Blog

Als je werkloos bent, sta je waarschijnlijk te popelen om weer aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen om het wervingsproces te versnellen. Wat uw reden ook is om snel een baan te zoeken, u kunt beginnen met het leren van strategieën die uw zoekopdrachten, cv en professionele netwerk zullen verbeteren om uw doel te bereiken. In dit artikel geven we 15 tips die je kunnen helpen om vandaag nog een baan te vinden.

Tips om vandaag een baan te krijgen

Als je zo snel mogelijk een nieuwe baan wilt krijgen, zijn hier 15 handige methoden die je kunt proberen:

1. Maak een plan

Voordat u begint met zoeken, moet u een idee krijgen van het soort werk dat u zoekt. Omdat u op zoek bent om snel aangenomen te worden, helpt het hebben van een plan om uw focus te verkleinen en het zoeken een beetje gemakkelijker te maken. Maak een lijst van de belangrijkste kwaliteiten die u zoekt in een baan, zoals locatie, branche, gebruikte vaardigheden of of het een full- of parttime functie is.

2. Behandel het zoeken naar een baan alsof het jouw baan is

Als je snel een nieuwe baan wilt vinden, moet je er tijd in steken om er een te vinden. Als u momenteel geen baan heeft, besteed dan de tijd die u normaal gesproken op het werk zou besteden aan het zoeken naar werk. Als u elke dag veel cv's verzendt, vergroot u uw kansen op een reactie. Hoe eerder u begint te horen van potentiële werkgevers, hoe dichter u bij een aanwerving komt.

3. Wees flexibel

Hoewel je misschien een lijst hebt met ideale baankwaliteiten, moet je bereid zijn aanpassingen aan te brengen als je snel aangenomen wilt worden. Voer je zoekopdracht in met een flexibele mindset door open te staan ​​voor kansen die niet precies passen bij je plan. U wilt bijvoorbeeld misschien een parttime baan die overeenkomt met items op uw lijst niet vermijden, alleen omdat dit niet de fulltime functie is die u hoopte te krijgen.

Als je flexibiliteit je helpt om sneller een baan te vinden, brengt dat andere voordelen met zich mee, zoals het verschaffen van inkomen en het geven van professionele ervaring om toe te voegen aan je cv. Onthoud dat u uw zoektocht naar een baan kunt voortzetten, zelfs nadat u een nieuwe functie bent begonnen.

4. Solliciteer op banen die passen bij uw kwalificaties

Zodra u uw zoekcriteria heeft, is het tijd om te solliciteren, maar solliciteer niet op alles wat u ziet. Het is efficiënter om selectief te zijn en alleen te solliciteren op de kansen die passen bij uw kwalificaties. In plaats van generieke cv's en begeleidende brieven te sturen, kunt u deze aanpassen aan de behoeften van elke baan. Een inzet op maat vergroot uw kansen op een reactie van een werkgever, omdat zij eenvoudig kunnen zien hoe u hun specifieke vacature kunt ondersteunen.

5. Blijf solliciteren terwijl je op resultaten wacht

Als u wacht op een reactie van een potentiële werkgever voordat u elders sollicitaties stuurt, kan het zoeken naar een baan langer duren. Bovendien kunt u, door meer dan één aanvraag tegelijk te verzenden, meerdere aanbiedingen krijgen om uit te kiezen. Uw opties kunnen verschillen, maar die situatie geeft u de mogelijkheid om de baan te kiezen die het beste bij u past.

6. Overweeg om tijdelijk werk te nemen

U kunt contact opnemen met een uitzendbureau om erachter te komen welke bedrijven bij u in de buurt op zoek zijn naar kandidaten zoals u. Deze bureaus kunnen je in contact brengen met tijdelijke of seizoensbanen, wat soms kan resulteren in een fulltime dienstverband. Bedrijven zijn vaak op zoek naar uitzendkrachten vanwege tijdgebonden behoeften, dus het is een geweldige kans voor een snel wervingsproces.

Gerelateerd: Q & A: Hoe werken uitzendbureaus?

7. Pas je cv aan op de baan

Een van de beste manieren om uw cv onder de aandacht te brengen van wervingsmanagers, is door het aan te passen aan hun behoeften. Gebruik trefwoorden en woordgroepen uit de functiebeschrijving in uw cv om te bewijzen dat u over de juiste kwalificaties beschikt. Hierdoor kunnen de personeelsmanagers die uw cv scannen, snel zien dat u over relevante vaardigheden en ervaring beschikt. Het kan u ook helpen bij het doorgeven van alle sollicitantenvolgsystemen die zij gebruiken.

Gerelateerd: Een cv afstemmen op een baan

8. Vereenvoudig je cv

Wervingsmanagers hebben vaak niet veel tijd om de vele cv's die ze ontvangen door te nemen, dus zorg ervoor dat die van jou beknopt is en de meest relevante informatie bevat. In sommige gevallen kan het zijn dat u overgekwalificeerd lijkt als u te veel ervaring op uw cv heeft. Uw document mag niet langer zijn dan één pagina en moet gericht zijn op de vorige banen en verantwoordelijkheden die het beste aansluiten bij de gewenste rol.

