Blog

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als verpleegkundige en sterke leiderschapsvaardigheden hebt, overweeg dan om een ​​baan in de verpleegkunde na te streven. Dit veld biedt een breed scala aan functies om uit te kiezen, allemaal met lucratieve salarissen en taken op managementniveau. Als u uw carrièremogelijkheden op dit gebied kent, kunt u bepalen welk pad u moet volgen. In dit artikel definiëren we verpleegadministratie, noemen we verschillende verpleegadministratietaken en beantwoorden we veelgestelde vragen over verpleegadministratie.

Gerelateerd: 10 verpleeggebieden om te overwegen voor uw carrière

Wat is verpleegadministratie?

Verpleegkundige administratie is de implementatie van verpleegbeleid en -disciplines binnen een zorginstelling. Het betreft de strategische aansturing van verplegend personeel, patiënten en de zorginstelling zelf. Verpleegkundige administratie helpt bij het verbeteren van de kwaliteit en prestaties van verpleegkundige praktijken binnen een zorginstelling.

Binnen de verpleegadministratie kun je veel functies op managementniveau nastreven. Deze verpleegkundig beheerders zorgen ervoor dat hun zorgcentrum soepel werkt en dat de patiënten de hoogste kwaliteit van zorg krijgen. Ze gebruiken hun verpleegkundige vaardigheden en leiderschapskwaliteiten om toezicht te houden op een team van verpleegkundigen. Hoewel de taken van een verpleegkundig beheerder kunnen verschillen, biedt hun afdeling doorgaans mogelijkheden voor permanente educatie, werkt ze samen met andere afdelingen en gebruikt ze ethiek om belangrijke beslissingen te nemen met betrekking tot het personeel en de afdeling als geheel.

Soorten verpleegadministratie banen

Hoewel verpleegkundig beheerders veel van dezelfde dagelijkse verantwoordelijkheden hebben, hebben ze ook een aantal verschillende taken, afhankelijk van hun werkgever en hun specifieke functietitel. Hier zijn enkele banen voor verpleegkunde om na te streven:

1. Geregistreerde verpleegkundige (RN) manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.577 per jaar

Primaire taken: RN-managers houden toezicht op een medische staf binnen een verpleegafdeling. Zij zorgen ervoor dat verpleegkundigen de hoogste kwaliteit van zorg bieden aan hun patiënten. RN-managers werven en trainen ook het verplegend personeel, helpen bij het toedienen van medicijnen, maken plannen voor patiëntenzorg en reageren op vragen en zorgen van patiënten.

2. Klinisch verpleegkundig manager

Nationaal gemiddeld salaris: $78,719 per jaar

Primaire taken: Managers van klinische verpleegkundigen houden toezicht op het verplegend personeel in een klinische omgeving. Binnen een kliniek beoordelen ze de patiëntenzorg, beheren ze het budget en maken ze planningen voor hun personeel. Managers van klinische verpleegkundigen nemen ook beslissingen met betrekking tot kliniekmedewerkers.

3. Verpleegkundige opladen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.196 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundige is een RN die toezicht houdt op een bepaalde eenheid of afdeling in een medische faciliteit. Ze delegeren verpleegkundige taken, coördineren planningen, beoordelen opnames en ontslag en zorgen voor voldoende toevoer van medicijnen en verschillende medische benodigdheden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een Charge Nurse

4. Verpleegkundig supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.689 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundig supervisors stellen beleid en richtlijnen op voor verplegend personeel, beheren het budget van de afdeling en zorgen voor zowel het onderhoud van patiëntendossiers als de naleving door het verplegend personeel van verschillende ziekenhuis- en overheidsvereisten. Ze coördineren ook een verpleegschema, wijzen patiënten toe aan verpleegkundigen en maken rapporten voor het senior management.

5. Zorgdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.703 per jaar

Primaire taken: een zorgdirecteur of een directeur patiëntenzorg beheert gezondheidsdiensten of -faciliteiten. Ze houden toezicht op en leiden de activiteiten van werknemers en gebruiken hun leiderschapsvaardigheden om toezicht te houden op verschillende programma's die zijn gericht op het welzijn van patiënten.

