Blog

Banen met flexibele uren zijn steeds populairder geworden voor veel moderne professionals. Flexibele uren hebben betekent genieten van een betere balans tussen werk en privé, waaronder het kunnen reizen of zorgen voor dierbaren. Gelukkig bieden veel banen voordelen, zoals flexibele schema's en de mogelijkheid om vanuit huis te werken. In deze gids bespreken we enkele van de meest flexibele carrières die er zijn.

Populaire banen met flexibele schema's

Als u op zoek bent naar een carrière met flexibelere planning, kunt u bij de volgende banen vaak een planning kiezen buiten de normale kantooruren. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris:   $ 11,91 per uur

Primaire taken: Een thuishulpverlener reist naar de huizen van de patiënten om thuiszorg te verlenen en ondersteuning te bieden bij taken zoals karweitjes, maaltijdbereiding, persoonlijke verzorging en postoperatieve zorg. Als thuishulpverlener bent u mogelijk in dienst van een hospice-zorgprogramma of een andere medische faciliteit. Meestal heb je een middelbareschooldiploma nodig om aan deze carrière te beginnen, maar je kunt aanvullende referenties krijgen om je carrière vooruit te helpen.

2. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,88 per uur

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers werken meestal in callcenters, waar ze inkomende telefoontjes van klanten beantwoorden. De baan vereist grote interpersoonlijke vaardigheden, een behulpzame persoonlijkheid en snelle probleemoplossende vaardigheden. Veel bedrijven laten hun klantenserviceteams vanuit huis werken.

3. Computertechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,22 per uur

Primaire taken: Computertechnici repareren software en hardware wanneer er een probleem is met het systeem. Ze zetten computerhardware op, installeren software, configureren programma's en stuurprogramma's en onderhouden apparatuur. Veel technici werken voor flexibele bedrijven zoals Amazon of Google, of ze werken volledig vanuit huis.

4. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,69 per uur

Primaire taken: Veel mensen huren fotografen in om hun bruiloften, familieportretten, pasgeboren baby's en vakanties vast te leggen. U kunt ook slagen in landschaps- of reisfotografie door in opdracht te werken of afbeeldingen aan het publiek te verkopen. Als fotograaf geniet je van een hoge mate van flexibiliteit bij het boeken van fotosessies.

5. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,07 per uur

Primaire taken: Terwijl redacteuren van tijdschriften en kranten doorgaans fulltime werken met schema's die worden bepaald door strakke productiedeadlines, kunnen freelance- en telewerkfuncties een veel hoger niveau van flexibiliteit bieden. Externe editors kunnen gespecialiseerd zijn in het bewerken van webinhoud, hoofdartikelen, blogs of in eigen beheer gepubliceerde auteursmanuscripten. Het meeste bewerkings- en publicatiewerk kan op afstand worden gedaan, zodat u voldoende vrije tijd in uw planning kunt inbouwen.

6. Schoonheidsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,62 per uur

Primaire taken: Een schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het geven van een breed scala aan schoonheidsbehandelingen. In deze carrière kun je de carrièretak kiezen die het beste bij je vaardigheden en interesses past, terwijl je toch geniet van een flexibel schema. Afhankelijk van de specialiteit die je kiest, kun je mogelijk je eigen uren bepalen of kiezen op welke dagen van de week je werkt.

7. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,50 per uur

Primaire taken: Personal trainers helpen klanten bij het bereiken van hun fitnessdoelen tijdens het uitvoeren van evaluaties, het ontwikkelen van trainingsschema's en het bedenken van trainingsmethoden voor het werken rond blessures. Als personal trainer werk je misschien met klanten in een plaatselijke sportschool, medisch centrum, ziekenhuis, zorgbedrijf, sportgeneeskundecentrum, thuis van de klant of je eigen fitnessstudio.

8. Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $24,28 per uur

Primaire taken: auditors zorgen ervoor dat de gevestigde werkwijzen, procedures en documentatie worden nageleefd door activa en passiva te verifiëren. Als auditor moet u al uw onderzoeken en uw interpretaties van de bevindingen onder verschillende omstandigheden documenteren. Dit kan betekenen dat je voor verschillende industrieën en bedrijven werkt. Gelukkig werken veel auditors op freelancebasis, waardoor je een fulltime of parttime schema kunt werken.

9. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24,31 per uur

Primaire taken: Accountants werken in meerdere hoedanigheden en helpen zowel bedrijven als particulieren bij het voorbereiden van belastingaangiften, het maken van budgetten, het uitvoeren van beoordelingen, het onderzoeken van belastingkwesties en het rapporteren van taken. Als Certified Public Accountant (CPA) kun je zelfs voor jezelf werken en je eigen uren kiezen.

10. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $26,91 per uur

Primaire taken: Copywriters bedenken copy-ideeën, schrijven content, creëren slogans en werken nauw samen met klanten om gepersonaliseerde copy te creëren. Afhankelijk van of je voor een bureau of freelance werkt, kun je je specialiseren in een of twee belangrijke onderwerpen zoals reizen, mode, productbeschrijvingen of zelfs onderwerpen in de gezondheidszorg. Omdat freelance-mogelijkheden zo algemeen beschikbaar zijn, kan copywriting een lucratieve carrière worden voor iemand die liever zijn eigen uren werkt.

11. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,52 per uur

Hoofdtaken: Diëtisten zijn experts op het gebied van voeding en voeding. Als zodanig adviseren ze mensen hoe ze moeten eten volgens hun gezondheidsgerelateerde doelen. Een diëtist kan bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het helpen van diabetespatiënten om te leren hoe ze hun maaltijden moeten timen en de juiste voedselkeuzes kunnen maken om hun bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Sommige diëtisten werken in verpleeghuizen, ziekenhuizen en dokterspraktijken, maar velen van hen zijn zelfstandigen met hun eigen praktijk en hun eigen uren.

12. PR-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,24 per uur

Primaire taken: Als PR-specialist (PR) onderhoud je samenwerkingsrelaties met bedrijven, media, de overheid, consumenten en gemeenschappen. Specialisten werken vaak fulltime voor een PR-bureau, maar veel individuen werken vaak op tijdelijke of contractbasis.

13. Therapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,13 per uur

Primaire taken: Therapeuten en therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg beginnen hun loopbaan vaak in medische instellingen, universiteiten of overheidsinstanties, maar velen gaan door met het openen van hun eigen praktijk of sluiten zich aan bij een bestaande groepspraktijk. In privépraktijken hebben therapeuten de flexibiliteit om rond de afspraken van hun klanten te werken, wat kan betekenen dat ze laat naar kantoor komen of vroeg vertrekken. Velen die niet graag normale kantooruren werken, vinden dit type schema misschien de voorkeur.

14. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,69 per uur

Primaire taken: De meeste verpleegkundigen werken in ziekenhuizen, dokterspraktijken en andere medische voorzieningen, maar thuiszorginstellingen hebben ook geregistreerde verpleegkundigen in dienst die verder kunnen gaan dan die van een thuishulpverlener of CNA. Als verpleegkundige kun je fulltime, parttime of indien nodig werken.

15. Front-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $46,17 per uur

Primaire taken: Front-end ontwikkelaars coderen software, websites en andere op technologie gebaseerde diensten en producten. Ze lossen problemen op en lossen deze op, implementeren updates en gebruiken codetalen om websites en apps te ontwikkelen. Front-end developers werken vaak als werknemer voor een ander bedrijf, maar ze kunnen ook hun eigen schema's bepalen met freelance werk.

16. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $47,36 per uur

Primaire taken: Softwareontwikkelaars creëren, ontwikkelen en wijzigen computersoftware, applicaties of gespecialiseerde hulpprogramma's. De meeste ontwikkelaars richten zich op één klantproject tegelijk om de efficiëntie te optimaliseren of volledige analyses te maken. Hoewel je bij softwarebedrijven volop werkgelegenheid kunt vinden, is het misschien het beste om op contractbasis te werken als je meer vrije tijd tussen projecten wilt hebben.


About author

Evert-Jan Elken

Banen met flexibele uren zijn steeds populairder geworden voor veel moderne professionals. Flexibele uren hebben betekent genieten van een betere balans tussen werk en privé, waaronder het kunnen reizen of zorgen voor dierbaren. Gelukkig bieden veel banen voordelen, zoals flexibele schema's en de mogelijkheid om vanuit huis te werken. In deze gids bespreken we enkele van de meest flexibele carrières die er zijn.


Scroll to Top