Blog

een baan zoeken

15 Tips Om U Te Helpen Slagen In De Rechtenstudie In Uw Dertiger Jaren

Op een bepaald moment in je leven zou je kunnen overwegen om een ​​ommezwaai in je carrière te maken, of dat nu betekent van bedrijfstak veranderen, een certificering behalen of onderwijskansen aannemen. Als je een professionele 30-plusser bent die een verschuiving naar het juridische veld wil maken, kun je je afvragen of je te ver in je carrière bent om rechten te studeren. Hoewel het een uitdaging kan zijn om te concurreren met jongere studenten en beginnende functies te vervullen, ben je nooit te oud om een ​​nieuwe weg in te slaan om je dromen te verwezenlijken. In dit artikel geven we 15 tips om rechten te gaan studeren als je in de dertig bent.

Gerelateerd: FAQ: Is Law School de moeite waard?

15 tips om rechten te gaan studeren als je 30 bent

Rechten gaan studeren als je in de dertig bent, kan een zeer lonende ervaring zijn. Als je later in je carrière een hogere opleiding volgt, kan dit ertoe leiden dat je voor unieke uitdagingen komt te staan, zoals die met betrekking tot je leeftijd, gezinsverplichtingen en financiën. Ouder zijn in de rechtenstudie kan je een duidelijk perspectief geven dat je kan helpen slagen. Hiermee zijn er echter veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u zich aanmeldt om uzelf voor te bereiden op het navigeren door dit streven. Hier zijn 15 handige tips voor het volgen van een rechtenstudie in de dertig, rekening houdend met elke fase van de ervaring, van de sollicitatiecyclus tot het zoeken naar een baan na het afstuderen:

Overweeg de toezegging serieus voordat u besluit te solliciteren

Wanneer u besluit om u aan te melden voor de rechtenstudie, moet u grondig nadenken over de inzet om dit te doen. Rechtenstudie vereist een aanzienlijke tijdsbesteding en een bepaald niveau van mentale energie, wat een uitdaging kan zijn om te bereiken voor oudere kandidaten die gewend zijn aan hun carrière- en gezinsroutines. Als je een nieuwe, geavanceerde educatieve onderneming aangaat, kan het nodig zijn dat je je huidige baan opgeeft, tijd wegbrengt van je familie, naar een andere staat verhuist, lange uren studeert, tijdrovende stages voltooit en meer, afhankelijk van je specifieke situatie. Zorg er daarom voor dat u, voordat u besluit om te solliciteren, voorbereid bent om deze verplichting aan te gaan.

Gerelateerd: 7 stappen naar rechtenstudie: vereisten vóór de wet

Denk aan de financiële verplichtingen van de rechtenstudie

Het bijwonen van een rechtenstudie kan, net als veel andere inspanningen in het hoger onderwijs, een grote financiële verplichting zijn. Wanneer u besluit om deze verschuiving in uw carrière te maken, moet u nadenken over de financiële kosten hiervan. Als u geen robuuste spaarrekening heeft, moet u mogelijk leningen lenen of pensioenfondsen gebruiken om uw rechtenopleiding te betalen. Hoewel het behalen van je rechtendiploma een investering in je toekomst kan zijn, heb je minder tijd om leningen terug te betalen of spaarrekeningen aan te vullen in vergelijking met je jongere tegenhangers. Denk daarom bij de aanvraag goed na hoe u deze kosten dekt.

Wees realistisch over mogelijke leeftijdsvooroordelen

Net als in veel andere sectoren kan leeftijdsvooroordeel bestaan ​​in de advocatuur. Het kan een uitdaging zijn voor oudere kandidaten om toegang te krijgen tot rechtenstudies, stages te regelen terwijl ze ingeschreven zijn en werk te vinden na hun afstuderen. Dit komt omdat sommige advocatenkantoren de voorkeur geven aan jongere, minder ervaren afgestudeerden die zich kunnen committeren aan lagerbetaalde instapfuncties. Daarom moet u, wanneer u zich aanmeldt voor de rechtenstudie, proberen zo realistisch mogelijk te zijn over uw kansen op toelating en werkvooruitzichten - u zult waarschijnlijk harder en strategischer moeten werken om dezelfde doelen te bereiken als de jongere studenten in uw klas.

