Blog

een baan zoeken

16 Banen Die Je Kunt Uitoefenen Met Een Masterdiploma In Het Engels

Of je nu een master Engels overweegt of er al een hebt, je vraagt ​​je misschien af ​​wat je ermee kunt doen. Deze geavanceerde graad kan je de vaardigheden en kennis bieden die nodig zijn om verschillende loopbaantrajecten na te streven, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van je schrijfexpertise. Als u begrijpt welke opties voor u beschikbaar zijn met deze graad, kunt u bepalen welk pad het beste bij uw behoeften en interesses past. In dit artikel bespreken we waarom je misschien een masterdiploma in het Engels wilt volgen en bieden we 16 mogelijke carrièremogelijkheden die je met deze graad zou kunnen overwegen.

Gerelateerd: 20 geweldige banen voor Engelse majors

Waarom een ​​master Engels halen?

Het volgen van een geavanceerde graad in het Engels kan verschillende professionele voordelen bieden. Het kan twee tot drie jaar duren voordat deze programma's zijn voltooid, dus het begrijpen van de redenen voor het behalen van dit diploma kan u helpen een beslissing te nemen bij het overwegen van deze optie. Hier zijn redenen waarom individuen hun masterdiploma in het Engels behalen:

  • Het ontwikkelt je vaardigheden: het volgen van een masterdiploma in het Engels biedt de mogelijkheid om je schrijfvaardigheid aan te scherpen onder begeleiding van ervaren collega's en professoren. Je ontwikkelt ook andere vaardigheden die de werkgelegenheid op tal van gebieden ondersteunen, zoals onderzoek, kritisch of analytisch denken, communicatie en probleemoplossing.
  • Het kan leiden tot doorgroeimogelijkheden: een masterdiploma kan uw expertise en gespecialiseerde Engelse vaardigheden en kennis aantonen aan potentiële werkgevers. Sommige werkgevers geven de voorkeur aan kandidaten die een hogere opleiding hebben gevolgd bij het inhuren van functies op senior niveau.
  • Het kan je voorbereiden op Ph.D. programma's: personen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een carrière in de academische wereld, moeten doorgaans een doctoraat hebben om als voltijdhoogleraar te werken. Een van de vereisten voor het behalen van dit diploma is het behalen van een masterdiploma in uw vakgebied, zoals Engels.

Gerelateerd: Welke masteropleiding moet ik halen? Een gids voor het maken van de beste keuze

16 carrières als je een master Engels hebt

Als je een masterdiploma Engels hebt behaald, heb je een assortiment aan loopbaantrajecten waaruit je kunt kiezen. U kunt bepalen welk pad u moet volgen door te beoordelen hoe hun salarissen of taken aansluiten bij uw behoeften, interesses en vaardigheden. Als je je afvraagt ​​wat je moet doen met een master Engels, zijn hier 16 opties om te overwegen:

1. Leraar Engels

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.796 per jaar

Primaire taken: Een leraar Engels is verantwoordelijk voor het opleiden van studenten over lees-, schrijf-, grammatica- en literatuuronderwerpen. Deze professionals werken vaak op het midden- en middelbare schoolniveau. Terwijl openbare scholen kandidaten met een onderwijslicentie nodig hebben, kunnen particuliere scholen kandidaten accepteren die geen licentie hebben maar wel een masterdiploma in het Engels hebben. De verantwoordelijkheden van Engelse leraren omvatten het ontwikkelen van lesplannen, het voorbereiden van lesmateriaal en het toewijzen en beoordelen van huiswerk of projecten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het creëren van een positieve leeromgeving voor studenten en voor de communicatie met ouders over de prestaties en vorderingen van hun kinderen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een middelbare schoolleraar

2. Auteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.464 per jaar

Primaire taken: Een auteur is verantwoordelijk voor het schrijven van origineel werk, zoals een boek of toneelstuk. Deze personen kunnen hun werk indienen bij uitgeverijen, die de publicatietaken voor hun rekening nemen en een contract met de auteur sluiten, anders kunnen ze zelf publiceren. Auteurs kunnen schrijven over alle onderwerpen die hen interesseren, gespecialiseerd in verschillende vormen van fictie of non-fictie. Afhankelijk van hun specialisatie zijn auteurs verantwoordelijk voor het bedenken van creatieve ideeën en verhaalelementen of het uitvoeren van onderzoek om bewijs en feiten te verzamelen voor non-fictiewerken. Hun verantwoordelijkheden kunnen ook het indienen van concepten omvatten, het werken met redacteuren en het bewerken van hun werk indien nodig.

