Blog

een baan zoeken

16 Supply Chain-banen Op Instapniveau: Met Gemiddelde Salarissen En Taken

Bedrijven kunnen slagen als ze hun producten efficiënt maken. Een supply chain stelt medewerkers in staat om vanuit verschillende specialismen samen te werken en het productieproces te voltooien. Als u geïnteresseerd bent in werken in supply chain management, zijn er meerdere beroepen voor professionals die nieuw het veld betreden. In dit artikel definiëren we een supply chain en geven we een lijst met supply chain-taken op instapniveau die u kunt overwegen.

Wat is een toeleveringsketen?

Een toeleveringsketen is in wezen de lopende band van de zakenwereld. Werknemers, bedrijven en leveranciers werken in een bepaalde volgorde samen om een ​​eindproduct te creëren dat de consument met succes bereikt. Omdat bedrijven vaak supply chains gebruiken, kun je in veel industrieën werken als je een supply chain-baan hebt. Vanwege de verscheidenheid aan banen in de toeleveringsketen, kun je je vaak een weg banen naar elke functie die je interesseert. De beste manier om te beginnen is met een baan in de supply chain op instapniveau.

Lees meer: ​​Wat is supply chain?

16 supply chain-banen op instapniveau

Hier zijn enkele supply chain-banen op instapniveau met beschrijvingen om te onderzoeken of u geïnteresseerd bent in het opbouwen van een carrière in de branche:

1. Magazijnmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,170 per jaar

Primaire taken: een magazijnbeheerder voert alle taken uit die te maken hebben met het verwerken, organiseren en verpakken van opgeslagen magazijngoederen. Denk hierbij aan het tekenen voor verzendingen, het inspecteren van producten op beschadigingen en het op tijd afhandelen van de distributie. Ze bedienen ook de handlingapparatuur, zoals handkarren en vorkheftrucks, om items te laden en te lossen.

2. Inpakmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.995 per jaar

Primaire taken: Een inpakmedewerker zorgt ervoor dat gefabriceerde producten klaar zijn voor verzending door verpakkingsmateriaal te reinigen, artikelen in containers te laden en de containers te verzegelen en te labelen. Als een van de uiteindelijke productbehandelaars tussen consument en producent, controleren inpakmedewerkers ook op eventuele productdefecten en maken ze de goederen klaar voor transport.

3. Logistiek technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,003 per jaar

Primaire taken: Een logistiek technicus beheert voornamelijk de systemen die betrokken zijn bij de orderverwerking en leveringsverzoeken. Ze creëren systemen die helpen bij het organiseren van verschillende logistieke functies en ze beheren de levering en opslag van goederen naar het magazijn. Zodra ze de bestellingen hebben uitgevoerd, bewaken logistieke technici de inzet van goederen.

4. Logistiek coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.261 per jaar

Primaire taken: Een logistiek coördinator is verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van een toeleveringsketen en een efficiënte productdistributie. Enkele specifieke onderdelen van hun werk zijn het regelmatig analyseren van gegevens en het voorstellen van verbeteroplossingen. Ze plannen en implementeren ook supply chain-processen en geven prioriteit aan klanttevredenheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logistiek coördinator

5. Logistiek bediende

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.596 per jaar

Primaire taken: Een logistiek medewerker stelt de productie, opslag en transport van producten tussen bedrijven samen en houdt deze bij. Ze houden de administratie bij, behandelen uitgaande en inkomende zendingen. Ze houden klanten ook op de hoogte van de status van hun bestellingen.

6. Klantenondersteuningsmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.253 per jaar

Primaire taken: Een vertegenwoordiger van de klantenondersteuning in de toeleveringsketen communiceert met klanten en geeft hun behoeften door aan het management. Ze onderhouden goede relaties met klanten en beantwoorden specifieke klantvragen. Ze houden ook klantenbestanden en achterstanden bij.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

7. Productieplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $46,122 per jaar

Primaire taken: Een productieplanner coördineert en ontwikkelt regelmatig schema's. Hun doel is om productieschema's te handhaven om de bedrijfsdoelen en deadlines te halen. Ze helpen ook bij het oplossen van productieproblemen.

