Blog

een baan zoeken

15 Veelgevraagde Banen Van De Toekomst: Met Taken En Salarissen

Technologische vooruitgang heeft geleid tot de opkomst van veel nieuwe banen die professionals kunnen uitoefenen, met name in de informatietechnologie (IT), informatica en de energiesector. Evenzo zijn bestaande loopbaantrajecten populairder geworden door een toenemende vraag naar specialisten op verschillende gebieden, waaronder geneeskunde. Als u meer te weten komt over veelgevraagde baanopties, kunt u mogelijk een carrière met een veelbelovende toekomst kiezen. In dit artikel onderzoeken we 15 veelgevraagde banen, hun gemiddelde salarissen en hun primaire taken.

15 veelgevraagde banen van de toekomst

Hier zijn 15 veelgevraagde banen die u kunt overwegen bij het onderzoeken van uw carrièremogelijkheden:

1. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,302 per jaar

Primaire taken: Een thuishulpverlener is een professional die zorg verleent aan bejaarde, gewonde of zieke mensen in hun woning. Ze helpen patiënten met hun hygiënebehoeften, voeren huishoudelijke taken uit, dienen medicijnen toe, vervoeren patiënten naar doktersafspraken en helpen hen andere boodschappen te doen. Hulpverleners in de thuiszorg hebben ook contact met patiënten en bieden emotionele steun.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een thuishulpverlener bent

2. Windturbine technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.676 per jaar

Hoofdtaken: Een windturbinemonteur is een vakman die windturbines installeert, repareert en onderhoudt. Ze voeren inspecties uit van dit soort apparatuur, beklimmen torens van windturbines om elektrische of mechanische elementen te repareren en verzamelen gegevens om de efficiëntie van turbines te bepalen. Technici van windturbines beheren ook ondergrondse elementen van windturbines, zoals transmissiesystemen en glasvezellijnen, om ervoor te zorgen dat ze hun werking behouden.

3. Boor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,802 per jaar

Primaire taken: Deze professionals in de energiesector voeren de plannen van petroleumingenieurs uit om aardgas of olie uit de grond te winnen. Ze houden toezicht op het onderhoud van booreilanden, leiden de bemanning op en controleren de stroom van olie en gas uit putten om overlopen te voorkomen. Boormachines zijn ook verantwoordelijk voor het regelen van de boorsnelheid en uitlijning tijdens extractie en het zorgen voor naleving van het veiligheidsprotocol op werklocaties.

4. Manager medische diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,743 per jaar

Primaire taken: Een manager medische diensten, ook wel een zorgmanager of zorgbeheerder genoemd, beheert ziekenhuisafdelingen, klinieken of andere medische voorzieningen. Ze analyseren gegevens, onderzoek en trends om strategische doelen voor hun faciliteiten te bepalen, budgetten vast te stellen, naleving van wet- en regelgeving te handhaven en toezicht te houden op andere medewerkers. De dagelijkse taken van een medische dienstmanager omvatten het bewaken van het aantal patiënten, het coördineren van de patiëntenzorg en het communiceren met de directeuren van de medische faciliteit.

5. Zonne-installateur

Nationaal gemiddeld salaris: $62,454 per jaar

Hoofdtaken: Een zonne-installateur is een bouwprofessional die gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van zonnepanelen. Ze gebruiken hun vaardigheden en expertise om panelen te monteren, hoogspanningsbedrading te configureren, weerbestendige coatings op panelen aan te brengen en regelmatig onderhoud uit te voeren. Zonne-installateurs beoordelen de locatie waar hun klant hun zonnepanelen wil laten installeren, snijden de panelen op maat, installeren de panelen en zorgen ervoor dat elk project voldoet aan de industrienormen en elektrische codes.

6. Routabout

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.393 per jaar

Primaire taken: Een roustabout is een professional die werkt op olie- en aardgasplatforms. Ze zorgen voor de netheid van het werkgebied van een boorinstallatie en bewaken de stroomlijnen om lekken of andere problemen te identificeren en op te lossen. Roustabouts werken vaak in de aardgasindustrie en helpen operators van zwaar materieel bij de montage, demontage en reparatie van gasveldmachines.

7. Derrickman

Nationaal gemiddeld salaris: $67.859 per jaar

Primaire taken: Een boortoren, ook bekend als een boortoren-operator, is een olie- of aardgasprofessional die samenwerkt met roustabouts, boormachines en andere rig-medewerkers om winningsplannen uit te voeren. Ze werken specifiek met boortorens, dit zijn ondersteunende kaders voor oefeningen. Ze inspecteren boortorens voordat ze in de grond worden neergelaten of omhoog worden gebracht, positioneren en richten ze op de juiste manier uit en trainen andere medewerkers van booreilanden om ze te bedienen.

