Blog

een baan zoeken

16 Geweldige Ideeën Voor Wat Te Doen Na De Universiteit

Het afstuderen aan de universiteit is een spannende tijd voor studenten. Na jaren studeren ben je nu vrij om te kiezen uit een oneindig aantal levenspaden. Terwijl dit voor velen betekent dat ze naar een carrière op instapniveau moeten springen, kan dit voor anderen betekenen dat ze reizen, stage lopen of een tussenjaar nemen. In dit artikel presenteren we 16 geweldige ideeën die u kunt overwegen om u te helpen beslissen wat u na de universiteit wilt gaan doen.

Gerelateerd: 5 Top College Majors voor een lonende carrière

Wat zijn uw post-universitaire opties?

Pas afgestudeerden hebben veel keuzes. Sommige afgestudeerden zijn klaar om hun loopbaan te beginnen, terwijl anderen vrijwilligerswerk willen doen voor hun gemeenschap. Afgestudeerden verhuizen vaak weg van hun universiteit, soms weer naar huis, naar nieuwe plaatsen of zelfs naar internationale bestemmingen. Overweeg zorgvuldig uw opties en interesses en kies een post-universitair pad dat zowel uw carrière als uw passies ten goede komt.

Gerelateerd: Gids: Een baan krijgen na de universiteit

Dingen om te doen na de universiteit

Nu, als pas afgestudeerde student, heb je meer opties en vrijheid om te kiezen wat je hierna wilt doen in het leven, waarschijnlijk meer dan ooit. Het is misschien tijd om vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen in jouw branche, verschillende carrières uit te proberen of misschien gewoon een pauze te nemen van een fulltime schema en naar een land te reizen dat je altijd al wilde bezoeken. Overweeg deze lijst met dingen die u moet doen na het afstuderen om u te helpen vinden wat uw beste volgende stappen kunnen zijn:

 1. Thuis hergroeperen.
 2. Ga door met je opleiding.
 3. Word onderzoeksassistent.
 4. Een tussenjaar nemen.
 5. Vind een stageplaats.
 6. Maak van je passie je werk.
 7. Ga naar de middelbare school.
 8. Zoek vrijwilligerswerk.
 9. Neem een ​​openbare dienstpositie.
 10. Zoek seizoenswerk.
 11. Geef les in het buitenland.
 12. Werk voor je hogeschool.
 13. Overplaatsen.
 14. Volg een stage.
 15. Start je eigen bedrijf.
 16. Neem een ​​baan op instapniveau.

1. Thuis hergroeperen

Voor een tijdje verhuizen is een geweldige manier om werk te zoeken en de vele opties die voor u beschikbaar zijn op een comfortabele, kosteneffectieve manier te verkennen. Gebruik de tijd thuis om te netwerken met lokale bedrijven in uw vakgebied, contact te leggen met andere alumni van de universiteit en uw cv bij te werken.

2. Ga verder met je opleiding

Soms vereist de baan die je wilt na de universiteit meer opleiding. Veel community colleges bieden individuele lessen aan om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Bovendien kunnen handelsscholen u helpen praktische vaardigheden en kwalificaties voor beroepsbanen te verwerven.

3. Word onderzoeksassistent

Veel hogescholen en universiteiten huren recent afgestudeerden in om te helpen bij onderzoek. Terwijl veel mensen onderzoek associëren met de wetenschappen, zoals scheikunde en psychologie, voeren veel academische afdelingen van de universiteit onderzoek uit. Neem contact op met je hogeschool of eerdere hoogleraren om te zien of er onderzoeksmogelijkheden zijn voor pas afgestudeerden.

4. Neem een ​​tussenjaar

Een tussenjaar is een tijd van verkenning en reizen na het afstuderen van de middelbare school of universiteit. Vaak gebruiken afgestudeerden die een tussenjaar nemen die tijd om een ​​nieuwe cultuur te ervaren en hun soft skills op te bouwen, zoals communicatie en probleemoplossing. Een tussenjaar kan een geweldige manier zijn om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten die je misschien kunnen helpen bij het vinden van je ideale baan als je er klaar voor bent.

5. Vind een stageplek

Stages zijn een geweldige manier voor pas afgestudeerden om toegang te krijgen tot concurrerende industrieën of bedrijven. Hoewel stages minder kunnen betalen dan fulltime posities, resulteren ze vaak in cv-ervaring, aanbevelingsbrieven en zelfs fulltime posities. Begin met het zoeken naar stages voordat je afstudeert, zodat je direct na je afstuderen kunt beginnen.

6. Maak van je passie je werk

Gebruik de vaardigheden die je op de universiteit hebt opgedaan, zoals tijdmanagement, zelfmotivatie en creatief denken, om van je passie een baan te maken. Als je bijvoorbeeld van yoga houdt, verdien dan een lerarencertificering en zoek een studio die fulltime instructeurs wil inhuren. Als je een ervaren breister bent, overweeg dan om je creaties te verkopen via een online marktplaats.

7. Ga naar de graduate school

Graduate school is een fantastische optie voor degenen die weten dat ze een postdoctorale opleiding nodig hebben om hun carrièredoelen op lange termijn te bereiken. Onderzoek graduate programma's en scholen voordat je je aanmeldt om ervoor te zorgen dat je een diploma haalt dat ten goede komt aan je beoogde carrière.

