Blog

een baan zoeken

17 Banen In De Zoölogie En Het Vereiste Onderwijs Voor Elk

Werken in de zoölogie is een aantrekkelijke carrièreoptie voor mensen met interesse in dieren en dieren in het wild. Om een ​​baan in dit wetenschappelijke vakgebied te vinden, moet je aan bepaalde opleidingseisen voldoen. Bepaalde banen in de zoölogie vereisen ten minste een bachelordiploma, terwijl andere geavanceerde graden vereisen. In dit artikel bespreken we beschikbare banen in de zoölogie en welke opleiding vereist is om in elke rol te werken.

Vereiste opleiding voor banen in de zoölogie

Zoölogie is een wetenschappelijk veld, dus veel van de cursussen richten zich op wetenschap met betrekking tot dieren en dieren in het wild, inclusief hun leefgebieden, gedrag, voedingsbehoeften en activiteit. Afhankelijk van het opleidingsniveau dat je behaalt, kun je verschillende carrières vinden voor zoölogie-majors waarmee je je vaardigheden kunt toepassen en vaak rechtstreeks met dieren kunt werken.

Hieronder vindt u een selectie van mogelijke zoölogische functies, gegroepeerd op opleidingsniveau, samen met salarissen die zijn ingevuld met behulp van gegevens van Carrieree Salarissen, hoewel deze gegevens regelmatig kunnen worden gewijzigd:

Gerelateerd: Zoölogie: graden en salarissen

Associate degree

Een associate degree in zoölogie kan vaak binnen ongeveer twee jaar worden afgerond, afhankelijk van de studielast en het programma. Veel studenten die een associate degree in zoölogie volgen, gaan door met een vierjarig programma om een ​​bachelordiploma te behalen, hoewel er enkele vacatures beschikbaar zijn voor degenen die niet verder gaan dan het associate-level-programma.

Gerelateerd: 10 fascinerende wetenschappelijke carrières

1. Assistent natuurtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.395 per jaar

Primaire taken: Een assistent-natuurtechnicus is verantwoordelijk voor het assisteren van natuurwetenschappers met veel taken. Hun primaire taken omvatten het onderzoeken van dierpopulaties, het verzamelen van biologische exemplaren, het onderhouden van wetenschappelijke apparatuur, het verzamelen van gegevens en het schrijven van rapporten.

2. Veterinaire technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.220 per jaar

Primaire taken: Een veterinair technicus is verantwoordelijk voor het rechtstreeks werken met dieren in een dierenkliniek. Ze behandelen dieren voor lichamelijk onderzoek, röntgenfoto's en andere diagnostische tests, communiceren met eigenaren van gezelschapsdieren en kliniekpersoneel, verzamelen vitale functies, dienen orale en geïnjecteerde medicijnen toe en houden de kliniek schoon.

3. Biologische hulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.537 per jaar

Primaire taken: Een biologische assistent is verantwoordelijk voor het assisteren van medische en biologische wetenschappers in laboratoriumomgevingen. Ze kunnen laboratoriumapparatuur en -instrumenten opzetten en onderhouden, experimenten volgen en rapporteren over resultaten, observaties doen en rapporten produceren.

Bachelor diploma

Met een bachelordiploma heb je toegang tot een breder scala aan carrièremogelijkheden en banen in de zoölogie. Het kan vier jaar of langer duren voordat deze graad is behaald, maar als je een associate degree behaalt, kun je vaak je studiepunten overdragen en in een kortere tijd een bachelordiploma behalen.

4. Veterinair verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22.220 per jaar

Primaire taken: Een dierenartsassistent is verantwoordelijk voor het assisteren van een dierenarts, vaak tijdens chirurgische ingrepen. Ze helpen bij het omgaan met dieren, het voorbereiden van de operatie- of procedureruimte voor behandelingen en procedures, het verzamelen van vitale functies en het onderhouden van een schone, sanitaire faciliteit.

5. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.815 per jaar

Primaire taken: Een dierenverzorger is verantwoordelijk voor het toezicht op de dieren in een dierentuin of wildpark. Hun taken omvatten het opruimen van de dieren, het onderhouden van omhuizingen die voorzien in wat de dieren nodig hebben om te gedijen, het bewaken van dieren en het rapporteren van gedrags- of voedingsveranderingen of -behoeften en het volgen van veiligheidsprocedures. Sommige dierenverzorgers communiceren met dierentuingasten door presentaties of rondleidingen te geven.

6. Diervoedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,375 per jaar

Hoofdtaken: Een diervoedingsdeskundige is verantwoordelijk voor het bestuderen van de voedingsbehoeften van dieren en het analyseren van de voedingswaarde van verschillende diervoederproducten. De gegevens die ze via hun studies verkrijgen, worden vaak gebruikt om de voedingsproducten die aan dieren worden gevoerd, te verbeteren.

7. Wetenschappelijk technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.614 per jaar

Primaire taken: Een wetenschappelijk technisch schrijver is verantwoordelijk voor het schrijven van en bijdragen aan wetenschappelijke documenten en rapporten. Ze moeten zich houden aan verschillende wetenschappelijke formats en stijlen om ervoor te zorgen dat hun documenten voldoen aan de wettelijke vereisten, en moeten samenwerken met wetenschappers om gegevens te verzamelen.

8. Mariene wetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.606 per jaar

Primaire taken: Een mariene wetenschapper is verantwoordelijk voor het bestuderen van dieren die in de oceaan leven. Ze kunnen zich concentreren op specifieke soorten dieren in oceanische omgevingen of de oceanische omgeving in het algemeen bestuderen. Hun taken omvatten het doen van onderzoek, het verzamelen van monsters, het presenteren van gegevens en het observeren van dieren in hun natuurlijke habitat. Sommigen werken op schepen, terwijl anderen in laboratoriumomgevingen werken.

9. Milieumanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.460 per jaar

Primaire taken: Een milieumanager is verantwoordelijk voor het regelmatig uitvoeren van audits op aspecten van het milieu om schade, verontreiniging en emissies te monitoren. Ze gebruiken deze gegevens ook om rapporten op te stellen en hun bevindingen te presenteren aan andere wetenschappers die verantwoordelijk zijn voor de bescherming en het behoud van het milieu.

10. Onderzoekswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.097 per jaar

Primaire taken: Een onderzoekswetenschapper is verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van experimenten en het uitvoeren van onderzoek op een specifiek wetenschapsgebied. Ze registreren en analyseren ook gegevens, presenteren hun resultaten aan anderen en demonstreren hun procedures.

11. Milieuwetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $71.609 per jaar

Primaire taken: Een milieuwetenschapper is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en implementeren van mechanismen die responsreacties op en paraatheid voor mogelijke veranderingen in het milieu aanmoedigen. Ze bestuderen milieuveranderingen en de ecologische effecten van bepaalde gebeurtenissen, werken samen met verschillende milieu-responsbureaus om hun bevindingen over te brengen en voeren onderzoeken uit om te bepalen hoe beschadigde of aangetaste landgebieden kunnen worden hersteld.

12. Natuurbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $72.867 per jaar

Primaire taken: Een natuurbioloog is verantwoordelijk voor het bestuderen van verschillende diersoorten in hun natuurlijke habitat. Ze kunnen interacties tussen dieren observeren, hun bevindingen documenteren, monsters verzamelen en analyseren en onderzoek doen om meer te weten te komen over een bepaalde soort en zijn leefgebied, natuurlijke omgeving en gedrag.

Master diploma

Doorgaan met het behalen van een masterdiploma in zoölogie kan extra carrièremogelijkheden bieden. Tijdens je mastercursussen bestudeer je vaak bredere principes en onderwerpen in de wetenschappelijke wereld, inclusief die met betrekking tot biologie en natuurwetenschappen. Zoölogie afgestudeerde banen zijn vaak meer hands-on dan banen op assistent-niveau.

13. Natuurbehoudswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.290 per jaar

Primaire taken: Een natuurbeschermingswetenschapper is verantwoordelijk voor het toezicht op natuurbehoudactiviteiten die de leefgebieden van dieren beschermen en de naleving van overheidsvoorschriften handhaven. Ze onderhandelen contractvoorwaarden voor landgebruik en boskap, stellen bosbeheerplannen op, beschermen natuurlijke hulpbronnen en voeren experimenten uit om de schade te beoordelen die door bepaalde activiteiten wordt veroorzaakt.

14. Natuurwetenschappelijk manager

Nationaal gemiddeld salaris: Salarisgegevens niet beschikbaar

Primaire taken: Een natuurwetenschappelijk manager is verantwoordelijk voor het aansturen van ontwikkelings- en onderzoeksprojecten, inclusief die van natuurkundigen, chemici en biologen. Zij geven leiding aan activiteiten die betrekking hebben op testen, productie, kwaliteitscontrole en onderzoek en ontwikkeling.

15. Zoöloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.290 per jaar

Primaire taken: Een zoöloog is verantwoordelijk voor het doen van onderzoek naar verschillende diersoorten, het bewaken van hun gedrag en kenmerken. De gegevens van deze onderzoeksstudies worden vervolgens geanalyseerd en gebruikt om rapporten en papers op te stellen die de bevindingen schetsen en aanbevelingen doen om specifieke soorten te beschermen of er meer over te weten te komen.

Gerelateerd: Hoe word je een zoöloog

doctoraat

Het behalen van een doctoraat in de zoölogie biedt de mogelijkheid om anderen over dit wetenschappelijke onderwerp te leren. Sommigen worden ook dierenarts, hoewel een vergunning vereist is om in elke staat te oefenen.

16. Zoölogie professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,732 per jaar

Hoofdtaken: Een hoogleraar zoölogie is verantwoordelijk voor het geven van cursussen in de zoölogische wetenschappen en andere wetenschappen aan een instelling voor hoger onderwijs. Ze zullen communiceren met studenten op alle niveaus van de postsecundaire onderwijservaring, lessen voorbereiden, opdrachten en examens plannen en beoordelen en experimenten opzetten en begeleiden.

17. Dierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100.615 per jaar

Primaire taken: Een dierenarts is verantwoordelijk voor de zorg voor de gezondheid van verschillende soorten dieren. Veel dierenartsen zijn gespecialiseerd in gedomesticeerde dieren die als huisdier worden gehouden, hoewel sommige zich richten op dieren in het wild of boerderijdieren. Ze diagnosticeren aandoeningen en verwondingen, ontwikkelen behandelplannen en voeren chirurgische ingrepen uit.


About author

Roosje Keijzers

Werken in de zoölogie is een aantrekkelijke carrièreoptie voor mensen met interesse in dieren en dieren in het wild. Om een baan in dit wetenschappelijke vakgebied te vinden, moet je aan bepaalde opleidingseisen voldoen. Bepaalde banen in de zoölogie vereisen ten minste een bachelordiploma, terwijl andere geavanceerde graden vereisen. In dit artikel bespreken we beschikbare banen in de zoölogie en welke opleiding vereist is om in elke rol te werken.


Scroll to Top