6. Verpleegkundige manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.759 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundig managers houden toezicht op het verplegend personeel van een ziekenhuis of kliniek. Ze leiden medewerkers op, houden toezicht op en verbeteren de patiëntenzorg, behandelen klachten en planning van patiënten, nemen managementbeslissingen en reageren op crisissituaties. Ze werken ook samen met andere medewerkers voor verschillende patiëntencasussen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verpleegkundig manager

7. Hoofdverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 137.981 per jaar

Hoofdtaken: Hoofdverpleegkundigen houden toezicht op verpleegkundige werkzaamheden binnen een zorgorganisatie. Ze adviseren vaak het senior managementteam over de beste verpleegkundige praktijken, voltooien prestatiebeoordelingen, creëren nieuwe patiëntendiensten en vertegenwoordigen het verplegend personeel op bedrijfsvergaderingen.

Meer administratief verpleegkundige banen

Hier zijn enkele aanvullende verpleegadministratiefuncties om te overwegen:

 • Klinisch verpleegkundige leider
 • Vice-president van de verpleegkunde
 • Klinisch verpleegkundig onderzoeker
 • Verpleegkundige informaticus
 • Verpleegkundige informatica manager
 • Verpleegkundige ploegleider
 • Verpleegkundige shift supervisor
 • Verpleegkundige casemanager

Veel Gestelde Vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over verpleegkundige administratie:

Waar vind je een baan in de verpleegkundeadministratie?

Als verpleegkundig beheerder kun je een baan krijgen in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, artsenpraktijken, revalidatiecentra, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, overheidsinstellingen en woonzorginstellingen. Afhankelijk van de instelling heb je mogelijk iets andere taken.

In een ziekenhuis creëer en implementeer je bijvoorbeeld afdelingsprocedures en beleid, stuur je een verplegend personeel aan en stel je rapporten en budgetten op. Als je op een artsenpraktijk werkt, werk je samen met het medisch en administratief personeel en zorg je voor het bijhouden van gegevens en de facturering. Bij een woonzorgvoorziening houd je toezicht op het verplegend personeel, het onderhoud van de voorziening en de patiëntenzorg.

Welke vaardigheden hebben verpleegkundig beheerders nodig?

Als verpleegkundig beheerder heb je verschillende vaardigheden nodig om je taken succesvol uit te voeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt voor dit beroep:

 • Leiderschapsvaardigheden: Verpleegkundige beheerders hebben sterke leiderschapsvaardigheden nodig om toezicht te houden op een verplegend personeel en taken te delegeren. Het hebben van dit vermogen helpt verpleegkundig beheerders ook toezicht te houden op verpleegkundige activiteiten op hun afdeling en geeft hen de bevoegdheid om de nodige veranderingen door te voeren.
 • Communicatieve vaardigheden: In een administratief verpleegkundige rol communiceer je met een breed scala aan professionals in een zorgomgeving. Communicatieve vaardigheden helpen u effectief te communiceren met elk lid van uw team, evenals met uw collega's.
 • Zakelijke vaardigheden: Verpleegkundig beheerders hebben slimme zakelijke vaardigheden nodig om strategische beslissingen te nemen voor hun afdeling en personeel. Deze vaardigheden helpen hen ook om samenwerkingsrelaties op te bouwen tussen interdepartementale medewerkers.

Gerelateerd: Verpleegkundige vaardigheden: definities en voorbeelden

Welke opleiding heb je nodig als verpleegkundige administrateur?

Welke opleiding je als verpleegkundig administrateur nodig hebt, hangt af van de specifieke rol. Het is echter het beste om een ​​geavanceerde opleiding te volgen. Verpleegkundige beheerders hebben minimaal een Bachelor of Science in Nursing en een RN-licentie van het National Council Licensure Examination-RN-examen nodig. Verpleegkundige beheerders kunnen ook een Master of Science in Nursing en zelfs een doctoraat in de verpleegkunde volgen.


About author

Floris-Jan Stellinga

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als verpleegkundige en sterke leiderschapsvaardigheden hebt, overweeg dan om een baan in de verpleegkunde na te streven. Dit veld biedt een breed scala aan functies om uit te kiezen, allemaal met lucratieve salarissen en taken op managementniveau. Als u uw carrièremogelijkheden op dit gebied kent, kunt u bepalen welk pad u moet volgen. In dit artikel definiëren we verpleegadministratie, noemen we verschillende verpleegadministratietaken en beantwoorden we veelgestelde vragen over verpleegadministratie.


Scroll to Top