Blog

Verpleegkundige worden kan een zeer bevredigende carrièrekeuze zijn, vooral voor die professionals die het leuk vinden om zorg te verlenen en oplossingen te vinden om aan de behoeften van de patiënt te voldoen. Verpleegkundige worden heeft verschillende carrièrevoordelen, waaronder een hoge vergoeding, positieve vooruitzichten voor een baan, doorgroeimogelijkheden en specialisatiemogelijkheden. Als je een carrière in de verpleegkunde overweegt, kan het handig zijn om een ​​paar van deze voordelen te bekijken bij het nemen van je beslissing. In dit artikel schetsen we wat verpleegkundigen kunnen doen in de gezondheidszorg en 15 van de belangrijkste voordelen die u kunt ervaren door verpleegkundige te worden.

Gerelateerd: Hoe word je een verpleegster

Wat kunnen verpleegkundigen in de zorg?

In de gezondheidszorg zijn verpleegkundigen doorgaans verantwoordelijk voor het verlenen van essentiële patiëntenzorg in omgevingen zoals ziekenhuizen, poliklinieken, privépraktijken, revalidatiefaciliteiten, verpleeghuizen en patiëntenwoningen. Ze bereiken dit overkoepelende doel door middel van verschillende taken, zoals het uitvoeren van lichamelijk onderzoek, het registreren van symptomen, het beoordelen van aandoeningen en het samenwerken met andere zorgverleners om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwerpen. Van hieruit bewaken ze de gezondheid van de patiënt, dienen ze medicatie en therapieën toe, voeren ze diagnostische tests uit en informeren ze patiënten over de specifieke medische onderwerpen die kunnen bijdragen aan hun herstel en welzijn.

Verpleegkundigen kunnen werken in een breed scala aan specialismen en subgebieden. Wanneer ze het veld betreden, selecteren verpleegkundigen meestal een specialiteit die past bij hun interesses en carrièredoelen. Terwijl een verpleegster tijdens hun ambtstermijn in het veld tussen specialismen kan schakelen, kiezen anderen ervoor om hun hele carrière binnen één specialiteit te werken, afhankelijk van hun specifieke voorkeuren en beschikbaarheid van banen. Afhankelijk van het subveld dat ze kiezen, kunnen verpleegkundigen mogelijk gespecialiseerde taken uitvoeren die vereist zijn voor het specifieke werk dat ze doen. Hier zijn een paar voorbeelden van de vele specialismen waar verpleegkundigen uit kunnen kiezen:

 • Ambulante zorg
 • Cardiologie
 • Kritieke zorg
 • Noodgeval
 • Dermatologie
 • Gastro-enterologie
 • hematologie
 • Thuisgezondheid
 • hospice
 • Medisch-chirurgisch
 • pasgeborenen
 • Neurologie
 • Verloskunde
 • Orthopedie
 • Kindergeneeskunde
 • Psychiatrie
 • Trauma
 • Urologie

Gerelateerd: 10 verpleeggebieden om te overwegen voor uw carrière

15 voordelen van een verpleegkundige carrière

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen van een carrière in de verpleegkunde. Als je overweegt verpleegster te worden, zijn hier 15 voordelen waar je tijdens je hele carrière van kunt genieten:

1. Anderen helpen welzijn te bereiken

Een van de belangrijkste voordelen van het worden van verpleegster is de lonende aard van het zorgen voor anderen en het helpen van hen om gezondheid en welzijn te bereiken. Deze inspanning vormt de kern van het beroep van verpleegkundige - velen die verpleegkundige worden, doen dit met het expliciete doel om meelevende, holistische zorg te bieden en daarbij levens te redden.

Gerelateerd: Verpleegkundige carrières: voordelen, stappen en soorten banen

2. Mogelijkheden voor permanente educatie

Hoewel verpleegkundigen zich in een bepaald deelgebied kunnen specialiseren, verschuift het zorgveld altijd naar alternatieve benaderingen, innovatieve behandelingen en nieuw onderzoek dat kan helpen de manier waarop zij voor hun patiënten zorgen te transformeren. Hierdoor moeten verpleegkundigen doorgaans op de hoogte blijven van de trends in hun vakgebied en kunnen ze in de loop van hun carrière nieuwe dingen blijven leren.

3. Reismogelijkheden

Verpleegkundigen zijn overal in het land nodig - elke plaats, van stedelijke tot landelijke regio's, heeft verpleegkundigen nodig om gewonde en zieke patiënten te verzorgen. Daarom kun je als verpleegkundige ervoor kiezen om te werken waar je maar wilt. Sterker nog, sommige verpleegsters zijn van beroep reisverpleegster, wat betekent dat ze door het hele land reizen en elke 13 weken op een nieuwe plek beginnen te werken. Voor die professionals die van reizen houden, kan verpleging een goede carrièrestap zijn.

Gerelateerd: Hoe word je een reisverpleegkundige ?

4. Salaris

Het nationale gemiddelde salaris voor een geregistreerde verpleegster (RN) is $ 78.459 per jaar. Dit cijfer is veel hoger dan het gemiddelde jaarloon dat in 2019 werd gerapporteerd door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS). ze genieten van hoge salarissen met uitstekende door de werkgever gesponsorde voordelen.

5. Werkvooruitzichten

De BLS voorspelt dat de werkgelegenheid van RN's het komende decennium van 2019 tot 2029 met 7% zal groeien als gevolg van een grotere maatschappelijke nadruk op preventieve zorg. Door deze groei komen er in die periode ongeveer 221.900 banen bij. Hiermee zijn de baanvooruitzichten voor verpleegkundigen in de VS behoorlijk positief. In feite is het groeipercentage dat door de BLS wordt voorspeld, sneller dan gemiddeld voor alle beroepen.

