Blog

een baan zoeken

16 Manieren Om Geld Te Verdienen Tijdens Zwangerschapsverlof

Na de adoptie of de bevalling van een kind nemen professionals vaak persoonlijk verlof op. Werkgevers beschouwen deze vrije tijd als zwangerschapsverlof en in de Verenigde Staten varieert de zwangerschapsuitkering. Als u overweegt zwangerschapsverlof op te nemen, is het handig om na te denken over manieren om tijdens uw verlof geld te verdienen. In dit artikel leggen we uit hoe je inkomen kunt verdienen tijdens je zwangerschapsverlof en verkennen we 16 ideeën om te overwegen.

Wat is zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof is een periode waarin professionals die onlangs een kind hebben gekregen of geadopteerd, een langere pauze nemen van het werk. Tijdens dit verlof ontslaan bedrijven deze professionals van alle werkgerelateerde taken. Dit geeft moeders de tijd om zich aan te passen aan hun nieuwe gezin. Er zijn verschillende soorten zwangerschapsverlof, variërend in duur en salaris.

Lees meer: ​​Soorten zwangerschapsverlof (met tips)

Geld verdienen tijdens zwangerschapsverlof?

Hoewel zwangerschapsverlof een geweldige kans is voor professionals om een ​​band met hun kinderen op te bouwen en zich aan te passen aan hun nieuwe rol als ouders, geven sommige professionals er de voorkeur aan meer inkomen te behouden tijdens deze periode zonder werk. Dit helpt de kosten van kinderopvang te dekken en vervangt het reguliere inkomen van een professional als zijn verlof onbetaald is. Als u tijdens uw zwangerschapsverlof extra geld wilt verdienen, overweeg dan deze stappen:

1. Overweeg thuiswerkopdrachten

Vanwege je nieuwe schema als moeder, is het handig om een ​​baan te overwegen die je op afstand kunt doen. Zo kunt u thuis blijven bij uw kind en toch inkomen verdienen. Werken op afstand zorgt vaak ook voor meer comfort en onafhankelijkheid.

Lees meer: ​​Hoe een externe taak te vinden

2. Probeer een baan te vinden met flexibele uren

Veel mogelijkheden voor werken op afstand bieden flexibele uren. Dit is belangrijk om als ouder van een pasgeboren of recent geadopteerd kind te hebben, omdat uw focus vaak op uw kind en hun behoeften ligt. Vanwege het onregelmatige schema dat kinderen vaak hebben, moet u proberen een baan te vinden die u in stukjes kunt volbrengen. Hierdoor kunt u gedurende de dag meerdere perioden van focus hebben zonder het schema van uw kind te verstoren.

Als uw baby bijvoorbeeld elke dag tussen 10 en 11 uur een dutje doet, kunt u dat uur gebruiken om aan uw professionele verantwoordelijkheden te werken.

3. Houd rekening met eventuele milieuvereisten die de baan kan hebben:

Ook remote jobs vragen soms om een ​​bepaalde werkomgeving voor professionals. Als je bijvoorbeeld online muzieklessen geeft, heb je een ruimte nodig om jezelf op te nemen met zo min mogelijk achtergrondgeluid. Dit is niet ideaal voor nieuwe ouders. Zoek in plaats daarvan naar een baan met taken die je overal kunt uitvoeren en waarvoor niet te veel videogesprekken nodig zijn.

Door een draagbare baan met een flexibele omgeving te vinden, kunt u zich op uw gemak voelen en prioriteit geven aan de behoeften van uw kinderen.

4. Communiceer vaak met uw supervisor

Als de baan die je kiest een supervisor heeft aan wie je moet rapporteren, wees dan open en eerlijk over je verwachtingen van de baan en je capaciteiten. Hoewel het niet nodig is om persoonlijke informatie vrij te geven, kan het informeren van uw manager over uw situatie hen ertoe aanzetten om zich meer aan uw schema te houden. In sommige gevallen kunt u ook samenwerken aan een arrangement dat het beste bij uw levensstijl past.

Gerelateerd: Gids voor flexibele werkschema's

5. Vraag je huidige leidinggevende om flexibiliteit

Hoewel het niet voor iedereen een optie is, kun je overwegen om je huidige leidinggevende om flexibele werkuren te vragen. Als je je huidige baan misschien vanuit huis kunt doen, probeer dan een schema te bedingen met minder uren en werken op afstand. Hierdoor kunt u uw verlof verlengen zonder inkomen te verliezen. Het kan voor u ook makkelijker zijn om uw huidige werkgever om huisvesting te vragen in plaats van een tweede baan te zoeken.

