Blog

Als je het leuk vindt om je klantenservicevaardigheden te gebruiken en interesse hebt in sieraden, overweeg dan om een ​​carrière in een juwelierszaak na te streven. In deze werkomgeving vind je zowel instap- als leidinggevende functies. Het kennen van de soorten banen die beschikbaar zijn bij juweliers, zorgt voor een efficiëntere zoektocht naar werk. In dit artikel leggen we de voordelen uit van werken bij een juwelier, geven we een overzicht van verschillende banen die bij juweliers zijn gevonden en geven we je de stappen voor het vinden van een baan bij een juwelier.

Waarom zou je bij een juwelier werken?

Werken bij een juwelier biedt veel voordelen, ongeacht uw functie. Als u deze voordelen begrijpt, kunt u bepalen of u al dan niet een carrière bij een juwelier wilt nastreven. Hier zijn enkele redenen om een ​​baan bij een juwelier te overwegen:

 • Juwelenkennis: Werken bij een juwelier helpt je om kwaliteitsjuwelen, diamanten, metalen en edelstenen beter te identificeren voor je eigen aankopen. Je leert niet alleen waar je op moet letten in deze stukken, maar je leert ook wat je kunt aanbevelen.
 • Commissies: als sieradenverkoper heb je de mogelijkheid om grote commissies te verdienen op basis van wat je verkoopt. Dit geeft u een extra bron van inkomsten om u te helpen comfortabeler te leven.
 • Verkopers van juweliers: Sommige juweliers hebben leveranciers waarvan u kunt profiteren. Deze verkopers tonen hun waardering en steun door medewerkers van juwelierszaken dingen aan te bieden zoals pizza, kaartjes voor sportevenementen of donuts.
 • Snelle en voordelige reparaties: wanneer u in een juwelier werkt, hebt u toegang tot snelle reparaties van sieraden wanneer u ze nodig hebt. Sommige juweliers voeren zelfs reparaties door werknemers uit voordat reparaties door de klant worden uitgevoerd. U kunt ook gratis of met grote korting sieradenreparaties ontvangen.

Banen bij juweliers

Of u nu de kassa wilt bedienen of sieraden aanbevelingen wilt doen aan klanten, juweliers bieden een overvloed aan vacatures die u kunt ontdekken. Zorg ervoor dat u rekening houdt met uw ervaring, vaardigheden en interesses voordat u een baan bij een juwelier volgt. Hier zijn enkele banen die je kunt krijgen bij juweliers:

1. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,151 per jaar

Primaire taken: Kassiers van juwelierszaken behandelen betalingstransacties en helpen klanten hun sieradenaankopen in te pakken en in te pakken. Ze verwerken ook kredietbetalingen en schrijven gasten in voor krediet om hun aankopen te doen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kassier

2. Assistent-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $27.848 per jaar

Primaire taken: Assistent-managers bij een juwelier ondersteunen de winkelmanager en helpen hen met verschillende taken. Ze kunnen helpen bij het opleiden en ontwikkelen van verkoopprofessionals, het voorstellen van aangepaste sieradenontwerpen, het helpen verbeteren van de financiële prestaties van de winkel, het geven van feedback van klanten en het helpen realiseren van winkelbudgetverkopen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een assistent-manager

3. Juwelenpartner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,441 per jaar

Primaire taken: Juweliers helpen klanten van juwelierszaken bij het vinden en kopen van artikelen die passen bij hun voorkeuren of behoeften. Ze kunnen klanten ook helpen bij het vinden van items voor een speciale gelegenheid, zoals een verloving of een jubileum. Juweliers delen ook productinformatie met winkelklanten en gasten en beantwoorden vragen van klanten.

4. Kwaliteitsborgingstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.557 per jaar

Primaire taken: ook wel een sieradenlab-grader genoemd, kwaliteitsborgingstechnici in deze branche werken in een laboratorium als een edelsteen- of sieradengrader. Hoewel ze niet per se in een juwelierszaak werken, werken ze wel voor een juweliersgroothandel of -fabrikant en hebben ze hun artikelen in juwelierszaken. De meeste van deze kwaliteitsborgingstechnici voeren kwaliteitsanalyses uit op diamanten en edelstenen. Ze geven ook certificaten uit om zeker te zijn dat ze van een bepaalde kwaliteit zijn.

5. Juwelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.778 per jaar

Primaire taken: Juweliers maken of verkopen een verscheidenheid aan juwelen of sieraden. Ze helpen klanten het juiste item te vinden, verschillende sieraden of materialen te onderzoeken en te evalueren, nieuwe sieraden te ontwerpen en sieraden te herstellen, schoon te maken, te polijsten en te beoordelen.

6. Verkoopmedewerker voor fijne sieraden

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.555 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers voor fijne sieraden helpen klanten die op zoek zijn naar fijne sieraden. Ze beantwoorden vragen met behulp van hun diepgaande kennis van fijne sieraden, bevelen kwaliteitsstukken aan op basis van de voorkeuren of behoeften van de klant en helpen de winkel of afdeling om verkoopdoelen te behalen.

7. Winkelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.565 per jaar

Primaire taken: Managers van juweliers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten in een juwelierszaak. Ze beheren de personeelsbehoeften, helpen bij problemen met de klantenservice, helpen winkeldiefstal te voorkomen en handelen de reclame- en promotie-inspanningen van de winkel af.

8. Sieradenconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $46.911 per jaar

Primaire taken: Sieradenconsulenten werken samen met klanten om hun sieradenbehoeften te bepalen. Ze zijn bedoeld om de sieradenvoorkeuren van een klant te begrijpen om hen te helpen een weloverwogen aankoop te doen. Sieradenconsulenten hebben veel taken, waaronder het uitvoeren van creditcardtransacties, het inspecteren van sieraden, het verkopen en het presenteren van sieraden aan klanten.

9. Managementmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,931 per jaar

Primaire taken: Managementmedewerkers in een juwelierszaak helpen bij de managementactiviteiten van de winkel. Ze helpen ook met een verscheidenheid aan administratieve en administratieve taken en helpen een juwelier om zijn doelstellingen en winstgevendheidsdoelen te bereiken.

Gerelateerd: Hoe een sieradenontwerper te zijn: taken, stappen en topvaardigheden

Andere juweliers banen

Hier zijn meer banen voor juweliers:

 • Bank juwelier
 • Juwelen ontwerper
 • Verkoopprofessional
 • Sieraden maker
 • Verkoopmedewerker
 • Kantoormedewerker
 • Gemoloog
 • Manager

Gerelateerd: 30 vragen voor een interview met een juwelier (met antwoorden)

Hoe krijg je een baan in een juwelier?

Hoewel je carrièrepad naar het werken in een juwelier kan variëren op basis van de functie en je achtergrond, gebruik je deze algemene stappen om dit soort werk na te streven:

 1. Verkrijg de vereiste opleiding. De meeste juweliersposities hebben minimale opleidingsvereisten. Behaal je middelbare schooldiploma en overweeg relevante cursussen te volgen, zoals computer-, bedrijfs- of edelsteenkundelessen. Raadpleeg specifieke vacatures voor aanvullende opleidingsvereisten.
 2. Geef de achtergrondcontrole door. Zorg ervoor dat u een antecedentenonderzoek kunt doorstaan. U hebt vaak een schone achtergrondcontrole nodig zonder veiligheidsrisico's en winkeldiefstallen.
 3. Streef naar een winkelfunctie. Overweeg om te beginnen met een winkelfunctie voordat je in een juwelierszaak gaat werken. Werken in een winkel kan je helpen winkelervaring op te doen en je vaardigheden op het gebied van klantenservice te verbeteren, die beide kunnen helpen bij toekomstige werkgelegenheid in een juwelier.

About author

Robbert Spijk

Als je het leuk vindt om je klantenservicevaardigheden te gebruiken en interesse hebt in sieraden, overweeg dan om een carrière in een juwelierszaak na te streven. In deze werkomgeving vind je zowel instap- als leidinggevende functies. Het kennen van de soorten banen die beschikbaar zijn bij juweliers, zorgt voor een efficiëntere zoektocht naar werk. In dit artikel leggen we de voordelen uit van werken bij een juwelier, geven we een overzicht van verschillende banen die bij juweliers zijn gevonden en geven we je de stappen voor het vinden van een baan bij een juwelier.


Scroll to Top