Blog

een baan zoeken

15 Soorten Advocaten: Juridische Carrières Die U Kunt Nastreven

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Voorbereiding op een baan als advocaat vereist kennis van juridische terminologie en juridische carrières. Door een goed begrip te krijgen van welke carrières het juridische veld biedt, kunt u het carrièrepad vinden dat het beste bij uw kwalificaties past. Dit artikel zal de verschillende soorten advocaten en rechtsgerelateerde carrières definiëren en differentiëren en u voorzien van vijftien advocatenfuncties, hun verantwoordelijkheden en verwachte salarissen.

Wat zijn de verschillende soorten advocaten?

Een advocaat is iemand binnen het rechtsstelsel die cliënten kan bijstaan ​​en adviseren over gerechtelijke procedures en juridische vraagstukken. Paralegals treden op als assistenten van advocaten of advocaten en dienen als instapmogelijkheden om meer te leren over het juridische veld. De titels van advocaten, advocaten en raadslieden worden soms door elkaar gebruikt, maar er zijn een paar verschillen tussen deze drie carrières van advocaten.

  • Advocaten zijn werkzaam in advocatenkantoren of privépraktijken en adviseren cliënten gewoonlijk over hun juridische problemen en hoe ze verder kunnen gaan.

  • Advocaten overleggen met cliënten zoals advocaten dat doen, maar gaan veel vaker verder dan het eerste overleg en vertegenwoordigen de cliënt in rechtszaalprocedures.

  • Counsels zijn advocaten die in dienst zijn van een bedrijf of organisatie. Omdat ze niet werkzaam zijn bij een advocatenkantoor, treden adviseurs uitsluitend op namens dat bedrijf of die organisatie.

Deze drie advocatentitels binnen het juridische veld bieden unieke werkmogelijkheden en duidelijke salarisverschillen voor degenen die erin werken.

Gerelateerd: Leer meer over advocaat zijn

Soorten advocaat banen

In de volgende lijst worden verschillende soorten advocaten en andere rechtsgerelateerde carrières, hun verantwoordelijkheden en salarisverwachtingen besproken.

1. Contracten advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $63,98 per uur

Primaire taken: Een contractenrechtadvocaat helpt individuele cliënten of bedrijven met problemen op het gebied van contracten. Ze geven juridisch advies over het al dan niet akkoord gaan met en ondertekenen van een contract, of kunnen een klant helpen erachter te komen hoe een contract dat hij al heeft ondertekend, kan worden bestreden.

2. Bedrijfsjurist

Nationaal gemiddeld salaris: $92,74 per uur

Primaire taken: Een bedrijfsjurist werkt voor een bedrijf, adviseert leidinggevenden tegen zakelijke beslissingen die kunnen leiden tot juridische stappen en vertegenwoordigt het bedrijf wanneer er juridische stappen tegen hen worden ondernomen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het gebruik van hun expertise om bedrijfscontracten op te stellen en te bewerken om ervoor te zorgen dat ze geen wetten overtreden.

3. Faillissement paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.059 per jaar

Primaire taken: Paralegals voor faillissementen helpen faillissementsadvocaten bij het verstrekken van advies aan klanten over hun financiële situatie, of ze in aanmerking komen voor faillissement, welk type faillissement het meest nuttig voor hen is, en geven informatie over hoe ze faillissement kunnen aanvragen.

4. Juridische procesvoering

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.315 per jaar

Primaire taken: Een procesrechtadvocaat is verantwoordelijk voor het helpen van procesadvocaten bij de voorbereiding van rechtszaalprocedures. Ze stellen documenten op, voeren administratieve taken uit, horen getuigen en doen voorafgaand aan het proces aanvullend onderzoek.

5. Huisartsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $70.548 per jaar

Primaire taken: Een advocaat voor de algemene praktijk heeft geen specifiek expertisegebied, maar overlegt met en verdedigt cliënten in uiteenlopende juridische kwesties en procedures. Dit type advocaat kan gespecialiseerde belangen hebben, maar kan ook andere projecten aan.

6. Medeadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $72.977 per jaar

Primaire taken: Een associate advocaat is een entry-level rol, meestal werkzaam bij advocatenkantoren. Ze assisteren bij het selecteren van jury's, vertegenwoordigen cliënten voor de rechtbank, helpen cliënten onderhandelen over contracten of beslechten zakelijke geschillen. Associate Attorneys kunnen worden ingezet in verschillende soorten wetgeving, waaronder zaken op het gebied van zaken, onroerend goed, familiezaken en auteursrechten.

7. Immigratieadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.769 per jaar

Primaire taken: Immigratieadvocaten helpen klanten die problemen hebben met het verkrijgen van groene kaarten, visa of burgerschapsdocumentatie. Ze kunnen ook worden ingezet als er problemen zijn met de huidige documentatie van een cliënt of in een situatie waarin een persoon asiel zoekt in een ander land.

8. Intellectuele eigendomsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $77.780 per jaar

Primaire taken: Een advocaat intellectueel eigendom wordt ingehuurd om een ​​individuele klant of bedrijf te helpen bij kwesties die verband houden met intellectuele eigendomsrechten en handelsmerken. Ze kunnen overleggen met een klant die denkt dat iemand hun intellectuele eigendom heeft gebruikt zonder de juiste auteursrechten te verkrijgen, of ze kunnen worden ingehuurd om iemand te helpen die het intellectuele eigendom of handelsmerk van een bedrijf wil gebruiken.

9. Familieadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $81.375 per jaar

Primaire taken: Een familierechtadvocaat kan worden ingezet om cliënten bij te staan ​​in verschillende familiegerelateerde zaken. Ze zijn betrokken bij de verdediging van een cliënt in echtscheidingsprocedures, voogdijgevechten of vorderingen voor kinderbijslag.

10. Letselschadeadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $81.723 per jaar

Primaire taken: Een letselschadeadvocaat is verantwoordelijk voor het helpen van cliënten die letsel hebben opgelopen, of het nu gaat om een ​​auto-ongeluk of een letsel opgelopen op het terrein van een bedrijf. Ze pleiten voor hun zaak om een ​​cliënt te helpen schadevergoeding te krijgen voor hun letsel.

11. Handelsmerk paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.348 per jaar

Primaire taken: Een handelsmerkparalegal werkt voor een merkengemachtigde en is verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij het indienen van claims voor namen en logo's. Zij zijn verantwoordelijk voor het bijstaan ​​van merkenadvocaten bij het opzetten van rechtszaken tegen een persoon of bedrijf die een handelsmerk van hun cliënt heeft gestolen.

12. Procesadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.528 per jaar

Primaire taken: Een procesadvocaat of advocaat wordt ingehuurd om te helpen in civiele rechtszaken, hetzij aan de zijde van de gedaagde of de eisende partij. Het is hun taak om hun cliënt te begeleiden bij pre-, peri- en post-trial-evenementen, hun zaak te verdedigen, pleidooiovereenkomsten te sluiten of beroepsprocedures te regelen.

13. Associate algemeen adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.698 per jaar

Primaire taken: Een associate general counsel is een soort advocaat die een individuele cliënt of organisatie voor de rechtbank vertegenwoordigt, hen adviseert over mogelijke juridische acties die het gevolg kunnen zijn van wanpraktijken en met een team werkt, meestal via een advocatenkantoor, om een ​​sterke zaak op te bouwen die zal worden gebruikt om een ​​cliënt in de rechtszaal te vertegenwoordigen.

14. Arbeidsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 132.360 per jaar

Primaire taken: Een arbeidsrechtadvocaat kan worden ingehuurd om een ​​bedrijf te helpen dat problemen heeft met een werknemer of om een ​​werknemer te helpen die problemen heeft met hun bedrijf. Ze worden meestal ingeschakeld om te helpen bij het oplossen van geschillen in arbeidscontracten of om een ​​klant te verdedigen die hun bedrijf van mishandeling beschuldigt.

15. Bedrijfsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 167.918 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfsadvocaat werkt namens een bedrijf en adviseert leidinggevenden over de best practices die binnen het bedrijf moeten worden geïmplementeerd om juridische problemen te voorkomen. Ze kunnen helpen bij het maken van documenten, het indienen van rapporten en het doorlezen van personeelshandboeken om er zeker van te zijn dat er duidelijke richtlijnen zijn. Een bedrijfsadvocaat kan ook een bedrijf vertegenwoordigen in de rechtszaal.


About author

Wijnanda Strobos

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top