Blog

een baan zoeken

17 Banen Die Op 15-jarige Leeftijd Worden Aangenomen: En Zelfs 14

Als tiener kan een baan een bron van inkomsten zijn en je ook helpen meer zelfstandigheid en ervaring op te doen. In je eerste banen zul je waarschijnlijk waardevolle professionele vaardigheden leren om een ​​basis voor je carrière op te bouwen. Er zijn verschillende banen voor 14- en 15-jarigen in verschillende sectoren. In dit artikel zetten we verschillende banen voor tieners op een rij, evenals nuttige informatie over banen voor tieners, zodat je de baan kunt vinden die het beste bij je interesses past.

Hoeveel mogen 14- en 15-jarigen werken?

Afhankelijk van waar u woont, kunnen er wetten en beperkingen gelden voor het soort werk dat u kunt uitvoeren en het aantal uren dat u per week kunt werken. De Fair Labor Standards Act (FLSA) stelt bijvoorbeeld de volgende beperkingen voor 14- en 15-jarigen in de VS:

 • U mag niet werken aan een baan die als gevaarlijk wordt beschouwd, zoals mijnbouw, houtkap, elke baan waarvoor u met explosieven of elektrische zagen moet werken, ladderwerk, opslag en andere soortgelijke functies

 • Je mag op een schooldag maximaal 3 uur per dag werken en op een niet-schooldag maximaal 8 uur

 • Je kunt in een schoolweek maximaal 18 uur werken en op een niet-schooldag maximaal 10 uur

 • Je kan enkel werken tussen 7u en 19u (behalve van 1 juni tot Labor Day, dan kan je werken van 7u tot 21u)

Er zijn echter uitzonderingen op het aantal uren dat u onder bijzondere omstandigheden mag werken, bijvoorbeeld als u deelneemt aan een door de staat gesponsord leertraject.

Wat voor werk kunnen 14- en 15-jarigen doen?

Tieners kunnen in meerdere sectoren werken, waaronder de detailhandel en de foodservice. Hier zijn een paar rollen die geweldige banen zijn voor 14- en 15-jarigen:

Persoonlijke mogelijkheden:

1. Barista

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,66 per uur

Taken : Barista's worden doorgaans ingehuurd door coffeeshops om dranken (zoals koffie en thee) te bereiden en te serveren, vragen te beantwoorden en klanten te helpen bij het kiezen van menu-items, klanten te controleren met behulp van een kassa of andere point-of-sale-technologie en te helpen houden werkgebieden, apparatuur en klantgebieden schoon en ontsmet.

Lees meer: ​​Leer hoe je een barista bent

2. Busser

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,87 per uur

Taken: Bussers werken in restaurants en zijn belast met het opruimen van keukengerei en drinkgerei van tafels, het afvegen van eetoppervlakken, het bijvullen van niet-alcoholische dranken van klanten en het helpen dragen van voedsel naar tafels.

Lees meer: ​​Leer meer over busser zijn

3. Caddy

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,43 per uur

Werkzaamheden : Caddies worden meestal gebruikt door golfbanen en countryclubs om spelers te helpen door golftassen te dragen, golfballen schoon te maken, zandbunkers te harken, vlaggen vast te houden en spelers te raadplegen over welke club ze moeten gebruiken.

Gerelateerd: Middelbare school CV-tips en voorbeeld

4. Kampadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 9,24 per uur

Taken: kampbegeleiders helpen bij het leiden van spelletjes, wandelingen, meezingers en andere kampactiviteiten, en leren de basistaken van de raadgever om hen voor te bereiden op een positie als senior adviseur als ze oud genoeg zijn (meestal 16-18 jaar oud).

5. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,52 per uur

Taken: Kassiers zijn doorgaans in dienst van winkels en fastfoodrestaurants om contante, creditcard- of chequebetalingen te ontvangen, bonnen en terugbetalingen uit te geven, geld te tellen en de kassalade tijdens hun diensten in evenwicht te houden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kassier

6. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: 15,68 per uur

Taken: Hondenuitlaters kunnen onafhankelijk zijn of voor een toegewijd bedrijf werken. Sommige hondenuitlaters nemen één hond per keer mee voor wandelingen, en anderen kunnen meerdere honden meenemen op elk uitje. De duur van elke wandeling is afhankelijk van het ras van de hond en de instructies van de klant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een hondenuitlater

7. Vaatwasser

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,36 per uur

Werkzaamheden: Vaatwassers werken in restaurants en zijn belast met het schoonmaken van borden en kookgerei en het plaatsen van schone borden in de serveerstations. Ze kunnen ook tafels dekken en tafelbussen uitvoeren, afhankelijk van het restaurant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een vaatwasser

8. Boodschappentasje

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,88 per uur

Taken: Kruidenierswinkels helpen klanten van supermarkten door gekochte boodschappen snel in tassen te organiseren en tassen naar de voertuigen van klanten te dragen.

9. Gastheer/gastvrouw

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,34 per uur

Werkzaamheden: Gastvrouwen en hosts van restaurants zijn verantwoordelijk voor het begroeten van klanten, hen naar open tafels leiden, menu's presenteren en hen informeren over specials. Ze zijn er ook verantwoordelijk voor dat de restaurantsecties in evenwicht zijn om overbelasting van de servers te voorkomen.

