Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Het schrijven van opdrachten kan de moeite waard zijn, omdat je er meestal je fantasie mee kunt gebruiken en zelfstandig inhoud kunt maken. Als je een passie hebt voor schrijven en een instinct hebt voor het gebruik van woorden, kan een van de onderstaande carrièremogelijkheden bij je passen. In dit artikel onderzoeken we enkele populaire schrijfopdrachten en hun vereisten.

Maak een CV op Carrieree

Populaire schrijfcarrières

Sommige goedbetaalde schrijfopdrachten zijn fulltime met normale uren, terwijl andere functies waarbij schrijven betrokken is, flexibeler zijn. Zo kunnen schrijvers een rol vinden die bij hun levensstijl past. De onderstaande loopbaantrajecten vereisen verschillende opleidingsniveaus en ervaring. Onderzoek de vereisten van de functies waarin u geïnteresseerd bent om er zeker van te zijn dat u gekwalificeerd bent. Hier zijn 15 van de beste banen voor schrijvers:

 1. Verslaggever
 2. Grant schrijver
 3. Columnist
 4. Communications Officer
 5. Social media manager
 6. Communicatiespecialist
 7. Reclame manager
 8. tekstschrijver
 9. Public Relations Manager
 10. Uitvoerend assistent
 11. Contentmarketeer
 12. voorstel schrijver
 13. Inhoud strateeg
 14. Professor
 15. directeur communicatie

1. Verslaggever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.683 per jaar

Primaire taken: Een verslaggever doet onderzoek naar nieuwsverhalen en schrijft vervolgens over hun bevindingen voor nieuwspublicaties, waaronder online publicaties, kranten en tijdschriften, om het publiek te informeren over wat er in de wereld en in hun omgeving gebeurt. Verslaggevers die voor zenders werken, kunnen hun verhalen ook op televisie of via de radio presenteren. Veel verslaggevers zijn gespecialiseerd in een nichegebied van nieuws, zoals sport of entertainment.

Vereisten: Veel verslaggevers hebben een bachelordiploma in journalistiek, communicatie of een gerelateerd vakgebied. In deze programma's ontwikkelen ze vaardigheden op het gebied van schrijven en redigeren, verhalen vertellen, publieksbetrokkenheid en onderzoek. Degenen die gespecialiseerd zijn in het rapporteren van uitzendingen, kunnen ook hun vaardigheden op het gebied van spreken in het openbaar en op de camera verbeteren.

2. Grant-schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.879 per jaar

Primaire taken: een subsidieschrijver identificeert financieringsbronnen en schrijft overtuigende voorstellen om die fondsen veilig te stellen voor hun stichting of non-profitorganisatie. Ze moeten de subsidievereisten van elke donor volgen bij het ontwikkelen van hun aanvragen.

Vereisten: Veel beursschrijvers volgen een bachelordiploma in technisch schrijven, Engels, communicatie of een verwante discipline. Ze kunnen ook cursussen volgen of hun diploma behalen in een discipline die verband houdt met de organisatie of sector waarvoor ze subsidies uitschrijven, zoals gezondheidszorg of politieke wetenschappen.

3. Columnist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.956 per jaar

Primaire taken: Een columnist deelt zijn mening over actuele gebeurtenissen in een krant, tijdschrift of online publicatie. Ze schrijven meestal over een specifiek niche-onderwerp, zoals mode, politiek of sport. Naast het schrijven van columns schrijven veel columnisten ook boeken en delen ze hun deskundige mening over televisie- en radioprogramma's.

Vereisten: Deze schrijfprofessionals kunnen een bachelordiploma behalen in Engels, journalistiek, communicatie of een discipline die verband houdt met hun nicheschrijfgebied, zoals politieke wetenschappen of schone kunsten. Hoger onderwijs is niet altijd vereist, aangezien sommige columnisten een baan kunnen vinden na jarenlang te hebben gewerkt in het veld waarover ze schrijven.

4. Communicatiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.397 per jaar

Primaire taken: Een communicatiemedewerker volgt het marketingplan en de merkrichtlijnen van zijn werkgever om promotionele inhoud te schrijven, waaronder persberichten, brochures en nieuwsbrieven. Ze moeten de voorkeursstem van hun werkgever gebruiken bij het maken van hun inhoud.

Vereisten: Communicatiemedewerkers behalen doorgaans een bachelordiploma in communicatie, public relations of een ander gerelateerd vakgebied. Voor sommige functies kan het ook nodig zijn dat kandidaten enkele jaren relevante ervaring hebben.

5. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $47.745 per jaar

Primaire taken: Een socialmediamanager ontwikkelt een socialmediastrategie voor zijn klanten of medewerkers in overeenstemming met de richtlijnen voor het bedrijfsmerk. Vervolgens schrijven ze originele posts op sociale media en laten ze opmerkingen achter namens bedrijven om met hun volgers in contact te komen. Velen gebruiken ook analysetools die de betrokkenheid van het publiek volgen en gebruikersgegevens verzamelen, die ze vervolgens gebruiken om hun inhoud te optimaliseren om beter aan te sluiten bij de behoeften van hun publiek en ook voor nieuwe gebruikers.

Vereisten: Veel marketeers voor sociale media hebben een bachelordiploma in marketing, communicatie, public relations of een gerelateerd vakgebied. Ze moeten doorgaans een sterke beheersing hebben van een verscheidenheid aan sociale-mediaplatforms, inclusief de best practices voor elk. Afhankelijk van de behoeften van een werkgever, kan deze rol op instapniveau zijn en kandidaten accepteren met beperkte professionele ervaring maar relevante vaardigheden op het gebied van planning en organisatie, copywriting en klantenservice.

6. Communicatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $48.858 per jaar

Primaire taken: Een communicatiespecialist controleert en coördineert bedrijfs- en marketingmateriaal voordat het wordt verspreid. Ze zorgen ervoor dat alle inhoud vrij is van fouten, feitelijk juist is en is geschreven in de toon en stem van hun werkgever. Hoewel ze meestal geen nieuwe inhoud schrijven, vormen ze een belangrijk onderdeel van het schrijfproces.

Vereisten: deze professionals behalen doorgaans een bachelordiploma in communicatie, marketing, technisch schrijven of een gerelateerd vakgebied. Ze moeten uitstekende bewerkingsvaardigheden hebben met betrekking tot spelling en grammatica, evenals inhoudsorganisatie.

7. Advertentiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.167 per jaar

Primaire taken: een advertentiemanager schrijft marketingplannen voor hun klanten of werkgever en helpt creatieven bij het maken van advertenties volgens het plan. Ze werken nauw samen met kunstafdelingen en copywriters om advertentie-inhoud te ontwikkelen.

Vereisten: Advertentiemanagers hebben meestal een bachelordiploma in marketing, reclame, communicatie, public relations of een verwante discipline. Aangezien ze doorgaans de leiding hebben over leidende teams van creatieve professionals, kunnen werkgevers van kandidaten verlangen dat ze naast enige leidinggevende ervaring ook relevante professionele ervaring hebben in marketing en reclame, copywriting of ontwerpen.

8. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.846 per jaar

Primaire taken: Een copywriter schrijft teksten voor verschillende materialen en media, waaronder blogs, online artikelen, websites, advertenties en sociale media. Ze vertrouwen op hun boeiende en overtuigende schrijfvaardigheid om consumenten aan te moedigen de producten of diensten van een bedrijf te gebruiken.

Vereisten: Veel copywriters hebben minimaal een bachelordiploma in Engels, journalistiek, communicatie of een gerelateerd vakgebied. Sommigen kunnen misschien een baan vinden zonder diploma, maar met een sterke portfolio met geschreven werk. Deze professionals moeten vaak vaardigheden hebben op het gebied van schrijven en redigeren, verhalen vertellen en publieksbetrokkenheid.

9. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,111 per jaar

Primaire taken: Een PR-manager werkt om ervoor te zorgen dat zijn klanten of werkgever een positief imago bij het publiek behouden. Ze schrijven persberichten, toespraken en marketingcontent om een ​​goede pers aan te moedigen en negatieve publiciteit tegen te gaan. Ze moedigen ook andere schrijvers, waaronder journalisten en bloggers, aan om positieve inhoud over hun klanten of werkgever te schrijven.

Vereisten: deze professionals behalen doorgaans een bachelordiploma in public relations, zaken, communicatie of een andere verwante discipline. Velen gaan door met het behalen van een masterdiploma in die of andere disciplines, waaronder fondsenwerving, volksgezondheid of non-profitmanagement om hun praktijk verder te verfijnen en hun inkomstenpotentieel te vergroten.