Gerelateerd: Hoe u zich kunt voorbereiden op de rechtenstudie (met tips)

Studeer grondig voor de LSAT

Voordat u begint met het aanvraagproces voor de rechtenstudie, moet u de Law School Admissions Test (LSAT) afleggen. Uw score op deze test zal een bepalende factor zijn in het besluitvormingsproces over uw aanvraag. Daarom moet je, net als alle kandidaten voor een rechtenstudie, grondig studeren voor de LSAT. Met je leeftijd in gedachten heb je misschien extra ondersteuning en studietijd nodig om een ​​hoge score op de test te behalen.

Na bijna tien jaar niet naar school te zijn geweest, ben je misschien niet zo uitgerust als jongere studenten om de test te doen en je logische redenering en begrijpend lezen te demonstreren. Dit komt omdat je waarschijnlijk geen test hebt gedaan of algemene, niet-gespecialiseerde kennis hebt moeten ontwikkelen sinds het begin van je carrière. Daarom kun je overwegen een bijlesdocent in te huren, een LSAT-voorbereidingscursus te volgen en een paar maanden extra te studeren voor de toets voorafgaand aan de examendag.

Meld u aan bij scholen in gebieden waar u rechten wilt uitoefenen

Wanneer u zich aanmeldt voor een rechtenstudie, moet u zorgvuldig nadenken over de locatie van de scholen waarop u solliciteert. De meeste rechtsscholen bereiden studenten voor op het uitoefenen van de wet in de staat waarin ze zich bevinden. Als oudere student heb je misschien een huis, heb je gezinsverplichtingen of ben je een actief lid van je gemeenschap. Deze verplichtingen kunnen soms de flexibiliteitsniveaus bepalen die u hebt bij het verhuizen.

Bepaal daarom of je in je huidige stad wilt blijven of na je afstuderen naar een nieuwe locatie wilt verhuizen. Dit kan u helpen uw keuze aan scholen te beperken tijdens het aanvraagproces en ervoor te zorgen dat u blijvende connecties kunt ontwikkelen op een plek waar u hoopt te blijven.

Verwant: Moet ik naar de rechtenstudie gaan? (Met veelgestelde vragen)

Begin vroeg met solliciteren

Als oudere kandidaat die bijna tien jaar niet naar school is geweest, vind je het misschien een uitdaging om in contact te komen met oude professoren en je transcripties van je universiteit op te sporen. Daarom moet u proberen uw aanvragen zo vroeg mogelijk te starten - dit kan u helpen ervoor te zorgen dat u de tijd hebt om al het materiaal te vinden dat nodig is voor indiening. In deze tijd zou je in staat moeten zijn om opnieuw contact te leggen met oude professoren, ze op de hoogte te houden van je professionele leven en aanbevelingsbrieven aan te vragen. Het is belangrijk om te onthouden dat u aanbevelers ook ruimschoots op de hoogte moet stellen bij het aanvragen van brieven.

Gerelateerd: 6 vereisten om rechten te studeren

Focus op uw professionele ervaringen

Het belangrijkste voordeel dat je hebt ten opzichte van jongere studenten tijdens de sollicitatiecyclus, is je professionele ervaring. Als kandidaat voor een rechtenstudie in de dertig, heb je waarschijnlijk jarenlange loopbaanervaring die je zal informeren over hoe je je nieuwe educatieve onderneming benadert. Sterker nog, toelatingsbureaus voor rechtenstudies hebben de neiging om minder nadruk te leggen op de cijfers van oudere studenten, omdat ze zich doorgaans jarenlang buiten school hebben ontwikkeld. Probeer daarom in uw toepassingsmateriaal recente voorbeelden te onderstrepen van hoe u professionele vaardigheden hebt getoond, zoals onderzoeks- en analysecompetenties. Dit kan aantonen dat je bereid bent om uit te blinken in dergelijke gebieden.

