvoor u beroepservaring heeft.


About author

Trijntje Camphuijsen

Het marketingveld is beschikbaar voor mensen met een breed scala aan vaardigheden. Of u nu bekwaam bent in schrijven, analyse, grafisch ontwerp, leiderschap of anderen, er zijn marketingcarrières met een hoog verdienpotentieel voor u beschikbaar.


Scroll to Top