Blog

Hoewel afstuderen aan de universiteit je verschillende banen biedt, kun je nog steeds een lucratieve carrière hebben als schoolverlater. Als u uw carrièremogelijkheden kent, kunt u bepalen of u ingeschreven moet blijven of de universiteit helemaal moet verlaten. In dit artikel geven we een overzicht van wat u moet overwegen voordat u stopt met studeren en geven we een overzicht van de top 16 banen voor studenten met een gemiddeld salaris van meer dan $ 34.000 per jaar.

Gerelateerd: 9 banen voor afgestudeerden van de middelbare school

Waar moet je aan denken voordat je stopt met studeren?

Je hoeft niet per se een hbo-opleiding te hebben afgerond om aan je carrière te beginnen. Voordat u besluit te stoppen, is het echter belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Als je weet wat je kunt verwachten als schoolverlater, kun je je beter voorbereiden op je toekomst. Overweeg het volgende voordat u stopt met studeren:

  • Je hebt niet altijd een diploma nodig. Veel banen in het personeelsbestand vereisen geen associate, bachelor of master's degree. Sommige bieden zelfs een hoge vergoeding ondanks dat ze geen formeel diploma hebben. Voordat je stopt met studeren, moet je bepalen of de baan die je wilt een diploma vereist. Als dat niet het geval is, kun je ervaring en kennis opdoen via andere wegen, zoals trainingen en workshops.

  • Bereid je voor op de risico's. Hoewel er niets is om je voor te schamen als je stopt met studeren, is het nog steeds een grote beslissing. Vraag jezelf af waarom je wilt stoppen, hoe dit je carrière zal beïnvloeden en of je denkt dat je er later spijt van zult krijgen. Het is ook belangrijk om te overwegen of het niet hebben van een diploma van invloed is op eventuele geavanceerde functies die u in de toekomst wilt nastreven.

  • Later kun je een diploma halen. Zelfs als je nu stopt met studeren, wil dat nog niet zeggen dat je nooit meer terug kunt. Je kunt er altijd voor kiezen om je een jaar of zelfs meerdere jaren later opnieuw in te schrijven voor de universiteit. Houd echter rekening met de moeilijkheden die gepaard gaan met het terugkeren naar school nadat u aan het werk bent gegaan. Nadat u bijvoorbeeld bent gestopt, heeft u waarschijnlijk een vaste routine gehad en heeft u verschillende kosten voor levensonderhoud. Terugkeren naar school kan je uit je routine breken en extra schulden veroorzaken. Als je akkoord gaat met deze veranderingen, kan dit van invloed zijn op je beslissing om te stoppen en op een later tijdstip weer naar school te gaan.

Gerelateerd: Wat te doen nadat je bent gestopt met studeren

Banen voor een schoolverlater

Als je stoppen met studeren nuttig vindt, overweeg dan de verschillende loopbaankeuzes die je kunt maken. Gelukkig kun je banen voor schoolverlaters vinden in verschillende sectoren. Dit zorgt ervoor dat je een baan kunt vinden die past bij jouw interesses en ervaring.

Hier zijn de top 16 banen voor universiteitsstudenten, hun nationale gemiddelde salarissen en hun primaire taken. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.216 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf verwijst naar een professional die fotografische en lichttechnieken en apparatuur gebruikt om beelden vast te leggen met een digitale camera. Ze analyseren de compositie van een foto, verkopen en adverteren hun diensten, gebruiken fotoverbeterende software om het algehele uiterlijk van een onderwerp te verbeteren, onderhouden hun fotoapparatuur en communiceren met hun klanten om een ​​tijd, datum en plaats voor een fotoshoot af te spreken. Ook als schoolverlater kun je je kansen op een baan als fotograaf vergroten door middel van korte cursussen en workshops.

2. Sommelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.348 per jaar

Primaire taken: Sommeliers werken vaak in goede restaurants, met de nadruk op verschillende aspecten van wijnservice. Sommeliers werken samen met chef-koks en een manager voor eten en drinken en maken en werken wijnlijsten bij. Ze bevelen ook combinaties van eten en wijn aan en adviseren mensen over verschillende wijnen op basis van hun smaakpapillen. Ondanks dat ze geen diploma nodig hebben, kunnen sommeliers ervaring opdoen door een professionele kwalificatie na te streven.

3. Zonne-installateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.891 per jaar

Primaire taken: Installateurs van zonne-energie installeren en onderhouden fotovoltaïsche panelen en systemen op verschillende constructies en daken van gebouwen. Ze meten, snijden en bouten frames en zonnepanelen. Zonne-installateurs zorgen er ook voor dat hun werk aan alle veiligheidsnormen voldoet en mogen tijdens het werk elektrische werkzaamheden uitvoeren.

