Blog

Als u het leuk vindt om mensen te helpen en vanuit huis te werken, zijn er tal van online klantenservice-taken die u kunt overwegen. Dit soort beroep biedt niet alleen veel flexibiliteit, maar het stelt je ook in staat om veel overdraagbare vaardigheden te leren. Als u weet welke online klantenservicefuncties beschikbaar zijn, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen over uw toekomstige carrière. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een klantenservicebaan en geven we je een lijst met 15 online klantenservicefuncties.

Gerelateerd: Gids voor klantenservice

Welke vaardigheden heb je nodig voor een klantenservicefunctie?

Afgezien van een snelle internetverbinding, een rustige werkomgeving en een vaste telefoon, heb je ook een aantal sterke vaardigheden nodig voor een online klantenservicebaan. Met deze vaardigheden kunt u uw werk gemakkelijker uitvoeren. Dit zijn de algemene vaardigheden die je nodig hebt voor dit soort beroep:

  • Communicatie: Communicatieve vaardigheden stellen u in staat om effectief met klanten om te gaan. Of je nu probeert te begrijpen wat ze zeggen of ze probeert te helpen begrijpen wat je te zeggen hebt, deze vaardigheid zorgt voor een succesvolle interactie.
  • Actief luisteren: medewerkers van de klantenservice hebben vaak contact met ontevreden of gefrustreerde klanten. Met actieve luistervaardigheden kun je rustig luisteren naar wat ze te zeggen hebben om hen de beste oplossing te bieden. Deze vaardigheid stelt je ook in staat om je in te leven in klanten, wat helpt om de klantbehoud in het algemeen te verbeteren.
  • Timemanagement: Werken bij de klantenservice betekent vaak dat je meerdere gesprekken tegelijk moet voeren. Door uw tijd effectief te beheren, zorgt u ervoor dat u al uw gesprekken en taken tijdig voltooit. Kortom, hoe beter u uw tijd beheert, hoe meer succes u zult hebben in dit beroep.

Gerelateerd: Vaardigheden op het gebied van klantenservice: definities en 17 voorbeelden

15 online klantenservice banen

Overweeg voordat u op zoek gaat naar een baan, het type klantbaan dat u wilt nastreven. Als u weet waar u naar op zoek bent, het soort vergoeding dat u wilt ontvangen en de specifieke taken die u wilt uitvoeren, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen. Hier zijn 15 vacatures voor online klantenservice, hun nationale gemiddelde salarissen en hun primaire taken:

1. Telefonische onderzoeksinterviewer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22.194 per jaar

Primaire taken: Telefonische onderzoeksinterviewers gebruiken de telefoon voor enquêtes en onderzoeksinterviews. Ze bellen, stellen de nodige vragen en noteren het antwoord van elke persoon. Telefonische onderzoeksinterviewers leggen deze antwoorden vervolgens vast in een database.

2. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.309 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden telefoontjes van klanten, lossen hun klachten op en verstrekken hen de juiste informatie over de producten en diensten van een bedrijf. Ze spreken met klanten via de telefoon, via e-mail, chat of via een van de sociale media-accounts van het bedrijf. Klantenservicemedewerkers verwerken ook bestellingen en retouren en helpen klanten bij het upgraden of annuleren van hun accounts.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

3. Callcentervertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.325 per jaar

Primaire taken: Callcentermedewerkers behandelen de inkomende en uitgaande oproepen van een bedrijf. Ze identificeren de behoeften van een klant, informeren het bedrijf over de behoeften van de klant en houden een register bij van hun telefoontjes om de prestaties van het bedrijf te helpen verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentervertegenwoordiger

4. Helpdeskondersteuning

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.149 per jaar

Primaire taken: Een helpdeskondersteuning beantwoordt vragen via telefoon, e-mail of via een online chat. Ze bieden technische assistentie en helpen medewerkers bij het diagnosticeren van problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen. Een helpdeskondersteuning schrijft en actualiseert ook trainingshandleidingen voor software en hardware.

5. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39,582 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten ondersteunen een bedrijf door middel van administratieve en administratieve taken. Ze zorgen voor gegevensinvoer, agendabeheer en e-mailmarketing, bieden klantenondersteuning en doen waar nodig onderzoek.

