Blog

Vacatures in de politicologie zijn beschikbaar op verschillende ervaringsniveaus en bieden de mogelijkheid om je te specialiseren in sectoren die je interesseren. Hoewel sommige functies aanvullende opleiding of training vereisen, zijn andere functies op instapniveau, beschikbaar voor pas afgestudeerden of personen met weinig professionele ervaring.

Hier zijn 15 van de beste banen in de politieke wetenschappen weergegeven in volgorde van het nationale gemiddelde salaris van laag naar hoog.

De beste banen voor majors in de politieke wetenschappen

1. Marktonderzoekanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,39 per uur

Primaire taken: Marktonderzoekanalisten bestuderen verkoop- en kooptrends voor verschillende demografische gegevens. Hun onderzoek kan helpen bij het informeren van het economisch beleid, het ontwikkelen van nieuwe producten voor organisaties of het aanpassen van advertenties en berichten op sociale media voor doelgroepen.

Bedrijven met deze functie: Whole Foods Market, The Walt Disney Company, Kraft Heinz Company

2. Personeel politieke campagnes

Nationaal gemiddeld salaris: $39.141 per jaar

Primaire taken: stafleden van politieke campagnes zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van verschillende tactieken om een ​​politieke kandidaat verkozen te krijgen. Denk hierbij aan zaken als het opstellen van een social media plan, het plannen van toespraken, het werven en opleiden van vrijwilligers en meer.

Bedrijven met deze functie: The Pew Charitable Trusts, Naleo Educational Fund, Fund For the Public Interest

3. Wetgever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.201 per jaar

Primaire taken: Een wetgever is een gekozen functionaris die nieuwe wetten maakt en bestaande verandert. Typisch politici, wetgevers zijn ook verantwoordelijk voor het voorstellen van nieuwe wetsvoorstellen en het houden van stemmen om ervoor te zorgen dat hun wetgeving wordt aangenomen.

Bedrijven met deze functie: Work For Progress, Texas Health and Human Services Commission, US Army

4. Inlichtingenanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.970 per jaar

Primaire taken: Intelligence-analisten zijn verantwoordelijk voor het identificeren en bewaken van potentiële bedreigingen om interne of externe aanvallen te voorkomen en te beschermen. Ze werken samen met verschillende organisaties zoals de FBI om informatie uit vele bronnen te verzamelen en te bestuderen.

Bedrijven met deze functie: National Security Agency, Decipher, Department of Homeland Security

5. Politiek adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $27,88 per uur

Primaire taken: Politieke adviseurs werken met politieke kandidaten om succesvolle campagnes te voeren voor kantoren op alle niveaus. Ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van openbare berichten, pr-strategieën, het schrijven van toespraken en meer.

Bedrijven met deze functie: United Airlines, American Geophysical Union, Amazon.com

6. arbiter

Nationaal gemiddeld salaris: $62.185 per jaar

Primaire taken: Arbiters zijn juridische bemiddelaars die juridische zaken oplossen voor partijen die niet naar de rechter willen. Ze werken om ervoor te zorgen dat beide partijen een juridisch bindende resolutie ondertekenen en ermee instemmen.

Bedrijven met deze functie: American Arbitration Association, Bureau of Medicine and Surgery, Cox Automotive

7. Operationeel onderzoeksanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.287 per jaar

Primaire taken: Operationeel onderzoeksanalisten gebruiken een verscheidenheid aan onderzoekstechnieken zoals statistiek, datamining, wiskunde en modellering om operationele problemen voor bedrijven en organisaties op te lossen. Ze kunnen problemen als inefficiëntie, omzet en groei aanpakken.

Bedrijven met deze functie: Fluor Federal Petroleum Operations, CGI Group, US Navy

8. Public relations-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.283 per jaar

Primaire taken: PR-specialisten zijn verantwoordelijk voor het bezitten, aanpassen en behouden van de reputatie van een bedrijf, afdeling of organisatie. Om dit te doen, kunnen ze taken uitvoeren zoals communiceren met belangrijke nieuwsbronnen, blogposts schrijven, sociale media beheren en persberichten ontwikkelen.