Gerelateerd: De 20 beste banen voor afgestudeerden

8. Zoek vrijwilligersmogelijkheden

Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier om ervaring toe te voegen aan je cv. Vaak helpen vrijwilligersmogelijkheden bij het ontwikkelen van harde vaardigheden, zoals taakbeheer en leiderschap, samen met zachte vaardigheden, zoals communicatie en aanpassingsvermogen. Soms kan vrijwilligerswerk leiden tot een betaalde functie bij de organisatie of een fulltime baan elders door te netwerken tijdens het vrijwilligerswerk. Bovendien voelt het geweldig om een ​​dienst te verlenen aan de gemeenschap.

9. Neem een ​​openbare dienstpositie in

Er bestaat een verscheidenheid aan openbare dienstverlenende organisaties die pas afgestudeerden de mogelijkheid bieden om met een kleine toelage nieuwe vaardigheden op te doen terwijl ze een dienst voor de gemeenschap verrichten. Sommige van deze organisaties richten zich op onderwijs in gebieden met lage inkomens, zowel in de Verenigde Staten als in het buitenland, terwijl anderen bredere dienstverlening aan de gemeenschap verlenen in gebieden met hoge nood. Deze programma's zijn vaak een geweldige manier om een ​​sterk professioneel netwerk op te bouwen dat u kunt gebruiken voor het zoeken naar een baan en referenties.

10. Zoek seizoenswerk

Als je een passie hebt voor een seizoensactiviteit, zoals landbouw, overweeg dan om een ​​schema met seizoensbanen op te stellen die bij je passie passen. Als u bijvoorbeeld van de late lente tot de vroege herfst op een zeilboot werkt, overweeg dan om tijdens de feestdagen werk te vinden in een winkelcentrum, waar winkels tijdens het drukke seizoen vaak extra werknemers inhuren. Of, als je een fervent skiër bent, vind je het misschien leuk om tijdens de warmere maanden te werken in een staats- of nationaal park dat tochten leidt.

11. Lesgeven in het buitenland

Veel landen zoeken naar moedertaalsprekers van het Engels om kinderen en volwassenen de Engelse taal te leren. Taalscholen vereisen zelden dat de leraren die ze inhuren een diploma in onderwijs hebben of zelfs maar ervaring hebben met lesgeven. Vaak hebben ze alleen een bachelordiploma en een bereidheid om te leren nodig. Deze vacatures geven pas afgestudeerden de mogelijkheid om te reizen, een nieuwe cultuur te ervaren en sterke, overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen.

12. Werk voor je universiteit

Veel hogescholen huren hun oud-studenten in om lid te worden van administratieve afdelingen zoals toelating, ontwikkeling en academisch advies. Als je van je universiteit houdt en een passie hebt voor hoger onderwijs, overweeg dan om met het administratieve team van je school te praten om te zien of er vacatures zijn voor pas afgestudeerden.

13. Verhuis naar een nieuwe plek

Pas afgestudeerden hebben een goede uitgangspositie om na hun studie naar een nieuwe plek te verhuizen. Veel bedrijven verwachten dat kandidaten die net van school komen, van hun universiteit naar nieuwe steden of staten verhuizen, en ze zijn misschien meer bereid om verhuiskosten te betalen dan voor transfers halverwege hun loopbaan.

14. Volg een stage

Mensen associëren leerlingplaatsen vaak met beroepsbanen, maar veel industrieën hebben leerlingen in dienst. Hoewel leerlingplaatsen vergelijkbaar zijn met stages, verschillen ze in het soort werk en de diepte van het mentorschap dat de leerling heeft. Vaak geven bedrijven leerlingen praktische opdrachten en echte problemen om op te lossen. Ze staan ​​onder leiding van een senior collega die hen helpt begeleiden en instrueert in de nodige vaardigheden en stappen om het werk onder de knie te krijgen.

15. Start je eigen bedrijf

Als je een idee hebt voor een geweldig product of een sterke passie, kan het starten van je eigen bedrijf de beste manier zijn om je droombaan te creëren. Als je bijvoorbeeld gepassioneerd en goed geïnformeerd bent over fysieke fitheid en een graad in bedrijfskunde hebt behaald, ben je goed geplaatst om je eigen persoonlijke trainingsbedrijf te starten.

16. Krijg een baan op instapniveau

Soms is de beste optie na het afstuderen een instappositie in te nemen om vaardigheden en ervaring op te doen. Zelfs als de baan niet in jouw vakgebied ligt of iets waar je passie voor hebt, zal een echte, fulltime baan je helpen je cv op te bouwen en je de ondersteuning te geven die je nodig hebt om je toekomst te plannen en je voor te bereiden op het verdienen van je salaris. droombaan.


About author

Remko Dielen

Het afstuderen aan de universiteit is een spannende tijd voor studenten. Na jaren studeren ben je nu vrij om te kiezen uit een oneindig aantal levenspaden. Terwijl dit voor velen betekent dat ze naar een carrière op instapniveau moeten springen, kan dit voor anderen betekenen dat ze reizen, stage lopen of een tussenjaar nemen. In dit artikel presenteren we 16 geweldige ideeën die u kunt overwegen om u te helpen beslissen wat u na de universiteit wilt gaan doen.


Scroll to Top