4. Apparatuuroperator

Nationaal gemiddeld salaris: $42.515 per jaar

Primaire taken: Operators van machines besturen en besturen een verscheidenheid aan bouwmachines. Een deel van dit materieel omvat dumptrucks, bulldozers en vorkheftrucks. Ze bedienen deze apparatuur om te helpen bij de constructie van constructies zoals wegen en gebouwen. Als apparatuuroperator krijg je on-the-job training die je kan helpen je hand-oogcoördinatie te verbeteren en je fysieke kracht op te bouwen.

5. Automonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.786 per jaar

Primaire taken: Automonteurs inspecteren de motor van een voertuig en de elektrische en mechanische componenten. Zij bepalen welke systemen reparaties of upgrades nodig hebben. Automonteurs voeren ook routine-onderhoud uit om de levensduur van een voertuig te helpen verbeteren. Ondanks dat je geen diploma nodig hebt, kun je je vaardigheden in dit beroep verbeteren door observatie en door te werken onder toezicht van een ervaren monteur. Je kunt je ook specialiseren in bepaalde voertuigen die je kunnen helpen in je carrière als automonteur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een automonteur

6. Millwright

Nationaal gemiddeld salaris: $48.859 per jaar

Primaire taken: Millwrights installeren en onderhouden machines in verschillende industrieën. Millwrights voeren reparaties uit, lezen instructies om machines te assembleren en gebruiken machines om andere machines of machineonderdelen te verplaatsen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Millwright

7. Loodgieter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.086 per jaar

Hoofdtaken: Loodgieters installeren en repareren leidingen en afvoersystemen. Ze diagnosticeren en repareren in wezen sanitaire problemen. Loodgieters werken samen met elektriciens en algemene aannemers en verwijzen naar bouwplannen en blauwdrukken.

Gerelateerd: Leer meer over loodgieter zijn

8. Officemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,050 per jaar

Primaire taken: Officemanagers organiseren de administratieve activiteiten van een kantoor. Enkele van hun taken kunnen het aannemen en ontslaan van werknemers omvatten, het oplossen van kantoorgeschillen, het behandelen van correspondentie en het toezicht houden op het werk van het administratief personeel. Officemanagers begroeten ook bezoekers, coördineren vergaderingen en beheren personeelsagenda's.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Office Manager

9. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,371 per jaar

Primaire taken: Schrijvers maken geschreven inhoud voor online of gedrukte publicaties. Ze bewerken en proeflezen hun inhoud op spelling, grammatica en interpunctie voordat ze hun werk indienen. Schrijvers brengen hun werk ook op de markt en verspreiden het. Schrijvers nemen verschillende vormen aan, zoals auteurs, journalisten en bloggers.

10. Telecommunicatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,397 per jaar

Primaire taken: Telecommunicatietechnici repareren en installeren de telecommunicatiesystemen en -apparatuur van een bedrijf. Ze voeren ook upgrades uit als dat nodig is. Voordat ze reparaties uitvoeren, identificeren ze eventuele systeemfouten door middel van diagnostische tests en bestellen ze vervangende onderdelen en componenten.

11. Schade-expert

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.908 per jaar

Primaire taken: Claims-experts evalueren verzekeringsclaims voor verzekeringsmaatschappijen om de verantwoordelijke partij voor een incident of ongeval te identificeren. Ze spreken met getuigen, bekijken politierapporten en verzamelen bewijsmateriaal uit verschillende bronnen om te helpen bij hun onderzoek. Hoewel sommige werkgevers een formeel diploma nodig hebben voor een positie als schaderegelaar, nemen anderen kandidaten op instapniveau aan met alleen een middelbare schooldiploma.

12. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.054 per jaar

Primaire taken: Editors plannen inhoud voor een online of gedrukte publicatie. Ze beoordelen verhaalideeën en bepalen welke inhoud lezers het meest interessant of nuttig vinden. Editors beoordelen ook de geschreven inhoud en corrigeren eventuele spel-, grammatica- en interpunctiefouten. Ze zorgen er ook voor dat alle inhoud voldoet aan de normen van een stijlgids, helpen schrijvers verbeteren en bieden kop- of titelsuggesties.

13. Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.779 per jaar

Primaire taken: Verzekeringsagenten zoeken naar verkoopmogelijkheden voor verschillende soorten verzekeringsplannen. Ze houden toezicht op hun klantenportefeuille, beheren polisverlengingen, zorgen ervoor dat verzekeringsplannen voldoen aan de behoeften van hun klanten, analyseren het huidige beleid van een klant en leggen verschillende polissen uit aan zowel bestaande als potentiële klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzekeringsagent

14. Massagetherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $61,714 per jaar

Primaire taken: Massagetherapeuten gebruiken aanraking om de spieren en zachte weefsels van hun cliënt te manipuleren. Ze helpen pijn te verlichten, blessures te genezen, de bloedsomloop te verbeteren en zorgen voor algehele ontspanning. In plaats van een diploma te behalen, kun je deelnemen aan een massagetherapieprogramma dat je voorziet van training en certificering.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een massagetherapeut

15. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $64,248 per jaar

Primaire taken: vertegenwoordigers promoten en verkopen producten en diensten met behulp van verschillende verkooptactieken. Ze bieden solide argumenten om potentiële klanten ervan te overtuigen dat ze nodig hebben wat ze verkopen. Ze analyseren zowel bestaande als potentiële klanten om hun behoeften te bepalen en de juiste producten en diensten aan te bevelen. Vertegenwoordigers creëren positieve relaties met zowel bedrijven als hun klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

16. Videograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.413 per jaar

Primaire taken: Videografen leggen bewegende beelden vast met behulp van verschillende elektronische media. Ze plannen video-opnames samen met hun klant en het creatieve team, bewerken beeldmateriaal in de postproductie, installeren en onderhouden hun videoapparatuur en begeleiden andere cameramensen zodat ze het juiste beeldmateriaal vastleggen. Terwijl sommige videografen sportevenementen vastleggen, maken anderen videobeelden op een bruiloft. Net als bij een fotografiecarrière, kun je meer kansen op een baan krijgen door middel van videografiecursussen en workshops om je te helpen je vak aan te scherpen.

Tips voor het vinden van succes als schoolverlater

Hoewel het niet per se moeilijk is om werk te vinden als schoolverlater, is het belangrijk om verschillende dingen te overwegen om ervoor te zorgen dat je waardevolle kansen vindt. Hier zijn enkele tips om u te helpen succes te vinden als schoolverlater:

  • Blijf leren. Zelfs als je geen formele opleiding hebt genoten, kun je blijven leren door middel van online video's en tutorials en workshops die relevant zijn voor je toekomstige carrière. Dit kan u helpen uw vaardigheden te verbeteren en ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de arbeidsmarkt zonder een formeel diploma.

  • Blijf bescheiden. Als schoolverlater is het belangrijk om nederig te blijven en bereid te zijn om te beginnen met een baan op instapniveau. Blijf gemotiveerd en weet dat je met voldoende vastberadenheid er waarschijnlijk niet lang zult zijn.

  • Vind mentoren. Aangezien je geen klasgenoten of professoren meer hebt, is het belangrijk om jezelf te omringen met een gemeenschap die je kan helpen groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Zoek een gelijkgestemde mentor in je toekomstige carrière waar je van kunt blijven leren.

  • Focus op je vaardigheden en ervaring. Hoewel veel bedrijven specifieke functie-eisen hebben, kunnen sommige werkgevers kandidaten een baan aanbieden die kunnen aantonen welke waarde ze aan hun bedrijf kunnen toevoegen. Als je relevante ervaring hebt, kunnen werkgevers je inhuren boven iemand met een diploma en helemaal geen ervaring.

  • Denk aan freelancen, stage lopen of vrijwilligerswerk doen. Bij het solliciteren naar een baan als schoolverlater is het belangrijk om werkgevers te laten zien dat je de ervaring hebt die ze zoeken in een kandidaat. Zoek naar relevante stages en freelance- of vrijwilligerswerkmogelijkheden die je aan je cv kunt toevoegen. Het hebben van dit soort ervaring kan u helpen betere kansen op een baan te vinden en het voor u gemakkelijker maken om personeelsmanagers uw waarde als werknemer te laten zien. Deze kansen helpen u ook uw vaardigheden te verbeteren en u te helpen waardevolle kennis op uw vakgebied op te doen.

About author

Peter-jan Draaijer

Hoewel afstuderen aan de universiteit je verschillende banen biedt, kun je nog steeds een lucratieve carrière hebben als schoolverlater. Als u uw carrièremogelijkheden kent, kunt u bepalen of u ingeschreven moet blijven of de universiteit helemaal moet verlaten. In dit artikel geven we een overzicht van wat u moet overwegen voordat u stopt met studeren en geven we een overzicht van de top 16 banen voor studenten met een gemiddeld salaris van meer dan $ 34.000 per jaar.


Scroll to Top