Blog

Organisatie kan een belangrijke vaardigheid zijn in bijna elk beroep. Sommige mensen hebben sterke organisatievaardigheden en nemen graag deel aan activiteiten waarmee ze ruimtes en schema's kunnen organiseren. Als je erg georganiseerd bent en die vaardigheden op je werk wilt gebruiken, zou je een baan kunnen overwegen waarbij organisatie betrokken is. In dit artikel onderzoeken we een lijst met 16 banen die ideaal kunnen zijn voor mensen die prioriteit geven aan organisatie.

Wat zijn banen voor organisatoren?

Een organisator kan verwijzen naar iemand die graag de organisatie in verschillende aspecten van hun leven handhaaft. Een organisator kan bijvoorbeeld prioriteit geven aan taken zoals ervoor zorgen dat ruimtes netjes zijn, items sorteren volgens een bepaalde volgorde en deadlines en belangrijke datums nauwlettend in de gaten houden. Taken voor organisatoren kunnen rollen zijn waarbij items of evenementen worden georganiseerd of waarvoor sterke organisatorische vaardigheden vereist zijn.

16 banen voor organisatoren

Hier zijn 16 banen die aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die erg georganiseerd zijn of graag organiseren:

1. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,139 per jaar

Primaire taken: Een huishoudster bezoekt de huizen van klanten om schoon te maken en ervoor te zorgen dat alle delen van een huis georganiseerd zijn. Hun taak kan bestaan ​​uit het opruimen van gemorste of rotzooi, het opruimen van rommel en het gebruik van schoonmaakmiddelen om de oppervlakken van een huis te reinigen, zoals werkbladen en vloeren. Huishoudsters kunnen soms ook helpen met huishoudelijke taken zoals de was of het verwijderen van afval.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een huishoudster

2. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.660 per jaar

Primaire taken: Een evenementenplanner coördineert speciale evenementen zoals diploma-uitreikingen, feesten en prijsuitreikingen. Evenementenplanners kunnen klanten ontmoeten om hun visie voor hun evenement te bespreken, verschillende locaties bezoeken om de ideale plek te vinden om een ​​evenement te organiseren en elk aspect van een evenement organiseren, inclusief de locatie, het thema, de gastenlijst en drankjes. Een evenementenplanner kan ook toezicht houden op de activiteiten van een evenement terwijl het plaatsvindt door alle activiteiten bij te wonen en er toezicht op te houden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

3. Bruiloftsplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.739 per jaar

Primaire taken: Een weddingplanner helpt klanten bij het organiseren van hun trouwdag en de daaraan voorafgaande evenementen. Weddingplanners kunnen klanten ontmoeten om te beslissen over een stijlthema en toon voor de bruiloft, aanbevelingen doen aan klanten voor leveranciers en locaties en afspraken plannen voor de paren die ze helpen voor taken zoals het passen van kleding en het proeven van eten. Veel weddingplanners onderhandelen ook over contracten voor hun klanten om verkopers tegen de best mogelijke prijzen te verzekeren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een weddingplanner

4. Persoonlijke assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.381 per jaar

Primaire taken: Een persoonlijke assistent helpt een professional om de verschillende aspecten van hun leven te organiseren, zoals hun planning en communicatie. Persoonlijke assistenten kunnen de agenda van hun klanten ordenen door afspraken te maken en bij te houden, berichten voor hun klanten via de telefoon of e-mail aan te nemen en te reageren op communicatie voor hun klanten door reacties op e-mails en andere berichten op te stellen. Een persoonlijke assistent kan ook andere taken uitvoeren die hun klanten aan hen delegeren, zoals eten ophalen of cadeaus kopen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een persoonlijke assistent

5. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.415 per jaar

Primaire taken: Een administratief medewerker ondersteunt een kantoor door administratieve taken uit te voeren en bij de receptie te werken. Administratieve assistenten kunnen telefoongesprekken aannemen en doorverbinden, agenda's organiseren door vergaderingen te plannen en de communicatie tussen afdelingshoofden en hun teams vergemakkelijken via e-mails en memo's.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

6. Organisator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.661 per jaar

Primaire taken: Een organisator helpt klanten om hun huis of werkplek netjes en toegankelijk te maken. Hun werk kan bestaan ​​uit het bezoeken van de huizen of bedrijven van klanten om gebieden te identificeren die mogelijk moeten worden georganiseerd, advies te geven over hoe een bepaalde ruimte schoon te houden en het ontwikkelen van gepersonaliseerde schema's die klanten kunnen gebruiken om hun productiviteit te verbeteren. Organisatoren kunnen ook zelf een gebied sorteren en opschonen door items op specifieke locaties te plaatsen en organisatiesystemen zoals kleurcodering te gebruiken.

7. Visuele merchandiser

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.961 per jaar

Primaire taken: een visual merchandiser maakt displays voor merchandise, meestal in winkels of winkelcentra. Visual merchandisers kunnen verwijzen naar richtlijnen van supervisors om een ​​specifieke look met hun displays te bereiken, producten in een bepaalde opstelling organiseren om visueel aantrekkelijke displays te produceren en manieren vinden om producten te presenteren op manieren die klanten kunnen aanmoedigen om ze te kopen. Een visual merchandiser kan ook rekwisieten en andere ontwerpelementen gebruiken bij het maken van displays om karakter en stijl aan de presentatie toe te voegen.

8. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.245 per jaar

Primaire taken: een proeflezer beoordeelt geschreven documenten om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig zijn. Hun werk kan het lezen van stukken inhouden om spelling- en grammaticafouten te identificeren, het annoteren van documenten zodat redacteuren snel de gebieden kunnen vinden die moeten worden herzien en het geven van feedback aan schrijvers over hoe ze een stuk kunnen verbeteren. Sommige proeflezers kunnen ook kleine wijzigingen aanbrengen in documenten die hun kwaliteit en leesbaarheid kunnen verbeteren, zoals het corrigeren van spelfouten of opmaak.

9. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.494 per jaar

Hoofdtaken: Een reisbureau organiseert reizen voor individuele klanten en groepen mensen. Reisbureaus kunnen onderzoek doen naar de beste reistijden en plaatsen om naartoe te gaan, reisschema's ontwikkelen voor de vakanties van klanten op basis van hun specifieke budget en vluchten, accommodaties en excursies reserveren voor klanten die besluiten een reis te boeken. Veel reisbureaus reizen ook vaak om inzicht te krijgen in de plaatsen waar ze reizen naartoe boeken, zodat ze bepaalde bestemmingen en ervaringen kunnen aanbevelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reisagent

10. Binnenhuisarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.619 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper organiseert en stylet de ruimtes in huizen of andere soorten gebouwen. Interieurontwerpers kunnen klanten ontmoeten om een ​​ontwerpplan voor een bepaalde ruimte te ontwikkelen, hun klanten aanbevelingen doen over meubels en andere armaturen om de elementen van een ruimte te kopen en te organiseren, zoals de indeling en decoratie van een kamer. Een interieurontwerper kan ook blauwdrukken bekijken om te bepalen welke stijlelementen het beste passen bij de verschillende ruimtes in een gebouw.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

11. Directeur public relations

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.804 per jaar

Primaire taken: een directeur public relations houdt toezicht op de public relations-inspanningen bij een bepaald bedrijf of een bepaalde organisatie. Hun werk kan bestaan ​​uit het schrijven van publiciteitsmateriaal zoals toespraken en posts op sociale media, het onderhouden van het publieke imago van hun klanten en het faciliteren van de communicatie tussen een bedrijf en het publiek door evenementen zoals persconferenties te houden. Directeuren van public relations kunnen ook de merkstrategie van een bedrijf organiseren om een ​​bepaald publiek imago te bereiken dat marketingmateriaal verbindt met de identiteit van het bedrijf.

12. Logistiek manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.212 per jaar

Primaire taken: Een logistiek manager houdt toezicht op de organisatie van de activiteiten van een bedrijf. Logistiekmanagers kunnen de voorraad voor magazijnen beoordelen en bijhouden, schema's ontwikkelen om inkomende en uitgaande zendingen te organiseren en samenwerken met andere afdelingen om ervoor te zorgen dat een bedrijf op alle gebieden soepel draait. Een logistiek manager kan ook werken aan het onderhouden van positieve relaties met klanten en leveranciers voor materialen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logistiek manager

13. Archivaris

Nationaal gemiddeld salaris: $62,740 per jaar

Primaire taken: Een archivaris organiseert collecties van historische documenten en andere items, zoals kaarten, foto's en films. Archivarissen kunnen items in een collectie sorteren op basis van bepaalde criteria, items in een collectie bewaren door veilige hanteringspraktijken te gebruiken en items uit een collectie ophalen voor gebruik door onderzoekers en andere professionals. Een archivaris kan ook onderzoek doen naar items in een collectie om hun waarde te bepalen.

14. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.423 per jaar

Hoofdtaken: Een advocaat staat cliënten bij in rechtszaken. Advocaten kunnen veel verantwoordelijkheden hebben, zoals het beoordelen van bewijs om juridische argumenten te ontwikkelen, ontmoetingen met klanten om hen te informeren over hun wettelijke rechten en het bepleiten van zaken tijdens juridische vergaderingen zoals hoorzittingen en processen. Veel advocaten stellen ook juridische documenten op voor hun cliënten, zoals echtscheidingsconvenanten en contracten.

Gerelateerd: Leer meer over advocaat zijn

15. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.397 per jaar

Primaire taken: Een projectmanager houdt toezicht op projecten in alle fasen. Hun werk kan het organiseren van de verschillende elementen van een project inhouden om ervoor te zorgen dat ze worden voltooid, het naleven van deadlines van klanten of supervisors en het onderhouden van de communicatie tussen hun teams en klanten om ervoor te zorgen dat ze projecten voltooien volgens de specificaties van de klant. Projectmanagers kunnen ook projectplannen ontwikkelen die inspelen op de specifieke behoeften van elk project, zoals het budget en de benodigde materialen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectmanager

16. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $92,311 per jaar

Primaire taken: Een makelaar helpt klanten bij het verkopen en kopen van onroerend goed, zoals huizen of werkplekken. Makelaars in onroerend goed kunnen klanten ontmoeten om te bepalen naar welk type onroerend goed ze willen kijken, lijsten verzamelen voor beschikbare stukken onroerend goed om klanten te laten zien en klanten naar onroerend goed brengen dat ze mogelijk willen kopen. Onroerend goed kan ook samenwerken met makelaars om de best mogelijke deal voor hun klanten te bereiken en hen geld te besparen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een makelaar


About author

Jochum Stoeten

Organisatie kan een belangrijke vaardigheid zijn in bijna elk beroep. Sommige mensen hebben sterke organisatievaardigheden en nemen graag deel aan activiteiten waarmee ze ruimtes en schema's kunnen organiseren. Als je erg georganiseerd bent en die vaardigheden op je werk wilt gebruiken, zou je een baan kunnen overwegen waarbij organisatie betrokken is. In dit artikel onderzoeken we een lijst met 16 banen die ideaal kunnen zijn voor mensen die prioriteit geven aan organisatie.


Scroll to Top