Blog

een baan zoeken

15 Vacatures Voor Mensen Met Een Verpleegkundig Diploma

Er zijn veel carrièremogelijkheden voor degenen die een diploma in de verpleegkunde hebben. Naast het werken als verpleegkundige of in een gebied van verpleegkundig specialisme, hebben degenen met een verpleegdiploma carrièremogelijkheden in overleg, administratie, onderzoek, onderwijs en in gerelateerde medische functies. Als u meer te weten komt over een aantal alternatieve carrières waar u uw verpleegkundig diploma kunt behalen, kunt u een baan kiezen die past bij uw interesses, vaardigheden en professionele doelen. In dit artikel sommen we enkele carrièremogelijkheden op voor verpleegkundigen, waaronder banen in de verpleging en aanverwante gebieden.

Banen voor mensen met een verpleegkundig diploma

Hier zijn 15 banen voor mensen met een verpleegdiploma:

1. Echograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.540 per jaar

Primaire taken: Een echoscopist is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die medische beeldvormingstechnologie gebruikt om scans, video's en modellen van lichaamsweefsels te maken. Diagnostische beeldvormingsspecialisten gebruiken hun technische vaardigheden, handvaardigheid en aandacht voor detail om duidelijke medische beelden vast te leggen waarmee artsen weefsels kunnen beoordelen op afwijkingen. Echografen hebben bepaalde certificeringen nodig om te kunnen werken. De meeste certificeringsprogramma's duren niet langer dan twee jaar om te voltooien, en degenen met een verpleegkundig diploma kunnen hun klinische vaardigheden en anatomische kennis op deze functie toepassen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een sonograaf

2. Verpleegkundige gezondheidscoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.446 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig gezondheidscoach is een professional die met cliënten werkt om hen op te leiden en te motiveren om hun welzijnsdoelen te bereiken. Ze overleggen met hun cliënten om hun gezondheidsdoelen te begrijpen, plannen te maken om naar die doelen toe te werken, de voortgang te meten en ondersteuning te bieden bij moeilijkheden. Voor degenen met een verpleegkundig diploma, kan het toepassen van uw klinische vaardigheden en medische kennis om evidence-based informatie te verstrekken om klanten te helpen gezonder te leven, dit een lonende carrièreoptie maken.

3. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.479 per jaar

Primaire taken: Voedingsdeskundigen overleggen met klanten om voedingsinformatie te verstrekken, voedingsdoelen vast te stellen en menu's te plannen die de voedingsbehoeften van hun klant ondersteunen. Een voedingsdeskundige kan bijvoorbeeld samenwerken met een cliënt met diabetes om hen te helpen bij het plannen van gezonde, bevredigende maaltijden die hen helpen hun glucosespiegels onder controle te houden. Voedingsdeskundige worden kan een geweldige carrièreoptie zijn voor verpleegkundigen die graag met individuele patiënten werken in een langzamer tempo, op kantoor. Naast het hebben van een verpleegkundig diploma, moet je mogelijk aanvullende certificeringen behalen of een geavanceerde graad in voedingswetenschap volgen voor deze carrière.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

4. Analist medische claims

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.464 per jaar

Primaire taken: een analist voor medische claims werkt samen met verzekeraars om medische claims te beoordelen en de vergoeding van klanten te bepalen. Ze gebruiken hun kennis van juridische polissen rond verzekeringsdekking en hun klinische medische kennis om claims te evalueren, terwijl ze alle wettelijke richtlijnen volgen om de vertrouwelijkheid van de patiënt te beschermen. Verpleegkundigen kunnen uitstekende analisten van medische claims zijn vanwege hun kennis en ervaring in de gezondheidszorg. Ze gebruiken hun interpersoonlijke en analytische denkvaardigheden om de claims van klanten te begrijpen en aanbevelingen te doen op basis van verzekeringspolissen.

5. Welzijnsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.830 per jaar

Primaire taken: Een welzijnsconsulent gebruikt zijn kennis van gezonde praktijken om cliënten te motiveren om hun gezondheid te verbeteren door veranderingen in levensstijl. Een welzijnsconsulent kan bijvoorbeeld klanten informeren over hoe dieet en lichaamsbeweging de symptomen van een gediagnosticeerde gezondheidstoestand kunnen verminderen. Ze werken samen met klanten om hun welzijnsdoelen te begrijpen en maken plannen met trainingsschema's en dieetmenu's. Degenen met een verpleegdiploma kunnen hun klinische vaardigheden voor het werken met patiënten op deze rol toepassen. Ze kunnen hun kennis van medische aandoeningen en goede gezondheidszorgpraktijken ook gebruiken om cliënten met gediagnosticeerde medische aandoeningen te ondersteunen.

6. Laboratoriumtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,442 per jaar

Primaire taken: Een laboratoriumtechnicus ondersteunt het werk van medisch onderzoekers door monsters te nemen, specimens te bewaren, voor laboratoriumapparatuur te zorgen en tests uit te voeren volgens de instructies. Ze gebruiken verschillende soorten laboratoriumapparatuur en computersoftware om monsters te beoordelen, analyseren en modelleren. Op basis van de gegevens die ze verzamelen, kunnen medische onderzoekers of artsen de gezondheid van weefselmonsters bepalen en diagnoses stellen. Het hebben van een verpleegkundig diploma kan laboratoriumtechnici helpen die procedures uitvoeren om weefselmonsters van patiënten te verzamelen. Een verpleegkundige achtergrond kan laboratoriumtechnici ook helpen door hen kennis te geven van medische onderzoekspraktijken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een laboratoriumtechnicus

7. Verpleegkundige opvoeder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.801 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen opvoeders zijn leraren die studenten verpleegkunde opleiden. Ze bieden instructie en ondersteuning om studenten verpleegkunde te helpen slagen en hun carrièredoelen te bereiken. Als onderwijzers werken ze vaak in instellingen voor hoger onderwijs, waaronder community colleges, beroepsscholen en universiteiten. De meeste verpleegkundig opleiders hebben jarenlange ervaring in de verpleegkunde en sommige hebben een geavanceerde verpleegopleiding. Ze gebruiken hun uitgebreide werkervaring en geavanceerde kennis om verpleegkundestudenten op te leiden in goede klinische praktijken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundige opvoeder

8. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.542 per jaar

Primaire taken: Een volksgezondheidsverpleegkundige gebruikt hun kennis om de gezondheid te bevorderen door ziekte en letsel binnen hun gemeenschap te voorkomen. In plaats van met individuele patiënten te werken, werken verpleegkundigen in de volksgezondheid vaak in onderzoek en overleggen ze met beleidsmakers om oplossingen aan te bevelen die de volksgezondheid verbeteren. Een volksgezondheidsverpleegkundige kan bijvoorbeeld samenwerken met het schoolsysteem om het gezondheidseducatieprogramma voor studenten bij te werken. Een ander voorbeeld kan een verpleegkundige zijn die met penitentiaire inrichtingen werkt om effectievere gezondheidszorgsystemen voor gedetineerden te creëren.

9. Medische schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.407 per jaar

Primaire taken: Medische schrijvers maken schriftelijke documenten voor verschillende soorten publicaties. Deze publicaties kunnen technische handleidingen, studieboeken, medische brochures en informatieve artikelen voor het grote publiek omvatten. Medische schrijvers hebben doorgaans een achtergrond in de gezondheidszorg, waardoor ze nauwkeurige en wetenschappelijk onderbouwde inhoud voor hun publiek kunnen schrijven. Verpleegkundigen kunnen hun kennis van medische aandoeningen en de gezondheidszorg gebruiken om als medisch schrijver te werken. Dit kan een goede carrièrekeuze zijn voor ervaren verpleegkundigen die op zoek zijn naar een baan in de gezondheidszorg waarbij niet rechtstreeks met patiënten wordt gewerkt.

10. Directeur gezondheidsdiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.445 per jaar

Primaire taken: directeuren van gezondheidsdiensten zijn beheerders die voor medische voorzieningen werken om de gezondheidszorg te plannen, aan te sturen en te coördineren. Dit is een hoge positie die vele jaren van training, ervaring en opleiding kan vergen om te bereiken. Directeuren van gezondheidsdiensten houden vaak toezicht op alle activiteiten van een medische faciliteit. Ze bepalen welke diensten de faciliteit kan bieden, zorgen ervoor dat alle wettelijke beleidslijnen en richtlijnen worden gevolgd en nemen beslissingen over het aannemen van nieuwe werknemers en het ondersteunen van de professionele ontwikkeling van huidige werknemers. Dit kan een geweldige rol zijn voor verpleegkundigen die hun loopbaan willen bevorderen en leidinggevende verantwoordelijkheden willen opnemen in hun instelling.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medisch directeur

11. Hospice-verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.491 per jaar

Primaire taken: Een hospice-verpleegkundige werkt met patiënten die hospice-zorg krijgen na een terminale diagnose. Verpleegkundigen in deze rol zorgen ervoor dat hun patiënten zich op hun gemak voelen en bieden emotionele steun aan patiënten en hun dierbaren. Verpleegkundigen in het hospice werken aan het zo goed mogelijk verbeteren van de kwaliteit van leven van hun patiënten. Degenen in deze carrière hebben sterke interpersoonlijke vaardigheden, mededogen en het vermogen nodig om met emotionele uitdagingen om te gaan, zodat ze anderen kunnen ondersteunen bij verdriet.

12. Thuiszorgverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.179 per jaar

Primaire taken: Een thuiszorgverpleegkundige verleent zorg aan patiënten bij hen thuis. Ze kunnen werken met oudere patiënten, mensen met een handicap die het reizen bemoeilijken en mensen die onlangs uit het ziekenhuis zijn ontslagen en die nazorg nodig hebben. Aangezien deze verpleegkundigen buiten de zorginstellingen werken, hebben ze mogelijk meer onafhankelijkheid en gebruiken ze meer zelfsturing dan degenen die in andere instellingen werken. Verpleegkundigen kunnen in de thuiszorg werken met een bachelordiploma in verpleegkunde of na het voltooien van een tweejarige opleiding tot gediplomeerd beroepsverpleegkundige of verpleegkundig assistent.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een thuiszorgverpleegster

13. Verpleegkundige casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.553 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig casemanager is een geavanceerde verpleegkundige die casemanagementplannen voor patiënten of gemeenschappen ontwikkelt. In een ziekenhuisomgeving kan een casemanager van een verpleegster bijvoorbeeld overleggen met nieuwe patiënten om hun toestand te beoordelen en een plan voor follow-upbeoordelingen en zorg te ontwikkelen. Ze registreren patiëntinformatie, werken medische dossiers bij en identificeren betalingsplannen en verzekeringsdekking van patiënten. In een gemeenschapsgezondheidsomgeving beoordelen ze de gezondheidszorgbehoeften van de lokale gemeenschap en bedenken ze plannen om het risico op ziekte te verminderen voor degenen in de gemeenschap die ze dienen.

Gerelateerd: Leer hoe u een casemanager bent

14. Juridisch verpleegkundig adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $88,785 per jaar

Primaire taken: Juridisch verpleegkundige adviseurs werken op het snijvlak van gezondheidszorg en recht door te overleggen met advocaten over medische aandoeningen, met name als deze betrekking hebben op medische wanpraktijken, forensisch onderzoek en compensatie voor arbeidsongeschiktheid. Deze verpleegkundigen analyseren rechtszaken, ontmoeten cliënten, stellen dossiers op, getuigen voor de rechtbank en adviseren juristen over medische zaken. Verpleegkundigen in deze rol hebben een basis van klinische kennis en een diepgaand begrip van medische wetten nodig.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridische verpleegkundig adviseur

15. Verpleegkundige verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $94,959 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig verloskundige is een geavanceerde praktijkverpleegkundige die gespecialiseerd is in de zorg voor de reproductieve gezondheid van vrouwen. Ze hebben geavanceerde graden waarmee ze op dit specialiteitsgebied kunnen werken. Verloskundigen werken samen met aanstaande moeders om de gezondheid van hun zwangerschap te evalueren en medische ondersteuning en advies te geven. Ze blijven tijdens en na de bevalling met moeders werken om voor pasgeborenen te zorgen. Deze verpleegkundigen zijn gekwalificeerd om onderzoeken uit te voeren, diagnoses te stellen, medische aandoeningen te behandelen en kunnen zelfs recepten uitschrijven, afhankelijk van hun opleidingsniveau en opleiding.


About author

Anne-Marije Taalen

Er zijn veel carrièremogelijkheden voor degenen die een diploma in de verpleegkunde hebben. Naast het werken als verpleegkundige of in een gebied van verpleegkundig specialisme, hebben degenen met een verpleegdiploma carrièremogelijkheden in overleg, administratie, onderzoek, onderwijs en in gerelateerde medische functies. Als u meer te weten komt over een aantal alternatieve carrières waar u uw verpleegkundig diploma kunt behalen, kunt u een baan kiezen die past bij uw interesses, vaardigheden en professionele doelen. In dit artikel sommen we enkele carrièremogelijkheden op voor verpleegkundigen, waaronder banen in de verpleging en aanverwante gebieden.


Scroll to Top