Blog

Veel leraren zoeken naschoolse en zomerbanen om hun basisinkomen aan te vullen. Vanwege hun onderwijsverplichtingen moeten ze vaak iets flexibels vinden. Er zijn verschillende deeltijdbanen in verschillende industrieën die geschikt zijn voor lesroosters. In dit artikel zetten we een aantal topbanen voor leerkrachten op een rij.

Wat zijn de gebruikelijke werktijden van docenten?

De meeste K-12-leraren werken van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 16.00 uur, hoewel het exacte rooster van school tot school kan verschillen. Veel leraren werken in de zomer niet op school, dus er zijn vaak twee tot vier maanden per jaar waarin een leraar niet zijn primaire baan heeft.

Banen voor leraren na school

Hier zijn enkele banen voor leraren na school. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree Salaries op de salarislink bij elke functietitel hieronder:

1. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,05 per uur

Primaire taken: Een dierenoppas is iemand die voor dieren zoals honden en katten zorgt terwijl de eigenaren weg zijn. Dit kan inhouden dat de huisdieren voedsel en water hebben, met ze wandelen, met ze spelen en kattenbakken schoonmaken. Dierenoppassers kunnen vaak hun beschikbaarheid aangeven, waardoor het gemakkelijk is om vrije uren aan dit werk toe te wijzen.

2. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,11 per uur

Primaire taken: Een server is een restaurantmedewerker die bestellingen van klanten opneemt, eten serveert, klanten opruimt en helpt bij andere restauranttaken. Het schema van een server is meestal flexibel en veel restaurants hebben 's avonds en in het weekend de grootste behoefte aan personeel.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een server

3. Testscorer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,24 per uur

Primaire taken: een testscorer beoordeelt en scoort tests via een online systeem om een ​​testbedrijf te helpen tijdig scores te verstrekken. Testscorers werken op afstand en hebben vaak flexibele schema's. Testbedrijven vereisen dat scorers een bachelordiploma hebben, dus veel leraren zullen gekwalificeerd zijn om testscores uit te voeren.

4. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,30 per uur

Primaire taken: Een verkoopmedewerker in de detailhandel werkt in een winkel die goederen verkoopt, waaronder voedsel, huishoudelijke artikelen, boeken, artikelen voor de gezondheidszorg, schoenen, elektronica en bouwbenodigdheden. Een verkoopmedewerker in de detailhandel kan een kassa bedienen, klanten helpen bij het lokaliseren van koopwaar of de schappen van de winkel vullen. Veel winkels bieden flexibele werkschema's voor hun personeel, ook 's avonds en in het weekend.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

5. Kampdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $15,29 per uur

Primaire taken: Een kampdirecteur werkt op een kamp dat meestal tijdens de zomervakantie plaatsvindt. Ze plannen activiteiten, houden toezicht op kampbegeleiders en organiseren activiteiten op het kamp. Terwijl een kampdirecteur misschien wat werk moet doen tijdens het schooljaar, voltooien kampleiders het grootste deel van hun werk tijdens de zomermaanden.

6. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,36 per uur

Primaire taken: een bezorger brengt artikelen naar een klant en kan werken voor een app-service of rechtstreeks voor een winkel of restaurant. Er zijn veel apps voor het bezorgen van eten die chauffeurs inhuren als onafhankelijke contractanten, waarbij de chauffeur zijn eigen planning kiest en kiest welke leveringen hij accepteert. Een chauffeur die voor een winkel of restaurant werkt, heeft misschien iets minder flexibiliteit, maar aangezien veel banen voor bezorgers parttime zijn, moeten leraren een schema kunnen vinden dat voor hen werkt.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bezorger

7. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,99 per uur

Primaire taken: Een oppas is verantwoordelijk voor het zorgen voor baby's en kinderen wanneer hun ouders niet beschikbaar zijn. Dit kan zijn: de kinderen naar bed brengen, ze maaltijden en snacks geven, helpen met de nodige verzorging en met ze spelen. Een oppas kan een paar uur op een dag werken, of er kan een afspraak zijn dat de oppas regelmatig op de kinderen zal passen volgens een vast schema.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

8. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,03 per uur

Primaire taken: Een vertaler zet de ene taal om in een andere taal zodat deze begrijpelijk is voor mensen die de tweede taal spreken. Ze kunnen bijvoorbeeld Engels in het Spaans vertalen. Vertalers werken in verschillende hoedanigheden, waaronder persoonlijke vertalingen en het vertalen van boeken en documenten. Leraren die meertalig zijn, zullen wellicht merken dat deeltijdvertaalwerk bij hun vaardigheden past.

9. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,34 per uur

Primaire taken: Een gids leidt individuen of groepen op een rondleiding door een locatie. De locatie kan een museum, een historische plek of een deel van een stad zijn. Klanten verwachten over het algemeen dat gidsen goed geïnformeerd zijn over het gebied waarin ze werken en dat ze interessante informatie presenteren. Voor individuele sites zal de organisatie die eigenaar is van de site vaak gidsen inhuren, terwijl een reisorganisatie meestal grotere rondleidingen door steden organiseert. Schema's zullen variëren afhankelijk van het type tour dat de organisatie biedt.

10. Rideshare-chauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,08 per uur

Primaire taken: een chauffeur van een rideshare werkt meestal via een app waarmee ze verzoeken voor een persoonlijke chauffeur in hun gebied kunnen accepteren. Net als bezorgers die via een app werken, zijn het onafhankelijke contractanten die hun eigen planning bepalen. Rideshare-chauffeurs zijn vergelijkbaar met taxichauffeurs omdat ze passagiers meestal naar een aangewezen locatie vervoeren.

11. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,22 per uur

Primaire taken: een freelanceschrijver werkt voor verschillende organisaties als onafhankelijke contractant en produceert indien nodig schrijven. Dit kan journalistiek schrijven voor websites, tijdschriften en kranten zijn, maar ook het schrijven van boeken of andere teksten voor een bedrijf. Omdat het een freelance bedrijf is, kan een leraar die als freelance schrijver werkt dit in zijn vrije tijd doen.

12. Instructeur volwasseneneducatie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,47 per uur

Primaire taken: Een instructeur voor volwassenenonderwijs werkt met volwassen studenten om hen vakken te leren zoals geletterdheid, GED-voorbereiding en secundaire talen. Deze lessen vinden vaak 's avonds en in het weekend plaats, dus het schema werkt meestal met het fulltime werkschema van een leraar. Er zijn instructeursposities voor volwasseneneducatie beschikbaar bij community colleges, penitentiaire inrichtingen, schooldistricten en non-profitorganisaties.

13. ESL-leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $23,40 per uur

Primaire taken: Een ESL-leraar, of Engels als tweede taalleraar, geeft Engelse les aan studenten van alle leeftijden die voornamelijk een andere taal spreken. Er zijn veel bedrijven en organisaties die deze cursussen aanbieden, en ze kunnen plaatsvinden in de avonden en weekenden.

14. Fitness instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $24,26 per uur

Primaire taken: Een fitnessinstructeur geeft bewegingslessen zoals yoga, pilates of aerobics aan een groep klanten. Fitnessinstructeurs werken vaak in sportscholen, maar kunnen ook in een studio werken of een eigen bedrijf hebben. Afhankelijk van het type klas dat de instructeur geeft, hebben ze training nodig en hebben ze mogelijk een certificering nodig. Veel sportscholen en studio's bieden lessen op verschillende tijden gedurende de week, dus het schema is flexibel.

15. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,09 per uur

Primaire taken: Een tutor instrueert studenten één-op-één over een specifiek onderwerp. Vaak huren studenten of hun ouders de tutor in zodat de student het beter kan doen op school en concepten kan begrijpen die voor hen een uitdaging waren om te leren. Docenten kunnen ook met een student werken voor een specifiek examen, zoals een toelatingsexamen voor een universiteit. Het schema is meestal flexibel, afhankelijk van de behoeften van de tutor en de student.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

16. Adjunct-faculteit

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37,10 per uur

Primaire taken: een adjunct-faculteitslid werkt voor een hogeschool of universiteit om collegecursussen aan studenten te geven. Adjunct-faculteit kan parttime of fulltime zijn, dus het is mogelijk voor een K-12-leraar om ook een extra sectie of twee als aanvulling te doceren als hun schema dit toelaat. Er kunnen aanvullende diploma-eisen zijn om les te geven op universitair niveau.

Tips voor het vinden van een tweede baan

Hier zijn enkele tips voor leraren die een tweede baan proberen te vinden:

  • Zoek een baan die past bij jouw sterke punten en interesses.
  • Denk aan uw planning en andere verplichtingen.
  • Bepaal of je iets alleen voor de zomer of ook na de werkuren wilt.
  • Netwerk met familie en vrienden.
  • Wees eerlijk over uw beschikbaarheid voor potentiële werkgevers.

About author

Geesje Lodewijk

Veel leraren zoeken naschoolse en zomerbanen om hun basisinkomen aan te vullen. Vanwege hun onderwijsverplichtingen moeten ze vaak iets flexibels vinden. Er zijn verschillende deeltijdbanen in verschillende industrieën die geschikt zijn voor lesroosters. In dit artikel zetten we een aantal topbanen voor leerkrachten op een rij.


Scroll to Top