6. Overwerkvergoeding

Verpleegkundigen hebben doorgaans voldoende mogelijkheden om overuren te verdienen door extra diensten op te nemen. Gemiddeld verdienen verpleegkundigen in de VS $ 11.250 aan overuren per jaar. Toegang hebben tot extra inkomstenbronnen kan een aanzienlijk voordeel zijn, vooral voor professionals die gedreven worden door extrinsieke motiverende factoren.

Gerelateerd: FAQ: Hoe werkt overwerk?

7. Specialiteitsmogelijkheden

Zoals hierboven beschreven, hebben verpleegkundigen toegang tot verschillende specialisatiemogelijkheden binnen hun vakgebied. Deze mogelijkheden stellen verpleegkundigen in staat om tijdens hun opleiding en training een breed scala aan opties te verkennen om een ​​deelgebied te vinden dat hen interesseert en het beste bij hun behoeften past. Met dit niveau van loopbaanaanpassing kan toegang tot speciale opties uw algehele professionele tevredenheid vergroten.

8. Doorgroeimogelijkheden

Als verpleegkundige heb je mogelijk toegang tot een scala aan doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van je specifieke interesses en doelen, kun je misschien doorgroeien naar een ploegleider, floormanager of doorgroeien naar een hogere managementrol. Daarnaast is instroom vanuit de verpleging in een ander zorgberoep, zoals arts-assistent of verpleegkundig specialist, gebruikelijk.

Gerelateerd: Je verpleegkundige carrière vooruithelpen: van gediplomeerd verpleegkundige tot arts-assistent

9. Trots

De meeste verpleegkundigen zijn best trots op wat ze doen: ze verrichten vitaal, levensreddend werk waardoor patiënten in de gezondheidszorg zeker kunnen zijn van de behandeling die ze krijgen. Het spelen van een ondersteunende rol met zo'n belang en invloed op een dagelijkse basis kan ertoe leiden dat je meer voldoening voelt dan mogelijk is in andere carrièregebieden.

10. Professionele erkenning

Naast trots genieten verpleegkundigen doorgaans een zekere mate van professionele erkenning en bewondering. Door uitgebreide vergunningsprocedures krijgen verpleegkundigen een professionele status die hen het recht geeft om in het veld te oefenen. Hiermee kunnen anderen hun professionele legitimiteit erkennen en verpleegkundigen doorgaans beschouwen als hoogopgeleide, competente en vertrouwde individuen.

11. Flexibiliteit

Er is een zekere mate van flexibiliteit binnen de verpleegkunde. Sommige verpleegkundigen werken parttime, terwijl anderen fulltime werken. Daarnaast kunnen verpleegkundigen op seizoens- of tijdelijke basis werken om tegemoet te komen aan specifieke planningsbehoeften of om meer flexibiliteit te genieten. De mogelijkheid hebben om te schakelen tussen een parttime en fulltime schema wanneer dat nodig is, is een aanzienlijk voordeel.

Gerelateerd: Wat zijn de voordelen van flexibele werkschema's?

12. Werkplezier

Met professionele erkenning, eerlijke beloning, flexibiliteit, doorgroeimogelijkheden en enkele van de andere hierboven genoemde voordelen, ervaren verpleegkundigen meestal een hoge mate van werktevredenheid. Tevreden zijn met je carrière kan leiden tot andere voordelen, zoals minder stress, verbeterde productiviteit, waardering voor collega's, positieve werkrelaties en meer algemeen geluk.

13. Werken met een divers scala aan mensen

Verpleegkundigen werken dagelijks met veel verschillende mensen, inclusief hun collega's en de patiënten die ze behandelen. Ze kunnen samenwerken met artsen, specialisten, arts-assistenten, praktijkondersteuners, maatschappelijk werkers en andere professionals. Daarnaast behandelen verpleegkundigen patiënten uit een breed scala van raciale, etnische, culturele, geslachts- en leeftijdsgroepen.

Gerelateerd: 20 voordelen van een divers personeelsbestand

14. Opties voor ploegendienst

Het gemiddelde voltijdrooster is een vijfdaagse werkweek van 8 uur per dag. Verpleegkundigen volgen meestal een ander schema van een driedaagse werkweek van 12 uur per dag, vooral als ze in een ziekenhuisomgeving werken. Dit schema kan verpleegkundigen de hele week door meer vrije tijd en persoonlijke tijd bieden. Ter vergelijking: als dit schema u niet aantrekkelijk lijkt, gaan andere verpleegkundigen, zoals degenen die in klinieken werken, uit van een gemiddeld schema.

15. Dagelijkse variatie

Aangezien verpleegkundigen elke dag met een andere groep patiënten werken, ervaren ze doorgaans variatie in hun dagelijkse taken. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor professionals die tijdens hun loopbaan liever nieuwe uitdagingen aangaan dan dezelfde gespecialiseerde taken herhaaldelijk uit te voeren.


About author

Yasmijn Beugelink

Verpleegkundige worden kan een zeer bevredigende carrièrekeuze zijn, vooral voor die professionals die het leuk vinden om zorg te verlenen en oplossingen te vinden om aan de behoeften van de patiënt te voldoen. Verpleegkundige worden heeft verschillende carrièrevoordelen, waaronder een hoge vergoeding, positieve vooruitzichten voor een baan, doorgroeimogelijkheden en specialisatiemogelijkheden. Als je een carrière in de verpleegkunde overweegt, kan het handig zijn om een paar van deze voordelen te bekijken bij het nemen van je beslissing. In dit artikel schetsen we wat verpleegkundigen kunnen doen in de gezondheidszorg en 15 van de belangrijkste voordelen die u kunt ervaren door verpleegkundige te worden.


Scroll to Top