Blog

Posities op het gebied van boekhouding bestaan ​​​​om de financiën voor een organisatie of individu vast te leggen, te voorspellen of te strategiseren. Er is een breed scala aan boekhoudfuncties met verschillende specialiteiten en een hoog verdienpotentieel.

Hoewel er zeker veel banen beschikbaar zijn bij banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen, kun je er ook voor kiezen om te zoeken naar functies in een boekhoudteam bij een organisatie die je interessant of inspirerend vindt.

Veel van de onderstaande carrières vereisen ten minste een bachelordiploma in bedrijfskunde, boekhouding of een ander gerelateerd vakgebied. Velen vereisen ook dat u een CPA-aanduiding (Certified Public Accountant) ontvangt. Bekijk functiebeschrijvingen om te begrijpen welke referenties u nodig heeft voor een specifieke functie.

Hier zijn 16 goed verdienende accountantsbanen, gerangschikt van het laagste tot het hoogste nationale gemiddelde salaris.

Top boekhoudkundige banen

1. Boekhoudkundig klerk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,09 per uur

Primaire taken: Boekhoudkundig griffiers zijn verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan taken die accountants helpen de financiën bij een organisatie te handhaven. Sommige taken kunnen bestaan ​​uit het indienen van papierwerk, het bijhouden van inkomsten en schulden, het maken van rapporten en het bijhouden van gegevens.

Bedrijven met deze functie: JPMorgan Chase, YMCA, Sheraton

2. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,37 per uur

Primaire taken: Boekhouders zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de dagelijkse financiële gebeurtenissen van een bedrijf. Zij zijn belast met het vastleggen en presenteren van de financiële positie en rapportage aan het management en andere toezichthouders.

Bedrijven met deze functie: BI-LO, H&R Block, Safeway

3. Kredietanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.373 per jaar

Primaire taken: Kredietanalisten zijn verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van gegevens over de financiële achtergrond van een persoon om hun kredietwaardigheid te beoordelen. Ze werken vaak voor banken of verzekeringsmaatschappijen om de geschiktheid van een aanvrager voor een lening te bepalen.

Bedrijven met deze functie: Citi, Synovus, HSBC

4. Compliance officer

Nationaal gemiddeld salaris: $62,771 per jaar

Primaire taken: Compliance officers zijn verantwoordelijk voor het verzekeren dat alle financiële dossiers, beslissingen en taken in overeenstemming zijn met de nationale wetten met betrekking tot bedrijfsfinanciën.

Bedrijven met deze functie: Centene, WellCare, PayPal

5. Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.427 per jaar

Primaire taken: accountant beoordeelt de financiële dossiers van een bedrijf of individu om ervoor te zorgen dat de berekeningen correct zijn en dat alle financiën worden verantwoord. Accountants worden opgeroepen om zowel willekeurig financieel beheer te beoordelen als in specifieke gevallen wanneer financiële misdrijven worden vermoed.

Bedrijven met deze functie: Afirm, UPS, CLEAResult

6. Persoonlijk financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $64.950 per jaar

Primaire taken: Persoonlijke financiële adviseurs werken met individuen om financiële plannen te beoordelen en te ontwikkelen op basis van de individuele doelen. Ze kunnen investeringsaanbevelingen doen, rekeningen opzetten of manieren voorstellen om op verschillende gebieden te bezuinigen.

Bedrijven met deze functie: Bank of America, Northwestern Mutual, TIAA

7. Budgetanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $66,852 per jaar

Primaire taken: Budgetanalisten zijn verantwoordelijk voor het bepalen wanneer, waar en hoeveel geld een organisatie moet uitgeven. Ze hebben vaak de taak om meerdere budgetten in het hele bedrijf te beheren om ervoor te zorgen dat het geld goed wordt besteed.

Bedrijven met deze functie: US Air Force, AT&T, Amyx

8. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.284 per jaar

Primaire taken: Financiële analisten zijn verantwoordelijk voor het volgen van de staat van aandelen, obligaties en andere investeringen om aanbevelingen en voorspellingen voor organisaties te doen. Ze houden rekening met bedrijfs- en individuele doelen en beoordelen welke financiële beslissingen het meest gunstig zijn.