10. Uitvoerend assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.656 per jaar

Primaire taken: Een uitvoerend assistent voert administratieve taken uit voor een zakenman, wat vaak gepaard kan gaan met schrijven. Uitvoerend assistenten zijn onder meer verantwoordelijk voor het schrijven van briefingen, het voorbereiden van documenten voor zakelijke rapporten en het schrijven van bedankbriefjes voor zakelijke contacten.

Vereisten: Veel werkgevers geven er de voorkeur aan dat kandidaten een bachelordiploma hebben, hoewel kandidaten met jarenlange relevante ervaring een baan kunnen vinden met een middelbare schooldiploma of GED of een associate degree. Deze professionals gebruiken doorgaans vaardigheden op het gebied van schrijven en redigeren, klantenservice, onderzoek en publieksbetrokkenheid bij het voltooien van schrijftaken.

11. Contentmarketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57,529 per jaar

Primaire taken: Een contentmarketeer besteedt het grootste deel van zijn tijd aan het schrijven van merkartikelen, waaronder blogposts, scripts voor webseries en posts op sociale media. De inhoud die ze maken, kan duidelijk gericht zijn op een bedrijf of subtieler zijn, met vermeldingen van de werkgever of klant in meer algemene gerelateerde inhoud.

Vereisten: Deze professionals kunnen werken voor een bedrijf of als freelancer. Voor een bedrijf kan hun werkgever van kandidaten eisen dat ze een bachelordiploma hebben in technisch schrijven, marketing, communicatie of een gerelateerd vakgebied. Degenen die freelance werken, kunnen klanten vinden zonder een diploma maar met een sterk portfolio aan werk.

12. Voorstelschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.628 per jaar

Primaire taken: Deze professional beoordeelt aanvragen voor voorstellen van bedrijven en schrijft voorstellen om hun werkgever te helpen contracten te sluiten. Deze overtuigende documenten moeten aantonen hoe de werkgever van een voorstelschrijver kan voldoen aan de behoeften van een ander bedrijf.

Vereisten: Voorstelschrijvers moeten doorgaans een bachelordiploma hebben in Engels, journalistiek, communicatie of een ander gerelateerd vakgebied. Sommigen kunnen cursussen volgen op gebieden die verband houden met het type voorstel dat ze schrijven, zoals zaken, gezondheidszorg, non-profitorganisaties of politiek.

13. Inhoudsstrateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.920 per jaar

Primaire taken: Een contentstrateeg ontwikkelt, creëert en beheert online content, inclusief websitecontent en blogs. Deze professionele schrijfopdrachten vereisen een goed begrip van zoekmachineoptimalisatie en website-analyse en hoe u deze kunt toepassen om online inhoud aantrekkelijk en effectief te maken.

Vereisten: deze professionals hebben doorgaans een baan met een bachelordiploma in communicatie, marketing of een gerelateerd vakgebied, evenals een paar jaar relevante ervaring in het plannen van campagnes, het uitvoeren van marktonderzoek en het toepassen van analyses op het maken van inhoud.

14. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.128 per jaar

Primaire taken: Hoogleraren geven lezingen aan universiteits- of hogeschoolstudenten in hun gekozen discipline en besteden een deel van hun tijd aan het schrijven van lesplannen, het doen van onafhankelijk onderzoek en het schrijven over hun bevindingen voor hun eigen of academische tijdschriften. Hoogleraren schrijven ook subsidievoorstellen om financiering voor hun onderzoek veilig te stellen.

Vereisten: De meeste hoogleraren moeten een doctoraat in hun vakgebied hebben. Sommige onderwijsinstellingen vereisen publicatie in peer-reviewed tijdschriften of andere relevante publicaties, evenals onderwijs en/of relevante veldervaring.

15. Directeur communicatie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.607 per jaar

Primaire taken: Een directeur communicatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de communicatiedoelen, branding en stijlrichtlijnen van een bedrijf. Ze houden ook toezicht op en helpen bij het creëren van inhoud die aan deze vereisten voldoet, waaronder persberichten, nieuwsbrieven en ander marketingmateriaal. Het is een van de carrières op hoog niveau in schrijven die goed betalen.

Vereisten: deze professionals moeten minimaal een bachelordiploma hebben, maar de meeste hebben een masterdiploma of hoger in public relations, communicatie, marketing, bedrijfskunde of een andere relevante discipline. Ook geven veel werkgevers er de voorkeur aan dat kandidaten een bepaalde hoeveelheid relevante beroepservaring hebben.


About author

Tijl Heijes

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top