8. Operationeel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.614 per jaar

Primaire taken: Een operationeel analist is een zakelijke professional die complexe wiskundige strategieën gebruikt om interne problemen binnen bedrijven te identificeren en op te lossen. Ze verzamelen gegevens uit vele bronnen, waaronder klanten- en bedrijfsdatabases, en bepalen hoe deze gegevens de activiteiten van een bedrijf beïnvloeden. Ze overleggen ook met managers over hun uitdagingen, gebruiken statistische modellen om strategische oplossingen voor die problemen te bedenken en helpen managers bij het doorvoeren van veranderingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een operationeel analist

9. Geestelijke gezondheidsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.351 per jaar

Primaire taken: deze zorgverleners helpen patiënten hun mentale of gedragsproblemen te overwinnen of te beheersen. Ze evalueren hun cliënten om hun behoeften en doelen te bepalen, behandelplannen te ontwikkelen, hen te helpen vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om hun denkprocessen en gedrag te verbeteren en hun voortgang te bewaken. Geestelijke gezondheidsadviseurs werken vaak in klinieken, ziekenhuizen of scholen, waar ze patiënten en studenten helpen met hun psychologische en gedragsmatige gezondheidsbehoeften.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een geestelijke gezondheidsadviseur

10. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.891 per jaar

Primaire taken: Een informatiebeveiligingsanalist is een IT-professional die bedrijven helpt hun gegevens te beschermen tegen hackers en virussen. Ze installeren firewallbescherming en antivirusprogramma's, identificeren en lossen beveiligingsinbreuken op, helpen werknemers bij het oplossen van netwerkproblemen en stellen plannen op voor noodgevallen. Ze doen ook onderzoek om op de hoogte te blijven van opkomende virussen, malware en hackprogramma's en hoe ze te voorkomen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

11. Brandbeveiligingsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.970 per jaar

Hoofdtaken: Een brandbeveiligingsingenieur is gespecialiseerd in het voorkomen en beperken van branden. Ze bestuderen de oorzaken van branden, bepalen hoe architecturale technieken hun verspreiding beïnvloeden en gebruiken wetenschappelijke methoden om strategieën te ontwikkelen om mens en milieu te beschermen tegen de gevolgen van branden. Sommige brandinspecteurs geven ook advies aan huiseigenaren, bedrijven en overheidsinstanties.

12. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 96.532 per jaar

Primaire taken: Een statisticus is een expert in statistiek, een wiskundig gebied dat betrekking heeft op het verzamelen en analyseren van numerieke gegevens. Ze werken vaak als consultants voor bedrijven door trends en patronen in gegevens te interpreteren en resultaten te presenteren aan management en belanghebbenden. Statistici helpen managers ook bij het ontwikkelen van operationele strategieën en het nemen van beslissingen over budgetten, wervingsprocedures en andere belangrijke processen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een statisticus

13. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.234 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent (PA) is een medische professional die in artsenteams werkt om verschillende behandelingen aan patiënten te bieden. PA's werken vaak in huisartspraktijken, chirurgische afdelingen of eerstehulpafdelingen waar ze patiënten diagnosticeren, medicijnen en behandelplannen toedienen en de toestand van patiënten bewaken. Ze hanteren een ziektegerichte benadering van medische zorg, wat betekent dat ze geneeskunde beoefenen door de biologische elementen die de gezondheid beïnvloeden te identificeren en te behandelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Physician Assistant

14. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.929 per jaar

Primaire taken: Een nurse practitioner, of een advanced practice geregistreerde verpleegkundige (APRN), is een zorgverlener die de patiëntenzorg en sommige van dezelfde behandelingen als een arts coördineert. APRN-taken verschillen per staat, maar ze kunnen patiënten evalueren en diagnosticeren, medicijnen voorschrijven, diagnostische tests uitvoeren en de voortgang van de patiënt volgen. APRN's volgen een patiëntgericht gezondheidszorgmodel, wat betekent dat ze zich primair richten op het voorlichten van hun patiënten en het helpen voorkomen van ziekten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegkundig specialist

15. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.904 per jaar

Hoofdtaken: Deze professionals verzamelen en analyseren data en ordenen deze op een begrijpelijke manier. Ze gebruiken computerprogrammering, statistische formules en bedrijfsprocessen om bedrijven te helpen patronen in hun gegevens te bepalen, de efficiëntie van hun initiatieven te evalueren en strategieën te bedenken voor marketing-, IT- en andere teams. Datawetenschappers werken vaak voor financiële en technologiebedrijven om hen te helpen bij het implementeren van effectieve processen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper


About author

Piet Wijnbergen

Technologische vooruitgang heeft geleid tot de opkomst van veel nieuwe banen die professionals kunnen uitoefenen, met name in de informatietechnologie (IT), informatica en de energiesector. Evenzo zijn bestaande loopbaantrajecten populairder geworden door een toenemende vraag naar specialisten op verschillende gebieden, waaronder geneeskunde. Als u meer te weten komt over veelgevraagde baanopties, kunt u mogelijk een carrière met een veelbelovende toekomst kiezen. In dit artikel onderzoeken we 15 veelgevraagde banen, hun gemiddelde salarissen en hun primaire taken.


Scroll to Top