3. Grant-schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.162 per jaar

Primaire taken: Een subsidieschrijver is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van voorstellen en het invullen van aanvragen om financiering te krijgen van organisaties of de overheid. Een Engelse masteropleiding kan de sterke onderzoeks- en schrijfvaardigheden bieden die nodig zijn om deze taak effectief uit te voeren. Subsidieschrijvers werken vaak voor non-profitorganisaties of onderwijsinstellingen die financiering nodig hebben om hun verschillende projecten, diensten en operationele behoeften te ondersteunen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het onderzoeken en identificeren van subsidiemogelijkheden, het verstrekken van de nodige documentatie voor subsidieaanvragen, het samenwerken met organisatorische belanghebbenden om de financieringsbehoeften te bepalen en het bijhouden van gegevens met betrekking tot voorstellen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Grant-schrijver

4. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.543 per jaar

Primaire taken: Een inhoudschrijver is verantwoordelijk voor het schrijven van duidelijke en boeiende online inhoud voor websites, blogs en sociale-mediaplatforms, vaak werkzaam op het gebied van marketing of communicatie. Dit beroep combineert de onderzoeks- en schrijfvaardigheden die zijn opgedaan door een masterdiploma in het Engels. Hun verantwoordelijkheden omvatten het onderzoeken van onderwerpen, het schrijven van inhoud met inachtneming van de stijlrichtlijnen van de werkgever of de klant, het bewerken en proeflezen van werk en het pitchen van inhoudsideeën. Deze personen kunnen ook marketingtaken uitvoeren, zoals het onderzoeken en gebruiken van trefwoorden, het volgen van technieken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het monitoren en analyseren van verkeer en andere KPI's.

5. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.829 per jaar

Primaire taken: Een docent werkt voor hoger onderwijsinstellingen, zoals hogescholen en universiteiten, om lessen te geven aan studenten. Personen met een masterdiploma in het Engels kunnen dienen als docenten voor cursussen die verband houden met Engelse onderwerpen of hun specialisatie binnen dat vakgebied. Hun verantwoordelijkheden omvatten het geven van lezingen, het leiden van seminars of workshops, het maken van lesplannen en materialen en het toewijzen en beoordelen van werk. Docenten kunnen ook administratieve of onderzoekstaken uitvoeren, zoals het schrijven van onderzoeksvoorstellen, het publiceren van tijdschriftartikelen en het interviewen van programma-aanvragers.

6. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.656 per jaar

Primaire taken: Een tutor werkt met studenten om individuele instructie te geven over een bepaald onderwerp. Personen met een masterdiploma in het Engels kunnen als tutor werken om schrijfhulp te bieden, werk te vinden bij bijles- of schrijfcentra, postsecundaire onderwijsinstellingen en schooldistricten. Anders kunnen ze bijles vinden terwijl ze als zelfstandige werken. Hun verantwoordelijkheden kunnen per baan verschillen, maar omvatten onder meer het leiden van schrijfworkshops, het beoordelen van het geschreven werk van klanten en het geven van feedback, het geven van persoonlijk schrijfadvies en begeleiding en het ontwikkelen van materiaal dat de schrijfvaardigheid ondersteunt.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

7. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.438 per jaar

Primaire taken: Een redacteur is verantwoordelijk voor het beoordelen en bewerken van geschreven materiaal, of het nu voor online of digitale publicatie is, om ervoor te zorgen dat het voldoet aan kwaliteits- en stijlnormen. Personen met een masterdiploma Engels kunnen verschillende bewerkingstaken uitoefenen, waaronder tekstredacteuren, hoofdredacteuren of uitvoerende redacteuren. Ze kunnen werken voor kranten, tijdschriften, uitgeverijen of websites. De taken van redacteuren kunnen variëren, afhankelijk van hun branche of positie binnen een organisatie. Hun verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het controleren van de inhoud, het corrigeren van spel- of grammaticafouten, het samenwerken met schrijvers en het geven van feedback, het toewijzen van artikelen en het goedkeuren van definitieve concepten voor publicatie.

8. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.484 per jaar

Primaire taken: Een public relations-manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en behouden van een positief imago bij het publiek voor hun klant of werkgever. Deze professionals kunnen toezicht houden op een team van PR-specialisten en samenwerken met de marketing-, sociale media- of communicatieafdelingen van een organisatie. Hun verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het ontwikkelen van gedrukte en online promotiecampagnes, het ontwikkelen en verspreiden van persberichten of informatiemateriaal, het opzetten van interviews met mediakanalen en het opstellen van merkrichtlijnen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een PR-accountmanager

9. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.328 per jaar

Primaire taken: Een technisch schrijver is verantwoordelijk voor het maken van geschreven materiaal dat technische informatie communiceert aan een niet-technisch publiek. Het materiaal dat ze ontwikkelen kan per functie verschillen, maar kan handleidingen, tijdschriftartikelen, rapporten of ondersteunende documentatie bevatten. Hun verantwoordelijkheden omvatten het verzamelen van onderzoek over technische onderwerpen, het samenwerken met materiedeskundigen om nauwkeurigheid te garanderen, het beoordelen en bewerken van geschreven materiaal en het volgen van relevante stijlrichtlijnen. Sommige technische schrijvers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het maken van schetsen, diagrammen of andere illustraties bij geschreven materiaal.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

10. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.089 per jaar

Primaire taken: Een copywriter is verantwoordelijk voor het schrijven van inhoud die het publiek informeert, vermaakt of overtuigt. Ze kunnen voor reclamebureaus werken om advertenties, marketingnieuwsbrieven of sociale media-inhoud te maken die een goed of dienst promoot en verkoopt. Sommige copywriters schrijven informatieve artikelen die betrekking hebben op de branche of diensten van hun werkgever. Hun verantwoordelijkheden kunnen variëren, maar omvatten het onderzoeken van onderwerpen om nauwkeurige en informatieve teksten te schrijven, het proeflezen van geschreven materiaal, het voorstellen van inhoudsideeën en het samenwerken met medewerkers van andere afdelingen, zoals marketing- of public relations-professionals.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

11. Uitgever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.115 per jaar

Primaire taken: Een uitgever is verantwoordelijk voor het leiden van de dagelijkse activiteiten bij bedrijven die geschreven materiaal publiceren, zoals boeken, kranten of tijdschriften. Ze bepalen en sturen de redactionele en commerciële inspanningen van hun organisatie, en bepalen het type inhoud dat moet worden gepubliceerd en de markten die ze willen bedienen. De verantwoordelijkheden van uitgevers kunnen variëren, afhankelijk van de branche waarin ze werken. Hun taken kunnen zijn: het dienen als een openbaar gezicht van de organisatie, het nemen van personeelsbeslissingen, het opstellen van redactioneel beleid en procedures en het beheren van budgetten.

12. Adjunct-hoogleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.429 per jaar

Primaire taken: Een adjunct-professor is een onderwijsprofessional die parttime lesgeeft aan postsecundaire instellingen, zoals hogescholen of universiteiten. Personen met een masterdiploma in het Engels kunnen kansen vinden om Engelse of aanverwante vakken te doceren als adjunct-professoren. Het vinden van een baan als voltijdhoogleraar of lesgeven in geavanceerde opleidingen vereist doorgaans een doctoraat. Adjunct-hoogleraren voeren soortgelijke taken uit als voltijdhoogleraren, waaronder het plannen van lessen, lezingen en klasdiscussies. Hun verantwoordelijkheden omvatten ook het ontwikkelen van cursusmateriaal, individuele begeleiding van studenten en het toewijzen en beoordelen van projecten, essays en examens.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een adjunct-professor

