Blog

Verpleeghuizen hebben een aantal verschillende medewerkers en specialiteiten in dienst om hun bewoners te helpen. Van medische professionals tot administratief ondersteunend personeel, verpleeghuizen hebben werknemers nodig met verschillende vaardigheden en sterke punten. Als u weet welke banen verpleeghuizen bieden, kunt u de beste positie voor uw vaardigheden vinden. In dit artikel geven we een lijst met veelvoorkomende functies in een verpleeghuis en geven we tips voor het vinden van een baan in een verpleeghuis.

Gerelateerd: 52 soorten verpleegkundigen

Functies in een verpleeghuis

Verpleeghuizen huren een breed scala aan medische professionals in om hun oudere bewoners te helpen en administratief en ondersteunend personeel om ervoor te zorgen dat de organisatie soepel verloopt. Overweeg deze lijst met 16 veelvoorkomende functies die beschikbaar zijn in verpleeghuizen:

Gerelateerd: 8 niet-verpleegkundige baanopties voor verpleegkundigen

1. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.205 per jaar

Primaire taken: Een huishoudster is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de verpleeghuisfaciliteit. Veel voorkomende taken voor huishoudsters zijn het verschonen van lakens, het schoonmaken en desinfecteren van badkamers en het buitenzetten van het afval.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een huishoudster

2. Gecertificeerd verpleegassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.329 per jaar

Primaire taken: Een gecertificeerde verpleegassistent, of CNA, is verantwoordelijk voor het helpen van bewoners van verpleeghuizen bij het uitvoeren van basistaken. Meestal omvat dit taken zoals het opnemen van dagelijkse vitale functies, het helpen van bewoners bij het gebruik van de badkamer en het helpen van bewoners om van kleding te wisselen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een CNA (Certified Nursing Assistant)

3. Administratief coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.603 per jaar

Primaire taken: Een administratief coördinator is verantwoordelijk voor de coördinatie van de administratieve en administratieve praktijken tussen interne en externe belanghebbenden. Veel administratieve coördinatoren voeren taken uit zoals toezicht houden op interne afdelingen, werken met externe leveranciers en het onderhouden van de dagelijkse workflow in het verpleeghuis.

4. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.971 per jaar

Primaire taken: Een diëtist is verantwoordelijk voor de goede voeding van de bewoners. In de meeste gevallen gaat het om taken zoals ervoor zorgen dat elke bewoner passend voedsel en maaltijden krijgt, coördineren met ander zorgpersoneel en ontmoetingen met bewoners om hun voedselbehoeften te bespreken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een diëtist

5. Oncologieverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $62,994 per jaar

Hoofdtaken: Een oncologieverpleegkundige is verantwoordelijk voor het verlenen van zorg aan bewoners met kanker. In de meeste gevallen voeren oncologieverpleegkundigen taken uit zoals toezicht houden op de zorg, voorlichting geven over de ziekte en behandeling en het helpen verlichten van bijwerkingen.

6. Verpleegkundige navigator

Nationaal gemiddeld salaris: $64,287 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig navigator is verantwoordelijk voor het helpen van bewoners om hun ziektes en medische zorg te begrijpen. Verpleegkundige navigators beheren doorgaans taken zoals het uitleggen van de specifieke kenmerken van hun ziekte of ziekte aan patiënten, het opleiden van andere verzorgers of familieleden en het bieden van ondersteuning voor behandeling en besluitvorming.

7. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $67,482 per jaar

Primaire taken: Een openbare gezondheidsverpleegkundige is verantwoordelijk voor het toezicht op het algemene welzijn van de hele faciliteit. De meeste volksgezondheidsverpleegkundigen werken met een gemeenschapspopulatie in plaats van met individuele patiënten om de gezondheid en veiligheid te waarborgen. In een verpleeghuis kan een verpleegkundige taken uitvoeren, zoals toezicht houden op de algemene verpleegprotocollen en suggesties doen voor verbeterde zorg.

8. Welzijnsdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.425 per jaar

Primaire taken: Een welzijnsdirecteur is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de bewoners van het verpleeghuis over de juiste wellness-outlets en -ondersteuning beschikken. Over het algemeen voeren welzijnsdirecteuren in verpleeghuizen taken uit zoals ervoor zorgen dat de programmering voldoet aan de normen en voorschriften, toezicht houden op wellnessprogramma's en samenwerken met andere personeelsleden.

9. Psychiatrisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.920 per jaar

Primaire taken: Een psychiatrisch verpleegkundige is verantwoordelijk voor het helpen van bewoners bij het omgaan met hun psychische stoornissen of problemen. In de meeste gevallen voeren psychiatrisch verpleegkundigen in verpleeghuizen taken uit zoals het ontmoeten van bewoners over hun symptomen of diagnoses, het bieden van behandelingen en het samenwerken met andere medische professionals om holistische zorg te garanderen.