9. Schrijf een aangepaste sollicitatiebrief

Hoewel sommige vacatures een sollicitatiebrief als optioneel vermelden, is het indienen van een sollicitatiebrief een effectieve manier om jezelf te onderscheiden en de aandacht van de personeelsmanager te trekken. Net zoals je cv, moet je je sollicitatiebrief voor elke sollicitatie op maat maken. De eerste paragrafen moeten aangeven waarom uw kwalificaties voor de baan en hoe u waarde zou kunnen bijdragen aan hun bedrijf.

10. Neem contact op met uw netwerk

Zorg ervoor dat uw netwerk op de hoogte is van uw zoektocht naar een baan, want misschien kan iemand u in contact brengen met een geweldige kans. U kunt een bericht plaatsen op uw professionele sociale netwerksite of een privébericht sturen naar vrienden, familie en voormalige collega's of leidinggevenden. Uw berichten of berichten moeten een idee geven van het soort baan dat u zoekt, samen met een samenvatting van uw vaardigheden en eerdere ervaring, zodat ze u kunnen doorverwijzen naar functies die overeenkomen met uw kwalificaties.

11. Krijg referenties en aanbevelingen

Vraag oud-collega's, managers en opdrachtgevers of je ze als referentie mag gebruiken bij sollicitaties. Zorg ervoor dat u mensen kiest die uw waarde als werknemer kunnen bespreken wanneer potentiële werkgevers contact met u opnemen. U kunt ook aanbevelingen of getuigenissen over uw vaardigheden opnemen op uw eigen website of een professionele netwerksite, en de link vervolgens samen met uw aanvraag delen.

12. Maak indruk tijdens het interview

Als je eenmaal een sollicitatiegesprek hebt georganiseerd, zorg er dan voor dat je je zo goed mogelijk voorbereidt, zodat je tijdens je gesprek indruk kunt maken op potentiële werkgevers. Onderzoek altijd het bedrijf en bedenk ten minste vijf vragen die je over de baan kunt stellen om je interesse te tonen. U zult ook mogelijke vragen willen onderzoeken die zij kunnen stellen en uw antwoorden oefenen.

Zorg ervoor dat u tijdens het sollicitatiegesprek specifieke voorbeelden geeft van hoe u met succes de vaardigheden hebt gebruikt die in deze nieuwe baan vereist zijn. Jouw relevante ervaring bewijst dat je meteen aan de slag kunt zonder dat een opleiding nodig is. Stuur de volgende dag een kort bedankje om jezelf in gedachten te houden en om je interesse in de functie te herhalen. Dit beleefde gebaar kan je ook helpen om op te vallen tussen de andere kandidaten.

Gerelateerd: 21 tips voor sollicitatiegesprekken: hoe maak je een goede indruk

13. Probeer vrijwilligerswerk te doen

Hoewel je misschien niet wordt betaald, kan het aannemen van vrijwilligerswerk je helpen sneller aan een baan te komen. Vrijwilligerswerk helpt je vaak om nieuwe vaardigheden op te doen of voort te bouwen op bestaande, waardoor je professionele vaardigheden een boost krijgen. U kunt deze activiteiten ook op uw cv opnemen om uw talenten te laten zien en eventuele vacatures op te vullen. Als bijkomend voordeel helpt vrijwilligerswerk je om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk uit te breiden. Uw nieuwe contacten kunnen inzicht geven in bedrijven die nu in dienst zijn of u zelfs in contact brengen met vacatures.

Gerelateerd: Hoe u een vrijwilligersbaan kunt vinden: tips voor waar u moet zoeken en hoe u de beste voor u kunt vinden

14. Gebruik je ondernemersvaardigheden

Als je zo snel mogelijk geld wilt gaan verdienen, kun je misschien een baan voor jezelf creëren. Denk na over de vaardigheden die je hebt en of je deze kunt gebruiken om diensten aan anderen te verlenen. Misschien heb je creatieve vaardigheden waardoor je bijvoorbeeld als freelance fotograaf of grafisch ontwerper aan de slag kunt, of bied je aan om huishoudelijke taken voor klanten te doen, zoals landschapsarchitectuur, huishouden of schilderen.

Adverteer uw diensten online of met folders en bied prijzen die klanten zullen aantrekken, zodat u meteen aan de slag kunt. Dit kan een tijdelijke optie zijn, maar het is een andere manier om je vaardigheden op te bouwen en je cv te vullen met professionele ervaring.

Gerelateerd: 17 van de beste zelfstandige banen

15. Carrieree Job Search gebruiken

Naast zoeken op functietitel, locatie of kwalificaties, kunt u ook filteren op bedrijven die direct mensen aannemen. U kunt bijvoorbeeld zoektermen invoeren als 'vandaag solliciteren, morgen beginnen' of 'dringend personeel aannemen'. Als u graag aan de slag wilt, kunt u op deze banen solliciteren voor snellere resultaten. Zorg ervoor dat u het bedrijf onderzoekt om er zeker van te zijn dat de baan bij u en uw interesses past.


About author

Annemiek Klein Kromhof

Als je werkloos bent, sta je waarschijnlijk te popelen om weer aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen om het wervingsproces te versnellen. Wat uw reden ook is om snel een baan te zoeken, u kunt beginnen met het leren van strategieën die uw zoekopdrachten, cv en professionele netwerk zullen verbeteren om uw doel te bereiken. In dit artikel geven we 15 tips die je kunnen helpen om vandaag nog een baan te vinden.


Scroll to Top