13. Instructie ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.457 per jaar

Primaire taken: Een onderwijsontwerper is een onderwijsprofessional die leersystemen en ervaringen creëert. Ze kunnen werk vinden binnen organisaties, onderwijsinstellingen of commerciële bedrijven. Personen met een masterdiploma Engels kunnen hun onderzoeks- en schrijfvaardigheid gebruiken om les- en leermateriaal over verschillende onderwerpen te ontwikkelen. Hun verantwoordelijkheden kunnen het creëren van educatieve inhoud in verschillende formaten omvatten, het evalueren en ontwerpen van e-learning materialen, het gebruiken van feedback om educatieve programma's aan te passen en het onderzoeken van innovaties met betrekking tot onderwijs en leerontwerp.

14. Directeur communicatie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.317 per jaar

Primaire taken: Een directeur communicatie is verantwoordelijk voor het beheer van de interne en externe communicatie-inspanningen van een organisatie. Deze inspanningen bevorderen en behouden vaak een positieve reputatie. Deze baan vereist sterke schriftelijke communicatieve vaardigheden, en een masterdiploma in combinatie met relevante ervaring kan leiden tot hogere functies zoals directeur. De directeur communicatie helpt vaak bij het maken, beoordelen en verspreiden van communicatiemateriaal, zoals persberichten, nieuwsbrieven of brochures. Hun verantwoordelijkheden kunnen het ontwikkelen van communicatieplannen en -richtlijnen omvatten, toezicht houden op inhoud die op websites of sociale media wordt geplaatst en als contactpersoon dienen tussen de organisatie en het publiek.

15. Decaan

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.604 per jaar

Primaire taken: Een decaan is een professional in het hoger onderwijs die toezicht houdt op een academische afdeling of een gebied. Decanen zijn verantwoordelijk voor het plannen en leiden van activiteiten die de campuservaring van studenten ondersteunen of educatieve diensten verlenen. Personen met een masterdiploma Engels kunnen kansen vinden om te werken als decanen voor Engelse afdelingen of relevante hogescholen binnen een universiteit. Hun verantwoordelijkheden kunnen het beheren van budgetten, het toewijzen van fondsen, het vaststellen van normen en beleid voor hun afdeling of programma en het behandelen van klachten van studenten omvatten. Decanen hebben ook verantwoordelijkheden met betrekking tot het aannemen en ontslaan van personeelsleden en het werken met toelatingspersoneel om studenten te werven en te behouden.

16. Voorstelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.349 per jaar

Primaire taken: Een voorstelmanager is verantwoordelijk voor het beoordelen, bewerken of schrijven van voorstellen voor organisaties, zoals die met betrekking tot contracten. Voorstelmanagers zijn verantwoordelijk voor het beheer van het aanvraagproces voor voorstellen en beoordelen deze verzoeken om de behoeften van klanten te beoordelen, inclusief hun deadlines, budgetten en algemene verwachtingen. Hun verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het samenwerken met andere afdelingen om informatie te verzamelen en te beoordelen, het schrijven en presenteren van conceptvoorstellen en het leiden van een team van voorstelmedewerkers.


About author

Justen Tuender

Of je nu een master Engels overweegt of er al een hebt, je vraagt je misschien af wat je ermee kunt doen. Deze geavanceerde graad kan je de vaardigheden en kennis bieden die nodig zijn om verschillende loopbaantrajecten na te streven, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van je schrijfexpertise. Als u begrijpt welke opties voor u beschikbaar zijn met deze graad, kunt u bepalen welk pad het beste bij uw behoeften en interesses past. In dit artikel bespreken we waarom je misschien een masterdiploma in het Engels wilt volgen en bieden we 16 mogelijke carrièremogelijkheden die je met deze graad zou kunnen overwegen.


Scroll to Top