Bedrijven met deze functie: US health, Nemours, Paladin

9. Stedenbouwkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.794 per jaar

Primaire taken: Stedenbouwkundigen ontwikkelen strategische plannen om de bevolking te huisvesten, gemeenschappen nieuw leven in te blazen en bestaande stedelijke gebieden efficiënter te maken. Ze kunnen ook ontwikkelingsvoorstellen van meer junior planners beoordelen en goedkeuren.

Bedrijven met deze functie: City of Fort Worth, US Legislative Branch, Southern California Association of Governments

10. Beleidsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $66,811 per jaar

Primaire taken: Beleidsanalisten onderzoeken nationale trends op het gebied van sociale, economische, internationale en andere politieke kwesties. Enkele van hun belangrijkste taken zijn het actualiseren van het huidige beleid, het adviseren over beleid dat specifieke problemen aanpakt en het werken met belanghebbenden en organisaties aan beleidsontwikkeling.

Bedrijven met deze functie: Florida International University, New York City Department of Health and Mental Hygiene, US Department of Commerce

11. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.204 per jaar

Primaire taken: Advocaten of advocaten zijn verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van hun cliënten in alle juridische zaken. Ze moeten juridische opties uitleggen en hun klanten adviseren over de beste manier van handelen. Veel advocaten worden politici omdat ze ervaring hebben met rechtszaken.

Bedrijven met deze functie: Stinson Leonard Street, United States District Court, City of Baltimore

12. Managementanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $71.556 per jaar

Primaire taken: Managementanalisten zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van organisaties en het identificeren van verbeterpunten en verhoogde efficiëntie. Sommige doelen voor managementanalisten kunnen zijn: het verhogen van de winst, het verbeteren van het moreel of het effectiever maken van processen.

Bedrijven met deze functie: Department of Homeland Security, The Kenjya-trusant Group, LLC, US Department of the Treasury

13. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.164 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsanalisten zijn verantwoordelijk voor het bestuderen en beoordelen van de behoeften van verschillende organisaties om bedrijfssysteemoplossingen te ontwikkelen. Ze verzamelen gegevens uit verschillende bronnen en gebruiken statistische en wiskundige methoden om complexe zakelijke vragen te beantwoorden.

Bedrijven met deze functie: Deloitte, Texas Department of Transportation, Avanade

14. Politicoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $93.989 per jaar

Primaire taken: Politicologen bestuderen de ontwikkeling, structuren en werking van politieke trends en regeringen. Hun onderzoek wordt gebruikt om strategieën en operationele plannen te ontwikkelen voor verschillende ministeries en beleidsmaatregelen.

Bedrijven met deze functie: Novetta, Penn Schoen Berland, US Department of the Air Force

15. Directeur Overheidszaken

Nationaal gemiddeld salaris: $99.513 per jaar

Primaire taken: Directeuren overheidszaken zijn vaak lid van het PR-team van een organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhouden en beheren van een relatie met leden van bevoegde overheidsinstanties. Ze werken voor bedrijven, non-profitorganisaties, zorginstellingen en meer.

Bedrijven met deze functie: United Airlines, American Water, National Security Agency

16. Econoom

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.750 per jaar

Primaire taken: Economen onderzoeken financiële trends en geven aanbevelingen en prognoses op basis van hun studies. Ze kunnen wetgevers adviseren bij het ontwikkelen van nieuwe financiële wetten, bedrijven bij het plannen van toekomstige inkomsten en meer.

Bedrijven met deze functie: US Department of Labour, UnitedHealth Group, Haver Analytics

Om je voor te bereiden op een baan in de politicologie, moet je de tijd nemen om na te denken over de zachte vaardigheden en technische vaardigheden die je met je diploma hebt verdiend. Het kan handig zijn om een ​​mentor te vinden die een baan heeft die je op een dag zou willen verdienen om je onderweg te helpen als je begint met solliciteren en solliciteren voor banen.


About author

Mayke Ennes

Vacatures in de politicologie zijn beschikbaar op verschillende ervaringsniveaus en bieden de mogelijkheid om je te specialiseren in sectoren die je interesseren. Hoewel sommige functies aanvullende opleiding of training vereisen, zijn andere functies op instapniveau, beschikbaar voor pas afgestudeerden of personen met weinig professionele ervaring.


Scroll to Top