Blog

een baan zoeken

16 Top Banen In De Ruimtevaartindustrie Om Te Overwegen

De ruimtevaartindustrie biedt kansen voor professionals op gebieden van astrofysica tot communicatie. Door mogelijke loopbaantrajecten te onderzoeken, kunt u begrijpen hoe u interesse in technologie of astronomie kunt ontwikkelen tot een lucratieve carrière voor een overheid of particulier bedrijf. Deze carrières omvatten een verscheidenheid aan verschillende specialiteiten, en de meeste vereisen technische aanleg en wetenschappelijke interesse. In dit artikel bespreken we 16 verschillende banen binnen de ruimtevaartindustrie in zowel de private als de publieke sector.

Wat is de ruimtevaartindustrie?

De ruimtevaartindustrie omvat alle particuliere bedrijven, militaire groepen en overheidsinitiatieven die vliegtuigen en ruimtevaartuigen buiten de atmosfeer sturen. Overheidsorganisaties sponsoren ruimtemissies om wetenschappelijke en defensie-informatie te verzamelen, en particuliere bedrijven kunnen satellieten in een baan om de aarde sturen voor telecommunicatie of particuliere ruimtevaart vergemakkelijken. Deze gecoördineerde ruimtemissies omvatten ingewikkelde processen waarbij specialisten op vele gebieden in dienst zijn.

Ingenieurs en technici helpen bij het ontwerpen, bouwen en bedienen van ruimtevaartuigen vanaf de modellerings- en conceptfase tot aan de operatie. Wetenschappers ontwerpen de experimenten die deze ambachtelijke onderzoeken en helpen bij het voorspellen van weers- en fysieke verschijnselen die de lancering en werking kunnen beïnvloeden. Piloten helpen de enorme componenten en volledig voltooide vaartuigen naar lanceerplaatsen te vervoeren, en astronauten besturen het vaartuig de ruimte in. Daarnaast communiceren professionele schrijvers en fotografen de spannende technologische ontwikkelingen, lanceringsevenementen en wetenschappelijke ontdekkingen die het resultaat zijn van deze expedities.

16 topposities in de ruimtevaartindustrie

Hier zijn 16 banen in de ruimtevaartindustrie die u zou kunnen overwegen:

1. Piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.858 per jaar

Primaire taken: Een piloot bestuurt vliegtuigen die vracht of passagiers vervoeren. In de ruimtevaartindustrie kan een piloot helpen bij het transporteren van delen van ruimtevaartuigen, het bergen van astronauten of spaceshuttles nadat ze zijn teruggekeerd naar de aarde of het besturen van vliegtuigen om astronauten te helpen trainen. Werken als piloot voor een overheidsinstantie of leger kan ervaring opleveren die kandidaten kan helpen zich te kwalificeren voor het zeer beperkte aantal beschikbare astronautenposities.

2. Testtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $46,122 per jaar

Primaire taken: een testtechnicus in de ruimtevaartindustrie zorgt voor een hoog niveau van montage en materiaalkwaliteit voor alle ruimtevaartuigen om voorspelbare vluchten en veiligheid voor piloten en astronauten te garanderen. Sommige testposities vereisen mogelijk ervaring met elektrische systemen, assemblage en ruimtevaartbouw.

3. Elektrisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,097 per jaar

Hoofdtaken: Een elektromonteur installeert en repareert elektrische systemen. In de ruimtevaartindustrie kunnen ze helpen bij het assembleren van ruimtevaartuigen, het verzamelen van gegevens of het onderhouden van de apparatuur die wordt gebruikt om nieuwe materialen en uitvindingen te testen.

4. CAD-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.764 per jaar

Primaire taken: Een computerondersteunde ontwerpontwerper, of CAD-ontwerper, gebruikt uitgebreide technische software om 2D- en 3D-modellen en specificaties voor onderdelen en systemen te maken. Met deze software kunnen ze afdrukken en tekeningen maken die specificeren hoe onderdelen moeten worden gesneden en geassembleerd, en sommige onderdelen kunnen maken door de tekeningen in de productieapparatuur te importeren.

5. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.664 per jaar

Primaire taken: Een technisch schrijver helpt bij het maken van eenvoudige en duidelijke documentatie voor technische processen en apparatuur, waaronder handleidingen en handleidingen, montage-informatie en zelfs technisch-wetenschappelijke artikelen. In de ruimtevaartindustrie kan een technisch schrijver helpen bij het documenteren van apparatuur of procedures die worden gebruikt om ruimtevaartuigen te vervaardigen en te lanceren. Ze kunnen ook helpen bij het interpreteren van ruimteontwikkelingen voor openbare persberichten en artikelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

6. Technische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.873 per jaar

Primaire taken: een technisch technicus werkt met een specifiek technisch team om concepten te onderzoeken en te testen of om deze concepten te helpen implementeren en bouwen. In de ruimtevaartindustrie kan een technisch technicus helpen bij het testen van geassembleerde onderdelen van ruimtevaartuigen terwijl ze worden ontwikkeld, testresultaten vastleggen en aanpassingen aanbevelen. Hoewel ingenieurs over het algemeen een diploma in hun vakgebied nodig hebben, hoeft een technisch technicus dat misschien niet te zijn.

7. Meteoroloog

Nationaal gemiddeld salaris: $66,173 per jaar

Primaire taken: Een meteoroloog is een natuurkundige die weerpatronen en fysieke veranderingen bestudeert en interpreteert. In de ruimtevaartindustrie kunnen ze technisch inzicht verschaffen voor vluchten en lanceringen, of ze kunnen helpen bij het ontwerpen van weerexperimenten waarbij gegevens uit de buitenatmosfeer of de ruimte worden verzameld.

8. Geoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $67,947 per jaar

Primaire taken: Een geoloog is een natuurkundige die geologische geschiedenis, materialen en gebeurtenissen bestudeert. Ze kunnen deelnemen aan het bouwen van apparatuur en experimenten om de vorming van andere planeten te bestuderen, of om te begrijpen hoe natuurlijke fysieke materialen reageren in verschillende omgevingen buiten de aarde.

9. Productie-ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.807 per jaar

Primaire taken: Een productie-ingenieur werkt aan het creëren van systemen voor het vervaardigen van onderdelen en producten. In de ruimtevaartindustrie helpt een productie-ingenieur bij het creëren van de mechanische elementen van ruimtevaartuigen en aanverwante apparatuur. Ze kunnen nauw samenwerken met andere ingenieurs en computerwetenschappers om elektrische, mechanische en computergestuurde aspecten van de systemen die ze ontwerpen te coördineren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een productie-ingenieur

10. Robotica-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 94.199 per jaar

Primaire taken: Een robotica-ingenieur ontwerpt systemen die gebruikmaken van robotica, zoals automatiseringsprocessen en individuele robotmachines. In de ruimtevaartindustrie kunnen robotica-ingenieurs helpen bij het integreren van robotapparatuur in ruimtevaartuigen of helpen bij het bouwen van rovers voor gebruik op afstand op andere planeten.

11. Systeemingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 98.583 per jaar

Primaire taken: Systeemingenieurs werken aan het ontwerpen en onderhouden van volledige systemen, waarbij ze ervoor zorgen dat componenten samenwerken en dat het systeem de nodige veiligheidsprocedures en feedbackprotocollen bevat. In de ruimtevaartindustrie kan een systeemingenieur werken met het ontwerp van laadsystemen, missiecontrolesystemen of grondsystemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een systeemingenieur

12. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.068 per jaar

Primaire taken: Een ruimtevaartingenieur gebruikt technische kennis om nieuwe ruimtevaartuigen te ontwerpen, ontwikkelen en testen, van satellieten tot raketten en raketten. In de ruimtevaartindustrie zouden ze plannen kunnen ontwikkelen voor satellieten en ruimtevaartuigen voor particuliere telecommunicatie- of transportbedrijven. Lucht- en ruimtevaartingenieurs kunnen ook voor overheids- of militaire instanties werken aan nationale ruimteverkennings- of grondverdedigingsprojecten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een lucht- en ruimtevaartingenieur

13. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.968 per jaar

Primaire taken: Een softwareontwikkelaar ontwerpt en bouwt programma's en applicaties om bepaalde taken uit te voeren. In de ruimtevaartindustrie kan een softwareontwikkelaar voor een ruimtevaartontwikkelingsbedrijf werken om programma's te maken die raketten, satellieten en rovers simuleren of uitvoeren. Deze functies vereisen meestal een computerwetenschappelijke achtergrond en vloeiendheid in programmeertalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

14. Cyberbeveiligingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106,172 per jaar

Primaire taken: Een cyberbeveiligingsspecialist zorgt ervoor dat programma's en systemen veilig zijn tegen cyberbeveiligingsbedreigingen. In de ruimtevaartindustrie speelt dit een cruciale rol bij het beschermen van ruimtevoertuigen tegen bedreigingen die hun gegevens of effectiviteit in gevaar kunnen brengen. De rol kan risicobeoordeling, testen en het ontwikkelen van oplossingen voor verwachte bedreigingen omvatten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een cyberbeveiligingsanalist bent

15. Data-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 129.971 per jaar

Primaire taken: Een data engineer creëert en onderhoudt systemen die grote hoeveelheden data verwerken en analyseren. Voor ruimte-initiatieven kan dit betekenen dat de gegevens worden verwerkt die nodig zijn voor de modellering en simulatie die helpt bij het ontwikkelen en testen van nieuwe vaartuigen voordat ze fysiek worden gebouwd. Naast het verzamelen en ordenen van deze data, houdt de rol van data engineer in dat deze data veilig wordt opgeslagen en snel toegankelijk is.

16. Cloudarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 135.692 per jaar

Primaire taken: Een cloudarchitect ontwerpt computersystemen met externe cloudopslag. Nieuwe technologiebedrijven en overheidsorganisaties beginnen cloudgebaseerde systemen te ontwikkelen om ruimtemissies uit te voeren, zodat cloudarchitecten kunnen helpen bij het bouwen van die systemen en andere ingenieurs kunnen leren hoe ze ze moeten gebruiken.

Tips voor het vinden van een baan in de ruimtevaart

Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van een ruimtecarrière:

Overweeg gespecialiseerde cursussen

Als je een carrière in de ruimte overweegt terwijl je nog op de middelbare school of universiteit zit, kun je alle beschikbare cursussen volgen in lucht- en ruimtevaarttechniek, natuurkunde of astronomie. Zelfs als piloot of technisch schrijver kan het hebben van een technische cursusachtergrond je later competitiever maken en fundamentele kennis verschaffen.

Volg een hbo-opleiding

Met uitzondering van sommige media- en communicatiebanen, vereisen de meeste banen in de ruimtevaartindustrie een bachelordiploma in een wetenschaps-, technologie- of engineeringveld, en afgestudeerde graden kunnen kandidaten helpen zich te specialiseren in hun gewenste vakgebied. Voor sommige technische banen is mogelijk alleen een associate degree vereist.

Onderzoekscertificeringen

Je zou kunnen kijken naar de professionele of overheidscertificeringen die nodig zijn op je carrièrepad. Aangezien veel banen in de ruimte betrekking hebben op het werken voor een overheid of overheidsinstantie, moet u mogelijk het proces voor veiligheidsmachtiging doorlopen. Voor functies die werken met gegevens, cyberbeveiliging of software-engineering, kunnen bepaalde professionele IT-certificeringen u een competitievere kandidaat maken.


About author

Riet Hoffman

De ruimtevaartindustrie biedt kansen voor professionals op gebieden van astrofysica tot communicatie. Door mogelijke loopbaantrajecten te onderzoeken, kunt u begrijpen hoe u interesse in technologie of astronomie kunt ontwikkelen tot een lucratieve carrière voor een overheid of particulier bedrijf. Deze carrières omvatten een verscheidenheid aan verschillende specialiteiten, en de meeste vereisen technische aanleg en wetenschappelijke interesse. In dit artikel bespreken we 16 verschillende banen binnen de ruimtevaartindustrie in zowel de private als de publieke sector.


Scroll to Top