Blog

Een opleiding bedrijfseconomie bereidt je voor op verschillende beroepen of vervolgopleidingen op dit gebied. Als u weet wat uw opties zijn bij het afstuderen, kunt u zich beter voorbereiden en een meer strategische beslissing nemen voor uw toekomst. In dit artikel leggen we uit wat een bedrijfseconomie is, noemen we 16 carrières die je met deze opleiding kunt nastreven en leggen we uit wat je mogelijkheden zijn voor voortgezet onderwijs.

Gerelateerd: 18 loopbaantrajecten in het bedrijfsleven

Wat is een bedrijfseconomische opleiding?

Een diploma bedrijfseconomie bereidt je voor op een carrière waarbij economische theorieën en onderzoekstechnieken worden toegepast om problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd te analyseren. Veelvoorkomende cursussen omvatten doorgaans bedrijfsprognoses, arbeidseconomie, strategisch gedrag en management accounting. Met een diploma bedrijfseconomie kun je werk verdienen in verschillende sectoren, waaronder zaken, financiën, human resources, marketing, informatietechnologie en verkoop.

Gerelateerd: 18 beste banen in de economie

Wat kun je met een studie bedrijfseconomie?

Een diploma bedrijfseconomie kwalificeert je voor veel beroepen op verschillende gebieden, zoals bankieren, financiën, verzekeringen en telecommunicatie. Of u nu net begint met het zoeken naar een baan of overweegt een carrière in de bedrijfseconomie na te streven, als u weet welke banen u met dit diploma kunt krijgen, kunt u een strategische en weloverwogen beslissing nemen. Hier zijn 16 carrières die je kunt nastreven met een diploma bedrijfseconomie:

1. Personeelscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.748 per jaar

Primaire taken: Een personeelscoördinator heeft verschillende administratieve taken voor de personeelsafdeling van een bedrijf. Ze helpen bij het verbeteren van de personeelsprocessen van een bedrijf, houden personeelsdossiers bij, helpen bij werving en bieden administratieve ondersteuning aan de werknemers van het bedrijf.

2. Operationeel medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $47.713 per jaar

Primaire taken: Operations-medewerkers ondersteunen de dagelijkse activiteiten van een bedrijf door middel van hun administratieve en administratieve taken. Ze beantwoorden telefoons, plannen afspraken, helpen de personeelsafdeling met wervingsinspanningen, stellen werkschema's op en helpen het beleid van een bedrijf af te dwingen.

3. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.603 per jaar

Hoofdtaken: Accountants beheren de boekhouding en diverse financiële documenten voor een bedrijf of klant. Ze controleren de boeken van hun klanten, zorgen voor de juistheid van financiële documenten, stellen belastingaangiften en belastinggerelateerde rapporten op en behandelen alle financiële informatie die te maken heeft met het runnen van een bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

4. Onderzoeksmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.583 per jaar

Primaire taken: Onderzoeksmedewerkers hebben verschillende taken, afhankelijk van de organisatie waarvoor ze werken. Meestal verzamelen en ordenen ze gegevens en specimens, volgen ze de voortgang van een onderzoeksproject en plannen en voeren ze geavanceerde experimenten uit.

5. Financieel planner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.075 per jaar

Primaire taken: Financiële planners helpen een bedrijf of individu met hun financiële langetermijndoelen. Ze inventariseren hun financiën en helpen hen een plan te maken om deze doelstellingen te bereiken. Financiële planners adviseren hun klanten ook over beleggingen en implementeren beide strategieën voor belastingplanning op het gebied van risicobeheer.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een financiële planner

6. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67,443 per jaar

Primaire taken: Accountmanagers fungeren als schakel tussen klanten en een reclamebureau. Ze begrijpen de doelen van hun klant, helpen het bureau om effectieve campagnes te produceren, verkoopovereenkomsten te sluiten en bestaande klanten te bedienen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountmanager

7. Onderzoeksanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.923 per jaar

Primaire taken: Onderzoeksanalisten beoordelen, interpreteren en presenteren gegevens. Ze zoeken naar trends in gegevens en gebruiken hun bevindingen om bedrijven te helpen investeringsbeslissingen te nemen of hun vooruitzichten te voorspellen. Onderzoeksanalisten stellen ook onderzoeksrapporten op over effecten en activa.

8. Verkoopadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.391 per jaar

Primaire taken: Verkoopadviseurs vinden klanten die de producten van hun bedrijf willen kopen. Ze bepalen de behoeften van een klant en bieden hen oplossingen aan via de producten of diensten van een bedrijf. Verkoopadviseurs streven er ook naar om verkoopquota te halen of te overtreffen, hoogwaardige klantrelaties te creëren en een verkoopgebied te beheren om een ​​klantenbestand op te bouwen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopadviseur

9. Prijsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72,142 per jaar

Primaire taken: prijsanalisten gebruiken complexe gegevens om bedrijven te helpen bij het bepalen van concurrerende prijsstrategieën. Ze gebruiken gegevens uit verschillende bronnen, creëren complexe prijsmodellen en werken samen met de verkoop- en marketingteams van een bedrijf om effectieve verkoopstrategieën te creëren.

10. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.161 per jaar

Primaire taken: Data-analisten verzamelen gegevens en analyseren deze om trends te identificeren en conclusies te trekken. Ze rapporteren hun bevindingen aan relevante partijen bij een bedrijf en werken samen met teams zoals het bedrijf of het managementteam van een bedrijf om de zakelijke behoeften te bepalen. Gegevensanalisten creëren en implementeren ook gegevensverzamelingssystemen en databases om de statistische kwaliteit en efficiëntie te verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensanalist

11. Operationeel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $78,414 per jaar

Primaire taken: Operationele analisten analyseren het bedrijfsmodel en de activiteiten van een bedrijf om defecten te identificeren. Ze doen onderzoek, analyseren workflows en bedrijfsprocedures en stellen op basis van hun bevindingen verbeteringen voor. Ook zorgen operationele analisten voor de kracht van verschillende datasystemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een operationeel analist

12. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.382 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsanalisten helpen de processen en systemen van een bedrijf te verbeteren. Ze doen onderzoek, analyseren hun bevindingen om oplossingen te creëren voor een verscheidenheid aan bedrijfsproblemen en presenteren deze oplossingen aan zowel bedrijven, belanghebbenden als hun klanten. Bedrijfsanalisten willen weten wanneer de behoeften van een bedrijf veranderen en bepalen de algehele impact van deze veranderingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bedrijfsanalist

13. Economisch adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $82.548 per jaar

Primaire taken: Economische adviseurs doen onderzoek om de economische toestand van een bedrijf te bepalen. Op basis van hun bevindingen stellen ze plannen voor om de huidige programma's van een bedrijf te verbeteren of aan te passen. Economische adviseurs stellen ook rapporten op en maken plannen om economische problemen aan te pakken.

14. Investeringsbankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.219 per jaar

Primaire taken: Investeringsbankiers helpen het kapitaal aan te trekken voor entiteiten zoals bedrijven en overheden. Ze helpen hen geld in te zamelen door schuld uit te geven of aandelen te verkopen. Investeringsbankiers kunnen hun klanten ook helpen bij fusies of overnames en advies geven over investeringsmogelijkheden.

15. Beleggingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $91.410 per jaar

Primaire taken: Beleggingsanalisten voeren onderzoek uit en maken analytische rapporten en zorgen op basis van financiële en beleggingsinformatie. Ze verzamelen informatie en analyseren zowel activa als gegevens. Beleggingsanalisten kunnen ook de prestaties van aandelen en obligaties evalueren en hun manager geïnformeerde aanbevelingen doen over financiële richtingen.

16. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.074 per jaar

Primaire taken: Datawetenschappers gebruiken hun technische vaardigheden om verschillende complexe problemen op te lossen. Ze zoeken naar waardevolle gegevensbronnen, analyseren informatie om trends en patronen te vinden, verwerken zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens voor en dragen gegevens over om het analyseren gemakkelijker te maken. Datawetenschappers creëren ook nieuwe kaders om te helpen bij het ophalen van gegevens.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

Voortgezette opleiding voor afstudeerrichting bedrijfseconomie

In plaats van direct na het behalen van je bedrijfseconomische graad het personeelsbestand te betreden, kun je doorgaan met leren door een masterdiploma of Ph.D. programma economie. De geavanceerde graad die je nastreeft, hangt af van wat je wilt doen als je afstudeert. Een master in economie kan u bijvoorbeeld helpen uw carrière in financiële dienstverlening of consulting vooruit te helpen, terwijl een Ph.D. kan u helpen om in de academische wereld te werken of u in staat te stellen een hoge positie op verschillende gebieden na te streven.

Economische majors kunnen ook een Master of Business Administration (MBA) volgen. Met dit soort diploma leer je niet alleen zakelijke en strategische vaardigheden, maar een MBA geeft je ook een grotere kans op een management- of leiderschapsrol.


About author

Lourens Stirtjan

Een opleiding bedrijfseconomie bereidt je voor op verschillende beroepen of vervolgopleidingen op dit gebied. Als u weet wat uw opties zijn bij het afstuderen, kunt u zich beter voorbereiden en een meer strategische beslissing nemen voor uw toekomst. In dit artikel leggen we uit wat een bedrijfseconomie is, noemen we 16 carrières die je met deze opleiding kunt nastreven en leggen we uit wat je mogelijkheden zijn voor voortgezet onderwijs.


Scroll to Top