Blog

Carrières in middelenmisbruik kunnen het leven van patiënten helpen veranderen en hen in staat stellen hun hoogste potentieel te bereiken. Of je nu direct of indirect wilt werken met mensen die worstelen met middelenmisbruik, je kunt iemands leven positief beïnvloeden. Het begeleiden en ondersteunen van patiënten tijdens hun reis kan hen de middelen geven die ze nodig hebben om een ​​gezonde levensstijl te leiden. In dit artikel schetsen we 16 carrières op het gebied van middelenmisbruik, verwijzen we naar hun jaarsalarissen en leggen we hun primaire taken uit.

16 carrières in middelenmisbruik

Hier zijn 16 carrières om te overwegen bij middelenmisbruik:

1. Gezondheidswerker in de gemeenschap

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.649 per jaar

Primaire taken: gezondheidswerkers in de gemeenschap helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van relaties tussen kwetsbare bevolkingsgroepen en zorgverleners, als een liaison. Ze geven ook uitleg over individuele zorgopties voor cliënten die mogelijk te maken hebben met of herstellende zijn van een verslaving. Meestal is hun doel om mensen te helpen de middelen te krijgen die ze nodig hebben om een ​​gezond leven te leiden.

2. Zorgcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.347 per jaar

Primaire taken: Zorgcoördinatoren ontwikkelen en beheren gezondheidszorgprogramma's en kunnen optreden als gids voor personen die worstelen met middelenmisbruik. Dit omvat doorgaans patiëntcasusbeheer, patiënteneducatie, het maken van schema's, het implementeren van geïndividualiseerde patiëntdoelen en het bewaken van het herstel van de patiënt. Ze kunnen ook personeel aanwerven en trainen om met specifieke soorten patiënten te werken, zoals patiënten die herstellen van middelenmisbruik. Meestal communiceren deze professionals elke dag met personeel, patiënten of families.

3. Herstelcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.830 per jaar

Primaire taken: Herstelcoaches bieden nuchtere ondersteuning aan individuen tijdens hun herstel van middelenmisbruik, met name die patiënten die geen intensieve zorg nodig hebben. Meestal werken deze coaches individueel met patiënten om hen te helpen een gezondere levensstijl te ontwikkelen en te behouden. Coaches kunnen patiënten persoonlijk of virtueel ontmoeten. De frequentie van vergaderingen kan afhangen van de behoeften of het schema van een persoon.

4. Casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $38.939 per jaar

Primaire taken: Casemanagers houden toezicht op patiëntbeoordelingen en behandelingen. Ze kunnen de individuele behoeften van de patiënt beoordelen, uitgebreide behandelplannen ontwikkelen, de voortgang bewaken en indien nodig behandelplannen bijwerken. Meestal werken deze professionals nauw samen met patiënten of medewerkers die nauw met hen samenwerken.

Gerelateerd: Leer hoe u een casemanager bent

5. Adviseur voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.214 per jaar

Primaire taken: Adviseurs op het gebied van middelenmisbruik ontmoeten patiënten om meer te weten te komen over hun uitdagingen op het gebied van gezondheid en middelenmisbruik en deze te evalueren. Deze informatie helpt hen de belangrijkste uitdagingen te identificeren en gepersonaliseerde herstelbehandelingsplannen op te stellen, inclusief de introductie van copingstrategieën die zijn afgestemd op hun behoeften. Doorgaans zullen behandelplannen ook doelen bevatten om patiënten te helpen motiveren tijdens herstel.

6. Herstelverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.196 per jaar

Primaire taken: Meestal hebben herstelverpleegkundigen specialisaties in pijnbeheersing en een achtergrond in gedragspsychologie. Hun primaire taak is ervoor te zorgen dat patiënten zich gesteund voelen tijdens therapie voor middelenmisbruik. Ze kunnen patiënten ook voorlichten over het handhaven van een gezonde, substantievrije levensstijl.

7. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $59.861 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers kunnen mensen in nood helpen en werken aan het vinden van oplossingen voor hun dagelijkse uitdagingen. Hun primaire taak is om te pleiten voor wat het beste is voor de cliënten die zij vertegenwoordigen, vooral in situaties die het welzijn van de cliënt in gevaar kunnen brengen. Voor degenen die worstelen met middelenmisbruik, kan dit inhouden dat personen in de herstelfase door positieve invloeden worden omringd.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

8. Herstelspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.621 per jaar

Primaire taken: Herstelspecialisten kunnen mensen in herstel ondersteunen. Ondersteunende ondersteuning kan bestaan ​​uit mentorschap, rolmodellering en pleitbezorging. Ze richten de ondersteuning die ze bieden op het voorkomen van terugval van middelenmisbruik en het bevorderen van herstel op de lange termijn.

9. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.482 per jaar

Primaire taken: Hoogleraren verpleegkunde, counseling, maatschappelijk werk of doctoraatsstudies kunnen inkomende professionals op het gebied van middelenmisbruik opleiden. Deze opleiding kan het leren over methoden of technieken omvatten, het ontwikkelen van best practices, het bijwonen van practica of het aangaan van meeslepende ervaringen. Deze personen zijn doorgaans onderzoekers en hebben een diploma hoger onderwijs in hun specifieke studiegebied.

10. Verslavingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.842 per jaar

Primaire taken: Verslavingsadviseurs kunnen werken met iedereen die worstelt met een verslaving, of het nu gaat om middelenmisbruik of een andere vorm van verslaving. Tijdens het herstelproces bewaken en documenteren deze begeleiders de reis van de patiënt. Deze documentatie is ook nuttig voor het identificeren van gedragspatronen en het ontwikkelen van strategieën om gezonde patronen te bevorderen.

11. Klinische supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.039 per jaar

Primaire taken: Klinische supervisors beheren en beoordelen de dagelijkse werkprocedures van behandelaars, waaronder het onderzoeken van de voortgang of de huidige status van hun patiënten. Deze supervisors werken om ervoor te zorgen dat de privacy van de patiënt wordt gehandhaafd en dat patiënten de best mogelijke behandelingen krijgen voor hun individuele behoeften. Ze zijn meestal ook verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat al het personeel voldoet aan de licentie- en opleidingsvereisten.

12. Onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80,194 per jaar

Primaire taken: Onderzoekers werken aan het vinden van nieuwe benaderingen of strategieën voor het aanpakken van uitdagingen op het gebied van middelenmisbruik. Ze kunnen verwijzen naar gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek, hun eigen onderzoeksstudies uitvoeren en hun bevindingen presenteren door middel van schriftelijke of visuele representaties. Hun onderzoek kan helpen bij het vinden van alternatieve methoden voor het helpen van mensen die worstelen met middelenmisbruik voor, tijdens en na herstel.

13. Psychiatrisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.992 per jaar

Primaire taken: Psychiatrisch verpleegkundigen zijn primair verantwoordelijk voor het bepalen van de psychiatrische toestand van patiënten en het helpen met gespecialiseerde behandelplannen. Afhankelijk van de situatie kunnen ze medicijnen of andere regimes toedienen. Ze zouden ook kunnen werken om patiënten in de veiligste omgeving te plaatsen in verhouding tot hun huidige toestand, zoals revalidatiefaciliteiten.

14. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $98.118 per jaar

Primaire taken: Psychologen onderzoeken het psychologische, gedragsmatige en emotionele gedrag van patiënten om patronen te identificeren. Ze richten zich vaak op het ontwikkelen van behandelplannen of -strategieën met patiënten om hen te helpen gezond gedrag te bevorderen, dat met de tijd kan veranderen. Psychologen kunnen mensen die met problemen worden geconfronteerd ook helpen om zich meer bewust te worden van schadelijke gewoonten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een psycholoog

15. Psychiater

Nationaal gemiddeld salaris: $231.346 per jaar

Primaire taken: Psychiaters evalueren en behandelen gewoonlijk patiënten met geestelijke gezondheidsproblemen, die soms bijdragen aan het gedrag van middelenmisbruik. Patiënten kunnen deelnemen aan fysieke evaluaties om hen te helpen bepalen welke soorten medicijnen het beste voor hen kunnen werken. Psychiaters die werken met patiënten die huidige of vroegere problemen met middelenmisbruik hebben vertoond, kunnen zich meer bewust zijn van de medicijnen die ze kiezen om voor te schrijven.

Verwant: Leer meer over het zijn van een psychiater

16. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 249.958 per jaar

Primaire taken: Artsen werken om aan alle behoeften van de patiënt te voldoen, of het nu gaat om chirurgie, herstel, ziekte of algemeen gezondheidsonderhoud. Deze professionals kunnen werken aan het elimineren van middelenmisbruik voordat het het niveau van verslaving bereikt en interventies bieden aan patiënten die worstelen met middelenmisbruik. Doorgaans hebben artsen algemene kennis over middelenmisbruik en kunnen ze soms de personen zijn die het probleem voor het eerst opmerken.


About author

Marijke van 't Laar

Carrières in middelenmisbruik kunnen het leven van patiënten helpen veranderen en hen in staat stellen hun hoogste potentieel te bereiken. Of je nu direct of indirect wilt werken met mensen die worstelen met middelenmisbruik, je kunt iemands leven positief beïnvloeden. Het begeleiden en ondersteunen van patiënten tijdens hun reis kan hen de middelen geven die ze nodig hebben om een gezonde levensstijl te leiden. In dit artikel schetsen we 16 carrières op het gebied van middelenmisbruik, verwijzen we naar hun jaarsalarissen en leggen we hun primaire taken uit.


Scroll to Top