Blog

Het begrijpen van uw voorkeuren voor een toekomstige werkomgeving is een belangrijke stap bij het zoeken naar een baan. Terwijl sommige werknemers weten dat ze zullen gedijen in een klantgerichte rol, doen anderen hun best om onafhankelijk of met collega's in een interne omgeving te werken. Of je nu een introverte persoon bent die graag alleen werkt of gewoon liever in niet-klantgerichte posities werkt, er zijn tal van rollen die geen klantenservice-verantwoordelijkheden met zich meebrengen. In dit artikel schetsen we de salarissen en verantwoordelijkheden voor 16 verschillende banen waar geen klantenservice bij betrokken is.

Wat zijn niet-klantenservice banen?

Voor banen die geen klantenservice zijn, hoeven medewerkers niet met klanten om te gaan. In niet-klantenservicefuncties werk je soms met het publiek, maar je bent niet verantwoordelijk voor het handhaven van de klanttevredenheid door hulp of advies te geven. In plaats daarvan werk je meestal alleen, nauwelijks interactie met andere mensen, of in kleine, samenwerkende groepen bestaande uit collega's.

16 niet-klantenservice banen

Hier zijn 16 banen waarvoor geen klantenservice nodig is, zelfs als er wel menselijke interactie is:

1. Bibliotheekpagina

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,52 per uur

Primaire taken: Bibliotheekpagina's behandelen de dagelijkse verantwoordelijkheden van het sorteren van boeken, het controleren van achterstallige boeken, het lokaliseren van items en het voorbereiden van de bibliotheekfaciliteiten voor evenementen. In tegenstelling tot bibliothecarissen of mediaspecialisten zijn bibliotheekpagina's niet verantwoordelijk voor interactie met klanten aan de uitleenbalie. In plaats daarvan werken bibliotheekpagina's strikt aan het onderhouden van organisatiesystemen die worden gebruikt om boeken en andere media op te slaan. Ze gebruiken hun kennis van deze systemen om bibliothecarissen te helpen.

2. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,81 per uur

Primaire taken: Dierenverzorgers zijn professionals die werken met dieren die in door dierentuinen beheerde habitats leven. Ze onderhouden de leefomgeving van de dieren om ervoor te zorgen dat ze in een gezonde omgeving leven. Dierenverzorgers voeren en verzorgen doorgaans dieren, dienen medicijnen toe aan dieren en maken hun verblijven schoon. Er zijn enkele fysieke vereisten om dierenverzorger te zijn, zoals het tillen van zware voorwerpen en het vervoeren van grote dieren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een dierenverzorger bent

3. Mail handler

Nationaal gemiddeld salaris : $ 15.31 per uur

Primaire taken: Postbehandelaars sorteren de post zoals deze wordt ontvangen. Ze lossen postzakken met brieven en pakketten in het postmagazijn, soms door machines zoals vorkheftrucks te bedienen. Postbehandelaars helpen ook met andere essentiële taken, zoals het schoonhouden van de werkruimte. De meeste afhandelaars zijn essentieel voor de efficiënte organisatie van postdiensten. Hoewel ze van tijd tot tijd contact kunnen hebben met collega's, zijn handlers niet verantwoordelijk voor klantenservice.

4. Medisch transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,55 per uur

Primaire taken: Medische transcriptionists luisteren naar de opgenomen dictaten van artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Vervolgens interpreteren en transcriberen ze de dictaten in patiëntgeschiedenissen, examennotities, operatierapporten, verwijsbrieven, ontslagsamenvattingen en andere medische documentatie. Soms werken transcriptionists voor een specifieke dokterspraktijk, ziekenhuis of kliniek, maar ze kunnen ook als zelfstandige werken door middel van freelance werk.

5. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,67 per uur

Primaire taken: Administratieve assistenten voeren essentiële taken uit om de dagelijkse functionaliteit van hun werkplek te behouden. Ze dienen om administratieve processen te stroomlijnen door telefoontjes te beantwoorden, vergaderingen te plannen, aantekeningen te maken en benodigdheden te bestellen. Het is belangrijk om in deze rol vaardig te zijn in timemanagement en communicatie. Hoewel veel administratieve medewerkers het aanspreekpunt zijn voor werknemers, is dit meestal de mate van hun interactie met anderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

6. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,18 per uur

Primaire taken: Bezorgers brengen hun dagen door om ervoor te zorgen dat pakketten en zendingen op tijd en schadevrij worden afgeleverd. Ze werken meestal alleen of in paren om toezicht te houden op alle aspecten van de levering, zoals het laden, lossen en beoordelen van bestellingen. Bezorgers krijgen vaak voldoende vrijheid om hun dagelijkse routes persoonlijk in te richten voor maximale efficiëntie. Hoewel chauffeurs soms interactie hebben met de ontvangers van de levering, zijn ze niet verantwoordelijk voor het verlenen van klantenservice.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bezorger

7. Video-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $3.066 per maand

Primaire taken: Video-editors spelen een essentiële rol bij het maken van films, commercials, tv-shows en meer. Ze zijn over het algemeen verantwoordelijk voor het bewerken van onbewerkt beeldmateriaal en het samenstellen ervan tot een samenhangend, afgewerkt product dat klaar is voor screening. Ze werken om camerabeelden, dialogen, geluidseffecten, afbeeldingen en speciale effecten op te nemen.

8. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.757 per jaar

Primaire taken: Socialmediamanagers helpen de online media-aanwezigheid van een bedrijf te behouden met behulp van sociale platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter. Hun werk is gericht op het op de markt brengen van producten of bedrijven door gebruikersinteractie en betrokkenheid op deze platforms aan te moedigen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

9. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.431 per jaar

Primaire taken: Paralegals werken in advocatenkantoren om advocaten te ondersteunen door documenten op te stellen, dossiers bij te houden, organisatiesystemen te creëren, onderzoek uit te voeren en gerechtelijke getuigen op te roepen. Vaak aangeduid als juridische assistenten, voeren paralegals essentiële niet-klantenservicetaken uit door samen te werken met juridische teams.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over paralegal zijn

10. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,71 per uur

Primaire taken: Elektriciens installeren, onderhouden en repareren elektrische en verlichtingsarmaturen. Dit is een ideale rol voor mensen die graag met hun handen werken in verschillende niet-kantooromgevingen. Elektriciens zijn experts in het oplossen van problemen, het oplossen van problemen en het interpreteren van technische diagrammen en blauwdrukken om ervoor te zorgen dat systemen correct worden geïnstalleerd. Hoewel sommige elektriciens met klanten werken, voeren ze maar heel weinig klantenservicetaken uit.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een elektricien

11. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.896 per jaar

Primaire taken: Accountants verstrekken financiële informatie aan het management door gegevens te onderzoeken en te analyseren en rapporten op te stellen. Ze helpen bedrijven hun huidige financiële status samen te vatten door informatie te verzamelen, balansen op te stellen en aanbevelingen te doen voor beleid en procedures. Accountants werken met klanten, maar zijn meestal alleen verantwoordelijk voor het afhandelen van numerieke berekeningen en het handhaven van de financiële draagkracht van een bedrijf.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

12. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.726 per jaar

Primaire taken: Redacteuren kunnen op verschillende gebieden werken, zoals journalistiek, marketing, academische wereld, productbeheer en meer. Met behulp van hun kennis van grammatica en schrijfstijlen zijn redacteuren verantwoordelijk voor het beoordelen en proeflezen van tekst om een ​​foutloze kopie te garanderen. Dit exemplaar wordt vervolgens gepubliceerd op platforms zoals blogs, websites en sociale media, maar ook in boeken en tijdschriften. Redacteuren werken meestal onafhankelijk, hoewel ze kunnen samenwerken met collega's of managers om een ​​specifiek doel te bereiken.

13. Gegevensspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.122 per jaar

Primaire taken: Dataspecialisten zijn informatietechnologiespecialisten die elektronische gegevens ordenen, verzamelen en opslaan. Ze zijn verantwoordelijk voor het testen van data-informatiesystemen om ervoor te zorgen dat ze goed werken zonder corruptie of fouten. De verzamelde gegevens worden doorgaans door het hogere management gebruikt om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen. Dataspecialisten zijn vaak het aanspreekpunt voor hun collega's die de door hen ontworpen datamanagementsystemen gebruiken, maar voor deze rol is geen klantenservice vereist.

14. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,948 per jaar

Primaire taken: Copywriters werken zelfstandig op verschillende gebieden om originele, opvallende tekst te maken op basis van de instructies van een klant. Ze werken vaak op het gebied van advertenties en schrijven slogans, jingles, scripts, bloginhoud en meer. Copywriters moeten hun creativiteit gebruiken om met ideeën te komen en concepten te implementeren op basis van de behoeften van een klant. Ze kunnen met anderen samenwerken om taakspecifieke doelen te bereiken, maar ze zijn doorgaans niet verantwoordelijk voor klantenservice.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

15. Landmeter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.317 per jaar

Primaire taken: Landmeters werken in een niet-kantooromgeving en voeren fysieke onderzoeken uit van gebouwen, eigendommen en landgrenzen. Ze doen metingen, maken schetsen en verzamelen elektronische gegevens in het veld. Vervolgens analyseren ze de gegevens die ze verzamelen om architecten, civiel ingenieurs, cartografen en anderen te helpen bij hun werk. Landmeters kunnen op verschillende gebieden werken, zoals onroerend goed, de overheid en het bedrijfsleven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een landmeter

16. IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.134 per jaar

Primaire taken: Hoewel de functietitel IT-technicus een verscheidenheid aan ondersteunende functies op het gebied van informatietechnologie kan beschrijven, hebben niet alle IT-functies betrekking op het optreden als de computerhelpdesk van uw werkgever. Sommige IT-technici werken specifiek aan het installeren en onderhouden van technologie, en anderen dienen als experts die werken met de elektrische componenten die in technologische systemen worden gebruikt. Sommige IT-technici werken om hun collega's te ondersteunen, maar velen zijn intern in dienst en werken niet in klantgerichte rollen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-technicus


About author

Nicolaas Postma

Het begrijpen van uw voorkeuren voor een toekomstige werkomgeving is een belangrijke stap bij het zoeken naar een baan. Terwijl sommige werknemers weten dat ze zullen gedijen in een klantgerichte rol, doen anderen hun best om onafhankelijk of met collega's in een interne omgeving te werken. Of je nu een introverte persoon bent die graag alleen werkt of gewoon liever in niet-klantgerichte posities werkt, er zijn tal van rollen die geen klantenservice-verantwoordelijkheden met zich meebrengen. In dit artikel schetsen we de salarissen en verantwoordelijkheden voor 16 verschillende banen waar geen klantenservice bij betrokken is.


Scroll to Top