Blog

Werken voor een verzekeringsmaatschappij kan een dankbaar en opwindend beroep zijn waarmee je een positieve impact op het leven van mensen kunt hebben. Verzekeringsmaatschappijen bieden doorgaans verschillende voordelen, waaronder voordelen voor werknemers, samenwerking in teams en een diverse werkcultuur. Door alle voordelen van werken voor een verzekeringsmaatschappij te leren kennen, kunt u beslissen of werken in de verzekeringssector de juiste keuze voor u is. In dit artikel bespreken we wat verzekeringsmaatschappijen doen en noemen we 15 voordelen van werken voor een verzekeringsmaatschappij.

Gerelateerd: 13 banen in de verzekeringssector

Wat doen verzekeringsmaatschappijen?

Verzekeringsmaatschappijen hebben professionals in dienst die klanten helpen bij het maken van weloverwogen keuzes over alle aspecten van hun verzekeringsdekking. Ze kunnen met klanten overleggen wat voor soort verzekering ze moeten kopen en hoeveel ze moeten kopen, of ze kunnen vragen beantwoorden over de mogelijke voordelen van bepaalde verzekeringsdekking. Verzekeringsmaatschappijen kunnen kleine organisaties zijn met minder dan 10 werknemers, of het kunnen grote bedrijven zijn met duizenden werknemers.

Gerelateerd: 15 soorten verzekeringsagenten

Voordelen van werken bij een verzekeringsmaatschappij

Hier zijn 15 voordelen van werken bij een verzekeringsmaatschappij:

Breed scala aan banen

Verzekeringsmaatschappijen bieden een breed scala aan banen op verschillende gebieden. Als je voor een verzekeringsmaatschappij werkt, kan het zijn dat je op een van de volgende afdelingen werkt:

 • Financiën
 • Klantenservice
 • claims
 • Administratie
 • Gegevensanalyse
 • Personeelszaken
 • Technologie
 • Legale diensten
 • verkoop
 • marketing

Diverse cultuur

Verzekeringsmaatschappijen werken aan het bevorderen van een diverse cultuur omdat ze mensen met alle academische en culturele achtergronden in dienst nemen. Veel bedrijven hebben inclusieprogramma's die ervoor zorgen dat mensen van alle rassen en etniciteiten een gelijke kans hebben om te slagen in hun organisatie.

Instapposities

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden banen op instapniveau waarvoor kandidaten geen hbo-opleiding of ervaring in verzekeringen hoeven te hebben. Banen op instapniveau zijn een geweldige manier voor individuen om ervaring op te doen in een nieuw vakgebied waar ze misschien niet bekend mee zijn.

Training op de werkvloer

In de meeste gevallen hoeft u geen eerdere ervaring in het werken met verzekeringen te hebben om bij een verzekeringsmaatschappij te worden aangenomen. Verzekeringsmaatschappijen bieden trainingen aan nieuwe medewerkers die hen alles leren wat ze moeten weten over hun functie. Vaak is er een training die nieuwe medewerkers volgen om hen vertrouwd te maken met de bedrijfsprocedures en de nationale wet- en regelgeving met betrekking tot verzekeringen.

Flexibele schema's

Grotere verzekeringsmaatschappijen bieden doorgaans een 24-uurs callcenterservice, waardoor werknemers flexibele schema's hebben. Werknemers kunnen verzoeken om een ​​ploegendienst te draaien die hun voorkeur heeft.

Teamwerk is de sleutel

Verzekeringsmaatschappijen hechten veel waarde aan teamwork en moedigen hun medewerkers aan om verbindingen op te bouwen binnen hun afdelingen. Hoewel je voor sommige functies onafhankelijk moet werken, zoals klantenservicemedewerkers of verkoopagenten, kun je nog steeds samenwerken met je collega's als je ooit advies, hulp of gewoon een vriendelijk gesprek nodig hebt.

Gerelateerd: Teamwerkvaardigheden: definitie en voorbeelden

Thuiswerken

Sommige verzekeringsmaatschappijen laten hun werknemers toe om vanuit huis te werken, afhankelijk van de functie. Op klant gebaseerde rollen werken vaker vanuit huis, omdat ze alleen een telefoon en computer nodig hebben om hun werk te voltooien. Enkele voordelen van thuiswerken zijn onder meer minder geld uitgeven aan gas, meer controle over uw werkschema en een betere balans tussen werk en privé.

Gerelateerd: De voordelen van thuiswerken

Opleiding

Verzekeringsmaatschappijen eisen zelden dat hun werknemers een hbo-opleiding hebben, wat het voor individuen gemakkelijker maakt om een ​​baan te vinden zonder naar de universiteit te hoeven gaan. Als je een diploma hebt, kan een verzekeringsmaatschappij je inhuren voor een leidinggevende functie, afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.