Als je een persoonlijke uitdaging hebt meegemaakt, schrijf er dan over

Sommige oudere sollicitanten hebben mogelijk persoonlijke problemen ondervonden die hen ervan weerhielden om op jongere leeftijd rechten te gaan studeren. Als u ooit een persoonlijke uitdaging hebt overwonnen, zoals verslaving, opsluiting, armoede, handicap of huiselijk geweld, kunt u overwegen hierover te schrijven in uw persoonlijke verklaring of diversiteitsverklaring. Dit kan helpen om toelatingscommissies context te geven over de reden waarom je pas laat in je leven solliciteert. Bovendien waarderen scholen doorgaans studenten die persoonlijke uitdagingen ondergaan, omdat ze hun studie met meer toewijding en directe levenservaring kunnen benaderen in vergelijking met traditionele, jongere kandidaten.

Gerelateerd: Hoe schrijf je een persoonlijke verklaring van de Law School (met voorbeelden)

Sluit je na inschrijving aan bij een groep voor niet-traditionele studenten

Nadat je bent toegelaten tot de rechtenstudie en je hebt ingeschreven als student, moet je doelbewust op zoek gaan naar ondersteuningsmechanismen die je naar succes zullen leiden. Het kan handig zijn om lid te worden van een groep voor niet-traditionele studenten of voor studenten die buiten de jonge, recent afgestudeerde demografie vallen. In deze groep kun je anderen zoals jij ontmoeten: oudere studenten, mensen met kinderen, studenten die eerder een andere discipline hebben gestudeerd en meer. Verbinding maken met een niet-traditionele studentengemeenschap kan je helpen om met meer succes een sociaal evenwicht te vinden, middelen te delen en ondersteuning te behouden terwijl je door de vele eisen van de rechtenstudie navigeert.

Onthoud dat je niet alleen bent

Als niet-traditionele of oudere student kan het soms voelen dat je de ervaring van de rechtenstudie alleen doormaakt. Sociaal en academisch is het waarschijnlijk dat u sterk zult verschillen van uw leeftijdsgenoten. Desondanks moet je proberen jezelf eraan te herinneren dat je niet de enige bent - in feite zijn er veel andere oudere studenten die dezelfde ervaring doormaken als jij bij je instelling en anderen. Hoewel je ervaring qua statistiek misschien niet-traditioneel is, zijn er veel steungroepen die je tijdens de hele rechtenstudie kunt bereiken en die je kunnen helpen contact te leggen met anderen die met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd.

Gerelateerd: Gids voor werken tijdens rechtenstudie

Omarm elke leermogelijkheid

Terwijl je bent ingeschreven voor een rechtenstudie, is het belangrijk om elke leermogelijkheid te omarmen die je wordt aangeboden. Hoewel u misschien in de verleiding komt om bepaalde seminars, workshops en trainingen over te slaan, kunnen deze evenementen u helpen uw vaardigheden zorgvuldig aan te scherpen, nuttige bronnen te verzamelen en betrokken te blijven op juridisch gebied. Als oudere student heb je na je afstuderen minder tijd om je op dergelijke leermogelijkheden te concentreren en moet je misschien het grootste deel van je energie besteden aan het vinden van een baan. Investeer daarom de tijd en energie die je nu hebt in het ontwikkelen van je competenties en maximaliseer de kansen die je als student krijgt.

Netwerk regelmatig en doelbewust

Als oudere student heb je waarschijnlijk ervaring met netwerken met andere professionals en voel je je op je gemak bij het spreken met volwassen, meer ervaren advocaten. Dit kan u een aanzienlijke voorsprong geven op jongere kandidaten voor de rechtenstudie die ongemak of angst kunnen ervaren bij het benaderen van gevestigde professionals. Daarom moet u zo vaak mogelijk netwerken, zodat u belangrijke werkrelaties kunt aangaan met marktleiders. Probeer te profiteren van de netwerkmogelijkheden die worden aangeboden door uw school en lokale bedrijven. Deze connecties kunnen je helpen om in de toekomst een baan veilig te stellen of een medewerker te vinden om mee samen te werken naarmate je verder komt in je carrière.