Lees meer: ​​Leer meer over gastheer/gastvrouw zijn

10. IJsschepje

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,72 per uur

Werkzaamheden: IJsscheppers begroeten ijssalonklanten, bieden menusuggesties, beantwoorden vragen van klanten, verstrekken monsters, scheppen en serveren ijsproducten, incasseren klantbetalingen en houden ijsvoorraad bij.

11. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,90 per uur

Taken: Badmeesters zijn in dienst van openbare en particuliere zwembaden en zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken van bezoekers, ervoor zorgen dat iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt en, in geval van nood, onmiddellijke zorg (zoals reanimatie) bieden totdat de medische diensten arriveren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een badmeester

12. Scheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,65 per uur

Taken: Scheidsrechters bewaken en handhaven de regels van sportevenementen, zoals basketbal, honkbal, hockey, voetbal en voetbal. Hun verantwoordelijkheden omvatten meestal het starten of stoppen van het spel wanneer dat nodig is en het oplossen van overtredingen van spelstandaarden.

Lees meer: ​​Hoe word je scheidsrechter

13. Theaterinzege

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,30 per uur

Taken: Ushers zijn verantwoordelijk voor het lopen van theaters voor, tijdens en na shows om ervoor te zorgen dat klanten de theaterregels volgen, auditoria en lobby's schoon te maken en vragen en zorgen van klanten te helpen behandelen.

14. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: 24,27 per uur

Taken: De rol van een tutor is om het leren van een student buiten het traditionele klaslokaal te verbeteren. Een tutor zal één-op-één tijd besteden aan het werken met studenten die mogelijk extra aandacht nodig hebben om te slagen in hun opleiding. Meestal helpt een bijlesdocent een student zich te concentreren op een specifiek onderwerp, zoals wiskunde of geschiedenis.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

Mogelijkheden op afstand:

1. Begeleider op afstand

Landelijk gemiddeld salaris: Landelijk gemiddeld salaris: $21.75 per uur

Taken: vergelijkbaar met de verantwoordelijkheden van een persoonlijke tutor. U kunt zoeken naar bijlesposities op Carrieree.com, of contact opnemen met leden van uw gemeenschap (vrienden, collega's en virtuele buurtraden) voor meer informele bijlesmogelijkheden.

2 . Virtuele kantoorassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,01 per uur

Taken : virtuele kantoorassistenten voeren administratieve taken uit voor bedrijven, zoals het beantwoorden van e-mails, het organiseren van spreadsheets, het samenstellen van virtuele kantooractiviteiten en meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kantoorassistent

3. Babysitter op afstand

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,72 per uur

Taken: veel ouders hebben behoefte aan een evenwicht tussen zorg en werken in een virtueel landschap. Neem contact op met buren, familie, vrienden en collega's om hun oppasbehoeften te begrijpen. Door een paar uur per dag leuke en boeiende zoomactiviteiten met kinderen te plannen, kunnen ouders zich op hun werk concentreren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een oppas

Meer werkgelegenheid

Mogelijk zijn er meer vacatures beschikbaar in uw omgeving. Overweeg om met vrienden, familie, buren en lokale bedrijven te praten om te zien of ze op zoek zijn naar parttime hulp. Meer lokale mogelijkheden kunnen zijn:

 • babysitten
 • Pretpark personeel
 • Huisoppas
 • Oppassen op dieren
 • Concessiewerker
 • Landschapsarchitectuur/grasmaaier
 • Huis schilderen

Probeer creatief te worden. Neem een ​​hobby van je en kijk of iemand in je lokale gemeenschap je wil betalen voor je vaardigheden. Bakken, programmeren en knutselen zijn bijvoorbeeld hobby's die kunnen worden omgezet in betaalde kansen. Breng uw product, vaardigheden of aanbod onder de aandacht van uw gemeenschap door flyers af te drukken of op een app zoals Nextdoor te plaatsen.

Gerelateerd: Een cv schrijven zonder ervaring

Of je nu op zoek bent naar een kans waar je je vaardigheden op het gebied van klantenservice kunt vergroten, meer te weten wilt komen over een specifieke branche of wilt werken in een vakgebied waar je al interesse en expertise hebt, er zijn verschillende vacatures beschikbaar voor 14- en 15-jarigen . Door als tiener waardevolle werkervaring op te doen, kun je vaardigheden ontwikkelen die je voorbereiden op een succesvolle toekomst.


About author

Tineke Doosje

Als tiener kan een baan een bron van inkomsten zijn en je ook helpen meer zelfstandigheid en ervaring op te doen. In je eerste banen zul je waarschijnlijk waardevolle professionele vaardigheden leren om een basis voor je carrière op te bouwen. Er zijn verschillende banen voor 14- en 15-jarigen in verschillende sectoren. In dit artikel zetten we verschillende banen voor tieners op een rij, evenals nuttige informatie over banen voor tieners, zodat je de baan kunt vinden die het beste bij je interesses past.


Scroll to Top