10. Klinische verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.200 per jaar

Primaire taken: Een klinisch verpleegkundige is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat het verpleeghuis voldoet aan alle medische behoeften van de bewoners. Doorgaans voeren klinische verpleegkundigen taken uit zoals het geven van algemene gezondheidsbeoordelingen aan bewoners, samenwerken met andere leden van het medisch personeel en ervoor zorgen dat alle bewoners de specifieke zorg krijgen die ze nodig hebben.

11. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.665 per jaar

Primaire taken: Een ergotherapeut is verantwoordelijk voor het helpen van bewoners om hun dagelijkse mobiliteit terug te krijgen of te behouden. In verpleeghuizen voeren ergotherapeuten vaak taken uit zoals ontmoetingen met bewoners om hun mobiliteitsproblemen te beoordelen, toezicht houden op therapiesessies en indien nodig samenwerken met andere medische professionals.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

12. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.774 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut is verantwoordelijk voor het helpen van patiënten om weer mobiel te worden na een ziekte of blessure. Gewoonlijk werken fysiotherapeuten met bewoners die een blessure of ziekte hebben opgelopen die een specifieke spiergroep of bewegingsbereik beïnvloedt. In een verpleeghuis voeren fysiotherapeuten vaak taken uit zoals het beoordelen van bewoners en het toezicht houden op de therapie en behandeling van hun patiënten.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

13. Verpleeghuisbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.359 per jaar

Primaire taken: Een verpleeghuisbeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van alle aspecten van het verpleeghuis. Beheerders van verpleeghuizen voeren doorgaans taken uit zoals ervoor zorgen dat alle werknemers aan hun werknormen voldoen, toezicht houden op de programmering en het handhaven van de kwaliteit van de zorg in de faciliteit.

14. Verpleegkundige voor pijnbestrijding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.082 per jaar

Primaire taken: Een pijnbeheersingsverpleegkundige is verantwoordelijk voor het helpen van patiënten bij het beheersen van pijn door ziekte of letsel. Deze verpleegkundigen voeren gewoonlijk taken uit zoals het beoordelen van het pijnniveau van een patiënt, het voorschrijven van een behandeling om hun pijn te verlichten en het toezicht houden op de toediening van die behandeling.

15. Reisverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.196 per jaar

Primaire taken: Een reisverpleegkundige is verantwoordelijk voor het verlenen van verpleegkundige ondersteuning aan onderbemande faciliteiten. Reisverpleegkundigen voeren een aantal taken uit in hun rol, afhankelijk van de behoeften van de faciliteit waarvoor ze werken. Vaak zijn hun opdrachten tijdelijk en helpen ze hiaten op te vullen wanneer er personeelstekorten zijn of situaties van kort of langdurig verlof van fulltime verpleegkundigen.

16. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.443 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig specialist is verantwoordelijk voor het verlenen van holistische zorg aan verpleeghuisbewoners. Doorgaans omvatten hun taken het beoordelen van de algehele gezondheid van de bewoners, het toedienen van behandeling en medicatie indien nodig en het samenwerken met andere medische professionals over patiëntenzorg.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundig specialist

Tips voor het krijgen van een baan in een verpleeghuis

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in een verpleeghuis, gebruik dan deze tips om je voor te bereiden op je zoektocht naar een baan en rol in de instelling:

  • Ontwikkel empathie. In de meeste gevallen bestaat het grootste deel van het werk dat u in een verpleeghuis zult doen uit het ontwikkelen van relaties met de bewoners en het tonen van empathie. Door aan die vaardigheden te werken voordat je naar een baan solliciteert, kan dit je helpen bij een sollicitatiegesprek en in een toekomstige functie.
  • Werk samen met de bevolking. Ervaring met het werken met ouderen is gunstig voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het werken in een verpleeghuis. De meeste bewoners zijn op latere leeftijd en hebben specifieke vormen van zorg nodig. Als u weet hoe u voor deze populatie moet zorgen, kunt u uw kansen op een baanaanbieding vergroten.
  • Markeer teamwerk. De meeste verpleeghuizen hebben een uitgebreide staf, zowel medisch als administratief. Effectief werken als onderdeel van een team is noodzakelijk voor mensen in een verpleeghuis. Ontwikkel je teamworkvaardigheden en markeer ze op je cv en tijdens je sollicitatiegesprek.

About author

Dienke Rikhoff

Verpleeghuizen hebben een aantal verschillende medewerkers en specialiteiten in dienst om hun bewoners te helpen. Van medische professionals tot administratief ondersteunend personeel, verpleeghuizen hebben werknemers nodig met verschillende vaardigheden en sterke punten. Als u weet welke banen verpleeghuizen bieden, kunt u de beste positie voor uw vaardigheden vinden. In dit artikel geven we een lijst met veelvoorkomende functies in een verpleeghuis en geven we tips voor het vinden van een baan in een verpleeghuis.


Scroll to Top