Gerelateerd: Waarom Law School: redenen voor en tegen gaan

Bereid je voor om jezelf op de markt te brengen bij potentiële werkgevers

Hoewel alle rechtenstudenten zich zorgvuldig moeten voorbereiden om zichzelf te verkopen aan potentiële werkgevers als ze bijna afstuderen, is dit proces vooral belangrijk voor oudere, niet-traditionele studenten. Zoals hierboven vermeld, wordt een leeftijdsvooroordeel soms in stand gehouden in het juridische veld en u moet hierop anticiperen bij het zoeken naar werk. Het kan zijn dat u tijdens uw zoektocht meer moeite moet doen om een ​​rol te bemachtigen. Probeer uw kwalificaties en unieke vaardigheden te identificeren die door uw professionele carrière voorafgaand aan de rechtenstudie zijn geïnformeerd. Door uw specifieke sterke punten als oudere kandidaat te erkennen, kunt u uw weg vinden op de arbeidsmarkt.

Neem stappen om grenzen te stellen met uw tijd

Als beginnend jurist zult u waarschijnlijk een veeleisende, tijdrovende start van uw carrière meemaken. Sommige nieuwe advocaten werken ergens tussen de 50 en 60 uur per week, afhankelijk van hun specifieke rol. Daarom is het als oudere student bijzonder belangrijk om grenzen te stellen om je tijd te beschermen.

Met bestaande gezinsverplichtingen of andere externe verplichtingen waarmee u rekening moet houden, kunt u mogelijk niet meer dan de standaard 40 uur per week werken, die als fulltime wordt beschouwd. Probeer daarom bij het zoeken naar een functie duidelijk te zijn over uw verwachtingen voor een tijdsbesteding en werk samen met potentiële werkgevers om een ​​oplossing te vinden die voor beide partijen werkt.

Gerelateerd: Law School FAQ: Alles wat u moet weten

Blijf openstaan ​​voor ontwikkeling en training

Het is belangrijk om te beseffen dat u, als pas afgestudeerde advocaat met weinig ervaring, waarschijnlijk een beginnende rol op het juridische gebied zult moeten vervullen en moet opklimmen naar meer geavanceerde functies. Dit kan een uitdaging zijn voor oudere, ervaren professionals die carrière hebben gemaakt in niet-gerelateerde sectoren. Bereid je daarom voor op deze realiteit en blijf openstaan ​​voor ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden die je worden aangeboden.

Hoewel het normaal is om je gefrustreerd te voelen als je je professionele leven opnieuw begint, moet je begrijpen dat je in feite een beginnende juridische professional bent en jezelf moet legitimeren voordat je een medewerker of partner kunt worden. Probeer daarom flexibel te blijven wanneer u aan het begin van uw carrière begint en wees doelgericht bij het ontwikkelen van vaardigheden die u kunnen helpen uw vooruitgang te versnellen.


About author

Margje Timan

Op een bepaald moment in je leven zou je kunnen overwegen om een ommezwaai in je carrière te maken, of dat nu betekent van bedrijfstak veranderen, een certificering behalen of onderwijskansen aannemen. Als je een professionele 30-plusser bent die een verschuiving naar het juridische veld wil maken, kun je je afvragen of je te ver in je carrière bent om rechten te studeren. Hoewel het een uitdaging kan zijn om te concurreren met jongere studenten en beginnende functies te vervullen, ben je nooit te oud om een nieuwe weg in te slaan om je dromen te verwezenlijken. In dit artikel geven we 15 tips om rechten te gaan studeren als je in de dertig bent.


Scroll to Top