Blog

Met de aanhoudende verspreiding van COVID-19 wenden steeds meer mensen zich tot kansen op afstand. Vooral gepensioneerde werknemers kunnen tijdens deze pandemie veel voordelen halen uit thuiswerken. Hoe meer u weet wat de mogelijkheden zijn voor u als gepensioneerde, hoe groter de kans dat u een baan in deze hoedanigheid krijgt. In dit artikel schetsen we de voordelen van thuiswerken als gepensioneerde en geven we u een lijst met 15 externe pensioenbanen die u kunt overwegen.

Gerelateerd: Zoeken naar werk op afstand op Carrieree

Waarom zou je als gepensioneerde een baan op afstand nemen?

Hoewel u sinds uw pensionering niet meer met het normale personeel werkt, kan het krijgen van een baan op afstand uw leven op verschillende manieren ten goede komen. Hier zijn enkele voordelen van het nastreven van een externe baan als gepensioneerde:

  • Verbeterde mentale en fysieke stimulatie. Een baan op afstand kan ervoor zorgen dat zowel je hersenen als je lichaam actief en gestimuleerd blijven. Dit is vooral handig als u momenteel geen structuur heeft in uw dagelijkse routine.

  • Verhoogde sociale interactie. Sinds u met pensioen gaat, is de hoeveelheid sociale interactie die u ervaart mogelijk afgenomen. Zelfs als u op afstand werkt, kunt u met een baan regelmatig in contact komen met andere personen via verschillende digitale media.

  • Extra inkomsten. Een baan op afstand is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen. Dit kan een grote troost zijn als u aan het sparen bent voor een reis of als u bepaalde schulden wilt afbetalen tijdens uw pensioen.

Gerelateerd: Q & A: Wat is werken op afstand?

15 pensioenbanen op afstand

Het thuiswerkende personeel is geschikt voor een breed scala aan industrieën. Ongeacht uw vaardigheden, u zult zeker een waardevolle kans vinden die aansluit bij uw ervaring. Hier is een lijst met enkele banen op afstand die u kunnen helpen bij uw zoektocht:

1. Transcriptiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,42 per uur

Primaire taken: Een transcriptionist luistert naar audiobestanden en converteert deze naar een tekstformaat. Ze werken in verschillende industrieën en gebruiken hun luistervaardigheid om nauwkeurige transcripties te maken.

2. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,51 per uur

Primaire taken: vertegenwoordigers van de klantenservice bieden ondersteuning aan een verscheidenheid aan klanten door vragen en zorgen te beantwoorden, oplossingen aan te bieden en ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met een product, dienst of bedrijf in het algemeen. Klantenservicemedewerkers werken in verschillende sectoren en gebruiken hun organisatorische vaardigheden, sociale vaardigheden en communicatieve vaardigheden regelmatig.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

3. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $13,96 per uur

Primaire taken: Bloggers doen onderzoek, creëren inhoud en pitchen ideeën voor een online blog. Ze schrijven, bewerken en promoten ook elk bericht, terwijl ze zich houden aan de juiste spelling- en grammaticarichtlijnen.

4. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,48 per uur

Primaire taken: Virtuele assistenten bieden ondersteuning aan een bedrijfsleider of supervisor. Ze hebben verschillende administratieve taken, waaronder het beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het coördineren van reisarrangementen en het plannen van bedrijfsvergaderingen.

5. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.113 per jaar

Primaire taken: Socialmediamanagers houden toezicht op de socialemediakanalen van een bedrijf door berichten te plaatsen en te communiceren met klanten of het algemene publiek van het bedrijf. Ze beheren inhoud, bepalen de beste tijd om te posten en maken campagnes voor sociale media.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

6. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,01 per uur

Primaire taken: Een boekhouder heeft verschillende taken, waaronder het verwerken en vastleggen van verschillende informatie. Meestal verwerken en registreren ze transacties in de grootboekrekeningen van een bedrijf. Ze gebruiken hun sterke aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat alle feiten en cijfers kloppen. Ze werken met de kasstroomoverzichten van een bedrijf, verwerken financiële rapporten en zorgen ervoor dat rekeningen worden afgestemd.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

7. Personeelscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,33 per uur

Primaire taken: als onderdeel van de personeelsafdeling van een bedrijf helpen personeelscoördinatoren bij de werving van werknemers, helpen ze met de salarisadministratie en voeren ze een breed scala aan administratieve taken uit. Over het algemeen is het hun taak om de personeelsafdeling te ondersteunen en ervoor te zorgen dat werknemers het bedrijfsbeleid volgen.

8. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 3.492 per maand

Primaire taken: Grafisch ontwerpers maken logo's, illustraties en concepten voor een verscheidenheid aan materialen zoals advertenties, brochures of menu's. Ze gebruiken dagelijks ontwerpsoftware en werken samen met klanten om hun merkstem beter te begrijpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

9. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,80 per uur

Primaire taken: Docenten helpen studenten bij hun educatieve studies. Dit omvat het helpen van hen met hun huiswerk of het voorbereiden van een aanstaande toets. Docenten beantwoorden vragen en helpen hun studenten het vakniveau te begrijpen waar ze hulp bij nodig hebben. U kunt deze taak op afstand uitvoeren via een videobelplatform vanuit het comfort van uw eigen huis.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

10. Marketingcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.371 per jaar

Primaire taken: Marketingcoördinatoren voeren marketingcampagnes uit, creëren strategieën op basis van grondig onderzoek, analyseren verkoopprognoses en plannen promotionele presentaties voor de producten en diensten van een bedrijf. Ze gebruiken hun organisatorische en interpersoonlijke vaardigheden om de producten en diensten van een bedrijf strategisch te promoten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingcoördinator

11. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.378 per jaar

Primaire taken: Vertalers vertalen de ene taal in de andere. Dit doen ze door materiaal in één taal te lezen of ernaar te luisteren, de boodschap of betekenis van de context te begrijpen en deze om te zetten in een tweede taal.

12. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,37 per uur

Primaire taken: Schrijvers gebruiken geschreven woorden om een ​​verscheidenheid aan informatie over te brengen. Ze kunnen schrijven voor publicaties zoals kranten of tijdschriften of romans, scripts of andere vormen van kopiëren. Voorbeelden van schrijvers zijn journalisten, auteurs en copywriters.

13. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,108 per jaar

Primaire taken: Redacteuren lezen en bewerken inhoud op spelling, grammatica, leesbaarheid en interpunctie. Hun doel is om inhoud voor anderen leesbaarder te maken. Redacteuren verifiëren ook feiten door onderzoek te doen en helpen schrijvers vaak tijdens het schrijfproces.

14. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $60.520 per jaar

Primaire taken: vertegenwoordigers verkopen namens een bedrijf producten aan bedrijven, organisaties of overheidsinstanties. Ze onderhandelen over contracten, maken rapporten en streven naar het behalen van verkoopdoelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

15. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $74.043 per jaar

Primaire taken: Consultants geven professioneel advies aan hun klanten. Enkele van hun verantwoordelijkheden zijn het uitvoeren van onderzoek, het verzamelen van informatie, het maken van voorstellen en het helpen van hun klanten met een reeks doelen.

Gerelateerd: Leer hoe u een adviseur bent

Tips voor het vinden en krijgen van een baan op afstand

Als u op zoek bent naar een externe baan, is het belangrijk om advies in acht te nemen dat u kan helpen een waardevolle kans te krijgen. Hier zijn enkele tips voor het vinden en verkrijgen van de juiste externe baan als gepensioneerde:

  • Controleer het bedrijf. Zorg ervoor dat je solliciteert bij een geloofwaardig bedrijf. Controleer de website van het bedrijf en lees beoordelingen om te bepalen of het een bedrijf is dat u kunt vertrouwen.

  • Onderzoek de positie. Voordat u een baan accepteert, moet u ervoor zorgen dat deze aansluit bij uw passies en dat u over de juiste kwalificaties beschikt. Lees de functiebeschrijving en de vacature door om te bepalen of je de dagelijkse verantwoordelijkheden van de functie aankunt.

  • Gebruik vacaturesites op afstand. Het gebruik van online vacaturesites kan u helpen uw zoektocht naar banen te verfijnen die uitsluitend thuiswerkmogelijkheden zijn. Dit kan je helpen sneller een baan te vinden dan door reguliere online carrièrewebsites te bladeren.

About author

Bas Aaltink

Met de aanhoudende verspreiding van COVID-19 wenden steeds meer mensen zich tot kansen op afstand. Vooral gepensioneerde werknemers kunnen tijdens deze pandemie veel voordelen halen uit thuiswerken. Hoe meer u weet wat de mogelijkheden zijn voor u als gepensioneerde, hoe groter de kans dat u een baan in deze hoedanigheid krijgt. In dit artikel schetsen we de voordelen van thuiswerken als gepensioneerde en geven we u een lijst met 15 externe pensioenbanen die u kunt overwegen.


Scroll to Top