Blog

Door verzekeringsagent te worden, krijgt u niet alleen de mogelijkheid om mensen te helpen, maar het brengt ook een solide winstpotentieel met zich mee. Overweeg, voordat u deze carrière nastreeft, de verschillende wegen die u als verzekeringsagent kunt volgen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. In dit artikel leggen we de voordelen uit die voortvloeien uit een carrière als verzekeringsagent, noemen we 15 banen voor verzekeringsagenten die u kunt nastreven en geven we u tips om u te helpen succes te vinden in dit beroep.

Gerelateerd: Hoe word je een verzekeringsagent ?

Waarom zou je verzekeringsagent worden?

Afgezien van minimale functie-eisen, heeft de carrière van een verzekeringsagent ook verschillende andere voordelen. Overweeg voordat u dit carrièrepad volgt, de voordelen die dit soort banen biedt en bepaal of ze de functie de moeite waard maken. Hier zijn enkele redenen om verzekeringsagent te worden:

  • Mogelijkheid om mensen te helpen: Als verzekeringsagent heb je de mogelijkheid om mensen te beschermen tegen toekomstige rampen die zich in hun leven kunnen voordoen. Als ze een verzekering hebben, kan een verzekering het risico helpen verminderen. Als een persoon bijvoorbeeld een auto-ongeluk krijgt, kan het hebben van een autoverzekering voorafgaand aan het incident een financiële tegenvaller helpen voorkomen. Als assurantietussenpersoon kunt u uw klanten helpen bij het regelen van een financiële structuur om eventuele financiële lasten te verlichten.
  • Stabiliteit en baanvooruitzichten: aangezien iedereen een verzekering kan gebruiken, biedt dit veld u een betrouwbaar inkomen. De verzekeringssector heeft ook positieve vooruitzichten voor de werkgelegenheid. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics kunnen verzekeringsagenten tussen 2019 en 2029 een werkgelegenheidsgroei van 5% verwachten.
  • Mogelijkheid om uw inkomstenpotentieel te vergroten: Als verzekeringsagent kunt u uw inkomen verhogen door meer klanten te vinden. Dit levert grotere financiële beloningen op voor een positie die al een aanzienlijk winstpotentieel biedt.
  • Flexibele werkuren: Door verzekeringsagent te worden, krijgt u meer flexibiliteit met betrekking tot uw werkschema. Met deze carrière kun je je tijd naar eigen inzicht indelen, waardoor je meer vrijheid hebt en de mogelijkheid hebt om je privé- en werkleven gemakkelijk in evenwicht te brengen.

Soorten verzekeringsagenten

Voordat u een carrière als verzekeringsagent nastreeft, moet u rekening houden met de grote verscheidenheid aan beschikbare loopbaantrajecten. Als u uw opties kent, weet u zeker dat u een positie als verzekeringsagent vindt die het beste bij u past en die u interesseert. Hier zijn 15 soorten verzekeringsagenten, hun primaire taken en hun nationale gemiddelde salarissen:

1. Verzekeringsverificatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.706 per jaar

Primaire taken: Verificatiespecialisten van verzekeringen controleren de verzekering van een ziekenhuispatiënt voorafgaand aan hun opname. Ze zorgen telefonisch voor verzekeringsdekking en lossen dekkingsproblemen op. Verzekeringsverificatiespecialisten behandelen ook betalingen voor diensten die niet door verzekering worden gedekt, leggen verzekeringsdekkingen uit aan patiënten, completeren documentatie die nodig is voor factureringsdoeleinden en werken verzekeringswijzigingen en patiëntinformatie bij in het computersysteem van het ziekenhuis.

2. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.338 per jaar

Primaire taken: Boekhouders registreren de financiële transacties van een bedrijf. Ze volgen de financiële gegevens van het bedrijf op een grootboek dat helpt bij het creëren van een balans. Boekhouders verwerken ook betalingen, voeren dagelijkse bankactiviteiten uit, maken financiële rapporten, zorgen voor de juistheid van financiële transacties, stemmen boekingen af ​​en werken het grootboek bij als dat nodig is.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

3. Claimbehandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.201 per jaar

Primaire taken: Claimbeambten beoordelen formulieren voor verzekeringsclaims om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig en volledig zijn. Indien nodig nemen zij contact op met de verzekerde of aanverwante partijen om eventueel ontbrekende informatie op te sporen. Claimbeambten bepalen ook de dekking van claims, berekenen claimbedragen, dienen claims in voor betalingen of verder onderzoek en passen verzekeringsbeoordelingssystemen toe.

4. Schadevertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.893 per jaar

Primaire taken: Schadevertegenwoordigers onderzoeken en regelen verzekeringsclaims. Ze fungeren ook als intermediair tussen klanten en verzekeringsmaatschappijen. Schadevertegenwoordigers onderzoeken claims en stellen de feiten vast om de dekking, schade en aansprakelijkheid vast te stellen. Ze helpen klanten ook bij het claimproces, lossen claimproblemen op en nemen contact op met externe agenten voor bepaalde claimonderzoeken.

5. Schade-expert

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.258 per jaar

Primaire taken: Claims-experts beoordelen verzekeringsclaims om de aansprakelijkheid van een verzekeringsmaatschappij te identificeren of hoeveel ze moeten betalen voor schade of verlies. Ze beoordelen materiële schade of persoonlijk letsel, verzamelen informatie uit verschillende bronnen, stellen rapporten op voor claimonderzoekers en raadplegen specialisten indien nodig.

6. Claimbeoordelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.259 per jaar

Primaire taken: Claims-onderzoekers beoordelen verzekeringsclaims en -aanvragen. Ze onderzoeken ze voor verzekeringsuitkeringen en om te bepalen hoeveel een begunstigde moet ontvangen. Claimonderzoekers beoordelen deze claims in wezen om een ​​eerlijk proces en naleving van de bedrijfspraktijken te garanderen.

7. Verzekeringsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.468 per jaar

Primaire taken: Verzekeringsspecialisten interpreteren verzekeringsplannen en communiceren met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Ze slaan ook patiëntendossiers op in een computersysteem, beoordelen verzekeringsclaims, vinden coderingsfouten in elektronische dossiers, verifiëren de medische dekking van een patiënt en werken interne factureringsdatabases bij.

8. Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.056 per jaar

Primaire taken: Verzekeringsagenten verkopen verzekeringsdekking aan consumenten. Ze identificeren verkoopkansen en helpen consumenten de juiste verzekering voor hen te vinden. Verzekeringsagenten houden ook toezicht op een klantenportefeuille, identificeren strategieën voor risicobeheer, volgen verzekeringsclaims en behandelen polisverlengingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzekeringsagent

9. Medicare-agent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.677 per jaar

Primaire taken: Medicare-agenten helpen consumenten bij het beoordelen en Medicare-plannen en de dekking die ze bieden. Ze vertegenwoordigen meerdere vervoerders en bieden consumenten een onbevooroordeelde mening over hun abonnementsopties. Medicare-agenten helpen consumenten ook bij het selecteren van het juiste Medicare-plan op basis van hun behoeften en helpen consumenten hun opties te begrijpen.

10. Verzekeringsmakelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $66.300 per jaar

Primaire taken: Verzekeringsmakelaars helpen consumenten bij het vinden van een verzekering die bij hun behoeften past. Ze vinden nieuwe klanten, creëren effectieve marketingstrategieën om verzekeringsplannen aan deze klanten te verkopen, helpen potentiële klanten bij het invullen van de juiste formulieren en onderhandelen over definitieve deals.

11. Bureaumanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.283 per jaar

Primaire taken: Bureaumanagers houden toezicht op alle activiteiten binnen een verzekeringsagentschap. Ze communiceren met verzekeringsagenten en klanten, evalueren de effectiviteit van elke medewerker en stellen prestatiedoelen vast. Managers van bureaus zorgen er ook voor dat de doelstellingen worden gehaald en zorgen ervoor dat het beleid en de richtlijnen worden nageleefd.

12. Verliesbeheersingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.191 per jaar

Primaire taken: Loss control consultants helpen bedrijven de kosten van ongevallen of diefstal te verlagen. Ze bedenken manieren om werknemers te beschermen tegen letsel en helpen voorkomen dat goederen verloren gaan door winkeldiefstal. Ze helpen ook de financiële aansprakelijkheid in verband met ongevallen te minimaliseren, faciliteiten te inspecteren en aanbevelingen te doen voor reparaties of updates van apparatuur om toekomstig verlies te voorkomen.

13. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.204 per jaar

Primaire taken: Een actuaris beoordeelt de financiële impact van risico's. Ze gebruiken hun wiskundige vaardigheden om het potentiële risico van toekomstige gebeurtenissen te analyseren. Actuarissen helpen bedrijven en klanten ook bij het maken van beleid om de impact van risico's te verminderen.

Gerelateerd: Leer meer over actuaris zijn

14. Verzekeringsverzekeraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 129.051 per jaar

Primaire taken: Verzekeraars beoordelen verzekeringsaanvragers. Ze bepalen of ze al dan niet verzekeringen aanbieden, evalueren het risico van een aanvrager en hun gegevens en bevelen een passende premie aan op basis van het risiconiveau van een aanvrager. Verzekeraars gebruiken software om de risicoportefeuille van hun klant te onderzoeken en eventuele kosten te berekenen.

15. Actuarieel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 154.768 per jaar

Primaire taken: Actuarieel managers begeleiden, trainen en begeleiden actuarieel personeel. Ze ontmoeten klanten, beheren budgetten, doen aanbevelingen aan het leiderschapsteam van het bedrijf, beoordelen actuariële cijfers, maken rapporten en beoordelen de prestaties van de actuarissen.

Gerelateerd: Verzekeringsbanen: soorten, salarissen en taken

Tips om een ​​succesvolle verzekeringsagent te worden

Wanneer u een carrière als verzekeringsagent nastreeft, kunt u verschillende tactieken en strategieën gebruiken om u te helpen meer succes te behalen. Gebruik deze tips om u te helpen een succesvolle verzekeringsagent te worden:

  • Verbeter uw vaardigheden op het gebied van klantenservice. Verzekeringsagenten hebben sterke klantenservicevaardigheden nodig om met klanten te communiceren, hen het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden en om met succes hun bedrijf binnen te halen. Besteed tijd aan het verbeteren van uw klantenservicevaardigheden om uw kansen om klanten te winnen te vergroten.
  • Focus op de klant. Hoewel u misschien meteen een verzekeringsplan wilt verkopen, moet u rekening houden met de behoeften van de klant. Bouw een goede relatie op met elke klant door te focussen op hun behoeften en interesses. Wees een actieve luisteraar en toon uw oprechte bezorgdheid voor wat ze willen.
  • Controleer alle schriftelijke communicatie. Corrigeer eventuele spel- en grammaticafouten in uw schriftelijke communicatie. Een correct geformuleerde en foutloze kopie toont uw aandacht voor detail en professionaliteit.
  • Beheer uw verwachtingen. Houd er rekening mee dat het tijd en moeite kost om een ​​succesvolle verzekeringsagent te worden. Hoewel het belangrijk is om volhardend te zijn, hard te werken en doelen voor jezelf te stellen, moet je realistisch blijven en weten dat het geen race is.

About author

Trienke van de Werfhorst

Door verzekeringsagent te worden, krijgt u niet alleen de mogelijkheid om mensen te helpen, maar het brengt ook een solide winstpotentieel met zich mee. Overweeg, voordat u deze carrière nastreeft, de verschillende wegen die u als verzekeringsagent kunt volgen om een weloverwogen beslissing te nemen. In dit artikel leggen we de voordelen uit die voortvloeien uit een carrière als verzekeringsagent, noemen we 15 banen voor verzekeringsagenten die u kunt nastreven en geven we u tips om u te helpen succes te vinden in dit beroep.


Scroll to Top