16 manieren om geld te verdienen met zwangerschapsverlof

Als je tijdens je zwangerschapsverlof extra inkomen wilt verdienen, dan zijn er veel manieren waarop je dit kunt doen. Afhankelijk van het schema dat je wilt houden, wil je misschien een nieuwe baan beginnen of gewoon naast optredens werken. Hier is een lijst met manieren om geld te verdienen tijdens zwangerschapsverlof:

1. Bied transcriptiediensten aan

Een transcriptionist is een externe professional die naar audio-opnames luistert en een geschreven verslag van de audio-inhoud maakt. Veel industrieën proberen deze professionals in dienst te nemen, waaronder medische bedrijven, juridische kantoren en onderwijsinstellingen. Veel bedrijven betalen transcriptionists per audio die ze transcriberen, waardoor deze professionals hun eigen uren kunnen bepalen.

Dit is een geweldige kans voor ouders, omdat ze kunnen transcriberen terwijl hun kind slaapt of wanneer ze de tijd hebben.

Lees meer: ​​Veelgestelde vragen over banen als transcriptionist

2. Vind freelance schrijfmogelijkheden

Freelance schrijvers verdienen geld voor elk stuk dat ze verkopen. Hoewel deze professionals vaak met deadlines werken, stellen ze hun eigen dagelijkse schema's op. Freelance schrijvers maken verhalen, artikelen, teksten en meer voor een verscheidenheid aan genres en onderwerpen, waardoor je kunt schrijven over alles waar je een passie voor hebt of waar je kennis van hebt.

Overweeg om schrijfmogelijkheden te vinden waarmee u uw professionele expertise kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld verpleegkundige bent, zijn sommige bedrijven mogelijk geïnteresseerd in opiniestukken of definitieve artikelen over medische onderwerpen.

Lees meer: ​​Freelance schrijven: een gids om aan de slag te gaan als freelance schrijver

3. Artikelen doorverkopen

Het doorverkopen van artikelen is bijna een passieve manier om inkomsten te genereren. Overweeg om kleding te verkopen die u niet meer draagt ​​of meubels die u niet meer nodig heeft. Door een deel van uw bezittingen door te verkopen, kunt u uw huis organiseren en extra inkomsten verdienen. Er zijn verschillende websites en online marktplaatsen die u kunt gebruiken om klanten te vinden. Het doorverkopen van artikelen is een eenvoudige manier om geld te verdienen en stelt u in staat uw eigen prijzen in te stellen, waardoor u meer controle heeft over het bedrag dat u verdient.

4. Maak ambachtelijke producten

Als je creatief bent of over de juiste materialen beschikt, overweeg dan om handwerk online te verkopen. Net als bij het doorverkopen van artikelen, kunt u hiermee uw eigen prijzen bepalen en mogelijk plezier hebben tijdens het maken van een product. Denk na over uw eigen vaardigheden en middelen om te beslissen wat u kunt maken om te verkopen. Overweeg stickers af te drukken, illustraties te maken of kantoor- en thuisartikelen aan te passen om aan online klanten te verkopen op een knutselplatform.

5. Bied zorgdiensten aan

Overweeg om zorg aan te bieden aan mensen in uw buurt. Diensten zoals babysitten en dierenoppas kunnen een geweldige kans voor u zijn om uw vermogen om zorgtaken uit te voeren te versterken en het is een taak die u gemakkelijk vanuit huis kunt doen. U kunt zelfs in uw eigen huis blijven terwijl u op een ander kind of huisdier let. Zo kunt u zich volledig richten op de zorg voor uw kind en toch een inkomen verdienen.

Babysitters werken vaak vaste uren en bepalen hun eigen uurtarieven. Overweeg om professionals in uw buurt of andere mensen in uw netwerk te vragen of ze kinder- of huisdierzorg nodig hebben om klanten te vinden.

6. Word een virtuele assistent

Virtuele assistenten bieden administratieve ondersteuning aan online klanten. Dit kan het opstellen en verzenden van e-mails, het beheren van een planning, het bieden van technische ondersteuning en het bijhouden van gegevens omvatten. Veel virtuele assistenten werken op contractbasis, wat betekent dat nieuwe ouders kunnen onderhandelen om te werken voor een periode die samenvalt met hun zwangerschapsverlof.

7. Begeleider studenten

Als je interpersoonlijke vaardigheden hebt en goed met kinderen kunt omgaan, overweeg dan om tutor voor studenten te worden. Deze baan biedt vaak flexibiliteit, omdat je kiest met welke onderwerpen en klanten je werkt. Docenten bieden ondersteuning, virtueel of persoonlijk. Vanwege de schema's van de studenten werken docenten meestal in het weekend of 's avonds, maar docenten en klanten bepalen welke uren voor elk van hen het beste zijn.

8. Solliciteer op posities voor callcentervertegenwoordigers

Functies voor callcentervertegenwoordigers vereisen zelden specifieke ervaring en bieden werk op afstand. Als callcentermedewerker bel je op basis van een door de werkgever verstrekte bellijst. Sommige callcentervertegenwoordigers werken als verkopers, terwijl anderen geld inzamelen of informatie verspreiden. Dit is een geweldige baan voor nieuwe ouders met uitzonderlijke communicatieve vaardigheden.