6. Technische ondersteuning:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.120 per jaar

Primaire taken: Een technische ondersteuning identificeert en lost technische problemen op. Ze beantwoorden telefoons, spreken met klanten om de problemen waarmee ze worden geconfronteerd beter te begrijpen, onderhouden een database, dienen serviceaanvragen in en installeren hardware en software.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

7. Teamleider klantenservice

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.170 per jaar

Primaire taken: Teamleiders van de klantenservice houden toezicht op de activiteiten van het klantenserviceteam. Ze beantwoorden vragen van klanten, maken programma's om de productiviteit van het team te verbeteren en zorgen voor een hoogwaardige klantenservice voor alle klanten.

8. Klantenservicemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.824 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemanagers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van de klantenservice. Ze beantwoorden vragen van klanten, beheren hun personeel en helpen met human resource-taken van de klantenservice, waaronder werving en klantenservice. Klantenservicemanagers werken ook aan het handhaven van de klanttevredenheid en het creëren van klanttevredenheidsdoelen voor hun afdeling.

Gerelateerd: Meer informatie over hoe u een klantenservicemanager bent

9. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.034 per jaar

Primaire taken: Reisagenten spreken met hun klanten om hun reisarrangementen te maken. Ze boeken hun accommodatie, regelen hun vervoer en informeren hen over activiteiten en evenementen op hun bestemming.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reisagent

10. Callcenter supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $49.888 per jaar

Primaire taken: Callcentersupervisors houden toezicht op een callcenter en leiden callcentervertegenwoordigers op om hun prestaties op het werk te helpen verbeteren. Ze helpen bij het aannemen van medewerkers van de klantenservice, bieden coaching en motiveren hen waar nodig. Callcentersupervisors kunnen ook gegevens analyseren om hen te helpen bij het ontwikkelen van callcenterdoelen om de prestaties te verbeteren.

11. Callcentermanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.774 per jaar

Primaire taken: Callcentermanagers huren en coachen callcentervertegenwoordigers. Ze beantwoorden hun vragen, behandelen problemen die callcentermedewerkers niet kunnen en creëren dagelijkse doelstellingen voor een callcenter.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentermanager

12. Implementatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.522 per jaar

Primaire taken: Implementatiespecialisten passen een software aan om aan de behoeften van elke klant te voldoen. Ze helpen hun klanten de software te begrijpen en te gebruiken en goedgekeurde softwaresystemen te installeren.

13. Technische ondersteuning supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.284 per jaar

Primaire taken: Supervisors voor technische ondersteuning houden toezicht op het technische ondersteuningsteam van een bedrijf. Ze helpen met klantenondersteuning, werving en coaching. Supervisors voor technische ondersteuning reageren ook op de dagelijkse behoeften en beheren het ticketverwerkingsproces van een bedrijf.

14. Klantingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $71.851 per jaar

Primaire taken: Klantentechnici beantwoorden telefoontjes over technische problemen veroorzaakt door de producten van hun bedrijf. Ze identificeren het probleem, vinden en passen oplossingen toe en voeren tests uit om ervoor te zorgen dat het probleem is verholpen.

15. Klantsuccesmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $74.590 per jaar

Primaire taken: Klantensuccesmanagers ondersteunen de klanten van een bedrijf van hun reis als prospect naar een actieve klant. Ze helpen bij het onderhouden van klantloyaliteit en klantrelaties. Klantensuccesmanagers beheren ook klantportfolio's, analyseren klantgegevens om hun ervaring met het bedrijf te verbeteren en helpen de onboarding-processen van het bedrijf te verbeteren.


About author

Sebastiaan Weiden

Als u het leuk vindt om mensen te helpen en vanuit huis te werken, zijn er tal van online klantenservice-taken die u kunt overwegen. Dit soort beroep biedt niet alleen veel flexibiliteit, maar het stelt je ook in staat om veel overdraagbare vaardigheden te leren. Als u weet welke online klantenservicefuncties beschikbaar zijn, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen over uw toekomstige carrière. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een klantenservicebaan en geven we je een lijst met 15 online klantenservicefuncties.


Scroll to Top