Bedrijven met deze functie: CBRE, Siemens AG, Eaton

9. Belastingaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $70,652 per jaar

Primaire taken: Belastingaccountants zijn verantwoordelijk voor het invullen en indienen van belastingaangiften voor een persoon of bedrijf, afhankelijk van hun functie. Ze verzamelen alle benodigde informatie, verstrekken gegevens nauwkeurig en berekenen jaarlijks de juiste uitkomst van de belastingaangifte.

Bedrijven met deze functie: OfficeWorks Inc., Aureus Group, Jackson Hewitt

10. Boekhoudkundige professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.298 per jaar

Primaire taken: Boekhoudkundige hoogleraren zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een curriculum over boekhouding en financiën voor instellingen voor hoger onderwijs. Ze zullen ook quizzen, tests, presentaties en huiswerkopdrachten maken om te zorgen voor een succesvolle overdracht van informatie aan hun studenten.

Bedrijven met deze functie: DeVry University, Michigan State University, Rutgers University

11. Forensisch accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.061 per jaar

Hoofdtaken: Forensisch accountants onderzoeken de financiële gebeurtenissen in een strafzaak. Ze zullen waarschijnlijk samenwerken met financiële instellingen om volledig te begrijpen hoe de betrokken partijen geld hebben uitgegeven, verzonden of ontvangen tijdens belangrijke tijdsperioden.

Bedrijven met deze functie: FBI, Sedgwick, BDO

12. Risicoanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.253 per jaar

Primaire taken: Risicoanalisten zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van het financiële risico dat gepaard gaat met belangrijke zakelijke beslissingen. Ze werken vaak voor verzekeringsmaatschappijen en gebruiken software om de beste en slechtste mogelijke resultaten te berekenen.

Bedrijven met deze functie: GE Corporate, USAA, Fiserv

13. Boekhoudsoftwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.478 per jaar

Primaire taken: ontwikkelaars van boekhoudsoftware zijn verantwoordelijk voor het creëren, onderhouden en verbeteren van software die boekhoudorganisaties gebruiken om financiën te beheren. Ze werken vaak nauw samen met de teams of individuen die ze gebruiken om ervoor te zorgen dat de software hen helpt om doelen te bereiken en dat het gemakkelijk is om mee te werken.

Bedrijven met deze functie: IBM, JPMorgan-Chase, Cisco

14. Financieel directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.014 per jaar

Primaire taken: financieel directeuren houden toezicht op en beheren de economische en financiële gezondheid van een organisatie. Ze nemen beslissingen op hoog niveau om financiële doelen te bereiken en strategieën uit te stippelen voor monetaire gezondheid op de lange termijn.

Bedrijven met deze functie: AutoNation, Omni Hotels, Comcast

15. Internationale belastingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.740 per jaar

Primaire taken: Internationale belastingmanagers zijn verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van wereldwijde belastingwetten om ervoor te zorgen dat een organisatie alle wettelijke regels volgt wanneer ze in meerdere landen actief zijn.

Bedrijven met deze functie: RSM, Deloitte, CliftonLarsonAllen

16. Bedrijfscontroller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 118.461 per jaar

Primaire taken: Bedrijfscontrollers houden doorgaans toezicht op de boekhoudafdeling en zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de naleving door organisaties, het opstellen en onderhouden van budgetten, het maken van financiële rapporten en meer.

Bedrijven met deze functie: Boxy Charm, ACCUMEN, Sodexo

Als u een carrière in de boekhouding nastreeft, moet u uw gerelateerde technische vaardigheden en certificeringen op uw cv vermelden. Daarnaast moet je waar mogelijk cijfers gebruiken om de impact te meten die je hebt gemaakt tijdens andere professionele ervaringen.


About author

Lindert Tieslink

Posities op het gebied van boekhouding bestaan om de financiën voor een organisatie of individu vast te leggen, te voorspellen of te strategiseren. Er is een breed scala aan boekhoudfuncties met verschillende specialiteiten en een hoog verdienpotentieel.


Scroll to Top