Zorgvoordelen

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden hun voltijdwerkers gezondheidsvoordelen, waardoor werknemers gezond en productief blijven. Het verstrekken van gezondheidsvoordelen kan het moreel van werknemers stimuleren en ervoor zorgen dat werknemers zich tevreden voelen met hun werkplek.

Salaris

Het startsalaris voor werknemers van een instapverzekeringsmaatschappij is meestal hoger dan voor andere instapfuncties. Dit zijn de startsalarissen voor verschillende functies bij verzekeringsmaatschappijen:

 • Verzekeringsagent op instapniveau: $ 51.735 per jaar
 • Klantenservicemedewerker op instapniveau: $ 45.137 per jaar
 • Claimsvertegenwoordiger op instapniveau : $ 44.023 per jaar

Loopbaanontwikkeling

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden bij verzekeringsmaatschappijen. Veel verzekeringsmaatschappijen vullen vacatures intern in, wat inhoudt dat als ze iemand als supervisor willen aannemen, ze waarschijnlijk iemand binnen het bedrijf zullen aannemen. Verzekeringsmaatschappijen moedigen hun werknemers ook vaak aan om deeltijds een hbo-opleiding te volgen terwijl ze aan het werk zijn, zodat ze hun kansen om hoger binnen het bedrijf door te groeien, kunnen vergroten. Sommige werkgevers kunnen zelfs aanbieden om hun werknemers het volledige of gedeeltelijke collegegeld te betalen.

lonend werk

Werken bij een verzekeringsmaatschappij betekent dat je een verschil kunt maken in het leven van mensen. Verzekeren omvat het bieden van bescherming tegen ongevallen en natuurrampen, en u helpt klanten te beslissen welk verzekeringsplan hen het veiligst kan houden. Uw klanten de beste verzekeringsplannen aanbieden om hen veilig te houden, kan lonend zijn, wetende dat u klanten helpt een veiliger en gezonder leven te leiden.

Goed doel

Het is gebruikelijk dat verzekeringsmaatschappijen betrokken zijn bij meerdere goede doelen. Een primair doel van verzekeringsmaatschappijen is om een ​​positieve impact te maken binnen hun gemeenschap, dus doneren ze vaak geld aan lokale organisaties en liefdadigheidsinstellingen. Werken voor een verzekeringsmaatschappij die iets teruggeeft aan de gemeenschap, kan ertoe leiden dat u meer respect en waardering krijgt voor uw werkplek.

Leer nuttige vaardigheden

Werken bij een verzekeringsmaatschappij biedt u de mogelijkheid om nuttige en overdraagbare vaardigheden op te doen die u kunnen helpen in uw carrière. Hier zijn enkele vaardigheden die u kunt leren tijdens het werken bij een verzekeringsmaatschappij:

 • Klantenservice: u kunt sterke vaardigheden op het gebied van klantenservice opdoen door voor een verzekeringsmaatschappij te werken, aangezien een groot deel van uw werk bestaat uit het raadplegen van klanten over hun verzekeringsbehoeften.
 • Actief luisteren: Je kunt ook een uitstekende actieve luisteraar worden terwijl je bij een verzekeringsmaatschappij werkt, omdat je luistert naar de vraag van de klant. Ze kunnen vragen stellen, wijzigingen in hun polis aanvragen of advies inwinnen over hun verzekeringsplannen.
 • Probleemoplossen: u kunt probleemoplossende vaardigheden leren door voor een verzekeringsmaatschappij te werken, omdat agenten het klantenbeleid regelmatig onderhouden en onderhouden en eventuele problemen oplossen die zich tijdens een polisperiode kunnen voordoen.
 • Communicatie: aangezien verzekeringsconcepten complex kunnen zijn, kunt u leren hoe u ze duidelijk kunt uitleggen, zodat uw klanten ze beter begrijpen.

Goed werk vooruitzichten

Volgens het Bureau of Labor Statistics hebben banen bij verzekeringsmaatschappijen positieve vooruitzichten voor banen, aangezien het aantal banen bij verzekeringsmaatschappijen tot 2029 met 5% zal groeien. Dit komt omdat er een groeiende behoefte is aan verzekeringsagenten, aangezien klanten vaak een consultatie nodig hebben om help hen kiezen uit verschillende plannen en verzekeringsopties.


About author

Annemieke Groote Schaars

Werken voor een verzekeringsmaatschappij kan een dankbaar en opwindend beroep zijn waarmee je een positieve impact op het leven van mensen kunt hebben. Verzekeringsmaatschappijen bieden doorgaans verschillende voordelen, waaronder voordelen voor werknemers, samenwerking in teams en een diverse werkcultuur. Door alle voordelen van werken voor een verzekeringsmaatschappij te leren kennen, kunt u beslissen of werken in de verzekeringssector de juiste keuze voor u is. In dit artikel bespreken we wat verzekeringsmaatschappijen doen en noemen we 15 voordelen van werken voor een verzekeringsmaatschappij.


Scroll to Top