9. Enquêtes invullen

Professionals kunnen op bepaalde websites een profiel aanmaken om betaalde enquêtes uit te voeren. Hoewel het uitbetalingsbedrag voor elke enquête varieert, is dit een goede manier voor professionals met zwangerschapsverlof om extra inkomen te verdienen. Enquêtes invullen is een activiteit die weinig moeite kost en die deze professionals op elk moment kunnen uitvoeren. De meeste enquêtes geven aan hoeveel u verdient voor het invullen ervan. Hierdoor bepaal je hoeveel geld je verdient met deze bijbaan door te kiezen hoeveel enquêtes je afrondt.

10. Werk als boekhouder

Boekhouders houden financiële administratie bij voor bedrijven. Hoewel deze professionals vaak een hoge vaardigheid hebben in administratieve, organisatorische en wiskundige vaardigheden, is het mogelijk om met weinig ervaring een boekhoudtaak op afstand te krijgen. Werken als boekhouder is een goede baan voor professionals met zwangerschapsverlof, omdat het een flexibel schema mogelijk maakt en vaak lucratief is.

11. Bied freelance vertaaldiensten aan

Als u vloeiend een tweede taal spreekt, overweeg dan om vertaaldiensten aan te bieden. Vertaalwerk is vaak volledig op afstand en biedt flexibele werkuren. Als vertaler luister je naar audio of lees je documenten om ze op te nemen in een andere taal dan de originele bron. Omdat het kennen van een tweede taal een bijzondere vaardigheid is, loont dit werk vaak goed.

12. Arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvragen

Afhankelijk van de staat waarin u woont en het bedrijf waarvoor u werkt, kunt u mogelijk een arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvragen als u onlangs bent bevallen of nog zwanger bent. Zo kun je tijdens je zwangerschapsverlof toch inkomen ontvangen zonder dat je een andere baan hoeft te zoeken. In sommige gevallen kunt u door het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsuitkering uw verlofperiode verlengen, zodat u meer tijd heeft om te wennen aan uw nieuwe gezinslid.

13. Start een blog

Als je van schrijven houdt, overweeg dan om een ​​blog te starten om je inkomen aan te vullen tijdens je zwangerschapsverlof. Om een ​​blog te starten, kies je een onderwerp waar je een passie voor hebt en dat zo algemeen is dat je er veel over kunt schrijven. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt met het verzorgen van konijnen als huisdier, kun je een blog beginnen over het verzorgen van konijnen, aangezien het onderwerp zich uitbreidt tot verschillende subonderwerpen, zoals het voedsel dat konijnen eten of gezondheidsproblemen die ze kunnen hebben.

Zodra uw blog een aanzienlijk publiek heeft, kunt u proberen om affiliatielinks in uw artikel te plaatsen. Met gelieerde links kunt u elke keer dat een lezer op een link in uw artikel klikt, een betaling ontvangen.

14. Accepteer goedkeuringen

Afhankelijk van hoe groot je volgers op sociale media zijn, kun je je misschien aanmelden als merkambassadeur. Merkambassadeurs plaatsen berichten op sociale media om een ​​bepaald product te promoten. In ruil daarvoor biedt het bedrijf dat het product verkoopt een geldelijke vergoeding of laat u het product dat u onderschrijft, houden. Deze overeenkomsten zijn vooral handig als u bedrijven steunt die gericht zijn op het ouderschap, aangezien u items ontvangt waarmee u voor uw kind kunt zorgen. Dit helpt u geld te besparen doordat u deze kinderverzorgingsproducten niet meer hoeft te kopen.

15. Verkoop foto's aan stockfotobedrijven

Een andere manier om een ​​passief inkomen te verdienen, is door foto's te verkopen op stockfotowebsites. Maak hiervoor een foto van iets algemeens, zoals een boom of een koffiemok, en upload deze naar een website die stockfoto's verkoopt. Elke keer dat iemand uw afbeelding downloadt, ontvangt u royalty's. Hoewel dit geen vaste bron van inkomsten is, kunt u met het verkopen van uw foto's geld verdienen zonder dat u hoeft te werken.

16. Test nieuwe producten en websites

Sommige bedrijven betalen professionals om hun nieuwe website of product te testen voor een gratis product of een geldelijke vergoeding. Nadat u een product heeft ontvangen om te testen of naar een website te linken, schrijft u een eerlijke recensie om uw ervaring in detail te beschrijven. Dit helpt bedrijven bij het adverteren en het perfectioneren van hun producten.


About author

Doortje Klumper

Na de adoptie of de bevalling van een kind nemen professionals vaak persoonlijk verlof op. Werkgevers beschouwen deze vrije tijd als zwangerschapsverlof en in de Verenigde Staten varieert de zwangerschapsuitkering. Als u overweegt zwangerschapsverlof op te nemen, is het handig om na te denken over manieren om tijdens uw verlof geld te verdienen. In dit artikel leggen we uit hoe je inkomen kunt verdienen tijdens je zwangerschapsverlof en verkennen we 16 ideeën om te overwegen.


Scroll to Top