8. Supply chain-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.390 per jaar

Primaire taken : Een supply chain-technicus zorgt voor de levering van goederen. Ze houden toezicht op het algehele beheer van de voorraadvoorraad, waaronder het verwerken van de ontvangst en opslag van goederen. Ze houden ook een register bij van een goede distributie.

9. Transporttechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.685 per jaar

Primaire taken: Een transporttechnicus helpt alle transportgerelateerde aspecten van het verplaatsen van producten. Hun belangrijkste doel is om tijdig leveringstransport te bieden en de beste routes aan andere transporteurs aan te bevelen. Ze kunnen ook vrachtwagenchauffeurs informeren over de juiste transportmethoden en zorgen voor goed onderhouden voertuigen.

10. Inkoopanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,193 per jaar

Primaire taken: Een inkoopanalist bepaalt welke benodigdheden moeten worden gekocht en welke grote aankopen nodig zijn voor het bedrijf. Ze bepalen ook welke distributeurs en fabrikanten met het bedrijf samenwerken op basis van kwaliteit, prijs en leveringssnelheid.

11. Inkoper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.625 per jaar

Primaire taken: Een inkoopagent houdt ook rekening met kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid bij het kiezen van leveranciers en merchandisers. Ze kopen echter producten en diensten voor bedrijven om te gebruiken of door te verkopen. Ze onderhandelen ook over contracten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een inkoper

12. Analist voorraadbeheer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.796 per jaar

Primaire taken: Een analist voor voorraadbeheer bewaakt de toereikendheid van de voorraden voor distributie en operaties. Ze onderzoeken de gereedschaps- en materiaalkwaliteit die nodig is voor de productie en identificeren kostenbesparende mogelijkheden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitsnormen.

13. Logistiek assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $61.559 per jaar

Primaire taken: Een logistiek medewerker biedt dagelijkse ondersteuning om de workflow consistent te houden. Tot hun taken behoren het bewaken van zendingen en leveringen, toezicht houden op de kwaliteit en kwantiteit van leveringen en het opstellen van bestellingen en facturen. Ze kunnen ook administratieve taken, klantenservicetaken en algemeen kantooronderhoud uitvoeren.

14. Sourcing-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.685 per jaar

Primaire taken: Een sourcingspecialist maakt het sourcingproces van een bedrijf efficiënter. Ze bereiken dit door goede relaties met leveranciers op te bouwen, te onderhandelen over kosten die het bedrijf ten goede komen en door overeenkomsten te ontwikkelen die het bedrijf helpen winst te maken. Over het algemeen zijn ze een derde partij die de hogere medewerkers van een bedrijf naar beste vermogen adviseert en raadpleegt, en sommige werken zelfs op contractbasis.

15. Bevoorradingsplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.220 per jaar

Primaire taken: Een supply planner anticipeert en handhaaft voorraadniveaus. Hun belangrijkste doel is om te bepalen hoe aan de vereisten van het vraagplan kan worden voldaan. Ze balanceren vraag en aanbod om te voldoen aan de financiële en servicebehoeften van het bedrijf.

16. Vraagplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $75.261 per jaar

Primaire taken: Een vraagplanner schat toekomstige producteisen, inclusief omzetprognoses, afstemming op voorraadniveau, materiaalplanning en inkoopprognoses. Hiervoor gebruiken ze analytische, marketing- en verkoopgegevens.


About author

Berg Pifers

Bedrijven kunnen slagen als ze hun producten efficiënt maken. Een supply chain stelt medewerkers in staat om vanuit verschillende specialismen samen te werken en het productieproces te voltooien. Als u geïnteresseerd bent in werken in supply chain management, zijn er meerdere beroepen voor professionals die nieuw het veld betreden. In dit artikel definiëren we een supply chain en geven we een lijst met supply chain-taken op instapniveau die u kunt overwegen.


Scroll to Top